Θανατώθηκε ο σκύλος, που σκότωσε 5χρονο αγοράκι

jimi

Member
17 Φεβρουαρίου 2013
5
0
ta akita einai akatallila gia oikogeneia me mikra paidia poso mallon pou to sigkekrimeno akita irthe se epafi me agnosto paidi xoris epiblepsi sto xoro tou..einai kathara euthini tou idioktiti..den prepei na sizitietai KAN to an einai krima I oxi na thnatothei to skili..einai san na kaike olokliro dasos kai na sizitame gia ti glastra..milame gia anthropini zoi edo pera..distixos kapoioi pairnoun skilia kai to mono pou tous noiazei einai I emfanisi tipota allo..oute xaraktiristika oute tipota..opote auto odigei kai se lathos xeirismo tou skilou opos sti sigkekrimneni fasi..

mariosn

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2010
249
2
Δεν έχει να κάνει ούτε με τη ράτσα, ούτε με το αν το σκυλί ήταν εκπαιδευμένο. Απλά δεν αφήνεις ΠΟΤΕ οποιοδήποτε σκυλί με παιδί μόνο του. Εδώ εγώ το Γιούρι (ΓΠ 4 χρονών) που είναι συνομίληκος με τις κόρες μου και τις ξέρει από τότε που ήρθε στο σπίτι και τις λατρεύει και όταν τον χαϊδεύουν κάθεται σαν παναγία, ποτέ δεν τον αφήνω μόνο του μαζί τους. Δεν παύει να είναι ζώο και αυτά παιδιά. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Κρίμα για το παιδάκι πρωτίστως αλλά και για το σκύλο. Ας το έχουμε όλοι στο νου μας: ΠΟΤΕ παιδιά μόνα τους με σκύλο, οποιασδήποτε ράτσας και μεγέθους, δικό μας ή ξένο.

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Θανατώθηκε ο σκύλος που δάγκωσε και αφαίρεσε τη ζωή από 5χρονο αγοράκι στην Κύπρο — ΣΚΑΪ (www.skai.gr)

Εδω διαβαζω μονο για τον σκυλο και για τον ιδιοκτητη του σκυλου!
Την αμελεια δηλαδη την εδειξε μονο ο ιδιοκτητης του σκυλου? Οι γονεις που ηταν? Πως αφηνεις το παιδι σου μονο του με εναν ξενο σκυλο?

Και τελικα, αυτοι που τη πληρωσαν, ηταν αυτοι που δεν εφταιγαν!

Υ.Γ Δειτε στο λινκ που εβαλα τα σχολια..τρατζικ!

aeroeng

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2013
57
3
Athens/Greece
Ρε παιδια παντως διχως να θελω να τρολαρω τωρα,το δικο μου αμερικανικο ακιτα το βγαζω εξω απο 3 μηνων,εχει γνωρισει παρα πολυ κοσμο,και εχει ιδαιτερη αδυναμια στα παιδια,μιλαμε οτι τα κανει πολυ κεφι,και ειναι αρκετα προσεκτικος θα λεγα.ολα αυτα φυσικα δεμενος υπο την επιβλεψη μου.
Δεν νομιζω οτι ειχε να κανει με την ρατσα,απλα σιγουρα ηταν κακος χειρισμος,και αμελεια.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Επίσης ποιος ξέρει από πού πήρε ο εξυπνάκιας το Ακίτα! Πάντως διάβασα σ' ένα από τα άρθρα που παραθέσατε ότι ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη κατά του ιδιοκτήτη του σκύλου. Στην Αμερική θανατώνεται επιθετικός σκύλος μετά από δικαστήριο πάντως και, αν και θανατώνουν σκύλους, πολλές φορές μπορούν φιλοζωικές οργανώσεις να τους σώσουν αν καταθέσουν και πείσουν το δικαστή. Αυτό έγινε στην υπόθεση Βικ, όπου τα μόνα πίτμπουλ που θανατώθηκαν ήταν πολύ σοβαρά άρρωστα, ενώ τα υπόλοιπα εστάλησαν σε διάφορα πολύ σοβαρά καταφύγια όπως το Dogtown της Best Friends Society για εκπαίδευση και επανένταξη, εννοείτα μόνον εάν συμφωνούσε το δικαστήριο. Τους νέους ιδιοκτήτες τους περάσανε απ' τα σαράντα κύματα πριν τους δώσουνε τέτοιο σκυλί.

Πάντως στη διάλεξη της Νάνσυ Ρέγιες που πήγα πριν από μερικά χρόνια, είχε πει ότι υπάρχουν και σκυλιά με κληρονομικά προβλήματα συμπεριφοράς και επιθετικότητα που δεν οφείλεται σε κακό ιδιοκτήτη και όντως τα πάνε για ευθανασία. Έχουνε μάλιστα φτιάξει και τεστ για την αξιολόγηση σκύλων.

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Τελικά οι σκύλοι είναι μεγάλα κορόιδα: Όσο και να προσπαθήσουν, ότι και να κάνουν, άνθρωποι δεν θα γίνουνε ποτέ!!! Όσα παιδιά και να "φάνε", θα υπολείπονται πάντοτε στο τι κάνουν οι άνθρωποι στα παιδιά, κάποιοι πιο "ωραίοι" τα κάνουν ακόμα και στα δικά τους τα παιδιά.

Ένας σκύλος Ακίτα (που δεν συνιστώνται για οικογένειες με παιδιά ή με άλλα ζώα) "έφαγε" ένα πεντάχρονο αγοράκι στην Κύπρο. Καλές οι ταινίες και η συγκίνηση, αλλά ο Χάτσικο πρέπει να έκανε την ζημιά του, όπως ζημιά έχουν κάνει τα 101 σκυλάκια Δαλματίας που επίσης δεν είναι σκυλιά για οικογένειες με παιδιά.

Ο ιδιοκτήτης ενός σκύλου, οφείλει να κοινωνικοποιήσει και να εκπαιδεύσει τον σκύλο του, σε όλες τις καταστάσεις, πόσο μάλλον στο να μάθει ο σκύλος του να ανέχεται ότι και να κάνει ένα παιδί. Αλλιώς, να το κλειδώνει κάπου το σκυλί του και να μην έρχεται σε καμία επαφή με παιδιά ή άλλους ανθρώπους. Είναι έγκλημα να αφήσεις μόνο του ένα Ακίτα με ένα πεντάχρονο παιδί, χωρίς επίβλεψη.

Ο σκύλος θα θανατωθεί, ο ιδιοκτήτης του σκύλου θα την γλυτώσει όπως και οι γονείς του παιδιού. Όλοι αυτοί οι παιδεραστές, οι βιαστές, και λοιποί ανώμαλοι που βλάπτουν τα παιδιά, δεν θανατώνονται... Οι άλλοι γαμούσαν τα ίδια τα παιδιά τους, για να εκπαιδεύσουν!!! Δεν πάμε καθόλου καλά.

Τι έχω να ακούσω από δω και πέρα από φοβισμένους γονείς που δημιουργούν τρομοκρατημένα παιδάκια κάθε φορά που θα τους συναντάω με τον σκύλο μου, δεν λέγεται... Δυστυχώς δεν έχω Γερμανικό Ποιμενικό, χάρη στον αστυνόμο Ρεξ ο κόσμος είναι πολύ πιο ανοιχτός όταν βλέπουν έναν τέτοιον σκύλο. Η ρημάδα η τηλεόραση έχει κάνει την δουλειά της.

Shadid-akos...

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2010
65
11
Maidenhead, UK
Πρωτίστως είναι τεράστιο κρίμα να τραυματίζεται ένας άνθρωπος και μάλιστα να καταλήγει από την αμέλεια του άλλου/άλλων! Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για 5χρόνο παιδί.

Νομίζω ότι όλοι οι προλαλήσαντες συμφωνούν για το ποιος έφταιξε οπότε ας μην το αναλύσουμε άλλο.

Εγώ έχω ένα ερώτημα προς όλους, πόσους ξέρετε που απλά πήρανε έναν σκύλο χωρίς να ξέρουν τι είναι το νέο τους απόκτημα? Ήξερε τι σημαίνει ο Ακίτα ο εν λόγω ιδιοκτήτης, τις καταβολές της φυλής? Ξέρει τι σημαίνει Πιτμπουλ ο κάθε κανίβαλος που θέλει ένα σκύλο να «δέρνει» όλους τους άλλους? Τι επειδή έχεις εσύ άλλα κόμπλεξ μικροτσουτσουνισμού και σε δέρνανε σχολείο? Ή ακόμη εσύ που πήρες το γλυκύτατα Cocker ήξερες τα επίπεδα ενέργειας του, συμβαδίζανε με τα δικά σου? Ή το έχεις κλείσει τώρα σε κάποιο μπαλκόνι ή ταράτσα και γαυγίζει νυχθημερόν?

1[SUP]ο[/SUP] Το πρόβλημα είναι οι αθρόες εισαγωγές σκύλων που πωλούνταν σε «ανενημέρωτους». Ένας σωστός εκτροφέας θα ενημέρωνε για όλα τα θετικά και αρνητικά μιας φυλής και στην τελική θα «έκοβε» κάποιους ακατάλληλους! 2[SUP]ο[/SUP] ας σταματήσει στον τύπο και στην τηλεόραση η ωραιοποίηση κάθε σκύλου! Ναι όλοι είναι τέλειοι για τον σκοπό που «δημιουργήθηκαν» άλλα έχουν και αρνητικά για τα οποία ούτε λόγος.

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
Εγώ έχω ένα ερώτημα προς όλους, πόσους ξέρετε που απλά πήρανε έναν σκύλο χωρίς να ξέρουν τι είναι το νέο τους απόκτημα? Ήξερε τι σημαίνει ο Ακίτα ο εν λόγω ιδιοκτήτης, τις καταβολές της φυλής? Ξέρει τι σημαίνει Πιτμπουλ ο κάθε κανίβαλος που θέλει ένα σκύλο να «δέρνει» όλους τους άλλους? Τι επειδή έχεις εσύ άλλα κόμπλεξ μικροτσουτσουνισμού και σε δέρνανε σχολείο?
Συμφωνώ, αυτό ήθελα να πω και εγώ αλλά το έγραψες καλύτερα.
Εχει ξεφύγει το θέμα με τις περίεργες ράτσες είτε λόγω ματαιοδοξίας είτε λόγω μόδας (χολυγουντ)
Το να βάζουμε όλα τα σκυλιά στο ίδιο καλάθι δεν νομίζω ότι κατανοούμε το πρόβλημα, σαφώς και κάθε σκυλί από τσιαουα μέχρι οτιδήποτε θέλει επίβλεψη όταν είναι με παιδιά εδώ συμφωνούμε όλοι.
Αλλά εμένα μου έτυχε το εξής περιστατικό ήμουνα στο πετσίτυ να βρώ ένα λουράκι και ήταν ένας κύριος κατα τα άλλα σοβαρός και ήθελε να παραγγείλει πιτ μπουλ, δηλαδή που πάς ρε καραμήτρο?
Αμα ορμήξει το πιτ μπουλ ή το ακίτα (έστω πετσποπένιο) σε παιδί τι θα γίνει?
Εσείς πιστεύεται ότι ο ιδιοκτήτης του ακίτα είχε ενημερωθεί απο σοβαρό εκτροφέα τι σκυλί πήρε?
Πάω στοίχημα όχι.

aeroeng

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2013
57
3
Athens/Greece
Ωπα μισο μην βαζουμε στην ιδια βαθμιδα επικινδυνοτητας,πιτμπουλ με ακιτα

το πρωτο ειναι ακραια επιλογη για μεσα στο σπιτι με παιδια και οικογενεια που ουτε εγω συμφωνω,και το δευτερο για μεγαλη spitz ρατσα,δεν εχει δωσει τοσα ατυχηματα στατιστικα,και ενδεικνυται και για οικογενεια καθως ειναι ιδαιτερα φιλικο και υπερπροστατευτικο.
Σαφως ολα αυτα να ειναι ο σκυλος απο εκτροφειο,σωστη συμπεριφορα,κοινωνικοποιηση απο μικρη ηλικια
και φυσικα οτι παιχνιδι και δραστηριοτητα με παιδια τετοιας ηλικιας υπο παρακολουθηση.

Να τα ξεκαθαριζουμε αυτα,οι αριθμοι μιλανε απο μονοι τους,πιστευω ηταν ενα μεμονωμενο συμβαν,λαθος χειρισμος του ιδιοκτητη,και ισως περιεργο σκυλι διχως την αναλογη εκτροφη και εκμαθηση.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.653
11.064
Athens
Ρε παιδιά εγώ έχω μια απορία. Υποτίθεται ότι τα sbt θεωρούνται "νταντάδες" και εξαιρετική επιλογή για τα παιδιά ή κάνω λάθος; Πως γίνεται τα "ξαδέρφια" τους τα πιτ να θεωρούνται τόσο ψηλά στη λίστα επικινδυνότητας για παιδιά? Τόσο πολύ καμία σχέση μεταξύ τους?

aeroeng

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2013
57
3
Athens/Greece
@stamatia

απο δω , dogbites.org

Φυσικα ειναι στατιστικη βασισμενη σε US&Canada,που αν μη τι αλλο τους πιστευω στο επακρον,εχουν πολυ καλυτερη παιδεια σε αυτα,γενικοτερα.

Makqueen

New Member
19 Ιανουαρίου 2013
3
0
Αkita Inu

Kαι εγώ που ειχα αποφασίσει να πάρω ενα ακίτα τώρα το σκέφτομαι ..αν και θα ήθελα να μιλήσω με κάποιον ιδιοκτήτη ενος Akita αλλα και πάλι διστάζω.:(

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Ένα τραγικό συμβάν από τραγικήαμέλεια ενηλίκων. Η φυλή δεν έχει ακόμα και εδώ καμιά σχέση.
Έχουμε ένα ακατάλληλο ιδιοκτήτη σκύλου και ανεύθυνους γονείς και την πλήρωσεένα παιδάκι ,τραγικό.
Απλώς δεν καταλαβαίνω γιατί σε οποιοδήποτε τραγικό ατύχημα με σκύλο και άνθρωποθα πρέπει να γεμίζουμε σελίδες πάλι για τις "επικίνδυνες φυλές ", θαπρέπει να λέμε όλοι ξανά από την αρχή ότι τραγικό έχουμε ακούσει μεπρωταγωνιστή ένα σκύλο από αυτές τις φυλές και θα πρέπει να γινόμαστε ψυχολόγοικαι να φτιάχνουμε το προφίλ των ανθρώπων που για λάθος ή σωστούς λόγους πήραν ένασκύλο από τους στιγματισμένους.

Στο προηγούμενο ατύχημα στην Ελλάδαείχαμε ένα ημίαιμο σκύλο πρωταγωνιστήκαι η είδηση σχεδόν παντού κυκλοφόρησε με μια φώτο ενός ροτ, στο χθεσινό σε κάποιασιτε είχαν ένα Pitbull και εδώ σε ένα σκυλοφόρου από την δεύτερησελίδα άρχισαν να ονοματίζονται οι φυλές του διαβόλου.
Ίσως θα έπρεπε να είμαστε λίγο πιοπροσεχτικοί αν δεν θέλουμε να φτάσουμε τις «πολιτισμένες» χώρες και να διαβάζουμεστο ιντερνετ και στην Ελλάδα θα θανάτωση σκύλων με μόνο κριτήριο την φυλή τους.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.947
20.367
aeroeng δεν ξέρω πόσο έγκυρη είναι η λίστα που παραθέτεις, αλλά τα pitbull, ουδεμία σχέση έχουν, με επιθετικότητα σε ανθρώπους. Είναι κατά κανόνα, αγαπησιάρικα, τρυφερά και οικογενειακά σκυλιά. Γι'αυτό άλλωστε δεν προτιμούνται για σκοπούς φύλαξης. Οποιουδήποτε εξειδικευμένου τύπου.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
H αληθεια ειναι πως οσα πιτμπουλ εχω συναντησει ,λογω εθελοντισμου, ειναι αρνακια... Γκαγκα μετατρεπονται σε χερια ανιδεων κ ανεγκεφαλων.

Στο θεμα παιδι και σκυλος....ΟΥΤΕ τον γατο δεν αφηνω μονο με παιδι.

Makqueen

New Member
19 Ιανουαρίου 2013
3
0
Το Akita Inu είναι ένα σκυλί φρουράς πρώτης κλάσης. Οι Γιαπωνέζες μητέρες θα άφηναν συχνά τα παιδιά τους στην προσοχή του Akita γιατί είναι εξαιρετικά πιστό. Πρέπει σίγουρα να εποπτευθεί με άλλα οικιακά κατοικίδια ζώα και παιδιά. Αν και η φυλή μπορεί να ανεχτεί και να είναι καλή με τα παιδιά από την οικογένειά του, εάν δεν μάθετε αυτό το σκυλί να είναι κάτω από όλους τους ανθρώπους ίσως να μην μπορεί να δεχτεί άλλα παιδιά και εάν παίζουν , το Akita μπορεί να δαγκώσει. Τα παιδιά πρέπει να μάθουν να επιδεικνύουν ηγετική στάση και συγχρόνως σεβασμό στο σκυλί. Με το σωστό τύπο ιδιοκτήτη, την κατάλληλη καθημερινή διανοητική και σωματική άσκηση και σταθερής εκπαίδευση , μπορούν να κάνουν ένα αξιολόγο κατοικίδιο . Η εκπαίδευση υπακοής απαιτεί την υπομονή, δεδομένου ότι αυτά τα σκυλιά τείνου να βαρεθούν γρήγορα. Ερεθίζεται από πολλούς ενδιαφέροντες ήχους, αλλά δε γαβγίζει υπερβολικά.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
@stamatia

απο δω , dogbites.org

Φυσικα ειναι στατιστικη βασισμενη σε US&Canada,που αν μη τι αλλο τους πιστευω στο επακρον,εχουν πολυ καλυτερη παιδεια σε αυτα,γενικοτερα.
Οπου φυσικα ενα Ακιτα αντιστοιχει σε 500 pitbull...

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Απλά να πω ότι στη λίστα που έβαλε ο/η aeroeng...διαβάζοντας παρακάτω σαφώς συνδέει τις επιθέσεις διαφόρων φυλών με θανάτους αλλά πολλά περιστατικά ως βασική αιτία θανάτου είχαν και άλλα αίτια. Πχ αναφέρει μια επίθεση πιτ σε ενα άλογο και το άλογο κλώτσησε τον άνθρωπο στο πρόσωπο ή κάποιοι θάνατοι προήλθαν από καρδιακό επεισόδιο.
Φυσικά δεν αναιρείται το γεγονός ότι υπάρχει ενας αυξημένος αριθμός επιθέσεων.