Έλα να παίρνουν σειρά οι "επικριτές"...

Κατερίνα μου,
1) Έτσι ακριβώς είναι, με το παιδί... και άλλα, πολλά!
Και, ναι, υπάρχουν αρκετοί γονείς που σε καταλαβαίνουν... όμως, μην διανοηθείς ποτέ ότι σε καταλαβαίνουν όλοι...

Γιατί, εκτός από όλα τα ανωτέρω, το παιδί σου είναι η προέκτασή σου στο μέλλον... στην "αιωνιότητα"... είναι το γονίδιό σου, το οποίο θα "δωρήσεις" στον κόσμο μας... for the better or for the worse (για τον κόσμο μας)...
2) Και μέσα σε όλο αυτό το "Θείο Δώρο" που θα προσφέρεις (στον κόσμο μας) θα περιλαμβάνονται και οι αξίες και αρχές που θα του εμπιστευτείς για να μεταφέρει (στον κόσμο μας)...
Και, πάνω απ' όλα, θα πρέπει να μεταφέρεις ότι
"σωστό" και "άδικο", ταυτόχρονα, δεν υπάρχει... τουλάχιστον, στην ανθρώπινη υπόστασή μας...
ο Θεός (ή ο Αλλάχ, ο Βούδας, η μεγάλη έκρηξη κλπ.) ναι, μπορεί να λειτουργήσει "σωστά" και "άδικα"...
Και, ακόμα περισσότερο, θα πρέπει να μεταφέρεις (και να αφήσεις πολύτιμη παρακαταθήκη) ότι τα δικά
ΜΟΥ λάθη, (οφείλω να) τα πληρώνω
ΕΓΩ... και κανείς άλλος!
Υ.Γ. Και, ναι, θα ομολογήσω κι εγώ ότι αποδέχομαι ακόμα και τα (σπάνια) λάθη της "Μητέρας Φύσης"...
Αν έφτανα σε ένα σημείο (έχοντας εξαντλήσει, μέσα σε 8 χρόνια, ότι θα ήταν ανθρώπινα δυνατό - και κάτι παραπάνω!!!) να διαπιστώσω - συνειδητοποιήσω ότι ο σκύλος μου είναι ανεξέλεγκτος, ανισόρροπος και (προβλέψιμα!) επικίνδυνος... θα τον κρατούσα για μία τελευταία φορά στην τρυφερή αγκαλιά μου (σαν "Καλός Ποιμήν") και θα άφηνα τον γιατρό να τον ετοιμάσει για το ταξίδι, σε ένα μέρος όπου δεν θα υπέφερε πιά...
Και, από εκεί και πέρα, σε σχέση με τον εαυτό μου, the best that I could hope for, would be to die and to sleep...
ΟΜΩΣ, δεν θα τον "έδινα", για να τον "λουστεί" καποιος άλλος...