Θελω να αγορασω ενα jack russel.Αλλα.....

Status
Κλειδωμένο θέμα

Blackheart

Well-Known Member
11 Οκτωβρίου 2008
157
0
39
εδώ γύρω..
Φίλτατε, τα σκυλιά όπως σ είπανε θέλουνε κάθε μέρα βόλτα, ότι και αν είναι..
Μιας και από ότι κατάλαβα δεν έχεις κήπο για να πεις για μέρα παρά μέρα...
Θέλει πολύ κοινωνικοποίηση, για να έχεις έναν φυσιολογικό χαρακτήρα σκύλου και κατά την γνώμη μου και εκπαίδευση, μιας και θα έχεις ένα φίλο δίπλα σ για αρκετά χρόνια και θα πρέπει να μπορείς να συνενοηθείς, να επικοινωνείς κλπ.
Θέλει πολύ περισσότερο χρόνο από όσο νομίζεις... Δεν θυμάμαι αν το έχω δει εδώ ή κάπου αλλού, ότι πρέπει να περιμένεις τα χειρότερα και έχοντας αυτά κατά νου να τολμήσεις (τροποποιημένο αρκετά..)..

Τα Τζακ Ράσσελ.. Αν και είχαμε λίγα χρόνια πριν Πάρσονς Ράσσελ τεριέ.. Είναι ζόρικα σκυλιά.. Όχι μία ώρα παιχνίδι την ημέρα δεν θα του φτάνει, αλλά το δει σαν προθέρμανση ή διατάσεις κλπ... :p
Είναι νευρικά.. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι στάνταρ γαυγίζουνε πολύ... Αν ο σκύλος κοινωνικοποιηθεί καλά, και εξαλυφθούν ή έστω μειωθούνε (γνωρίζοντάς τα και αντιμετωπίζοντάς τα), όσα τον στρεσάρουν. τον τρομάζουνε κλπ, θα είναι πολύ λιγότερο το γαύγισμα..

Στο ημίαιμο δεν ξέρεις αν θα είναι πιο ήρεμο και αν θα σπάσει η νευρικότητα.. Μπορεί να γίνει το οτιδήποτε...

Πρέπει να υπολογίσεις πολύ περισσότερο χρόνο από όσο λες και νομίζεις. Ειδικά αν είναι κουτάβι.. Αλλά αν είναι διστροπο ενήλικο ακόμα χειρότερα από κουτάβι...
Πρέπει να ξέρεις τι αντιμετώπιση θα έχει από τους δικούς σου.. Ξέρουνε από σκυλιά;;; Πώς θα αντιδράνε κλπ; Ή θα ζει έντονες καταστάσεις σπίτι, π.χ. πάει να τα κάνει στο χαλί (κουτάβι είναι όπου θέλει τα κάνει) και η μητέρα σ φωνάζει.. Ο πατέρας σ αφού τα έχει κάνει πάει και του τρίβει την μούρη στα κακά κλπ κλπ κλπ.......... Και γενικά το κουτάβι μεγαλώνει σε κλίμα εχθρικό, χαοτικό, γεμάτο αρνητικότητα γύρω του, προκαλώντας του ανασφάλειες κ χίλια δυό ακόμα...

τεσπα, έχω βγει λίγο εκτός, αλλά ίσως και να είμαι ακόμα εντός θέματος..

Γενικά σκέψου το πολύ καλά πρώτα... Και μετά δες τι μπορεί να σου ταιριάξει...

manolis

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2009
50
0
Ελλαδα
Ευχαριστω για αυτα που με συμβουλεψες,να εισαι βεβαιος οτι θα εχει ασφαλεια.Για φυλακας κανει λιγο?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Γιατί σε νοιάζει τόσο το ζήτημα του φύλακα;
Αν εννοείς να γαυγίζει να σε προείδοποιεί αν ακούσει κάτι απ' έξω κατα πάσα πιθανότητα ναι!Τα jack Rassel γενικά το έχουν μέσα τους!Εξάλλλου και τα περισσότερα σκυλιά αντιδρουν σε εξωτερικά ερεθίσματα!
Αν θες ένα σκυλί killer και δεν ξέρω τι να επιτεθεί στους εισβολείς αλλάζει το πράγμα!

Blackheart

Well-Known Member
11 Οκτωβρίου 2008
157
0
39
εδώ γύρω..
Γνώμη μου ότι κάνει ώς ένα σημείο... Μπορεί να σε προειδοποιήσει.. Μπορεί και να επιτεθεί αν είναι θαραλέος και όχι να κρυφτεί κάτω από τον καναπέ...
Αλλά δεν νομίζω ότι είναι φύλακας ΦΥΛΑΚΑΣ!..
Σίγουρα τον κλέφτη δεν θα τον εξουδετερώσει (ότι να'ναι λέξη, αλλά κατάλαβες)..
Αλλά και πάλι δεν έχω ιδέα, από φύλαξη και πραγματικά τι είναι και πώς είναι ο σκύλος φύλακας...

Για την ασφάλεια. οκ. Αν και δεν είναι μόνο αφάλεια το θέμα, αλλά τεσπα...
Για τον χρόνο;;; Την υπομονή;;; κλπ κλπ...

Blackheart

Well-Known Member
11 Οκτωβρίου 2008
157
0
39
εδώ γύρω..
Κατα τα άλλα είναι φοβερά σκυλιά... Πολύ ενθουσιώδη... Και σίγουρα ξέρουνε να στο μεταδίδουνε...

Γνώμη μου, αν είναι πρώτος σ σκύλος ψάξε κάτι πιο λάιτ, πιο ήρεμο, λιγότερο νευρικό...

Έφυγα..

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ρε Μανώλη, διαβάζεις δυο κουβέντες κάπου και νομίζεις ότι ξέρεις κάτι για μια ολοκληρη φυλή χρόνων...... μη βγάζεις συμπεράσματα έτσι άκοπα...

Αν σου κάνει "κλικ" με μια συγκεκριμένη ράτσα, ΨΑΞΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ και μάθε όσο μπορείς περισσότερα γι'αυτήν και τις ανάγκες τις...... αν δε σου σου κάνει ιδιαίτερο κλίκ με καμία (γιατί μέχρι τώρα έχεις αναφέρει άσχετες μεταξύ τους φυλές..... πήγαμε από ΓΠ, σε jack russel σε σαρπέι.... βερίκοκο φίλε μου! :p ), ξεκίνα μ'ενα καλόβολο ενήληκο ημίαιμο! (κι αυτό πρέπει να το ψάξεις καλά! κάνε μια βόλτα από μερικά σωματεία... γνώρισε μερικά σκυλιά... οχι μονο μια φορά... περισσότερες!). Υπάρχουν πολλά!! Μπορώ να σου στείλω λινκ, αλλά κάνε μια βόλτα καταρχήν στις αγγελίες του φορουμ. Μπορεί να βρεις κάτι που να σάρεσει.

ΑΝ απόφασίσεις να πάρεις ράτσα, ΜΗΝ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΣ να πάρεις από πέτσοπ ή από άσχετη γέννα ιδιώτη..... θα διαιωνίζεις μια κατάσταση που ΔΕΝ ΟΦΕΛΕΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ.

(αντε ρε παιδιά, ας βάλει κάποιος τα λινκ.....). Διάβασε και για τα puppy mills και για το πως να διαλέξεις εκτροφέα.

Για μένα το πρόλημα δεν είναι ότι είσαι 15 (υπάρχουν εξαιρετικοί ιδιοκτήτες σκύλων σ'αυτη την ηλικία..... ).... το πρόβλημα είναι ότι είσαι ανενημέρωτος..... είσαι σε καλό δρόμο όμως, γιατι βλέπω ότι είσαι διατεθημένος να μάθεις!! :):)

Α, και μην περιμένεις να σου πει κανεις εδώ ποια ράτσα να σ'αρέσει.... είναι σα να ζητάς να σου πουμε πια κοπέλα να ερωτευτείς!!!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Μανώλη καταρχήν οι γονείς σου είναι διατεθειμένοι να ασχοληθούν με το σκύλο?
Εσύ έχεις το σχολείο και σε λίγα χρόνια πανελλήνιες ή στρατό. Ποιος θα ασχοληθεί τότε με το σκύλο? Και κάτι άλλο. Τα έξοδά του ποιος θα τα πληρώνει? Θα έλεγα να διαβάσεις και μετά να τυπώσεις και να δείξεις στους γονείς σου αυτά τα θέματα:
http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=1395
http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=370

ΑΝ συμφωνούν, και εξακολουθούν να θέλουν μικρόσωμο σκύλο, ξέχνα τα περί φύλακα. Ένα μικρόσωμο σκυλάκι οι διαρρήκτες το εξουδετερώνουν ανά πάσα στιγμή. Συναγερμοί πάλι είναι πολλά σκυλιά... Το λουκανικάκι που σου τράβηξε την προσοχή είναι φοβερό σκυλάκι. Τρυφερό, παιχνιδιάρικο, αλλά και ξεροκέφαλο. Γενικά προσανατολίσου σε μια μικρόσωμη φυλή, ένα κανισάκι, ένα γιόρκι, ένα γουέστι, ακόμα κι ένα τσιουάουα (αν και έχει κάπως δύσκολο χαρακτήρα, αν δε μεγαλώσει σωστά, είναι πιθανόν λόγω μεγέθους να ικανοποιήσει περισσότερο τους γονείς σου). Όλα αυτά τα σκυλιά θα γαυγίσουν όταν ακούσουν κάποιον ύποπτο θόρυβο στην πόρτα, αλλά ως εκεί.
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι οι γονείς σου θα έπρεπε να κάνουν αυτή τη συζήτηση στο φόρουμ και όχι εσύ, καθώς εκείνοι θα έχουν τον τελευταίο λόγο, έτσι?
Κάτι τελευταίο: Δεν αγοράζουμε ΠΟΤΕ σκυλιά από ανθρώπους που δεν είναι εκτροφείς και από PET-SHOPS. ΠΟΤΕ. Μόνο από εκτροφείς. Ή υιοθετούμε κάποιο από το δρόμο ή από φιλοζωική. Μπορείς να κανονίσεις να πάτε με τους γονείς σου σε κάποιο καταφύγιο, να δείτε τα σκυλάκια, κι αν κάποιο αρέσει σε όλους να το υιοθετήσετε. Αν καταλήξετε σε κάποια φυλή διαβάστε γι' αυτή πολύ καλά και κατόπιν ψάξτε να βρείτε κάποιον εκτροφέα μέσω του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδας (ΚΟΕ). :)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Συμφωνώ σε ΟΛΑ με τη Chloe εκτός από το :

προσανατολίσου σε μια μικρόσωμη φυλή
Γιατί ντε και καλά μικρόσωμο? Δε βρίσκω ότι είναι απαραίτητο... το οτι δεν ήθελαν λυκόσκυλο οι γονείς του δε σημαίνει ότι δε μπορεί να πάρει ενα μεσαίου μεγέθους ας πούμε! Υπάρχουν πολλοι πιο σημαντικοί παράγοντες από το μέγεθος!

Ο ογκος της σκατούλας είναι λεπτομέρεια! Προσπάθησε να το εξηγήσεις αυτό στους γονείς σου!!:D:D

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Όπως τα λέει ο Μανώλης νομίζω ότι οι γονείς του απλά προτίθενται να του "κάνουν τη χάρη" για σκύλο. Γι' αυτό είπα μικρόσωμο. Θα το συνηθίσουν ευκολότερα και έχει λιγότερες πιθανότητες να καταλήξει στο μπαλκόνι :)

manolis

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2009
50
0
Ελλαδα
Και σε καμια περιπτωση δεν θα καταληξη στο μαπλκονι.Ειμαστε φιλοζωοι.Εχουμε 4 χελωνες,1 σκιουρο.Και ειχαμε και γατες και καρδερινοκαναρο παλιοτερα.Την ιδεα για τον σκυλο μου την προτεινε η μητερα και οχι εγω σε αυτην.

manolis

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2009
50
0
Ελλαδα
Προσφατα πεθανε ο σκιουρος μου ο ενας.Και μου εμεινε ενας οποτε την θεση του θα την παρει ο σκυλος.Αν και επιμενω οτι τα καλυτερα ζωα ειναι οι χελωνες ξηρας.Ζουν πολλα χρονια και εχουν αναπτυγμενη νοημοσηνη.Επισης δεν πεθαινουν γρηγορα για να στεναχωρηθεις.;)Οι χελωνες δεν ζουν στο διαμερισμα προς θεου.Εχουμε ενα εξοχικο που τις εχουμε εκει.Ο σκυλος δυο φορες τον μηνα.Και τις αργιες και στις διακοπες θα παιρνει τον αερα του στο εξοχικο.Εκτος απο τις βολτες καθε ημερα.

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Tο ότι σου το πρότεινε η μητέρα σου είναι πολύ σημαντικό.

Kανε μια ερευνα τι σκύλο προτιμάει η οικογένεια σου.
Πες τους να σου πούνε ράτσα και αν δεν γνωρίζουν να σου περιγράψουν τι ζητάνε από ένα σκύλο?
Χαρακτήρα,μέγεθος χαρακτηριστικά.
Είναι μια απόφαση σημαντική για όλους.
και μιας και αφορά όλη την οικογένεια ,πρέπει να συμμετεχουν σε όλες τις ενέργειες που χρειάζονται για την απόφαση της φυλης μέχρι και στην ερευνα που θα δειξει από που θα το πάρετε..

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Κάνε αυτό που σου λέει η Kango1!!!!!
Αν θες μπές και σε αυτή τη σελίδα που έχει ένα τεστάκι για το ποιά ράτσα μπορεί να σου ταιριάζει! http://dogbreedinfo.com/search.htm
Kάνε το με τους γονείς σου!!!Μπορεί να σε βοηθήσει!!!!!
Συζητήστε το λοιπόν και μετά εδώ είμαστε να τα ξανασυζητήσουμε να σου πούμε την γνώμη μας!!!!:)

Ελπίζω το link που έβαλα να μην είναι αντίθετο προς τους κανονισμούς του forum!!!!

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.311
Μέλη
20.071
Νεότερο μέλος
Λάμπρος Φαλάρης