Θεός κατ' επιλογή

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
πάμε πάλι:

.......................................................................................................

μάλλον παρανόησες κάτι................................................................

................................ σε ποιό σημείο ακριβώς στράφηκα κατά των Chinook......;

Οι μόνες φυλές που με βρίσκουν αντίθετο είναι οι γυμνές και οι τυφλοί μαχητές... Όλες τις άλλες τις αποδέχομαι (ποιός είμαι εγώ να κρίνω τι κάνει ο άλλος με τα σκυλιά του, αφού η συνολική δεξαμενή του πληθυσμού είναι κοινοκτημοσύνη..;

Και οι άνθρωποι που γνώρισες στο έλκηθρο είναι μάλλον οι άνθρωποι που προσπαθούν ακόμα, όπως λέω και εγώ......

Τους άνθρωπους με τα design συνολάκια, τα ελικόπτερα και τα snowmobiles, με τα μανεκέν

(loip;on de g;inetai ayt;o, καταρχάς έχω βαρεθεί να είμαι σε λάθος typefase, έχουν μυρίσει τα πάντα πάνω μου, θαρρείς και δεν έχουν ξαναδεί πληκτρολόγιο αυτά τα ζώα της στέππας και κάθε φορά που σξκύβω για να αποφύγω τη γλώσσα του ενός, συναντώ τις γλώσσες άλλων δύο να μου την έχουν στημένη!!!!!!!!! α.. ρε, Κρητικιά.....)

τα 3G κινητά για να αποθανατίζουν τα πάντα, τους είδες εκεί που ήσουν....; Αν όχι, τότε μάλλον μιλάμε για διαφορετικά μέρη, όπως και εννόησα εξ' αρχής...

Τώρα, τα περί χάσκυ, είναι δεν είναι, υγιή ή όχι, εκθέσεων μορφολογίας, και γιατί τελικά δεν εκτρέφουν όλοι χάσκυ, μπορούμε να τα συζητήσουμε εκτενώς κάπου αλλού, γιατί πιστεύω ότι είναι λίγο off topic εδώ......... λίγο....

Και καταλήγω ότι μάλλον δεν έπιασες το νόημα του post μου......

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
@Chloe + Kango.

Eσείς μιλάτε μάλλον για σκύλους που δεν έχουν κληρονομίσει νευρολογικό πρόβλημα από τους γονείς τους.

Στη γέννα του σκύλου μου έγιναν άλλες 2 ευθανασίες για ανάρμοστη επιθετικότητα (τουλάχιστον 3 από τα 6 κουτάβια θανατώθηκαν). Ισως και περισσότερα, δεν είναι όλοι ειληκρινείς όπως εγώ. Γιατί; Γιατί αμέσως κατηγορούνται από άτομα σαν εσάς.

Μία αδερφή του στους 16 μήνες και ένας αδερφός του στους 18. Θεωρώ την καλή του εκπαίδευση τον ΜΟΝΟ λόγο που έφτασε τριών ετών (πριν στείλει άνθρωπο στο νοσοκομείο). Από ενάμιση έτους είχε όμως "ενδείξεις" πως δεν αντιδρά σωστά για ισορροποιημένο σκύλο.

Είναι λογικό να θεωρείτε πως πάντα φταίει ο ιδιοκτήτης, γιατί το τόσο ακραίο πρόβλημα είναι εξαιρετικά σπάνιο. Στη ζωή μου έχω συναντίσει μόνο άλλο ένα σκύλο με τόσο έντονο πρόβλημα (και πολύ περισσότερο μάλιστα!). Αυτός θανατώθικε έξι μηνών για μια επίθεση ΠΟΛΥ πιο βίαια από του δικού μου στο ίδιο του το αφεντικό.

Λυπάμαι αλλά δεν φταέι ΠΑΝΤΑ ο ιδιοκτήτης. Μερικοί σκύλοι απλώς γεννιούνται έτσι. Είναι μάλλον βιολογικό το πρόβλημα (δεν έχει ΚΑΘΟΛΟΥ να κάνει με ανατροφή ή/και εκπαίδευση).

Ο σκύλος μου δεν ήθελε να κάνει αυτό που έκανε (ήμουν μπροστά) απλώς δεν ήταν καλά. Καθόλου καλά. ΔΕΝ εκτράφηκε με ιδιαίτερη έμφαση στον χαρακτήρα. Εκτράφηκε με σκοπό μόνο να κερδίζει στις εκθέσεις (το οποίο και έκανε με μεγάλη μαεστρία). Κρίμα που η ζωή δεν είναι μια έκθεση.

Οσο για μένα, θα έπρεπε να με θαυμάζετε που βγαίνω και λέω όλη την αλήθεια.

Ολοι οι φίλοι στον χώρο των εκθέσεων που το έμαθαν μου έλεγαν "Μην το πεις πουθενά!!!! Θα σου χαλάσει τη φήμη. Παραμονεύουν να σου βρουν κάτι κακό! Πες πως τον χτύπησε αμάξι!!!"

Ομως όσο δεν μιλάμε για αυτές τις περιπτώσεις, επιτρέπουμε στους εκτροφείς να μην προσέχουν τι ζευγαρώνουν. Η μάνα του σκύλου μου πέθανε μικρή (την σκότωσε αμάξι λένε). Να το πιστέψω;

Δεν θα σταθώ στο αν ήταν εκπαιδευμένος άψογα ή όχι.
Θα σταθώ όμως στη αγένειά σας για κάτι που δεν γνωρίζετε.

Δεν μπορείτε να φανταστείτε καν πόσο πονάει να χάσεις ένα σκύλο με τέτοιον τρόπο. Απλούστατα γιατί δεν μπορείς να του έχεις καμία μα καμία εμπιστοσύνη γιατί είναι επικίνδυνος (χωρίς καμία προϊδοποίηση).

Ιδίως όταν με εσένα ήταν μόνο ένας άγγελος και υπόδειγμα υπακοής (και όχι βασικής, OFF LEAD)! Το είχα μαζί μου παντού σαν το ρολόι μου (κι ας ήταν 82 εκατοστά στον ώμο).

Δεν ΥΠΑΡΧΕΙ χειρότερος τρόπος να χάσεις τον σκύλο σου!
Δεν θα σας τύχει ποτέ, είμαι σίγουρη (είναι πολύ σπάνιο) αλλά αυτό δεν συμαίνει πως δεν έχει τύχει σε άλλον. Συμβαίνει δυστυχώς.

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Πως τσεκαρες οτι ηταν γεννετικο? οι δυο επιθεσεις σε οδηγησαν στην αποφαση αυτη? τι ακριβως εγινε

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Πως τσεκαρες οτι ηταν γεννετικο? οι δυο επιθεσεις σε οδηγησαν στην αποφαση αυτη?
υπαρχουν διαφορα ειδη επιθετικοτητας! αν ξερεις το καταλαβαινεις.

Δεν είχα κανένα σκοπό να γίνω αγενής, ούτε να σε στενοχωρήσω. Από την άλλη, δεν μπορώ απλά να διανοηθώ αυτό που λες.
γιατι δεν μπορεις να το διανοηθεις? δεν το εχεις ξανακουσει?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Όχι. Ένα σκυλί που γεννιέται και μεγαλώνει ΣΩΣΤΑ, που δείχνει άψογο χαρακτήρα συνέχεια και που εκπαιδεύεται άριστα για μένα ΔΕΝ μπορεί να γίνει επιθετικό, παρά μόνο αν γίνουν λάθη απ' την πλευρά των ανθρώπων. Γενετική επιθετικότητα? Δεν το πιστεύω. Κάποια στοιχεία του χαρακτήρα ναι... αλλά αυτό? Δηλαδή το τέλειο σκυλί, χωρίς κανένα λόγο μπορεί σε μια στιγμή να γίνει δολοφόνος? Χωρίς να φταίει κάποιος άνθρωπος?
Δεν το έχω ακούσει, δεν το έχω συναντήσει και δεν το πιστεύω. Με συγχωρείτε κιόλας (ειλικρινά). ΜΠΟΡΕΙ να κάνω λάθος, αλλά μου ακούγεται παράλογο.

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
@Chloe + Kango.

Ιδίως όταν με εσένα ήταν μόνο ένας άγγελος και υπόδειγμα υπακοής (και όχι βασικής, OFF LEAD)! Το είχα μαζί μου παντού σαν το ρολόι μου (κι ας ήταν 82 εκατοστά στον ώμο).
Σορρυ κιολας γιατι ξερω οτι τη Δρ.Ζιβαγκο την ποναει. Αλλα ενας σκυλος που γενετικα δεν παει καλα δεν επιλεγει με ποιους θα ειναι καλος. Τα γενετικα προβληματα επιθετικοτητας -τα πολυ σοβαρα οπως σχιζοφρενεια η μανια- δε νομιζω οτι δινουν τετοια περιθωρια.. Για αυτο ρωταω.

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Όχι. Ένα σκυλί που γεννιέται και μεγαλώνει ΣΩΣΤΑ, που δείχνει άψογο χαρακτήρα συνέχεια και που εκπαιδεύεται άριστα για μένα ΔΕΝ μπορεί να γίνει επιθετικό, παρά μόνο αν γίνουν λάθη απ' την πλευρά των ανθρώπων. Γενετική επιθετικότητα? Δεν το πιστεύω. Κάποια στοιχεία του χαρακτήρα ναι... αλλά αυτό? Δηλαδή το τέλειο σκυλί, χωρίς κανένα λόγο μπορεί σε μια στιγμή να γίνει δολοφόνος? Χωρίς να φταίει κάποιος άνθρωπος?
Δεν το έχω ακούσει, δεν το έχω συναντήσει και δεν το πιστεύω. Με συγχωρείτε κιόλας (ειλικρινά). ΜΠΟΡΕΙ να κάνω λάθος, αλλά μου ακούγεται παράλογο.
δεν καταλαβαινω γιατι σου φαινεται απιθανο. πως ο φοβος μπορει να ειναι γενετικος, ετσι μπορει και η επιθετικοτητα. το γεγονος οτι καποιες συμπεριφορες στο 99% των περιπτωσεων ειναι αποτελεσμα του περιβαλοντος δεν σημαινει οτι δεν μπορει να ειναι και αποτελεσμα καποιας γενετικης ιδιομορφιας.

αυτο που με μπερδεψε και μενα ειναι το επιλεκτικο της επιθεσης. αλλα αβυσος η ψυχη του σκυλου.

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
Όπως υπάρχουν στον άνθρωπο διανοητικές καταστάσεις ή σύνδρομα που μπορεί να οδηγήσουν σε βίαια ξεσπάσματα, έτσι συμβαίνει και στα ζώα.

Μην ξεχνάτε ότι βιολογικά, οι τρόποι λειτουργάς είναι πάρα πολύ κοντά, αν όχι ίδιοι. Οτιδήποτε όργανο έχουμε, σε παραπλήσια μορφή βρίσκεται και στα ζώα. Η Φύση είναι οικονόμος. Ένα σύστημα, το οποίο έχει κοστίσει δισεκατομμύρια ψυχές και βουνά ενέργειας για να εξελιχθεί, δε πετιέται στα άχρηστα για τον επόμενο οργανισμό και άντε πάλι από την αρχή.... δεν συμφέρει σε κανέναν....

Οπότε, λόγω του ότι υπήρχαν και άλλα κουτάβια σε μία γέννα που εξελίχθηκαν με τον ίδιο τρόπο, οι πιθανότητες πιστεύω ότι ήταν να ήταν κάποια ορμονική (κατά πάσα πιθανότητα, παρατηρώντας το χρόνο εξέλιξης) ή φυσιολογική δυσλειτουργία που προκαλούσε ξεσπάσματα επιθετικότητας.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Μα αυτό με μπέρδεψε κι εμένα! Δηλαδή ο σκύλος μου που κοντεύει τα έντεκα μπορεί σήμερα ας πούμε να μου επιτεθεί προσπαθώντας να με εξολοθρεύσει χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι που να τον τρόμαξε, κάποιο πρόβλημα υγείας (π.χ εγκεφαλικό), λόγω μιας γενετικής προδιάθεσης?

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Ακριβως. Πες μου μια ανθρωπινη παθηση στον ανθρωπο που οδηγει σε επιλεκτικη επιθετικοτητα. Οι σχιζοφρενεις συνηθως την μανουλα σφαζουν!!

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
Η Φύση δεν είναι πάντα ρολόι....

Υπάρχουν περιπτώσεις, στις οποίες τα αίτια της ασθένειας/δυσλειτουργίας είναι πιο δυνατά σε ένα άτομο και λιγότερο σε άλλο (πχ πολυπαραγοντικά γονίδια, με πολλά κέντρα ελέγχου). Μπορεί σε αυτά τα "αδύνατης μορφής" εκφρασμένα γονίδια, η δυσλειτουργία να πήρε περισσότερο χρόνο μέχρι να εμφανιστεί, γιατί ή συσσώρευση της ζημιάς ήταν μικρότερη...

Σκέψου ένα κουβά κάτω από μία βρύση που στάζει... Το κακό θα συμβεί μόλις ο κουβάς γεμίσει τελείως...

Έχεις δέκα βρύσες...

Οι 3 μόνο στάζουν, γιατί αυτές είχαν το γονίδιο της ελαττωματικής φλάντζας..

Αλλά δε στάζουν το ίδιο..

Η μία στάζει πολύ γρήγορα και σε 1 ώρα ο κουβάς υπερχειλίζει.

Η δεύτερη στάζει πολύ πιο αργά από την πρώτη και ο κουβάς χρειάζεται 5 ημέρες να γεμίσει...

Η τρίτη, στάζει τόσο αργά, που η κάθε σταγόνα που πέφτει στο κουβά εξατμίζεται μέχρι να πέσει η επόμενη.. Η βρύση αυτή, παρόλου που έχει το πρόβλημα δε θα το εμφανίσει. Στα μάτια μας ο κουβάς της θα είναι πάντα άδειος.... Υποπερίπτωση: Τώρα, αν το κλίμα ήταν πιο δροσερό, μπορεί να μη προλάβαινε να εξατμιστεί η κάθε σταγόνα και τελικά πάλι να γέμιζε και να υπερχείλιζε (περιβαλοντική επίδραση στο πρόβλημα). Απλά θα έπερνε χρόνια...

Αυτό και ΦΕΥΓΩ γιατί έχω μια έγκυο σπίτι που σήμερα το πρωί η θερμοκρασία της έπεσε στους 37.8... Πρέπει να δω αν έπεσε και άλλο και να ξαναμοντάρω τη γεννίστρα.... γρήγορα.....

Last edited:

chihuahua

Well-Known Member
10 Σεπτεμβρίου 2007
135
0
Αυτό και ΦΕΥΓΩ γιατί έχω μια έγκυο σπίτι που σήμερα το πρωί η θερμοκρασία της έπεσε στους 37.8... Πρέπει να δω αν έπεσε και άλλο και να ξαναμοντάρω τη γεννίστρα.... γρήγορα.....
με το καλό και σαν κλανιά της εύχομαι να είναι η γέννα :D

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Μπορεί να μου πει κάποιος αν μπορεί ο σκύλος μου να γυρίσει τώρα και να προσπαθήσει να με σκοτώσει?
Πες ρε παιδί μου ότι έχει σχιζοφρένεια κληρονομική.
Και μη μου πείτε είναι 10 χρονών - άρα όχι.
Τι 10 τι 3!!!! Και ναι, η φύση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΟΛΟΪ, αλλά ούτε σκύλος, ούτε άνθρωπος, ούτε τίποτα ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ δεν εμφανίζει ΞΑΦΝΙΚΑ μια άκρως επικίνδυνη συμπεριφορά όταν πριν απ' αυτό είχε συμπεριφορά ΑΡΙΣΤΗ.
Πέρα απ' τη Dr.Zivago το έχει δει κανένας άλλος αυτό? Μπορεί κάποιος να το επιβεβαιώσει?
Δεν το καταλαβαίνω.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
εγώ εκτός από τα καφέ κόκκερ και το σύνδρομο (δεν θυμάμε πως το λένε) εχω ακούσει παρόμοια περίπτωση από σοβαρό εκπαιδευτή για ένα ντόμπερμαν

chihuahua

Well-Known Member
10 Σεπτεμβρίου 2007
135
0
Εγώ πιστεύω πως ευσταθεί στον ίδιο βαθμό που θα ευσταθούσε και για τους ανθρώπους. Ακαριαία και χωρίς καθόλου προειδοποιητικά σημάδια δεν γίνονται πολλά στη φύση.
Και σίγουρα είναι πολύ σπάνιο-αλλιώς θα συζητιόταν έντονα. Τι έλεγαν παλιά για τα ντόπερμαν ότι τρελαίνονται και σε τρώνε? Εντελώς ξαφνικά το εκδήλωναν ή υπήρχαν κάποια προοίμια?

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
παρεπιπτώντος είμαι της άποψεις ότι αν ενα σκυλί το οποίο εχει μεγαλώσει σωστά και δεν του εχει ασκηθεί βία, γυρίσει να δαγκώσει μέλος της οικογένειας, του γίνετε ευθανασία με συνοπτικές διαδικασίες.

δεν πρέπει να περιμένουμε 2ες και 3ες γνώμες

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.084
Νεότερο μέλος
Marlen48