Θεός κατ' επιλογή

EVI.T

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2008
455
5
ATHENS
www.afghanhounds.gr
ολα τα sighthounds ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΛΙΠΟΥς που διαθετουν στο σωμα τους εχουν μηδαμινη αντοχη στον πονο...
σ ευχαριστω αγαπητη μου φιλη για τις ευχες σου.να εισαι σιγουρη πως τα afghans μου ειναι αψογοι χαρακτηρες μεγαλωμενα με αγαπη και γιαυτο και ζουν ανετα και ειναι ακομα μαζι μου.Επισεις να εισαι σιγουρη οτι τα ζευγαρωματα που κανω τα σκεφτομαι μια πενταετια και τα προγραμματιζω προσεχτικα και οχι ελαφρα την καρδια.
και επισεις ξερεις οτι τα σκυλια μου ερχονται παντου μαζι μου και δεν βγαινουν μονο για τις εκθεσεις.ειναι συντροφοι και ποτε δεν δημιουργησαν το παραμικρο προβλημα με επιθετικοτητα σε ανθρωπο.

Last edited:

EVI.T

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2008
455
5
ATHENS
www.afghanhounds.gr
δεν μπορω να καταλαβω τι εννοεις.
η συγκεκριμενη φυλη, δεν ανεχεται με τιποτα τον πονο του πνιχτη, επειδη δεν εχει λιπος στον λαιμο, ουτε καν του ζευγαρωματος ( επειδη, τι?), αλλα αντεχει τον πονο της γεννας , παρολα αυτα ειναι καλες μαναδες.
δηλαδη ζευγαρωνουν ΜΟΝΟ τεχνητα?
γενικοτερα εχουν μια δυσκολια και ειτε το πας τεχνητα ειτε θα πρεπει να τις κρατησεις.θυμαμαι χαρακτηριστικα αυτο που μου ελεγε αγγλιδα εκτροφεας απο το 1973..οταν ζευγαρωνε τις σκυλες της την ακουγε ολο το τετραγωνο.αν δεν γεννησουν φυσιολογικα και δεν ειναι καλες μανες τις στειρωνεις.Η φυλη δεν εχει ποτε δυστοκιες

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
δηλαδη μονες τους, χωρις την παρεμβαση του ανθρωπου( τεχνητη- κρατημα)δεν θα ζευγαρωναν ποτε...
απο ποτε υπαρχει η συγκεκριμενη φυλη?:confused:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Και τότε πως πλακώνονταν στο ξύλο με μεγάλα θυράματα και αγριόγατες/ πούμα τα Άφγκαν ; κλαίγοντας;

Το Μπορζόι κράταγε το λύκο από το λαιμό κλαίγοντας;
Η μήπως είχε περισσότερο "λύπος" τα παλαιά χρόνια;;;;

Ο καλός χαρακτήρας είναι σχετικός όρος. Όλοι τελικά το ενοούμε αλλιώς μου φαίνεται. Εγώ δεν έπερνα τον Χάμλετ που να με πλήρωναν (με την ώρα).

Κράτα καλά το καλό και συντροφικό σου σκυλάκι μη σου φύγει πάλι σε καμιά έκθεση και άσε τις επικρίσεις....

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Η φυλή (Τα 'Αφγκαν) υπάρχει χιλίαδες χρόνια. Η μάλλον μία παρόμοια.
Δεν έχει καμία σχέση η σημερινή φυλή με αυτό που έχω στο μυαλό μου ως πραγματικό Λαγωνικό του Αφγκανιστάν.

Λίγοι είναι οι εκτροφείς που ενδιαφέρονται για τον χαρακτήρα της φυλής.
Ο οποίος παρουσιάζει συχνά πρόβλημα(τα).

Τους αρκεί μόνο να μην έχουν δαγκώσει άνθρωπο και είναι καλυμένοι ηθικά.

Τα Μπορζόι παιζουν συχνά σε διαγωνισμούς υπακοής και Agility. Πιο συχνά βέβαια σε αγώνες ταχύτητας. Είναι λιγο πιο υπεύθηνοι (συνήθως!) κατά τη γνώμη μου οι εκτροφείς γιατί δεν ασχολούνται μόνο με εκθέσεις (όχι όλοι τουλάχιστον). Δεν δίνουν ΚΑΘΟΛΟΥ βάση στο μαλλί για παράδειγμα. Το "πλήγμα" του Άφγκαν.

Last edited:

bars

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2008
66
0
σημερα εδω, αυριο εκει
και μιας και το θεμα χαρακτηρας με ενδιαφερει θα ηθελα να ρωτησω αν σε φυλες του τυπου (λαγωνικα ορασης) υπαρχουν καποιες εξετασεις οι οποιες να πιστοποιουν τον χαρακτηρα του σκυλου.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Bars, κάτσε λίγο γιατί ΕΠΕΣΑ (από τα γέλια):D:D:D!!!

Εξετάσεις ΤΙΙΙιιιιιΙΙΙ; Αφού ΠΡΕΠΕΙ να είναι "περίεργα" τα σκυλιά αυτά, δεν ακούς τόσην ώρα;;;;; Γαζούλι! Η εξετάσεις είναι για τα ηλίθια σκυλιά εργασίας που νομίζουν πως πρέπει να ΚΑΝΟΥΝ κάτι, όχι απλώς να υπάρχουν (και να τσιρήζουν για να περνάει μονίμος το δικό τους!)! Εξετάσεις....πιφ!!

Στη Ρωσσία για να είναι πρωταθλητής (μορφολογίας) ένα Μπορζόι, πρέπει πρώτα να έχει ΔΥΟ τίτλους εργασίας (σε λαγό και σε αλεπού) και στην αλεπού πρέπει να την φέρει νεκρή στον χειριστή. Αλλίως όσο όμορφος και να είναι μένει χωρίς τίτλο (και άρα απογόνους) ΜΟΝΟ στη Ρωσσία αυτά.

Η φυλή (Τα 'Αφγκαν) υπάρχει χιλίαδες χρόνια. Η μάλλον μία παρόμοια.

Δεν έχει καμία σχέση η σημερινή φυλή με αυτό που έχω στο μυαλό μου ως πραγματικό Λαγωνικό του Αφγκανιστάν. Δεν υπάρχει "εργασία" ουτέ εξετάσεις (μη μορφολογικές) για τα Αφγκαν.

Λίγοι είναι οι εκτροφείς που ενδιαφέρονται για τον χαρακτήρα της φυλής.
Ο οποίος παρουσιάζει συχνά πρόβλημα(τα).

Τους αρκεί μόνο να μην έχουν δαγκώσει άνθρωπο και είναι καλυμένοι ηθικά.

Τα Μπορζόι παιζουν συχνά σε διαγωνισμούς υπακοής και Agility. Πιο συχνά βέβαια σε αγώνες ταχύτητας. Είναι λιγο πιο υπεύθηνοι (συνήθως!) κατά τη γνώμη μου οι εκτροφείς γιατί δεν ασχολούνται μόνο με εκθέσεις (όχι όλοι τουλάχιστον). Δεν δίνουν ΚΑΘΟΛΟΥ βάση στο μαλλί για παράδειγμα. Το "πλήγμα" του Άφγκαν.

Τα λαγωνικά οράσεως συχνά είναι λίγο "εκρηκτικά" και "απότομα σε αντιδράσεις" και γι ' αυτό δεν είναι καλή επιλογή για να ζουν με μικρά παιδιά, αλλά όχι βέβαια στον βαθμό του σκύλου μου (και ούτε της Εβης). Αν ήταν έτσι δεν θα είχε κανένας πια....
Όχι, πολλά είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες!

Και εννοείται πως τα Άφγκαν ζευγαρώνουν ΚΑΙ φυσιολογικά. Τα καλύτερα Αφγκαν δηλαδή.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
καλά το θέμα ζευγαρώνουν φυσικά το έχουμε ξαναπεί

αν υπάρχει φυλή (και όχι μεμονομένος σκύλος) η οποία δεν μπορεί να ζευγαρώσει φυσιολογικά κάτι φταίει και σίγουρα δεν είναι η φύση

bars

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2008
66
0
σημερα εδω, αυριο εκει
περιεργα ας ειναι δεν εχω προβλημα. αλλα εφοσον οπως λες σε καποια υπαρχει προβλημα δεν θα επρεπε να υπαρχει κατι? στα εργασιακα σκυλια πχ ο ΚΟΕ δημιουργησε το ΕΕΙΠ αντι του ΙΡΟ. τα κυνηγετικα εχουν τις δικες τους εξετασεις. δεν υπαρχει τροπος και λογος να υπαρξει κατι τετοιο και για τα λαγωνικα ορασεως? υπαρχει υπευθυνος ομιλος φυλης η κατηγοριας στην Ελλαδα?

EVI.T

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2008
455
5
ATHENS
www.afghanhounds.gr
εσυ τουλαχιστον αγαπητη μου φιλη δεν θα πρεπε να μιλας ετσι για τα αφγκανς εχοντας γνωρισει την ναγια.
στην ελλαδα δεν υπαρχει εργασια για τα αφγκανς και για κανενα αλλο της ομαδας 10.Στο εξωτερικο ναι διαφορετικη ομως απ αυτην που εχουμε στο μυαλο μας για ενα λυκοσκυλο η ενα ροτι.
ναι τα αφγκανς δεν ειναι καθολου καλα για agility γιατι οπως ολα τα λαγωνικα ορασεως ειναι ανεξαρτητα,καθολου ανθρωποκεντρικα και βαριουνται ευκολα εκτος αν εχουν κατι να κυνηγανε.μοιαζουν ποιο πολυ με γατες στην συμπεριφορα.
δεν ειναι διαδεδομενη φυλη λογω της εκρηχτηκοτητας του χαρακτηρα τους και δεν ειναι ολοι καταλληλοι αν δεν σεβαστουν αυτο να εχουν ενα αφγκαν η γενικοτερα ενα sighthound.
επειδη ομως ημαστε ηδη εκτος θεματος τελειωνοντας και δεν θα γραψω αλλο να σας κουρασω και θα μεινω με τα προβληματικα σκυλια μου
η ναγια ειναι απ τις λιγες σκυλες που τουλαχιστον εγω γνωριζω που ακομα και τωρα τρωει και κανει εμετο να ταισει τα μωρα της.2 μηνων τα μωρα και εγω δεν εχω ταισει ακομα γιατι ειναι παντα χορτατα.
εγω δεν της στερησα την μητροτητα γιατι πιστευω οτι εχει πολλα πραγματα να δωσει στην φυλη.
επισεις μια φωτογραφια του προβληματικου μου σκυλου αμλετ σκοτωνοντας τα κουταβια μας

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δεν ενδιαφέρονται οι ιδιοκτήτες Αφγκαν για τέτοια πράγματα και οι εκτροφείς (που είναι πολύ λίγοι) ενδιαφέρονται ακόμη λιγότερο και ας βελτίωνε πολύ τη φυλή κάτι τέτοιο...
Το πρόβλημα όμως είναι ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ όχι μόνο εδώ... γενικώς είναι καταδικασμένο το Αφγκαν να έχει συχνά απαίσιο χαρακτήρα (φοβικό-επιθετικό ή και τα δύο μαζί).

Οι εκτροφείς για να δώσουν ΟΛΗ τους τη προσοχή στο μαλλί και τη μορφολογία βρήκαν μια ωραία καραμέλα/δικαιολογία για να μην ασχολούνται ποτέ με το θέμα χαρακτήρας.: το Αφγκαν ΕΙΝΑΙ περίεργο. Είναι η ράτσα τέτοια....

Ναι καλά! αν κοίταγαν τι ήταν η ράτσα θα μείωναν το μαλλί στο 1/4 γιατί έτσι ήταν η ράτσα μέχρι το 1980 (και για αιώνες!) οι υποκριτές! Θα θυμόντουσαν πως το Αφγκαν κάποτε ήταν πολύ θαραλέο και προπαντώς ΧΡΗΣΗΜΟ ζώο. Δικαιολογίες είναι όλα περί "εξωτικού χαρακτήρα". Σκύλοι είναι με προβλήματα συμπεριφοράς (και ωραίο μαλλί!!!!):p

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
.

η ναγια ειναι απ τις λιγες σκυλες που τουλαχιστον εγω γνωριζω που ακομα και τωρα τρωει και κανει εμετο να ταισει τα μωρα της.
δηλαδη αποκλειεται να εχει καποια στομαχικη διαταραχη?

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
". Σκύλοι είναι με προβλήματα συμπεριφοράς (και ωραίο μαλλί!!!!):p
δηλαδη θα πρεπει να κανουν και γαμω τους γυναικοκαυγαδες, βολευει ΚΑΙ η συμπεριφορα ΚΑΙ το μαλλι.
(καλα, σκαω):p

EVI.T

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2008
455
5
ATHENS
www.afghanhounds.gr
αγαπητη μου τα τσεκαρα ολα πριν με συμβουλευσεις εσυ;)
επισεις μια και ξερεις τοσα για τη φυλη και υποστηριζεις οτι εκτρεφουμε για μαλλι θα επρεπε να γνωριζεις οτι υπηρχαν και υπαρχουν 2 τυποι αφγκαν.ο ορεινος που ειναι πιτα στο μαλλι και ο πεδινος που ειναι με λιγοτερο τριχωμα και τα γνωστα μπαλωματα;)
ευχαριστω και οτι αλλη απορια εχετε για τα αφγκαν στο σωστο σημειο του φορουμ ας τα συζητησουμε

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Εβή, τι ξέρεις για το "χαρακτήρα του σπέρματος" που παράγγειλες απ΄έξω;
ατιθαση ουρα,εξωτικο ph, ρευστοποιηση στα 14 λεπτα βουρτσισματος, ογκος ασυγκρατητος και κινητικοτητα ανεμου ?

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δεν μίλαγα για τα Αφγκαν στο Αφγκανιστάν αλλά για τους σκύλους εκθέσεων περισσότερο (του 1980). Πάλι όμως, το "ορεινό" Αφγκαν δεν είχε το μισό μαλί του σκύλου σου.

Χαίρομαι που τσέκαρες το χαρακτήρα του επιβήτορα της πρώτης σου γέννας με Αφγκαν τόσο επιμελώς. Αν τον έλεγξες όσο τον χαρακτήρα του Άμλετ, οι αγοραστές σου μπορούν να είναι πλέον ήσυχοι...

EVI.T

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2008
455
5
ATHENS
www.afghanhounds.gr
δεν συνεχιζω γιατι θα σβηστουν τα σχολια απο καποιον μοντ.
ευχαριστω αγαπητη μου για τις συμβουλες σου..θα φροντισω να κοιμησω τα κουταβια μου στην ηλικια των 3 οπως εκανες και εσυ;)
οσο για τον αμλετ επειδη τον εχεις δει 1 φορα πρεπει να εισαι και γαμω τους εκπαδευτες για να καταλαβεις οτι ειναι προβληματικος..τι κριμα που δεν ειναι ετσι ομως και ειναι απ τα πιο γλυκα πλασματα και επισεις ευτυχως που τον εχω και δεν θα τον κοιμησω στα 3 του
καληνυχτα

Last edited:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Θα παρακαλέσω να πέσουν οι τόνοι. Η συζήτηση (η οποία θα διαχωριστεί από το αρχικό θεμα) έχει κυνολογικο ενδιαφέρον και καλό είναι να μην την υποβαθμίσουμε σε επίπεδο προσωπικής αντιπαράθεσης.

Ευχαριστώ.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.084
Νεότερο μέλος
Marlen48