Θεός κατ' επιλογή

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Denis. Ποτέ δεν με καταλαβαίνεις.... και αυτό ήταν άσχετο που έκανες (κομμάτια από διάλογο επιλεγμένα....) και μιλάς για μικροπρέπεια. Μια χαρά τα έλεγα. Δεν θα άλλαζα ούτε τόνο.

Αντί να υπερασπιστείς μια κυρία που δέχεται κράξημο χωρίς λόγο και αιτία.

Δεν παίζω άλλο κουράστικα.
ΜΑΚΗ: http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?p=69272#post69272

Αν βαρέθικα εγώ φαντάσου οι άλλοι....
Επιλεγμένα ??? Υπήρχε κάποιο άλλο νόημα ??? Πρότεινες ή όχι δύσκολη φυλή ΚΑΙ εσύ ?? Είπες ότι έχει σχέση μόνο το πείσμα και η θέληση ??

Μικροπρεπής έγινα, φυσικά, γι'αυτό είπα ''αφού είσαι έτσι πάρε αυτό''

Δέχεσαι κράξιμο ??? Μία κυρία ??? Δεν καταλαβαίνω .... έχεις πεί τα χειρότερα με έμμεσο αλλά και άμεσο τρόπο ... τώρα το θυμήθηκες ??
Επιστρατευσες από το τί προτείνει ο Μάκης μέχρι ''εκτρέφεις για βραβεία εκθέσεων'' και ''ζευγαρώνεις σκύλο με δυσπλασία'' ...

Εγώ δεν βαριέμαι ποτέ ... φαίνεται αριστερά κάτω από το avatar ;) και μην σε απασχολούν οι άλλοι ...

ααα .. μην ξεχνιόμαστε ...

- πώς εξαλείφεται ένα γονίδιο χωρίς pedigree γνωστούς προγόνους και εξετάσεις?

- Σε τι βοηθάει κυνολογικά η αναπαραγωγή ημίαιμων από ιδιοκτήτες ή εκτροφείς ?

- Σε τί βοηθάει κοινωνιολογικά και κυνολογικά η αναπαραγωγή ΚΑΙΝΟΥΡΙΩΝ ελκυθρόσκυλων ?

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Panos0685

Θα ηθελα να μου πειτε αν φωτογραφιζω καλα την ρατσα που εχω διαλεξει..γιατι αν μου πειτε ολες τις αλλες σημαινει οτι κατι εχω σκεφτει λαθος...Λοιπον ποια ρατσα φωτογραφιζω?
ΜΑΚΗΣ

καλώς τον

σίγουρα για ροτβάιλερ μιλάς
Ο καθένας έχει δικαίωμα στην άποψή του. Εγώ ποτέ δεν έδειξα στον Μάκη πόσο απογοητευτικό είναι να φωνάζει "Ρόττβαιλερ, Ρόττβαίλερ!" κάθε φορά που ένας πρωτάρης ψάχνει τι ράτσα να πάρει... τον σεβάστικα (γέλασα κι όλας :p) . Δεν μπορεί να αγαπάς τα Ρόττι και να θεωρείς πως κάνει για πρωτάρη. Αλλά λέω, άστον. Είναι σχεδόν δικό του το Φόρουμ. Πρώτη φορά είναι άλλωστε; Κοίταξα τα δικά μου ποστ (τη δουλεία μου).

Έχω ξαναπεί πράγματα που θεωρούνται "τραβηγμένα" από αρκετούς εδώ, αλλά δεν έχουμε όλοι της ίδιες απόψεις και ούτε και τις ίδιες εμπειρίες. Κι ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ το ΩΡΑΙΟ.

Σκέφτικα πως θα είναι πολύ πιο ενδιαφέρον ο καθένας να λέει την αλήθεια. Αυτό που όντως είναι η αποψή του κι όχι να φοβάται το κράξημο του Μάκη ή του κάθε "Μάκη".
Θα ήταν Τ Ο Σ Ο βαρετό να συμφωνούσαμε όλοι...

Κάνω λάθος;
τουλάχιστον αστεία σε βρίσκω οπως και τις θέσεις σου

Last edited:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
ΑΑΑΑ! Πάλι στο ΘΕΜΑ! :rolleyes:

-δεν μίλησα ποτέ για εξάλειψη γονιδίων.

-σε τι βοηθάει κυνολογικά η αναπαραγωγή του οποιουδήποτε σκύλου που δεν είναι σχεδόν ΤΕΛΕΙΟΣ σε όλα, πια; Αυτό είχα πει αρχικά. Το άλλο περι ημίαιμων δεν το έπιασες. Ηταν υπο τόσο αυστηρές προυποθέσεις που δεν γίνεται.

-βοηθάει τους αγώνες ελκήθρων. Οι παλαιοί (καθαρόαιμοι) δεν ήταν τόσο καλοί.
Δεν το κατάλαβες; Παίζουν νομίζεις; Δεν παίζουν καθόλου (ιδίως σε σχέση με εκτροφείς "καθαρόαιμης μορφολογίας"). Είναι επιστήμονες οι άνθρωποι.

Αλλά και πάλι πρέπει να βοηθάει σε κάτι;;; Τα 99% των σκύλων σε κάθε έκθεση δεν "βοηθούν" σε κάτι (εκτός βέβαια στο να φέρνου χαρά στου ιδιοκτήτες τους).

Δεν με καταλαβαίνεις. Τα πάω από αλλού:

Εγώ είμαι πολύ πιο αυστηρή από σένα στο τι είναι ηθικό (τι πρέπει να κάνει απογόνους) αλλά μου απαντάς λες και συμβαίνει το ανάποδο.

Πιστεύω πως ηθικά, είναι καλύτερα να ζευγαρώνεις υγειές ημίαιμα (αν έχεις βρει σπίτια για τα κουτάβια) παρά προβληματικούς καθαρόαιμους γονείς. Κι εκεί ήταν το θέμα μας (όπως του φίλου που ξεκίνησε το θέμα).

"Είναι ανίθηκο να το παίζεις θεός και να ζευγαρώνεις μια σκύλα με τεχνιτά μέσα γιατί δεν μπορεί/ δεν θέλει να ζευγαρώσει;"

Για μένα Ναι. Είναι.

Και δεν συμφωνώ μαζί σου πως είναι ΟΚ, γιατί είναι στη ίδια κατηγορία με το να της δείνεις φάρμακο όταν είναι άρρωστη.

Είναι ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικό, γιατί στην πρώτη περίπτωση δεν έχεις να κάνεις μόνο με το δικό σου ζώο, αλλά και με τους απογόνους της (το δικό μου ζώο κατά πάσα πιθανότητα).

Δεν οφείλεις να πεις στους αγοραστές τον κουταβιών (έστω των κοριτσιών) πως η μάνα δεν ήταν 100% εντάξει;;;
Γιατί ΕΙΝΑΙ κληρονομικό. Είναι ανήθικο να μην το πεις. Είναι δικαίωμά τους να το ξέρουν.

Denis, είπες ότι εσύ δεν το θεωρείς ανήθικο, πως θα την ζευγάρωνες τη σκύλα (τεχνιτά). Για να τη "βοηθήσεις". Πες μας, θα έλεγες στους νέους ιδιοκτήτες το πρόβλημα της σκύλας. Θα έλεγες ότι ίσως το κληρονομήσουν κάποια κουτάβια;

Last edited:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Τα υπόλοιπα τα αφήνω για ευνόητους λόγους.

Το μόνο που θα σου πώ είναι ότι ημίαιμα ΧΩΡΙΣ προβλήματα ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΞΗΓΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΓΕΝΝΕΤΙΚΗ ΒΑΣΗ. ''Υγιή ημίαιμα'' ειναι ΑΤΟΠΟ επιχειρηματολογείς πάνω σε κάτι ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Καθαρόαιμα με γεννετική βάση και προβλήματα έχεις την δυνατότητα να τα εξαλείψεις.

Οι επιστήμονες που προσπαθούν να δημιουργήσουν το τέλειο ελκυθροσκυλο χρησιμοποιούν φυλές και pedigree άρα γεννετικές βάσεις.

Να σου απαντήσω .... ΠΟΙΟ πρόβλημα συγκεκριμένα ??

chihuahua

Well-Known Member
10 Σεπτεμβρίου 2007
135
0
ελπίζοντας να βοηθήσω στην αποπροσωποποίηση της διαμάχης και της επανασύνθεσης της σε θέμα κυνολογικού forum

δεν το παίζεις θεός (και είναι λάθος να το παίζεις γενικά,πόσο μάλλον να το παίζεις και θεός) όταν ακολουθείς τον ήχο/ψίθυρο/μελωδία/ρυθμό κ.α. της φύσης/θεού

όταν μια σκύλα δεν θέλει να ζευγαρώσει υπάρχει σίγουρα μια πολύ φυσιο λογική εξήγηση και το να βρείς αυτήν την εξήγηση είναι το ηθικό σε αυτή την περίπτωση. μετά κρίνεις και πράτεις ανάλογα.

άσχετο και σχετικό - κάτα καιρούς οι κατσίκες του παππού μου αρνούνται το αρσενικό για επίβαση. παραδοσιακά λοιπόν ο παππούς τις οδηγεί στο μονοπάτι της κατσαρόλας το οποίο ξεκινάει με το παραδοσιακό σφάξιμο κλπ κλπ κλπ. εκεί στο στάδιο του ξεκοιλιάσματος 3 στις 4 ανέραστες κατσίκες μας φανέρωσαν και αρσενικά γεννητικά όργανα- άρα ανέραστες μεν αλλά όχι ομοφυλόφιλες

καλά είναι να δεχόμαστε το οικοσύστημα ως ένα υπερσύνολο που μας περιέχει άρα κατα συνέπεια τα όρια της κατανόησης μας και δυνατότητας επεμβασής μας είναι κατα πολύ πεπερασμένα και ανεπαρκή.

εσείς οι τρείς μοιάζει να συμφωνείτε αλλά η ελληνική είναι μια δύσκολη γλώσσα τελικά

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
@Denis.
Που διαφωνούμε πάλι; (συμφωνώ, τουλάχιστον με τα 2 τελευταία σου ποστ)

Δεν είναι καλύτερα όμως να μην ξέρεις τίποτα παραπάνω από το ότι οι γονείς είναι φαινομενικά καλά (και δεν συγγενεύουν πουθενά) από το να ΞΕΡΕΙΣ ότι έχουν πρόβλημα υγείας (ή χαρακτήρα φυσικά);

To πρόβλημα της σκύλας που δεν δέχεται επίβαση (για άγνωστο λόγο).
Θα το έλεγες;

Chuahuahua. Ωραία τα λες. Ευχαριστώ για την σημαία ειρήνης!
Μην ανυσηχείς πολύ πάντως... μας αρέσει να διαφωνούμε μου φαίνεται με τον Denis.:p Σαν να το κάνουμε επίτηδες ένα πράγμα. Κουβέντα να γίνεται, ξέρεις τώρα.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Δεν είναι καλύτερα όμως να μην ξέρεις τίποτα παραπάνω από το ότι οι γονείς είναι φαινομενικά καλά (και δεν συγγενεύουν πουθενά) από το να ΞΕΡΕΙΣ ότι έχουν πρόβλημα υγείας (ή χαρακτήρα φυσικά);
ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ αυτό που γράφεις και ελπίζω να απαντήσεις μόνη σου ... τί να πώ ...

To πρόβλημα της σκύλας που δεν δέχεται επίβαση (για άγνωστο λόγο).
Θα το έλεγες;
ΔΕΝ υπάρχει άγνωστος λόγος για μένα.

Μπορώ να σου κάνω ΛΙΣΤΑ με προβλήματα που απαγορεύουν την επιβαση.

Πές μου ένα . Θα έλεγα τα πάντα σε οποιονδήποτε.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εγώ θα ήθελα να μάθω τους λόγους που κάνουν ανέφικτη και όχι απαγορευτική την επιβαση.
Ένας φίλος, για παράδειγμα, μου έλεγε για ένα θηλυκό rott που είχε παλαιοτέρα το οποίο δεν κατάφερε ποτέ να το ζευγαρώσει γιατί ήταν πολύ ψηλό και ογκώδες…

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
1. Πρόβλημα χαρακτήρα (δεν "πάει" τ' αγόρια) =ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ (αν και όχι πάντα)
2.Ορμονικό (πχ.μικρός οίστρος) =ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ (αν και όχι πάντα)
3. Βιολογικό (σχήμα κόλπου/ πονάει) =ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ (αν και όχι πάντα)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Όλες οι παραπάνω σκύλες μπορούν να αποκτήσουν κουτάβια με τεχνιτή γονημοποίηση (αν δεν είναι στέιρες) και όλες μπορούν να μεταφέρουν το πρόβλημα στους απογόνους τους.

Συχνά οι σκύλες με "στενό" pedigree παρουσιάζουν προβλήματα στην επίβαση.
Μετά την τεχνητή γονημοποίηση, πολλές είναι απαίσιες μητέρες.
Κάνει οτι μπορεί η φύση.

Last edited:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
1. Πρόβλημα χαρακτήρα (δεν "πάει" τ' αγόρια) =ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ (αν και όχι πάντα)
2.Ορμονικό (πχ.μικρός οίστρος) =ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ (αν και όχι πάντα)
3. Βιολογικό (σχήμα κόλπου/ πονάει) =ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ (αν και όχι πάντα)
Δεν κατάλαβα….
Σε ποιες περιπτώσεις το πρόβλημα χαρακτηρίζεται κληρονομικό και σε ποιες επίκτητο?

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δεν μπορείς να ξέρεις αν δεν γεννήσει η σκύλα (όχι με απόλυτη βεβαιότητα).

Στο πρώτο, ίσως αν την τρόμαζε ως κουτάβι ένα αρσενικό της ίδια φυλής αλλά και πάλι, όταν η φοβία ξεπερνάει την βιολογική της ανάγκη για "έρωτα" όταν είναι σε οίστρο, ίσως να δώσει αυτό στα κουτάβια (όχι πολύ γερά νεύρα).

Ορμονικό πρόβλημα μπορούμε να προκαλέσουμε στη σκύλα μας μόνο με φάρμακα (κορτιζόνες ή "αντισυλληπτηκά").

Και κληρονομικό να είναι κάτι, δύσκολα μπορούμε να ξέρουμε ΠΟΣΟ (με βάση τους κανόνες στατιστικής). Είναι ρίσκο. Πολύ εκτροφείς (Αγγλία κυρίως) κάνουν πειραματικά ζευγαρώματα (με σκύλους που ξέρουν ότι έχουν οικογενιακό πρόβλημα ή/και τάση) για να μάθουν περισσότερα για το τι κουβαλούν οι γραμμές τους.

Δεν συμφωνώ με αυτό, δεν θα το έκανα (αν και καταλαβαίνω απόλυτα τον εκτροφέα που θέλει να ξέρει ότι μπορεί για τα γονίδια των σκύλων που ζευγαρώνει). Οι ίδιοι βέβαια δεν έχουν συνήθως ενδιασμούς να κάνουν "cull" (ευθανασία) ότι κουτάβι δεν απαντήσει σωστά στο ερώτημα του πειράματος.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Δεν έχω.

Βλεπω τα ξέρουν κι άλλοι ...

Το κληρονομικό πρόβλημα του να μην πάς τα αγόρια είναι έτσι κι αλλιώς παγκοσμίως γνωστό στους εκτροφείς ... :shake:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Πρόβλημα χαρακτήρα

Καμία σχέση με το ''δεν δέχεται αρσενικά''

Μπορεί να εμφανιστεί σε σκύλα που

-δεν έχει πολλές συναναστροφές με σκυλιά ΕΠΙΚΤΗΤΟ
-είναι πολύ δεμένη με τον ιδιοκτήτη της ΕΠΙΚΤΗΤΟ
-είναι πολύ κυριαρχική, ανω του μέσου όρου για θηλυκό ΕΠΙΚΤΗΤΟ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ
-είναι φοβική ΕΠΙΚΤΗΤΟ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ
-δεν είναι σε οίστρο ή δεν έχει καλό οίστρο ΕΠΙΚΤΗΤΟ μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

Μέχρι τώρα έχουμε την ΦΟΒΙΚΗ σκύλα, που δεν με προβληματίζει, μιας και δεν θα την ζευγάρωνα.

Οποιαδήποτε κυριαρχικότητα - σύγχιση - δέσιμο με τον ιδιοκτήτη κλπ δεν είναι απαγορευτικό της εκτροφης, άρα ναι, θα έκανα τεχνητή γονιμοποίηση, αν και σε ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα χαρακτήρα δεν χρειάζεται. Εχω κουμαντάρει πολλά θηλυκά, και γίνεται πάντα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Μικρός οίστρος δεν απαγορεύει την αναπαραγωγή , εχω σκύλα που κάνει οίστρο 12 ώρες , ξέρετε κάποια με λιγότερο? Ζευγαρώνει κανονικότατα (αφού το κατάλαβα) με φυσικό τρόπο, απλά ΔΕΝ κοιμάμαι εκείνες τις ώρες και κάνω εξετάσεις φούλ.

Το ίδιο και οι σπαστοί οίστροι.

Χρειάζεται στην στένωση κόλπου - τυφλή μήτρα κλπ - ΜΑΛΛΟΝ δεν θα ζευγάρωνα.

Χρειάζεται σε ινομυώματα κλπ λοιπές παθήσεις και ναι, θα ζευγάρωνα, εκτός και αν ο καρκίνος είναι απαγορευτικός της αναπαραγωγής για κάποιον ...

Αλλο ?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
-δεν έχει πολλές συναναστροφές με σκυλιά ΕΠΙΚΤΗΤΟ
-είναι πολύ δεμένη με τον ιδιοκτήτη της ΕΠΙΚΤΗΤΟ
-είναι πολύ κυριαρχική, ανω του μέσου όρου για θηλυκό ΕΠΙΚΤΗΤΟ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ
-είναι φοβική ΕΠΙΚΤΗΤΟ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ
-δεν είναι σε οίστρο ή δεν έχει καλό οίστρο ΕΠΙΚΤΗΤΟ μέχρι αποδείξεως του εναντίου.
Οποιοδήποτε πρόβλημα στον χαρακτήρα βέβαια σε ένα βαθμό μεταφέρεται στα κουτάβια.

Αυτό όμως δεν μπορείς να το ξέρεις ... ΠΟΤΕ δεν είναι σίγουρα μία πχ. κυριαρχική σκύλα κακή μάνα. Δεν έχει κάν μεγαλύτερες πιθανότητες. Ούτε ι συναναστροφές με άλλους σκύλους ούτε τίποτα δεν παίζει ρόλο εκείνη την ώρα - από την στιγμή που γεννάει και μετά.

Και να έχεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να το μειώσεις έως και να το εξαφανίσεις τεχνητά (πρόβλημα με την συμπεριφορά της μάνας εννοώ) με διάφορα τεχνάσματα ανάλογα το πρόβλημα.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Πάμε κόντρα τώρα;;; Δεν το κατάλαβα....
Παραδείγματα έδωσα. ΟΛΑ αυτά που είπες χωράνε στο "δεν πάει τα αγόρια".

Τελικά, είδες που είμαι πιο αυστηρή; Εχώ δεν θα ζευγάρωνα σκύλα που ήταν υπερβολικά κυριαρχική (παρ'όλο που θα την "κουμάνταρα") για να μην κάνει κουτάβια που θα πάνε σε οικογένειες που θα δυσκολευτούν να τα κουμαντάρουν (ή τα δικά τους κουτάβια).
Δεν θα ζευγάρωνα σκύλα ούτε με καρκίνο (για πολλούς λόγους, αλλά πάλι βασικά την πιθανή κληρονομικότητα) και δεν θα ζευγάρωνα σκύλα με 12ωρο οίστρο.
Μόνο εάν ήταν καποιάς πόλύ σπάνιας φυλής θα το έκανα.

Η αλήθεια είναι πως θα ζευγάρωνα πάρα πολύ λίγα σκυλιά.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Βέβαια κι εγώ το παίζω "Θεός" που δεν επιτρέπω στα σκυλιά μου να ζευγαρώνουν όποτε θέλουν...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.308
Μέλη
20.070
Νεότερο μέλος
Nelson Thea