ΚΑΛΑΖΑΡ 1/400

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.679
11.119
Athens
Παρεμπτιπτόντως, πριν από ένα μήνα, αρχίσαμε να δίνουμε και cilroton μαζί με το zylapour και όταν θα κλείσει ο κύκλος αυτός, θα κάνουμε τις β/χ μας να δούμε τί και πώς.
To Cilroton σου το είπε/έγραψε κτηνίατρος? Αν ναι ποιος?
Γιατί από ότι έχω καταλάβει για αυτό και για το leisquard οι κτηνίατροι σηκώνουν τα χέρια ψηλά - δεν το χρησιμοποιούν.

smoodah

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
74
0
Απ'ότι έχω καταλάβει, τo leishguard είναι σκυλίσιο φάρμακο αποκλειστικά για το καλαζάρ ενώ το cilroton είναι ανθρώπινο του οποίου την αντιλεϊσμανική δράση την πήραν χαμπάρι εντελώς τυχαία. Ο κτηνίατρος μού είπε πως δεν το ξέρουν πολλοί. Γιατί δεν το χρησιμοποιούν οι κτηνίατροι; Έχεις ακούσει για επιπλέον παρενέργειες;

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.679
11.119
Athens
Απ'ότι έχω καταλάβει, τo leishguard είναι σκυλίσιο φάρμακο αποκλειστικά για το καλαζάρ ενώ το cilroton είναι ανθρώπινο του οποίου την αντιλεϊσμανική δράση την πήραν χαμπάρι εντελώς τυχαία. Ο κτηνίατρος μού είπε πως δεν το ξέρουν πολλοί. Γιατί δεν το χρησιμοποιούν οι κτηνίατροι; Έχεις ακούσει για επιπλέον παρενέργειες;
Μην ανησυχείς - για καλό το είπα! :)
Αν δεν κάνω λάθος το leisguard και το cilroton έχουν την ίδια δραστική ουσία, απλά το πρώτο είναι κτηνιατρικό και το άλλο ανθρώπινο. To leisguard οι κτηνίατροι εδώ (για 2 τουλάχιστον που ρώτησα-άκουσα) λένε ότι δεν το γνωρίζουν ακόμη αν και στο εξωτερικό χρησιμοποιείται χρόνια. Γι αυτό σε ρώτησα πώς και ο κτηνίατρός σου είναι τόσο "ανοιχτόμυαλος" - με την καλή έννοια.

smoodah

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
74
0
Ναι, καλός είναι. Λίγο αυστηρός βέβαια με τους ανθρώπους (...) αλλά καλός. Σωστα, η δραστική είναι η domperidone και η διαφορά της τιμής μεταξύ του σκυλίσιου και του ανθρώπινου δεν είναι μικρή (πάλι). Πρώτος μήνας που το πήρε ο Έκτωρας ήταν ο Μάιος και τελειώνουμε τον κύκλο στον Σεπτέμβριο (μήνα παρά μήνα μου είπε να του το δίνω, δύο χάπια την ημέρα.

thanos13

Active Member
28 Απριλίου 2011
43
0
ΑΘΗΝΑ
To Cilroton σου το είπε/έγραψε κτηνίατρος? Αν ναι ποιος?
Γιατί από ότι έχω καταλάβει για αυτό και για το leisquard οι κτηνίατροι σηκώνουν τα χέρια ψηλά - δεν το χρησιμοποιούν.
οχι δεν μου ειπε...μονο ζιλαπουρ για 4μηνες,αν προλαβω αυριο θα το παω για β/χ εξετασεις!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
mareco σε περιμενα να σχολιασεις,κοιταξε το οτι δεν δεινω hills και αλλες πιοτηκες τροφες στα σκυλια μου δν σημενει οτι δεν τα αγαπαω,μονο οποιος δεινει καλες τροφες τους περνει καινουργια λουρακια και παιχνιδια ακριβα αυτος ειναι ο τελειως ιδιοκτητης?ολοι οι αλλοι απλος να μην παρουμε σκυλο!silver εσυ τι θες να μου πεις και εσυ για την τροφη?γιατι οσο για τους γιατρους δεν εχω γνωση.γιαυτο εχω παει σε 3 μεχρη τωρα.
Τάιζέ το "αγάπη" μόνο μωρέ. Είναι θρεπτική; Δοκίμασε και πες μας. Σίγουρα πάντως θα είναι καλύτερη.
Σκύλο παίρνεις, αν έχεις να τον ταίσεις κανονικό φαγητό και όχι σκουπίδια και αν μπορείς να του παρέχεις την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η σωστή διατροφή, συμβάλει στην καλή υγεία του οποιουδήποτε οργανισμού και δη του άρρωστου. Για λουριά και παιχνίδια, δεν ξέρω να σου πω. Δεν ψωνίζω.

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Μπορεί να πειραχτεί από το καλαζάρ η σπλήνα ή από το μιλτεφοράν? κι αν ναι, υπάρχει κάποια θεραπεία?

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Αυτό που ξέρω είναι ότι η νόσος μπορεί να επηρεάσει και την σπλήνα αλλά για θεραπεία δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο πέρα απ ότι σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται σπληνεκτομή.

Για το φάρμακο δεν έχω ακούσει κάτι και το τεχνικό εγχειρίδιο δεν αναφέρει τίποτα.

AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
Καλημέρα παιδιά!!

όπως έχω ξαναγράψει ο σκύλος του αδερφού μου (ημίαιμος , περίπου 16 μηνών) βρέθηκε θετικός με τίτλο 1/400.

Οι βιοχημικές του είναι ok, το μόνο "ανησυχητικό" στις εξετάσεις του είναι λίγο αυξημένα λευκά αιμοσφαίρια , που ο γιατρός του είπε πως είναι αποτέλεσμα του καλαζάρ.
Είχε ξεκινήσει θεραπεία με 2 zylapour την μέρα (πρωί-βράδυ) και την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε και το σιρόπι.
Ο γιατρός του είπε για όσο διάστημα παίρνει το σιρόπι, θα πρέπει να κόψει το ένα zylapour και θα τα ξανακάνει δύο, μόλις τελειώσει το milteforan.

'Ετσι γίνεται συνήθως..;;

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Εμεις δεν αλλαξαμε τιποτα με το ζυλαπουρ :)
Δεν ξερω βεβαια αν παιζει ρολο και ο τιτλος ή ο γιατρος.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Δεν το έχω ξανακούσει αυτό με τη μείωση του ζυλαπούρ κατά τη διάρκεια της θεραπείας με μιλτεφοραν.
Ας ρωτήσει και κάπου αλλού.

AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
Ευχαριστώ, κορίτσια..!!! :)

Κ μένα περίεργο μου φάνηκε, γι'αυτό ρώτησα εδώ..
Οκ, θα του πω να μηλήσει με άλλο γιατρό.. (είναι ο 3ος που πάει από τότε που βγήκε θετικός ο σκύλος..άντε να δούμε..!!)

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Αφου διαβασα ολα τα ποστ....και αφου εμαθα και καποια πραγματα περι φαρμακων μεσα απο εδω....εχω με την σειρα μου να πω...οτι η ασθενεια του καλαζαρ ειναι σαν την ανθρωπινη χολυστερινη...οταν παρεις φαρμακα....χτυπανε το συκωτι...ετσι και στο καλαζαρ καπου εχουν αντικτυπο! Οπως και να χει....εμενα η Rottie οταν εκανε την θεραπεια(ηταν 37κιλα το σκυλι) επαιρνε την δοση του μιλτεφοραν που αναλογουσε στα κιλα της μαζι με τα ζυλαπουρ τα χαπια που αναλογουσαν στα κιλα της...και μετα τις 28μερες με το μιλτεφοραν+ζυλαπουρ, επαινρε για ακομα 5-6μηνες μονο τα ζυλαπουρ....τωρα εδω και 2 χρονια δεν εχει ξαναπαρει τιποτα απο χαπια η θεραπεια....ο τιτλος της παρακολουθειται ανα 6μηνο και συνηθως ειναι 1/50 ή 1/100 στην περιπτωση του 1/100 γινεται νεος ελεγχος με την μεθοδο PCR(κοστος εξετασης 30ευρω) που η κτηνιατρος παιρνει δειγμα λεμφαδενα απο το μπουτι της και στελνεται για ελεγχο του μικροβιου στον ιστο πλεον και οχι απλα στο αιμα....ο οποιος δοξα τον θεο βγαινει παντα αρνητικος!!!!
Για οσους το περασανε και ξερουνε....να στε σιγουροι πως το σκυλι ναι μεν μπορει ανα πασα στιγμη να ανεβασει ξανα τιτλο...αλλα οι περισσοτερες των περιπτωσεων τα σκυλακια φτανουν μεχρι τα βαθια γεραματα με τις καλυτερες προδιαγραφες! Για οσους παλι δεν το χουν περασει...να μην τους τυχει ποτε...και για οσους το περνανε τωρα...να ναι θετικοι και αιδσιοδοξοι και να μην πτοουνται.....οσο δινεις στον σκυλο ενα ασφαλες περιβαλλον στο οποιο νιωθει μελος/φιλος και παιρνει αγαπη και προσοχη αυτο το σκυλι....θα εχει καθε κινητρο να ξεπερναει πραγματα και καταστασεις!