ΘΕΛΩ ΕΜΠΕΙΡΗ ΓΝΩΜΗ

Archo

Member
25 Μαρτίου 2016
21
6
52
Μια εναλλακτική ερμηνεία, μπορεί να είναι:

70-80% διαφωνία πάνω σ'αυτά που λέω και 20-30% ψιλοσυμφωνία

Ε; (y)
Όχι δεν είναι διαφωνία γιατί επαναλαμβάνω δεν θα συνέχιζα να γράφω και να διαβάζω. Αν δεις τα ποσταρίσματα από την αρχή θα δεις ότι είναι αυτό που λέω, το μεγαλύτερο ποσοστό απλώς κατηγορίες για εμένα (πολλές είναι σωστές και τις δέχομαι γιαυτό είμαι εδώ μέσα για να μάθω) χωρίς την παραμικρή συμβουλή. Εγώ κρατάω όχι αυτά που με βολεύουν αλλά αυτά που μου μαθαίνουν πράγματα και προσπαθούν να με βοηθήσουν. Τόσο μέσω ποσταρίσματος όσο και μέσω προσωπικών μηνυμάτων που μου έχουν στείλει.

• Like
Reactions: Haris Drazen

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Εεε,αυτο μου ρθε στον νου εκεινη την ωρα...μην βαρας ντε :p

Και; Τι σημαινει αυτο; Τι ειδους δικαιολογια ειναι;
Δεν ειναι δικαιολογια,για μενα παντα,ειναι "ξεκαθαρισμα λογαριασμων" (για να λεμε τα συκα συκα κ την σκαφη σκαφη,ενα πραμα)

@Μαρια&Ηρα παρόλο που ήταν ίσως και το πρώτο θέμα, στο οποίο έκανα like σε post σου, αυτό το τελευταίο, είναι τραγικό. Πρέπει να μάθεις να αξιολογείς, που "επιτρέπεται" να βγάζεις τα απωθημένα σου και που όχι.

Στο παρόν θέμα, προέχει η...by the book ενημέρωση του ανθρώπου, που προφανώς δεν το κατέχει το θέμα. Οχι ο έξτρα προβληματισμός του, με λάθος επιχειρήματα.
Καταρχας,νασαι καλα,σε εκτιμω,μπορει να διαφωνουμε,ευχαριστω κ για το like,αλλα ξερεις δεν με πολυαπασχολουν κιολας τα like,λεω αυτο που πιστευω καθε φορα (ανεξαιρετως αντιδρασεων...)
Κ δεν εχω κανενα απωθημενο,δεν μου αρεσει να τα ισοπεδωνω ολα...στα σκατα μπορει να βρεις κ κανα διαμαντι,ενω στα διαμαντια δεν ειναι σοι κ καλα οτι ολα ειναι πραγματικα κ οχι γυαλι φεριπειν...dont judge a book by its cover (and all that shit...)

Αυτος ρωτησε...προφανως κ τον αντεχει τον εξτρα προβληματισμο...

Μήπως δεν τα γράφω και εγώ ξεκάθαρα, και προκαλώ εντάσεις?
Η απάντηση είναι ναι, ένας αξιόλογος εκτροφέας θα κοίταζε και τη συμπεριφορά του σκυλιού, ανάμεσα σε ένα κάρο άλλα πράγματα, σε αντίθεση με τον κύριο Γιάννη, και τον κάθε κύριο Γιάννη, που ελαφρά τη καρδία, μοιράζει κουτάβια από οποιοδήποτε ροτ βρει.
Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να υπονοήσω πως αν ήταν εκτροφικός δεν θα είχε ποτέ και κανένα πρόβλημα συμπεριφοράς, ήθελα να τονίσω πως ένας καλός εκτροφέας είναι ένα εργαλείο, όπως και ένας καλός εκπαιδευτής, και αν είχε αυτά τα εργαλεία διαθέσιμα, και είχε μιλήσει με καναν σοβαρό άνθρωπο, θα είχε βρει πολλές λύσεις, προ πολλού.
Kαμια ενταση
Ναι...κ επαναλαμβανω...εμενα προσωπικα,δεν μου αρεσει να τα ισοπεδωνω ολα (μου θυμιζει εκεινη την καρικουρα σε ενα αλλο θεμα που ο μπατμαν χαστουκιζει τον ρομπιν "-μα πηγα σε εκτροφεα..." "-ΣΛΑΠ")
Εξεφρασες την αποψη σου,εκφραζω κ γω την δικη μου...τιποτα περισσοτερο τιποτα λιγοτερο...
Απλα δεν προκειται ποτε να πω "εκτροφεας=θεος"...οπως δεν το λεω για κανενα γιατρο,δικηγορο,κτηνιατρο,μηχανικο...ολοι μπορουν να τα σκατωσουν ανα πασα ωρα κ στιγμη...
Πες με καχυποπτη,πες με προκατειλημενη,πες με οτι θες

Αυτο με τον Κυρ Γιαννη...διαβαζες κ συ για τα κουπρα?o_O

Αυτά, είναι "δουλειά" του εκτροφέα να του τα πει :)
Μην τους ακυρώνουμε, πριν καν τους δοκιμάσουμε ε;
Οτι ειναι "δουλεια" δεν παει να πει κ οτι την κανει,ή την κανει σωστα,ή οτι τον ακουνε καν...
γιαυτο κ μονο συμφωνω με το οτι πρεπει να γινεται το ψαξιμο κ η διερευνηση απο πριν
αλλα οχι επιφανειακα,οπως τοσοι κ τοσοι εχουμε κανει
αλλα να εμβαθυνεις,να εντριφυσεις στο θεμα...
αυτο ομως ξερουμε ολοι ποσο δυσκολο ειναι...

Εγώ θα σου απαντήσω μόνο ότι ένας αδιάφορος ιδιοκτήτης δεν θα έμπαινε στον κόπο να κάθεται και να συζητάει για το πρόβλημά του δεχόμενος 70-80% επιθέσεις και ευτυχώς ένα 20-30% καλοπροαίρετες συμβουλές κάτι που με κάνει να συνεχίζω να διαβάζω και να προσπαθώ να βρω τι γίνεται. Το ανίδεος θα το δεχτώ και αυτό προσπαθώ να αλλάξω.
Αυτο το δεχομαι κ σου βγαζω κ το καπελο...
δεν παει να πει οτι δεν θα γραψω το πως πιστευω οτι εχει το πραμα
εσυ ο ιδιος οφειλεις να παραδεχτεις οτι η δικη σου αμελεια ηταν η ριζα του κακου
κ σε καμια περιπτωση ο ιδιος ο σκυλος
μα νομιζω οτι το χεις παραδεχτει ηδη
Πραγματικα ευχομαι τα καλυτερα,κ για σενα κ για την οικογενεια σου,μα κυριως για τον Φοιβο...
φαντασου οταν γερασεις να θελησουν να πεταξουν εσενα τα παιδια σου...
επειδη εχεις ανοια κ φωναζεις κ βριζεις ή εχεις ακρατια ή απλα εχεις ξεκουτιανει κ εχεις γινει περιεργος (ολοι εκει θα καταληξουμε-αμα προλαβουμε)
Το ιδιο ειναι λοιπον...αυτο...με αυτο που αρχικα μπηκες να συζητησεις...κ γιαυτο ισως να φανηκα επιθετικη...

• Like
Reactions: spyv

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.953
20.377
Στα προσωπικά μηνύματα, να κρατάς πισινές.
Οτι δημοσιεύεται, υπόκειται και σε γενικότερη κρίση ή/και αμφισβήτηση.
Οτι έρχεται πριβέ, όχι. Θα πρέπει άρα, να είσαι απόλυτα σίγουρος, για το αν μπορείς να τα εμπιστευθείς, και για το αν θα σου κάνουν περισσότερη ζημιά, απ'ότι υπάρχει ήδη, ή απ'ότι νομίζεις.

tryphon13

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2015
180
334
ATHENS
αίσχος.. πετάτε τα σκυλιά σας και θέλετε και άλλα.

δεν τα σκεφτεστε καθόλου??

SofiaEve

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2013
371
1.118
Δέχομαι όλα αυτά που λες και σε ευχαριστώ για τις συμβουλές απλά μην κρίνεις εύκολα τους άλλους. Εγώ ούτε κατά διάνοια δεν μπήκα σε διαδικασία να ζευγαρώσω τον Φοίβο για να πουλήσω τα κουτάβια του ούτε να τα παρουσιάσω σαν οτιδήποτε και να βγάλω λεφτά. Το έκανα γιατί νόμιζα ότι ήταν καλό για τον σκύλο να έρθει σε επαφή με θηλυκό. Πες ότι είμαι άσχετος και δεν θα έπρεπε να είχα σκύλο αν θέλεις αλλά μην προσάπτεις κατηγορίες ελαφρά την καρδία ή από τυχόν εμπειρίες που έχεις.
Κι εγώ που πίστευα πως απάντησα διπλωματικότατα... :(
Δεν νομίζω πως είπα τίποτα τέτοιο, δεν πιστεύω πως τον ζευγάρωσες με κακή πρόθεση. Πάντως, ρεαλιστικά, μια γέννα εκτροφέα, ας πούμε περιλαμβάνει τα παρακάτω:
http://www.hellastar.com/starkennel/Times.html
Θα σταθώ μόνο στις εξετάσεις δυσπλασίας ισχίου. Κάνατε? Εάν ας πούμε τώρα από το ζευγάρωμα αυτό προέκυπταν κάποια κουτάβια δυσπλασικά, δεν θα ένιωθες υπεύθυνος?
Τελωσπάντων, αυτή τη στιγμή, το ηθικοπλαστικό μέρος αυτής της γέννας μάλλον θα ήταν από τα τελευταία που θα έπρεπε να σε απασχολεί. Γιατί αφού σε ενδιαφέρει να έχεις μια καλή συμβίωση με το Φοίβο, σε περιμένει αρκετή δουλειά μπροστά σου.
Καμιά φωτογραφία βάλε.

Αυτο με τον Κυρ Γιαννη...διαβαζες κ συ για τα κουπρα?o_O
Όχι! Έχω χάσει τίποτα ζουμερό?

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Όχι! Έχω χάσει τίποτα ζουμερό?
Ααα μπα,γενικολογιες περι ανεμων κ υδατων
απλα εχω συνηθισει τον κυρ Γιαννη να τον συναντω σε συζητησεις περι αυτοκινητων
στα των σκυλιων ξερω τον Μπαμπη τον σουγια :p

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.012
2.730
Δραμα
Σερραιε...άι βε :p
Στα σοβαρα τωρα

Διαφωνω σε διαφορα που εχει πει/κανει, χωρις να ειμαι καποιος ειδημων ωστοσο θα σε συμβουλευα ακομα και απο καποιες ακομψες ισως τοποθετησεις καποιων φιλων να προσπαθησεις να παρεις πραγματα γιατι κατα βαση θα βρεις δυσκολα καποιον να σε εκραξε επειδη...ετσι! Πολλοι εχουν πολλα να πουν, εφοσον αναγνωριζεις λαθη θεωρησε το σαν...αναγκαιο κακο προς τη γνωση(!)

Απο την αλλη...νομιζω το εχω ξαναπει, αυτον που ΑΚΟΥΕΙ που ειναι διαθεσιμος να υποστει το κραξιμο, που θελει να μαθει, τον σεβομαι πιο πολυ απο αυτον που ξερει κατι, η που ξερει κατι πολυ, αλλα δεν χρησιμοποιει τα αυτια του για κανενα λογο. Ο μεν ειναι εν δυναμει διαχειρισιμη περιπτωση ο δε στην καλυτερη εχει "ταβανι" σε πολλα πραγματα.
Κ αυτο παει και στους σκυλους και στις δουλειες και στα μαθηματα και σε οτι θελετε.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Και έχει πέσει δουλειά και ίσα που μπαίνω να ρίξω μια ματιά..και όλο ταράζομαι τελευταία. Τι να πω οκ κουτσοδιάβασα τις 6 σελίδες που έχουν γραφτεί και προσπάθησα να συμμεριστώ όλες τις απόψεις αλλά δεν χωράει στον εγκέφαλο με τίποτα όμως..ΠΩΣ κάποιος έτσι απλά αποχωρίζεται ένα φίλο 8 ετών. Έξω απ το χορό θα μου πείς..και πάλι όμως. Πως θα αισθανθεί αυτό το πλάσμα που όπως και να χει θ αποχωριστεί την οικογένειά του; Έχω συναντήσει και σκυλιά δεμένα όλη τους τη ζωή σε μια μάντρα και πάλι όταν απομακρύνθηκαν απο τον ιδιοκτήτη τους μελαγχόλησαν και κάθε φορά που τον έβλεπαν να πλησιάζει κατουριόντουσαν απ τη χαρά τους κι ας μη τα χάιδεψε ποτέ..τι να πω δε ξέρω. Θα έκανα τα αδύνατα δυνατά για να βρω άλλη λύση. Μου φαίνεται αδιανόητο σορυ. Και όχι μόνο μου φαίνεται αδιανόητο, μου προκαλεί και νεύρα θα έλεγα..αρκετά νεύρα. Οπότε σταματάω να γράφω. Ολόψυχα εύχομαι καλή τύχη στον κακομοίρη Φοίβο και μακάρι το νεο μέλος (που μακάρι να αλλάξετε γνώμη δηλαδή και να ασχοληθείτε με την κηπουρική αντ αυτού) να έχει 1000 φορές καλύτερη τύχη.. :(

ShinigamiEye

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2012
137
55
Θεσσαλονικη
Πολλοί απο εσάς δεν έχετε παιδιά παρα μόνο σκυλιά, αν όμως είχατε δεν θα παίρνατε ποτέ το ρίσκο να έχετε ενα ζωο που εκπαιδεύτικε λάθος μαζί με τα παιδιά σας. Προτιμάτε δλδ να πάθει κάτι κάποιο παιδί παρά να δοθεί για υιοθεσία και ίσως σε καλύτερα χέρια, πιο έμπειρα ένας σκύλος;

Οσο για το τί σκύλο να επιλέξετε για οικογένεια προτείνω κάποιο λαμπραντορ ή κάποιο γκόλντεν

Elrandir

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2013
468
1.340
Πολλοί από εδώ μέσα έχουν παιδιά κι επίσης κάποιοι από μας σκεφτόμαστε την απόκτηση παιδιού στο μέλλον. Οπότε και πράττουμε αναλόγως.

Αυτό που προτείνεται εδώ μέσα δεν είναι να ταίσουμε τα παιδιά στο σκύλο, αλλά να βρεθεί μια λύση ώστε να μη φύγει κι ο σκύλος από το χώρο που έχει μεγαλώσει εφόσον ο ιδιοκτήτης υποστηρίζει ότι τον νοιάζεται. Ο συγκεκριμένος σκύλος αν ήθελε όντως να δαγκώσει παιδί, δεν θα υπήρχε παιδί και θα μιλούσαμε πάλι για μια τραγική ιστορία. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλει αντιμετώπιση το θέμα του. Προϋποθέτει σοβαρή δουλειά με ειδικό όμως, από όλες τις πλευρές προκειμένου να φανεί βελτίωση στο θέμα.

Τέλος, δεν νομίζω ότι μπορούμε να περιμένουμε 100% άλλη συμπεριφορά από ένα σκύλο αν δεν ασχοληθούμε μαζί του. Ακόμα κι αν αυτός είναι Labrador. Μπορεί να έχουμε λιγότερες πιθανότητες να βγάλει επιθετικότητα συγκριτικά με άλλες φυλές, αλλά δεν θεωρώ ότι είναι τόσο μηδενικές ώστε να πιστεύουμε ότι η φυλή του σκύλου θα μας λύσει τα χέρια..

ShinigamiEye

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2012
137
55
Θεσσαλονικη
Πολλοί από εδώ μέσα έχουν παιδιά κι επίσης κάποιοι από μας σκεφτόμαστε την απόκτηση παιδιού στο μέλλον. Οπότε και πράττουμε αναλόγως.

Αυτό που προτείνεται εδώ μέσα δεν είναι να ταίσουμε τα παιδιά στο σκύλο, αλλά να βρεθεί μια λύση ώστε να μη φύγει κι ο σκύλος από το χώρο που έχει μεγαλώσει εφόσον ο ιδιοκτήτης υποστηρίζει ότι τον νοιάζεται. Ο συγκεκριμένος σκύλος αν ήθελε όντως να δαγκώσει παιδί, δεν θα υπήρχε παιδί και θα μιλούσαμε πάλι για μια τραγική ιστορία. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλει αντιμετώπιση το θέμα του. Προϋποθέτει σοβαρή δουλειά με ειδικό όμως, από όλες τις πλευρές προκειμένου να φανεί βελτίωση στο θέμα.

Τέλος, δεν νομίζω ότι μπορούμε να περιμένουμε 100% άλλη συμπεριφορά από ένα σκύλο αν δεν ασχοληθούμε μαζί του. Ακόμα κι αν αυτός είναι Labrador. Μπορεί να έχουμε λιγότερες πιθανότητες να βγάλει επιθετικότητα συγκριτικά με άλλες φυλές, αλλά δεν θεωρώ ότι είναι τόσο μηδενικές ώστε να πιστεύουμε ότι η φυλή του σκύλου θα μας λύσει τα χέρια..
Το ιδανικό θα ήταν αυτό, δεν βλέπω όμως να είναι διατεθημένος αλλίως πιστεύω δεν θα άνοιγε καν το θέμα αυτό..

SofiaEve

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2013
371
1.118
Εν μέρει συμφωνώ: δεν αμφισβητώ καθόλου ότι ένας σκύλος πρέπει να είναι μέρος της φαμίλιας μας, και να τυγχάνει της ανάλογης μεταχείρισης, από την άλλη προβληματίζομαι...
Να εξηγηθώ, εγώ π.χ. βρήκα τη σκυλίτσα μου χρονιάρα πριν καμια 10αριά χρόνια, ήμουν εγώ μικρή κοπέλα, και ακατάλληλη για σκύλο. Ήταν όμως η καημένη τόσο καλός χαρακτήρας, τι "μαλακός" σκύλος... Με έχει δει από το να είμαι φοιτητριούλα και να περνάμε όλη μέρα μαζί και σε άλλα άκρα, να δουλεύω 2 δουλειές για να ζήσουμε και να έχω να της αφιερώσω με το ζόρι κανα μισάωρο... Και δεν ασχολήθηκα ποτέ να της μάθω ούτε ένα κάτσε, ξέρω γω. Συνέχισε πάντα της να είναι αυτός ο μαλακός, υπέροχος χαρακτήρας, και τόσα που έχουμε περάσει, νομίζω είμαστε πολύ ευτυχισμένες η μία με την άλλη. Αν, εγώ εκείνο το βράδυ που τη βρήκα, είχα βρει στο δρόμο μου κανα κουτάβι, κάνε κόρσο ξέρω γω, θα ήμασταν πολύ δυστυχισμένα όντα...

Θέλω να πω, πως και η σωστή επιλογή φυλής ανάλογα με τη δικιά μας ιδιοσυγκρασία/χαρακτήρα, έχει και αυτή την αξία της.

Elrandir

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2013
468
1.340
Εν μέρει συμφωνώ: δεν αμφισβητώ καθόλου ότι ένας σκύλος πρέπει να είναι μέρος της φαμίλιας μας, και να τυγχάνει της ανάλογης μεταχείρισης, από την άλλη προβληματίζομαι...
Να εξηγηθώ, εγώ π.χ. βρήκα τη σκυλίτσα μου χρονιάρα πριν καμια 10αριά χρόνια, ήμουν εγώ μικρή κοπέλα, και ακατάλληλη για σκύλο. Ήταν όμως η καημένη τόσο καλός χαρακτήρας, τι "μαλακός" σκύλος... Με έχει δει από το να είμαι φοιτητριούλα και να περνάμε όλη μέρα μαζί και σε άλλα άκρα, να δουλεύω 2 δουλειές για να ζήσουμε και να έχω να της αφιερώσω με το ζόρι κανα μισάωρο... Και δεν ασχολήθηκα ποτέ να της μάθω ούτε ένα κάτσε, ξέρω γω. Συνέχισε πάντα της να είναι αυτός ο μαλακός, υπέροχος χαρακτήρας, και τόσα που έχουμε περάσει, νομίζω είμαστε πολύ ευτυχισμένες η μία με την άλλη. Αν, εγώ εκείνο το βράδυ που τη βρήκα, είχα βρει στο δρόμο μου κανα κουτάβι, κάνε κόρσο ξέρω γω, θα ήμασταν πολύ δυστυχισμένα όντα...

Θέλω να πω, πως και η σωστή επιλογή φυλής ανάλογα με τη δικιά μας ιδιοσυγκρασία/χαρακτήρα, έχει και αυτή την αξία της.
Η ομαλή συμβίωση με ένα σκύλο είναι συνδυασμός παραγόντων.. Και ένα αρκετά μεγάλο ρόλο παίζουν και οι χαρακτήρες των δυο πλευρών. Κατανοώ απόλυτα πώς το εννοείς. :)

Παρόλα αυτά όταν αναφέρθηκα προηγουμένως σε ενασχόληση με το σκύλο δεν εννοούσα το να του μάθουμε βασικές εντολές απαραίτητα. Μπορεί να μην μπει κάποιος στη διαδικασία να του μάθει το "κάτσε" ή το "μείνε". Έτσι κι αλλιώς, αυτό είναι κάτι που από όσα έχω δει τουλάχιστον, δεν είναι πάρα πολλοί που θα κάτσουν να το κάνουν στα σκυλιά τους. Σαν ενασχόληση, εννοώ περισσότερο την αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπου και σκύλου και η εκμάθηση κάποιων ορίων. Όπως εμείς μαθαίνουμε πράγματα από τα σκυλιά μας, έτσι θεωρώ ότι και τα σκυλιά μαθαίνουν πράγματα από εμάς παρά το γεγονός ότι δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα. Για αυτό όμως, είναι αναγκαία η αλληλεπίδραση στην καθημερινότητα.

Δυστυχώς, υπάρχει η παρανόηση ότι ακόμα κι αν δεν ασχοληθείς καθόλου με το σκύλο, εκείνος θα μάθει να συμπεριφέρεται τέλεια σε όποιο τομέα της ζωής σου αποφασίσεις εσύ. Λες και είναι προγραμματισμένος έτσι.

Το ιδανικό θα ήταν αυτό, δεν βλέπω όμως να είναι διατεθημένος αλλίως πιστεύω δεν θα άνοιγε καν το θέμα αυτό..
Ίσως. :)
Οφείλουμε, όμως, να τον ενημερώσουμε ότι δεν είναι απαραίτητα μια μάχη χαμένη. Απλά θέλει προσπάθεια και υπομονή. Αν τώρα ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος να προσπαθήσει γενικότερα, τότε το καλύτερο που μπορεί να κάνει είναι να βγάλει από το μυαλό του την απόκτηση άλλου σκύλου, καθότι τα ίδια μπορεί να κάνει και ο νέος σκύλος.

Last edited: