Θεός κατ' επιλογή

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Το σύνδρομο της αιφνίδιας επιθετικότητας των κόκερ είναι αποτέλεσμα κακής εκτροφής και η επιθετικότητα ανεξέλεγκτη και προς όλους. Για τα dob δεν γνωρίζω κάτι παρά μόνο ότι το παραπάνω είναι μύθος.
Το doberman MAKH που λες είχε την τέλεια συμπεριφορά και ξαφνικά πήγε να φάει κάποιον? Τι ακριβώς έγινε?

EVI.T

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2008
455
5
ATHENS
www.afghanhounds.gr
παρεπιπτώντος είμαι της άποψεις ότι αν ενα σκυλί το οποίο εχει μεγαλώσει σωστά και δεν του εχει ασκηθεί βία, γυρίσει να δαγκώσει μέλος της οικογένειας, του γίνετε ευθανασία με συνοπτικές διαδικασίες.

δεν πρέπει να περιμένουμε 2ες και 3ες γνώμες
τι εννοεις με την λεξη βια?μονο σωματικη?η ψυχολογικη βια μπορει να τρελανει εναν σκυλο?

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Το σύνδρομο της αιφνίδιας επιθετικότητας των κόκερ είναι αποτέλεσμα κακής εκτροφής και η επιθετικότητα ανεξέλεγκτη και προς όλους. Για τα dob δεν γνωρίζω κάτι παρά μόνο ότι το παραπάνω είναι μύθος.
Το doberman MAKH που λες είχε την τέλεια συμπεριφορά και ξαφνικά πήγε να φάει κάποιον? Τι ακριβώς έγινε?
δεν ειπα όχι

υπάρχει ομως.

δεν ειναι συνεχόμενη

για αυτό ονομάζετε και αιφνίδια

εμφανίζετε - εξαφανίζετε

δεν μίλησα για τα dobermann

μίλησα για ΕΝΑ dobermann

ναι ενα σκυλί τέλειο σε όλα του το οποίο μέσα στο αμάξι και χωρίς λόγο δάγκωσε το αφεντικό άσχημα και αμέσως αφησε και συνέχισε να χαζεύει την κινηση.

το (ξανα)λέω

δεν το γνωρίζω

μου το είπε σοβαρός άνθρωπος

τι εννοεις με την λεξη βια?μονο σωματικη?η ψυχολογικη βια μπορει να τρελανει εναν σκυλο?
οπου βία βάλε καδρόνι στο κεφάλι και το σκυλί να δαγκώσει ανακλαστικά για να αμυνθεί

Last edited:

YOTA

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2008
130
0
Thessaloniki
Είναι πράγματι μύθος ότι τα dobermann τρελαίνονται σε μεγάλη ηλικία. Είναι τρελλά από την ώρα που γεννιούνται :D
Πέρα από την πλάκα, Μάκη τί απέγινε το συγκεκριμένο σκυλί? Ξέρεις?

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Ωιμεεεεε λετε αιφνιδιως να με δαγκωσει το Ριτακι? Παντως γενικα εχω ακουσει -απο ολους τους γιατρους- οτι τα κοκερ ειναι πολυ επιθετικα και δαγκωνουν. Εκπλησσονται παντα που η Ριτα ειναι γενικα χαχας η χεστης αναλογα το γιατρο. Μου εκανε πολυ μεγαλη εντυπωση αυτο!!

YOTA

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2008
130
0
Thessaloniki
Εμένα κτηνίατρος μου είχε πει ότι τα χειρότερα είναι τα κόλει:eek: Παρόλο που μπορεί να είναι άψογα στην συμπεριφορά τους, στον κτηνίατρο λέει πρέπει να φοράνε φίμωτρο γαιτί είναι απρόβλεπτες οι αντιδράσεις τους? Άβυσσος η ψυχή του κόλει και του κτηνιάτρου μαζί...

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να δείξει ένας σκύλος τόσο άσχημη συμπεριφόρά ενώ έχει μεγαλώσει υπο τις καλύτερες συνθήκες. Πρόβλημα στο θυροειδή είναι το πιο σύνηθες, καρκίνος στον εγκέφαλο ακόμη και δηλητηρίαση (από τοξίνη που πείραξε τον εγκέφαλο). Chloe, πόσες φορές πρέπει να σου πω πως δεν πρόκειτε να το δεις ποτέ γιατί είναι πολύ σπάνιο.... και καρκίνο στον εγκέφαλο να πάθει η σκυλίτσα σου (θεός φυλάξει) πάλι σπάνιο είναι να την κάνει τόσο επιθετική.

Θέλετε να μάθετε για τον δικό μου; Το Άγγελό μου;

Ο δικός μου δεν ήταν 'ακριβώς' επιθετικός από το πουθενά (χωρίς απολύτος κανένα λόγο). Υπάρχει και αυτό - λέγεται "Rage Syndrome" αλλά αυτό επιστημονικά μοιάζει πολύ με την επιληψία (που ΕΠΙΣΗΣ είναι κληρονομική).

Ο δικός μου είχε κάτι άλλο. Ισως όντως θηροειδή. Δεν το έψαξα γιατί δεν θεώρισα πως ΔΕΝ είχα την "πολυτέλεια" να καθηστερήσω την ευθανασία του σκύλου. Φοβόμουν πια πολύ για το τι ήταν ικανός να κάνει. Μόλις επιτέθικε σε μέλος της οικογένειας, πέθανε για μένα. Εκείνη τη στιγμή. Λες και όντως τον πάτησε αμάξι (η την καρδιά μου καλύτερα!!!).

Να η ιστορία του λοιπόν.

Ενός σκύλου που είχε μάθει τόσο καλά το "μείνε" που πήγαινα στα μαγαζιά (σούπερ μάρκετ ΠΑΝΤΑ μαζί) και με περίμενε ακίνητος και ξαπλωμένος υπομονετικά. Ένος σκύλου που του επετρεπόταν ΚΑΘΕ μέρα να τρέχει (σαν τον άνεμο) ελεύθερος στις βόλτες μας και που ερχόταν αμέσως μόλις τον καλούσα, ότι και να συνέβαινε γύρο του... σιγά, σιγά άλλαζε όμως. Το έβλεπα.

Έκανε "μασελιές" στον αέρα προς 2-3 ξένους που τον είχαν ενοχλήσει (κατά λάθος) και ήμουν ΣΙΓΟΥΡΗ πως ο σκύλος αυτός ΕΑΝ δάγκωνε ποτέ, θα δάγκωνε στο πρόσωπο. Είχα πάντα το νου μου πια. Δεν τον έλυνα ΠΟΤΕ αν ήταν άνθρωποι κοντά. Έδειχνε καλύτερος για ένα χρόνο σχεδόν.

Είχα αρχίσει να πιστεύω πως ίσως να ήταν της ηλικίας (μερικά αρσενικά περνούν διάφορα στάδια παράξενης συμπεριφορά στην εφηβεία). Και μετά έκανε αυτό που ΠΟΤΕ δεν θα φανταζόμουν.

Μην διαβάσετε καν το παρακάτω εάν δεν έχετε γερά νεύρα. Και μην με ξανακατηγορίσει η Chloe γιατί δεν μπορώ να απαντήσω άλλο γι 'αυτό το θέμα. Θα τα πω όλα και ο καθένας ας βγάλει την δικιά του άποψη.

Ο δικός μου απλώς δεν είχε καθόλου έλεγχο όταν "ενοχλούταν".

Εμένα με λάτρευε και ΟΤΙ και να του έκανα δεν τον ενοχλούσε (κόψιμο νυχιών, μάλλωμα, έντονο παιχνίδι) ήμουν ο αργηγός του. Το πρόβλημά του ήταν πως έπιανε κόκκινο (σε θυμό) αμέσως και δεν είχε ΚΑΘΟΛΟΥ αυτοσυγκράτηση με άλλους.

Μεγάλο και κυριαρχικό αρσενικό με ΠΟΛΥ ευαίσθητα νεύρα. Καθόλου φύλακας όμως. Ούτε καν γαύγιζε ποτέ. Το μέσο Λάμπραντορ είναι καλύτερος φύλακας. Οχι πως ήταν στη ράτσα του να είναι φύλακας. Δεν θα πω τη ράτσα για να μην την μισήσουν κάποιοι αδίκως.
Δεν παίζει ρόλο. Η ράτσα του είναι υπέροχη.

Λέγαμε λοιπόν, γελώντας, πως αν έμπαινε κλέφτης στο σπίτι δεν θα σηκωνόταν ΚΑΝ να τον μυρίσει, θα του ήταν παντελώς αδιάφορο. Αν όμως ο κλέφτης τον πάταγε (ή σκούναγε μόνο) κατα λάθος ενώ κοιμόταν, θα του κατέβαζε τα μούτρα σε κλάσμα δευτερολέπτου.

Δεν είχε φοβίες ο σκύλος. Δεν φοβόταν να την πέσει σε έναν άντρα 100 κιλά και 195 ύψος (τον σκούντηξε κατα λάθος σε ταβέρνα όταν ήταν ενάμιση έτους). Δεν φοβόταν τα όπλα, τα πυροτεχνίματα, τους σεισμούς, τα φορτηγά να τρέχουν δίπλα του ΤΙΠΟΤΑ. Οι ξένοι ήταν κατώτερα όντα που είχαν γεννηθεί να τον θαυμάζουν και να τον χαϊδεύουν.

Απλώς δεν έλεγχε τον θυμό του καθόλου. Η πρώτη φορά που έδειξε πραγματικά πως έχει πρόβλημα ήταν η εξής: Λίγο του έριξε μια γνωστή μας κυρία φιλικό "χαστουκάκι" στη μουσούδα και να κάνει "Πιο Κεί!" και σηκώθηκε όλος στα δύο πόδια για να ανοιγοκλείνε τα τεράστια σαγόνια του χιλιοστά μπροστά από την μύτη της. Ητάν τόσο κοντά, που γυρίζοντας να τον αποφύγει, η (πολύ μικρόσωμη!) κυρία δέχτηκε γρατζουνιές στο μάγουλο από τα μπροστινά δόντια του σκύλου που ανοιγόκλειναν στον αέρα καθώς κατέβαινε πάλι στα τέσσερα.

Και αυτό φυσικά, ήταν προειδοποϊηση για αυτόν!!!!

Στο συμβάν το τελευταίο, τον χαίδευε ο φίλος μου (μέναμε όλοι μαζί σχεδόν 2 χρόνια) σκύβοντας από πάνω του με το πρόσωπό του όσο πιο κοντά γινόταν στο σκύλο.

Ηταν στριμωχτά και ο σκύλος δεν χάρηκε με την έντονα "κυριαρχική" σωματική στάση του φίλου μου. Υπόψην πως ο σκύλος δεν είχε δείξει ποτέ του κτητικότητα η ζήλια για το παραμικρό. Αντιθέτως έδινε φιλιά κάθε μέρα στον φίλο μου και τα πήγαιναν καλά.

Αντί να του γρυλίσσει, να του γαυγίσει, ή να σηκωθεί να τον σπρώξει, όπως θα έκανε ένας "νορμάλ" σκύλος που ενοχλήθικε, του επιτέθικε στο πρόσωπο με 3-4 δαγκώματα (σε κλάσμα δευτερολέπτου όλα). Είχε μια διαμπερές τρύπα πλάτος 2 εκ στο χείλος, κάτι τρύπες χαμηλά στο μάγουλο, ενώ το μεγαλύτερο δάγκωμα ήταν ΓΥΡΟ από το μάτι του, λοξά κάτω από το κόκαλο στο μάγουλο (οι κάτω κυνόδοντες) εώς λίγο πάνω από τον κρόταφο (οι πάνω κυνόδοντες).

Έκανε ράμματα ο φίλος μου δοκιμαστικά (δεν πρέπει να κάνεις ράμματα σε δαγκώματα σκύλων) με την ελπίδα ότι θα πάει καλά (με αντιβίωση, τετανικό κλπ) και θα γλυτώσει τον πλαστικό χειρούργο. Εχει τα σημάδια ακόμα φυσικά.

Ήμουν εκεί όταν έγινε (στο ΕΝΑ μέτρο) και αντέδρασα αστραπιαία. Μέχρι να το καταλάβω ότι έγινε ο σκύλος είχε ήδη τελείωσει και του γρύλιζε (δεν φαντάστεστε πόσο γρήγορα έγιναν όλα). Τον άρπαξα από το σβέρκο, τον πέταξα ανάσκελα και του έριξα 2 μπουνιές στο κεφάλι με όλη μου τη δύναμη.

Αμέσως μετά, τον έσειρα (με τα νύχια μου μεσ' στο σβέρκο του) έξω στην αυλή και έτρεξα να πάω τον φίλο μου στον γιατρό.

Μέχρι να γίνει η ευθανασία προσπαθούσα να φέρομαι φυσιολογική στο σκύλο. Σκέφτικα ότι αφού ήταν "άρρωστος" και δεν φτάει εκείνος κα αφού θα "φύγει" σύντομα, ποιός ο λόγος να κρατάω κακία ή να τον μαλώσω. Ήμουν και πολύ στοργική μαζί του τις τελευταίες στιγμές.

Κρίμα το καημένο, κρίμα για μένα (ΠΟΣΟ τον αγαπούσα, και τι δεν είχα κάνει για εκείνον!) και κρίμα για τον φίλο μου (τρόμαξε ΤΟΣΟ πολύ και θα το θυμάται όποτε βλέπει τον εαυτό του στον καθρέφτη!!!). ΔΕΝ υπάρχει χειρότερος τρόπος να χάσεις τον σκύλο σου. Εκτός βέβαια εάν είχε κάνει την επίθεση σε κανένα μωράκι σε καμία καφετέρια. Αυτό θα ήταν πολύ χειρότερο.... είμαι τυχερή τελικά, μέσα στην ατυχία μου!!!

Last edited:

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Δηλαδη τι συνδρομο ειναι αυτο? Γιατι δεν ειχες την πολυτελεια? Τον εκλεινες δυο βδομαδες στο κλουβι και τις εκανες. Γιατι να επιτεθει ξαφνικα στο φιλο σου? Στην κυρια προηδοποιησε και εφαγε και χαστουκι. Αφου ηξερες οτι ειναι τσαμπουκας γιατι δεν προειδοποιησες το φιλο και τον αφησες να χωσει τη μουρη του στη μουρη σου. Πολυ ευκολα την εβγαλες την καταδικη και θα μπορουσες να το ψαξεις λιγο. Μονο το ποιος "ο λογος να του κραταω κακια αφου θα "φυγει"" μου λεει πολλα. Πραγματικα λυπαμαι το σκυλι σου που σε ειχε αφεντικο και κριμα που σε λατρευε. Τον "πουλησες" πολυ ευκολα.

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
πέθανε για μένα. Εκείνη τη στιγμή. Λες και όντως τον πάτησε αμάξι (η την καρδιά μου καλύτερα!!!).
Αυτο πρεπει να πονεσε π ά ρ α πολυ. Κατι σαν προδοσια. Ισως περισοτερο και απο την ιδια την ευθανασια. Λυπαμαι που αναγκαστηκες να τα επαναφερεις στη μνημη σου για εμας.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Τα κόλεϊ κακομαθαίνονται γιατί ο (πολύς) κόσμος νομίζει πως είναι Η Λάσσι και όχι σκύλος εργασίας που το έχει στο DNA του να δαγκώνει πιο εύκολα από τις περισσότερες φυλές. Έτσι μάζευαν τα πρόβατα. Τα "Κόλεϊ των Συνόρων" ακόμη πιο έντονα.

Τα κόκερ κακομαθαίνονται γιατί έχουν την πιο γλυκιά φατσούλα στον κόσμο. Άντε να το μαλώσεις... επίσης η (κληρονομική) επιληψία είναι μεγάλο πρόβλημα στη φιλή και μαζί μ'αυτήν το "Rage Syndrome" (είδος επιληψίας).

Με φάρμακα κατά της επιληψίας, έχουν καταφέρει να ελέγχουν το "σύνδρομο της οργής" κάποιοι ιδιοκτήτες (με ΜΟΝΙΜΗ κτηνιατρική υποστήριξη). Δεν θεραπεύτεται όμως (όπως κι η επιληψία) και οι περισσότεροι με διαφορά δεν το ρισκάρουν να κρατήσουν τον σκύλο. Ιδίως αυτοί με παιδιά.

Χίλιες φορές να έχεις έναν πολύ άγριο φύλακα (που έτσι κι αλλιώς δεν θα αφήσει ξένους να έρθουν κοντά) παρά έναν "Αγγελο" που δεν ξέρει τι κάνει.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Πολυ ευκολα την εβγαλες την καταδικη και θα μπορουσες να το ψαξεις λιγο. Μονο το ποιος "ο λογος να του κραταω κακια αφου θα "φυγει"" μου λεει πολλα. Πραγματικα λυπαμαι το σκυλι σου που σε ειχε αφεντικο και κριμα που σε λατρευε. Τον "πουλησες" πολυ ευκολα.
Απαράδεκτο σχόλιο. Λυπάμαι πολύ...

Dr.Zhivago έφτασα πολύ κοντά στο να κάνω ευθανασία στο σκύλο μου λόγω επιθετικότητας. Εγώ ευτυχώς ήμουν τυχερότερη από εσένα….

Ο σκύλος μου δηλητηριάστηκε από φόλα και οι διαταραχές στην συμπεριφορά του ήταν συνέπεια της δηλητηρίασης του νευρικού του συστήματος από οργανοφωσφορικά.

Το σκυλί μου είχε γίνει άκρως επικίνδυνο, διότι δεν αναγνώριζε κανένα μας! Είχα μια ωρολογιακή βόμβα στο σπίτι μου έτοιμη να εκραγεί ανά πάσα στιγμή! Οι γιατροί ήταν σχεδόν σίγουροι πως το σκυλί είχε εγκαφαλοπάθεια. Ευτυχώς είχαν άδικο. Το σκυλί έδειξε σύντομα σημάδια βελτίωσης και επανήλθε πλήρως.

Γνωρίζω πόσο αφάνταστα πονάει όλη η διαδικασία. Λυπάμαι πραγματικά που βίωσες κάτι τέτοιο και εύχομαι να μην αναγκαστείς ποτέ να έρθεις ξανά αντιμέτωπη με ένα τέτοιο δίλημμα.

Last edited:

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Εγω λυπαμαι που μας εχει δοθει η δυνατοτητα να το παιζουμε θεοι. Οταν τον ξεκανεις χωρις να το παλεψεις τον πουλας. Δεν το παλεψε δεν το εψαξε. Αυτο ειναι απαραδεκτο για μενα. Αλλωστε το σχολιο μου δεν κοστιζει ζωες οι επιπολαιες αποφασεις ομως κοστιζουν. Σβησε με διωξε με διεγραψε με. Ολες οι αλλες διαφωνιες ηταν μεταξυ σοβαρου και αστειου. Εδω ομως μιλαμε για ζωη. Μια ζωη που εσυ λες οτι αγαπας. Αν ετσι ευκολα πουλας αυτους που αγαπας τοτε τι να πω. Λυπαμαι και εγω. Παρα πολυ

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Ας ηρεμήσουμε. Προφανώς η κοπέλα έκρινε ότι έτσι προστάτευε τους γύρω της. Δεν το κοίμισε ελαφρά τη καρδία. Ήταν όμως έτσι? Το σκυλί αυτό ήταν όντως άγγελος πριν το ξέσπασμά του? Το σκυλάκι της Κατερίνας είχε αποδεδειγμένα πρόβλημα μετά τη φόλα. Όμως πόσο ξαφνική ήταν η επιθετικότητα του αγγέλου, τη στιγμή που όπως είπες ήταν ένα κυριαρχικό ζώο εξαρχής, που έβλεπε γενικά τους ξένους ανθρώπους ως υποδεέστερα όντα? Είχε όντως σωστή εκπαίδευση? Ή πρόβλημα παθολογικό? Ξέρει κανείς? Ξέρεις εσύ Dr.Zhivago? Τα συμπεράσματά μου δεν αφορούν κανέναν, άλλωστε εκπαιδεύτρια δεν είμαι, κτηνίατρος δεν είμαι, ούτε ειδική επί της συμπεριφοράς των σκύλων. Γι' αυτό και δεν χρειάζεται να πω τη γνώμη μου, γιατί το θέμα πονάει. Τα παραπάνω δεν είναι κατηγορίες, σε ό,τι έχω ιερό... Απλά προσπαθώ να καταλάβω. :( :( :(
Λυπάμαι κι εγώ πολύ.

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Εγω λυπαμαι που μας εχει δοθει η δυνατοτητα να το παιζουμε θεοι. Οταν τον ξεκανεις χωρις να το παλεψεις τον πουλας. Δεν το παλεψε δεν το εψαξε. Αυτο ειναι απαραδεκτο για μενα. Αλλωστε το σχολιο μου δεν κοστιζει ζωες οι επιπολαιες αποφασεις ομως κοστιζουν. Σβησε με διωξε με διεγραψε με. Ολες οι αλλες διαφωνιες ηταν μεταξυ σοβαρου και αστειου. Εδω ομως μιλαμε για ζωη. Μια ζωη που εσυ λες οτι αγαπας. Αν ετσι ευκολα πουλας αυτους που αγαπας τοτε τι να πω. Λυπαμαι και εγω. Παρα πολυ
Όταν κρίνουμε κάποιον, και ειδικά έναν άνθρωπο που έχασε το σκύλο του με αυτό τον τρόπο, καλό θα ήταν να σκεφτόμαστε λιγάκι τι λέμε πρώτα. Και να προσπαθούμε καμιά φορά να βάλουμε τον εαυτό μας στη θέση του.

Και μολονότι δεν έχω καμία όρεξη να αρχίσω κάποια προσωπική αντιπαράθεση, ορισμένα πράγματα απλά δε μπορώ να τα διαβάσω και να μη μιλήσω.

EVI.T

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2008
455
5
ATHENS
www.afghanhounds.gr
εγω ομως ξερω την ρατσα του σκυλου και πολλα απ αυτα που περιγραφει η drzivago ειναι στη φυση αυτης της ρατσας του σκυλου.τον σκυλο τον ηξερα προσωπικα.2 χρονια παιζαμε μαζι.ΕΓΩ προσωπικα δεν θεωρω οτι ο σκυλος ειχε προβλημα.Βεβαια η ιδιοκτητρια του ξερει καλυτερα.Η δικη μου προσωπικη αποψη(περα του γεγονοτος οτι και γω ακομα κλαιω γιαυτον τον σκυλο)ειναι οτι καποια σκυλια δεν ειναι φτιαγμενα να γινονται γκολντεν.
Η δικη μου ταπεινη αποψη αγαπημενη μου φιλη drzivago ειναι οτι τον πιεσες περισσοτερο απ οτι επρεπε να εχει την συμπεριφορα που εσυ ηθελες αγνοωντας οτι ο σκυλος ειχε διαφορετικη φυση..
δεν ειναι ολα τα σκυλια καταλληλα για ολους....
συγγνωμη που λεω την γνωμη μου ετσι.πραγματι ομως αυτον τον σκυλο τον αγαπουσα πολυ.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Γυρνάμε πάλι εκεί απ' όπου ξεκινήσαμε. Ποιος φταίει? Ο σκύλος ή ο άνθρωπος? Τελικά το ζώο είχε κληρονομικό πρόβλημα? Ήταν άρρωστο? Τελικά αφού δεν έγιναν οι απαιτούμενες εξετάσεις πώς το ξέρουμε? Ειλικρινά θέλω γνώμες. Βλέπω ότι άτομο που γνώριζε το σκύλο έχει σχηματίσει άλλη γνώμη.
Αυτή η κουβέντα είναι πολύ σοβαρή κατ' εμέ.
Ο καθένας απ' αυτούς που διαβάζουν μπορεί να θεωρήσει ότι ένα σκυλί τρελαίνεται και γίνεται φονιάς στα καλά του καθουμένου.

EVI.T

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2008
455
5
ATHENS
www.afghanhounds.gr
δεν υποστηριζω οτι η drzivago δεν ηξερε τι εκανε.απλα λεω οτι καποια πραγματα ισως ειναι too much για καποιους σκυλους και η απολυτη πειθαρχεια δεν ειναι χαρακτηριστικο αυτης της φυλης που ανηκε ο σκυλος..καλως η κακως αυτο που περιεγραψε σαν εντονες εξαρσεις θυμου ειναι χαρακτηριστικο αυτης της ρατσας γιατι ετσι εχουν μαθει πολλα χρονια τωρα...εναν κυνηγο δεν μπορεις να τον κανεις γκολντεν...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.084
Νεότερο μέλος
Marlen48