Θετικος στο καλαζαρ 1/1600

lostresam

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2016
428
422
30
Καλησπερα στο φορουμ
Επειτα απο εξετασεις βγηκαμε δυστυχως θετικοι με τιτλο 1/1600
Αυριο παω να κανω εξετασεις για να δουμε σε τι κατασταση ειναι τα ζωτικα οργανα,και επειτα ξεκιναμε θεραπεια
Ο τιτλος ειναι πολυ ανησυχητικός?
Ηδη εχω κανει αρκετα τηλεφωνα σε διαφορους κτηνιατρους για να παιρνω γνωμες και καποιοι μου λενε μονο ζυλαπουρ,αλλοι ενεσεις και αλλοι μιλτεφοραν+ζυλαπουρ.Εσεις τι γνωμη εχετε για τροπους θεραπειας?
Να πω πως ειμαι αρκετα αισιαδοξος καθως περα απο καποια δερματικα συμπτωματα και πρισμενους λεμφαδενες, ο σκυλος δεν εχει χασει ουτε κιλα,ενεργητικος ειναι και εχει ορεξη για φαι.
Και για την ιστορια, το δικεπαζ τον ειχε βγαλει αρνητικο τον Γεναρη στη λεισμανιωση.....

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.619
11.009
Athens
Καταρχήν κάνε και 2η εξέταση σε άλλο εργαστήριο.
Εάν νεφρά και συκώτι είναι εντάξει μπορείς να κάνεις ενέσιμη θεραπεία (glucantim - ενέσεις) - πιο ισχυρή θεραπεία, κατά πολλούς πιο αποδοτική. Αν όχι, τότε αναγκαστικά miteforan.

• Like
Reactions: stamatia and Orilis

dim1974

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2016
87
75
51
ο τιτλος 1/1600 ειναι μεγαλος αλλα απο μονος του δεν λεει πολλα για την πορεια του σκυλου καθως υπαρχουν σκυλια με μικροτερο τιτλο που δεν τα καταφεραν και σκυλια με μεγαλυτερο που εζησαν πολλα χρονια.εξαρταται απο τον οργανισμο του σκυλου και πως θα αντιδρασει ο οργανισμος του στην θεραπεια και στο παρασιτο καθαυτο.οταν θα εχεις τις πληρεις εξετασεις αιματος που θα δειχνουν σε ποια ακριβως κατασταση ειναι ο σκυλος(ειδικα τα νεφρα του) τοτε θα εχεις μια ποιο ξεκαθαρη εικονα και για την θεραπεια και για την ενδεχομενη πορεια του.
κτηνιατρος που με μονο στοιχειο ενα τιτλο να βγαζει θεραπεια δεν νομιζω πως κανει καλα.το σιγουρο ειναι πως με τετοιο τιτλο το ζυλαπουρ μονο του δεν κανει τιποτα,θελει ειτε μιλτεφοραν+ζυλαπουρ ειτε glucantime+ζυλαπουρ.το ζυλαπουρ παντα με ενα απο τα αλλα δυο σε τετοιους τιτλους.

lostresam

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2016
428
422
30
Nα πω πως ολοι μου ειπαν πως πρεπει να γινουν εξετασεις για νεφρα συκωτι πριν ξεκινησει οποιαδηποτε θεραπεια..
Αν εχουν πειραχτει νεφρα? μετα τι?
Δεν θα ειχε ομως καποιο συμπτωμα αν ειχε θεμα με τα οργανα του?

lostresam

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2016
428
422
30
oι ενεσεις ειναι 20 , μερα παρα μερα? καποιος κτηνιατρος μου το προτεινε αυτο δεν θυμαμαι ομως το φαρμακο
Παντως διαβαζω οτι ειναι λιγοτερο τοξικη η μιλτεφοσινη.Δεν ξερω κατα ποσο αληθευει ή απλα ειναι ερευνες-μαρκετινγκ αυτα.
Το σκυλι σου τα καταφερε?

dim1974

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2016
87
75
51
ποσο πειραγμενα;ειναι αναστρεψιμη η βλαβη αν τυχον υπαρχει;υπομονη δυο μερες να τα δεις αυτα.
αν ειναι ομως το πιθανοτερο ο κτηνιατρος να σου προτεινει το μιλτεφοραν που δεν επιβαρυνει τα νεφρα του σκυλου οπως κανουν οι ενεσεις.
απλα να ξερεις πως η αρρωστια αυτη ειναι δυσκολη,χωρις σιγουρη προγνωση,πολλα σκυλια που πανε καλα υποτροπιαζουν αργα η γρηγορα,ενω αλλα ζουνε μια φυσιολογικη ζωη για πολλα χρονια.πρεπει να εισαι ετοιμος για ολα στην πορεια.
θελει υπομονη,αγαπη στον σκυλο και εξοδα που οσα και να ναι ειμαι σιγουρος πως αν τον αγαπας θα τα αξιζει.
το ζυλαπουρ ισως χρειαστει να το περνει σε ολη του την ζωη.

στα γραφω αυτα γιατι εδω και 15 μηνες περιπου εχω σκυλο με καλαζαρ και εχω κανει δυο φορες θεραπεια με μιλτεφοραν,εχει πειραγμενα νεφρα(ευτυχως οχι σε μεγαλο βαθμο) αλλα το παλευουμε μαζι.τωρα ειναι καλα κι ελπιζω να ναι για παντα.

lostresam

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2016
428
422
30
Δυστυχως γνωριζω οτι ειναι μια ασθενεια που ποτε δεν θεραπευται πληρως
Υπαρχουν σκυλια φιλων μου που ζουν με το καλαζαρ και ειναι 13 χρονων κ αλλα που καταληξανε προωρα κ ειχαν αρχισει να δειχνουν πολλα απο τα συμπτωματα (απωλεια βαρους,ορεξης,κτλ)
Εμενα μου εκανε εντυπωση που με τετοιο υψηλο τιτλο δειχνει τοσο υγειες το σκυλι οπως ειπα.
Μαζι θα το παλεψουμε ομως αυτο ειναι το μονο σιγουρο :)

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.619
11.009
Athens
oι ενεσεις ειναι 20 , μερα παρα μερα? καποιος κτηνιατρος μου το προτεινε αυτο δεν θυμαμαι ομως το φαρμακο
Παντως διαβαζω οτι ειναι λιγοτερο τοξικη η μιλτεφοσινη.Δεν ξερω κατα ποσο αληθευει ή απλα ειναι ερευνες-μαρκετινγκ αυτα.
Το σκυλι σου τα καταφερε?
Κάναμε γλουκαντίμ, 20 μέρες σερί, κάθε μέρα ένεση. Μετά ένα διάλειμμα αν θυμάμαι καλά άλλων 20 ημερών περίπου. Και μετά ξανά 20 μέρες κάθε μέρα ένεση. Μια φορά τη βδομάδα εξετάσεις σε νεφρά και συκώτι.

Ο δικός μου κτηνίατρος πιστεύει περισσότερο στην αποτελεσματικότητα του γκλουκαντίμ, αν το σηκώνει ο σκύλος. Δίνει μιλτεφοράν όταν συντρέχει λόγος, δηλαδή σε πειραγμένα νεφρά-συκώτι ή αν το σκυλί δεν δέχεται ενέσεις για κάποιο λόγο.

Ως προς το κόστος: Το μιλτεφοράν είναι πιο ακριβή υπόθεση. Όλα φυσικά εξαρτώνται γενικά και από το κόστος του κτηνίατρου γενικότερα. Την εποχή που έκανα εγώ θεραπεία, συνάντησα και έναν άλλον στο σκυλοπάρκο που έκανε σε ένα μπιγκλ με τα διπλά λεφτά.

Το σκυλί μου είναι μια χαρά. Πριν από ένα χρόνο (δυο χρόνια σχεδόν μετά τη θεραπεία) πήραμε και δείγμα από λεμφαδένες επ'ευκαιρίας της νάρκωσης που έπρεπε να κάνει για μια άλλη επέμβαση και βγήκαν καθαροί παρότο ο τίλος δεν είχε μηδενίσει. Πράγμα που είναι καλό. Φυσικά κάνω τεστ 2 φορές το χρόνο τουλάχιστον.

lostresam

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2016
428
422
30
Για 2 λογους δεν ειμαι θετικος προς την ενεση
1) θα λειπω εκτος αθηνων ολο τον αυγουστο κ ο κτηνιατρος εκει που θα βρισκομαι θελει 10ευρω την επισκεψη για την ενεση (!!!!) αρα ανεβαινει κ εκει το κοστος κατακορυφα ,δυστυχως δεν ξερω κ φοβαμαι να του κανω εγω την ενεση.Δεν το καθυστερω με την καμια 1 μηνα που θα γυρισω παλι αθηνα
2) Διαβαζω οπως ειπα οτι γενικα ειναι πιο τοξικο φαρμακο το γκλουκαντιμ κ γενικοτερα η μιλτεφοσινη ειναι πιο νεα κ πιο σειφ μεθοδος

Τα 90ml τα βρηκα 230 ευρω απο κτην. φαρμακειο στη βορεια Ελλαδα,πολλα απο τα κτηνιατρικα φαρμακεια στην αθηνα το πουλανε 360 ευρω!
Την ενεση που ρωτησα βγαινει γυρω στα 160,σαφως λιγοτερα αλλα αμα ειναι να δωσω 200 ευρω επιπλεον για το τιποτα στον κτηνιατρο μου βγαινει παραπανω.

Να πω πως αν υπηρχε σαφεστατη ανωτεροτητα του γκλουκαντιμ ως προς την θεραπεια δεν θα το συζητουσα καν το οικονομικο,θα προτιμουσα εγω να πεινασω παρα να χειροτερεψει ο σκυλος μου.
Αλλα επειδη βλεπω οτι κυμαινονται στα ιδια επιπεδα
Aυριο μεθαυριο θα εχω κ τα αποτελεσματα για νεφρα συκωτι κ θα γνωριζω σιγουρα τι συμβαινει.

Παντως αν ειχε πειραγμενα νεφρα συκωτι δεν θα ειχε καποιο συμπτωμα?

SofiaEve

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2013
371
1.118
Παντως αν ειχε πειραγμενα νεφρα συκωτι δεν θα ειχε καποιο συμπτωμα?
Όχι απαραίτητα, τουλάχιστον για τα νεφρά που γνωρίζω εγώ, τα βαριά και αναγνωρίσιμα συμπτώματα ξεκινάν σχετικά αργά στην εξέλιξη. Απλοϊκά, όπως μου το είχαν εξηγήσει τότε, τα νεφρά συνηθίζουν να τα "δίνουν όλα", μέχρι να κλατάρουν τελείως, οπότε και ξεκινάνε να δείχνουν τα σημάδια.

Καλά αποτελέσματα! Και περαστικά σας...

lostresam

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2016
428
422
30
Λοιπον οι εξετασεις ειναι μια χαρα!

ΟΥΡΙΑ 37,5 Φ.Τ*.: 20-50
ΚΡΕΑΤΙΝΙΝΗ 0,93 Φ.Τ.: <1,6
GOT 75,0 Φ.Τ.: <84
GPT 27,3 Φ.Τ.: <100
γ-GT 3.2 Φ.Τ.: <10.2

*Φυσιολογικες τιμες (διαφερουν απο εργαστηριο σε εργαστηριο)

lostresam

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2016
428
422
30
Με την κτηνιατρο μου που μιλησα,αφου της εδειξα τις εξετασεις που τις χαρακτηρισε εξαιρετικες, μου ειπε να αρχισω αμεσα ζυλαπουρ κ σε 2-3 μηνες να κανω παλι βιοχημικες-καλαζαρ
Στο ερωτημα μου για το αν πρεπει να χορηγησω μιλτεφοραν ή γκλουκαντιμ που ειπε πως απο την εμπειρια της κ απο την κλινικη εικονα του ζωου ειναι ακομα αχρειαστο,καθως ο τιτλος απο μονος του δεν εινα τα παντα σε αυτη την ασθενεια και τα φαρμακα αυτα δεν εχουν παντα επιτυχια.
Τι εχετε να πειτε?

Ψαχνοντας ωρες στο ιντερνετ για το παρασιτο,επεσα πανω στην ουσια δομπεριδονη που βρισκεται στο leisguard και σε ανθρωπινο (μεγαλη διαφορα τιμης) τι γνωμη εχετε?
Στο σαιτ το leisguard αναγραφει πως μπορει να χορηγηθει με οποιαδηποτε αλλη αγωγη και αναιξερετως το τιτλο.
Φυσικα οσο μικροτερος ο τιτλος τοσο το καλυτερο.

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Εγώ τώρα δίνω leisguard προληπτικά στα δικά μου για ένα μήνα κάθε 4 μήνες αλλά μια φορά η Μπάρμπι μου είχε τίτλο 1/100 και μετά από χορήγηση leisguard για ένα μήνα ο τίτλος μηδενίστηκε. Ο γιατρός μου μου το πρότεινε αυτό αντί για το εμβόλιο για το οποίο δεν είναι πεπεισμένος 100%

dim1974

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2016
87
75
51
Το leisguard χορηγειται προληπτικά σε σκύλους προκειμένου να αποτρέψει την μόλυνση(με μηχανισμό που γράφει αναλυτικά μέσα) είτε για θεραπεία αλλά σε χαμηλούς τίτλους όχι 1/1600
Από την εμπειρία μου σε τίτλο 1/1600 θέλει επιθετική θεραπεία,δηλαδή λεισμανιοκτονο φάρμακο και όχι λεισμανιοστατικο που είναι το ζυλαπουρ.Επειδη ο χρόνος χωρίς την κατάλληλη θεραπεία ίσως αποβεί κρίσιμος γνώμη μου οπωσδήποτε δεύτερη γνώμη από αξιόπιστο κτηνίατρο.Μην αφήσεις τον σκύλο επειδή είναι σε καλή κατάσταση χωρίς σωστή θεραπεία.
Το leisguard μπορεί να δωθει σε υψηλούς τίτλους μετά την κυρια θεραπεία με μιλτεφοραν η glucantime και σύμφωνα με νεώτερα συνέδρια κτηνιατρικά σε μεγαλύτερες δόσεις την αναγραφομενης.
Οπωσδήποτε δεύτερη γνώμη.

lostresam

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2016
428
422
30
ηδη το παραγγειλα απο πρωι που πηρα καμια 10αρια γνωμες ακομα
Σχετικα με το μιλτεφοραν τωρα,παιρνω το 90μελο εφοσον ο σκυλος ειναι στα 31 κιλα (3.1ml x 28) και καθε εβδομαδα μετραω το βαρος του και προσαρμοζω τη δοση?

dim1974

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2016
87
75
51
ναι πρεπει να μετρας το βαρος του σκυλου συχνα(οσο πιο συχνα μπορεις και να προσαρμοζεις αναλογα την δοση,ωστε να ειναι σωστη η θεραπεια),επισης θα το δινεις την ιδια ωρα καθε μερα(ενταξει μιση ωρα πανω κατω δεν χαλασε ο κοσμος αλλα λεμε για την ιδανικη κατασταση).αν σου μεινει μιλτεφοραν για παραπανω απο 28 μερες το δινεις κι αυτο οσες μερες διαρκει καλο κανεις να ξερεις.
να προσεχεις για εμετους του σκυλου μετα το μιλτεφοραν,ειναι η πιο συχνη παρενεργεια του φαρμακου.ο δικος μου κτηνιατρος μου ειπε μαζι με το μιλτεφοραν να δινω το
TAGAMET F.C.TAB 400MG/TAB ΒΤx25 ενα χαπι ανα 12 ωρες(ο δικος μου σκυλος ηταν οταν εδινα μιλτεφοραν 30 κιλα) για το στομαχι του,βοηθα στο να μην κανει εμετους και να ανακουφιζει το στομαχι του.ρωτησε το κι αυτο.
να κανεις σωστη θεραπεια και να προσεχεις να περνει ολη την ποσοτητα του φαρμακου.
τελος εννοειται πως ξεκινας ζυλαπουρ περα απο μιλτεφοραν,δινεις 1,5 χαπι των 300mg ανα 12 ωρες(η σωστη δοση ζυλαπουρ ειναι 10-20mg ανα κιλο σκυλου).
http://www.galinos.gr

lostresam

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2016
428
422
30
ναι πρεπει να μετρας το βαρος του σκυλου συχνα(οσο πιο συχνα μπορεις και να προσαρμοζεις αναλογα την δοση,ωστε να ειναι σωστη η θεραπεια),επισης θα το δινεις την ιδια ωρα καθε μερα(ενταξει μιση ωρα πανω κατω δεν χαλασε ο κοσμος αλλα λεμε για την ιδανικη κατασταση).αν σου μεινει μιλτεφοραν για παραπανω απο 28 μερες το δινεις κι αυτο οσες μερες διαρκει καλο κανεις να ξερεις.
να προσεχεις για εμετους του σκυλου μετα το μιλτεφοραν,ειναι η πιο συχνη παρενεργεια του φαρμακου.ο δικος μου κτηνιατρος μου ειπε μαζι με το μιλτεφοραν να δινω το
TAGAMET F.C.TAB 400MG/TAB ΒΤx25 ενα χαπι ανα 12 ωρες(ο δικος μου σκυλος ηταν οταν εδινα μιλτεφοραν 30 κιλα) για το στομαχι του,βοηθα στο να μην κανει εμετους και να ανακουφιζει το στομαχι του.ρωτησε το κι αυτο.
να κανεις σωστη θεραπεια και να προσεχεις να περνει ολη την ποσοτητα του φαρμακου.
τελος εννοειται πως ξεκινας ζυλαπουρ περα απο μιλτεφοραν,δινεις 1,5 χαπι των 300mg ανα 12 ωρες(η σωστη δοση ζυλαπουρ ειναι 10-20mg ανα κιλο σκυλου).
Ναι ζυλαπουρ ξεκινησα ηδη 1 χαπι ανα 12ωρο για αρχη μετα απο 1 εβδομαδα θα ανεβω στο 1μιση. Για παράλληλα αντιεμετικα το λεει κ το φυλλάδιο του μιλτεφοραν,αν δω εμετούς θα το ξεκινησω (30 ειναι κ ο δικος μου)
Με το μιλτεφοραν αλλαζει η όρεξη-διάθεση?πεφτει ή αναλογως?

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Σε καποια σκυλια η αγωγη φερνει λιγο μειωμενη ορεξη, σε καποια αλλα οχι. Εξαρταται απο τον οργανισμο. Εμενα ας πουμε η δικη μου στην αγωγη με μιλτεφοραν+ζυλαπουρ τις πρωτες 15μερες ηταν σε μετρια επιπεδα η διαθεση, μετα εκει στην 20η μερα ανεβηκε. Εκτοτε μετα το τελος της θεραπειας δεν εχουμε ποτε παρατηρησει αλλα συμπτωματα και ημαστε τυχεροι γιατι ποτε δεν ειχαμε σκαμπανεβασματα σε τιτλους κτλπ. παραμενει κολλημενος 1/50 τα τελευταια χρονια και η εξεταση (pcr) λεμφαδενα βγαινει αρνητικη τα τελευταια 4,5 χρονια.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr