ΚΑΛΑΖΑΡ 1/400

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.877
8.093
Aς λήξει εδώ το θέμα με την έγκυο αδερφή ρε παιδιά, πλέον είναι αστείο.
Απλά να εξηγήσω σε όσους νομίζουν ότι το θέμα το τράβηξαν κάποιοι για να γίνεται κουβέντα ότι δεν είναι έτσι. Έχει τύχει πολλά τρολλ να μπαίνουν και να ανοίγουν ένα θέμα ψεύτικο που ξέρουν ότι θα φέρει αντιδράσεις, είτε θετικές, είτε αρνητικές, και γι αυτό κάποιοι στάθηκαν σ'αυτό.
Θεωρώ ότι έχει λήξει όμως, ας μην το συνεχίζουμε.

Thodoras

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2012
662
303
Πάτρα
Να δοκιμάσεις το καινούργιο φάρμακο το leisguard που βγαίνει πολύ φθηνότερο;; μην πέφτουμε στο τριπακι των φαρμακευτικων. 30ml 200€ για ζυλαπουρ και μιλτεφοραν. Πατάνε στην αγάπη μας για το σκύλο

Powered by Nexus 4

Robin

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2013
217
2
Δυτική Μακεδονία
.
Απλά να εξηγήσω σε όσους νομίζουν ότι το θέμα το τράβηξαν κάποιοι για να γίνεται κουβέντα ότι δεν είναι έτσι.
Κυβέλη αν αναφέρεσαι σε μένα, εντελώς φιλικά, να σου πω ότι δεν θεώρησα ότι συνεχίζεται έτσι για κουβέντα. Θεωρώ ότι η ουσία είναι το σκυλι ενώ αναλύουμε την αδερφή :p

Μπορεί να φάω την ποινή μου για αυτό αλλά είναι αλήθεια και θα το πω.
Κατανοώ την αγάπη ορισμένων μελών για τους σκύλους πχ αλλά η επιμονή χωρίς αιτία σε σημεία πλησιάζει τα όρια του trolling επίσης.

Panos_Cheela

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2013
211
0
τον περνω σημερα και δεν το σηκωνει..φαρακοαποθηκες που μου εγραψε η ηλιαννα δεν μπορω να βρω το ποστ!!αν και μου ειπε αυτος ο γιατρος οτι μπορει να μην κανουν 196ευρο αλλα 180ευρο...και οτι δεν μπορω να τα βρω πιο φτηνα...θα ρωτησω και στην φιλοζωικη που τα περνει σε ποσοτητα λογηκα μιμπος τα εχει πιο φτηνα..αλλα πρωτα να μαθουμε τις εξετασεις!
Milteforan 20 mg 60 ml

158 Ευρω μου ειχαν πει.
υπολογισε ομως κ μεταφορικα ειναι μυτιληνη

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.877
8.093
Κυβέλη αν αναφέρεσαι σε μένα, εντελώς φιλικά, να σου πω ότι δεν θεώρησα ότι συνεχίζεται έτσι για κουβέντα. Θεωρώ ότι η ουσία είναι το σκυλι ενώ αναλύουμε την αδερφή :p

Μπορεί να φάω την ποινή μου για αυτό αλλά είναι αλήθεια και θα το πω.
Κατανοώ την αγάπη ορισμένων μελών για τους σκύλους πχ αλλά η επιμονή χωρίς αιτία σε σημεία πλησιάζει τα όρια του trolling επίσης.
Όχι δεν αναφερόμουν σε κάποιον προσωπικά. Σκοπός του ποστ μου ήταν να λήξει το θέμα και όχι να θίξω κάποιον.

thanos13

Active Member
28 Απριλίου 2011
43
0
ΑΘΗΝΑ
καλημερα,με πηρε εχθες βραδακι ο γιατρος τηλ να μου πει για τις εξετασεις,η σκυλιτσα εχει 1/100 εντελη και μου ειπε οτι δεν χριαζεται να τις δωσουμε τιποτα....θα ξανα κανουμε εξετασεις σε εναν μηνα παλυ,για την ωρ μονο χαπια για τα σκουλικια μου ειπε να τις δωσω.εσεις τι λετε?Ειναι κατι που δεν σας αρεσει?να κοιταξω και αλλου..?αλλα μετα θα ξεφυγουμε εντελος...εντομεταξι παω εχθες σε ενα pet shop τις γητονιας για να παρω τα χαπια για τα σκουλικια και του μιλησα για τα σκυλιτσα και του ειπα οτι ο ενας μου ειπε οτι εχει 1/400 και με την δευτερη εξεταση ο δηκτης εντελη ειναι 1/100και μου λεει οτι καλα μου ειπε ο πρωτος και οτι το σκυλι χηροτερεψε..ακου να δεις!γιατι το 1/100 ειναι πιο μεγαλος δηκτης απο το 1/1600...εχουν γινει ολοι κτηνιατροι...!κατι ασχετο πως μπορω να βαλω την φοτο του σκυλου μου στο προφιλ ανεβασα μια φοτο αλλα δεν μπορω να την βαλω στο προφιλ!

Last edited:

viktoras

New Member
3 Μαϊου 2013
1
0
Αθήνα
καλημερα,με πηρε εχθες βραδακι ο γιατρος τηλ να μου πει για τις εξετασεις,η σκυλιτσα εχει 1/100 εντελη και μου ειπε οτι δεν χριαζεται να τις δωσουμε τιποτα....θα ξανα κανουμε εξετασεις σε εναν μηνα παλυ,για την ωρ μονο χαπια για τα σκουλικια μου ειπε να τις δωσω.εσεις τι λετε?Ειναι κατι που δεν σας αρεσει?να κοιταξω και αλλου..?αλλα μετα θα ξεφυγουμε εντελος...εντομεταξι παω εχθες σε ενα pet shop τις γητονιας για να παρω τα χαπια για τα σκουλικια και του μιλησα για τα σκυλιτσα και του ειπα οτι ο ενας μου ειπε οτι εχει 1/400 και με την δευτερη εξεταση ο δηκτης εντελη ειναι 1/100και μου λεει οτι καλα μου ειπε ο πρωτος και οτι το σκυλι χηροτερεψε..ακου να δεις!γιατι το 1/100 ειναι πιο μεγαλος δηκτης απο το 1/1600...εχουν γινει ολοι κτηνιατροι...!κατι ασχετο πως μπορω να βαλω την φοτο του σκυλου μου στο προφιλ ανεβασα μια φοτο αλλα δεν μπορω να την βαλω στο προφιλ!
Καλημέρα! Τέλος καλό όλα καλά! Θα ήθελα όμως σύντομα να αναφέρω λίγα πράγματα για το καλαζάρ γιατί κάποια πράγματα που διάβασα δε μπορώ να πιστέψω ότι τα είπε κτηνίατρος! Πριν ένα μήνα όταν πήγαμε να κάνουμε το εμβόλιο για το καλαζάρ στο Βικτωράκο βγήκε θετικός. Από τις εξετάσεις προέκυψε 1/800, αλλά ότι δεν έχουν πειραχτεί νεφρά και συκώτι. Ο γιατρός μας καθυσήχασε και μας είπε ότι είναι πολύ νωρίς και θα γίνει σίγουρα καλά. Τον ρωτήσαμε αν υπάρχει κίνδυνος για τα παιδιά ή για τα άλλα σκυλιά που έχουμε και μας απάντησε ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας! Μεταδίδεται μόνο μέσω της σκνίπας στην οποία επωάζει μετά από 10 ημέρες. Αν ψάξετε στο διαδίκτυο θα βρείτε λεπτομέρειες.
Η θεραπεία που μας έδωσε είναι το Leisguard 60 ml με κόστος στην Ελλάδα 34Ε και από Ισπανία που το παράγγειλα και το παρέλαβα περίπου 14 Ε (wilder store). Ο Βικτωράκος είναι 30 κιλά και παίρνει 3 ml την ημέρα για 1 μήνα. Επιπλέον θα παίρνει 3 zilapur την ημέρα για 6 μήνες, με κόστος περίπου 3,5 Ε το κουτί. Έχουμε δύο κτηνίατρους γιατί έμενε εκτός Αθηνών και τώρα προσωρινά Αθηνα και συμφωνούν και οι δύο. Το σκυλάκι ανάλογα με το στάδιο της ασθένειας έχει και εμφανή συμπτώματα που ένας έμπειρος γιατρός τα βλέπει. Το έχω ψάξει πάρα πολύ συμβουλεύω να κάνετε όλοι το εμβόλιο στα σκυλάκια σας (3 δόσεις Χ 50 Ε), να τους βάζετε εκτός από τα γνωστά για τα τσιμπουρια (αμπούλες και λουράκια) κάθε μέρα σιτρονέλλα (εγώ φτιάχνω μόνη μου με αιθέρια έλαια χωρίς χημικά πολύ φθηνά) και όλα αυτά το προστατεύουν 98% από το καλαζάρ. Κάποιοι δίνουν προληπτικά το Leisguard. Καλή τύχη με το νέο σκυλάκο σου ο οποίος δεν πρόκειται να σε κρίνει ποτέ για όλα τα λάθη που μπορεί να κάνεις παρά μόνο να σε ευγνωμονεί για ότι του προσφέρεις!

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Εγω πληροφορηθηκα πως το Leishgurd ειναι συμπληρωματικο με τις βασικες θεραπειες Milteforan ή Glucantime.Οπως το zylapour για παραδειγμα. Το εμβολιο δε,υπαρχουν αποψεις απο ανθρωπους που ασχολουνται με αυτα κ λενε πως δεν ειναι τοσο αποτελεσματικο οσο ακουγεται. Τον σταυρο μας ολοι λοιπον...

AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
Καλησπέρα..!!
Να ρωτήσω κάτι, μιας κ ο τίτλος μας είναι ο ίδιος..
Αναφέρομαι στον σκύλο του αδερφού μου (αδερφός της δικιάς μου, τα είχαμε βρει μαζί όταν ήταν κουταβάκια ακόμα).
Βρέθηκε θετικός με τίτλο 1/400, μίλησα με τον αδερφό μου κ μου είπε πως ο γιατρός του είπε για zylapour για 6 μήνες κ milteforan, αν θυμάμαι καλά για ένα μήνα, ξεκίνησαν ήδη το zylapour κ από βδομάδα θα πάρει κ το milteforan.

Από όσα έχω διαβάσει εδώ..(κ σας ευχαριστώ πολύ γι'αυτό, καθώς μέχρι στιγμής δεν είχαμε ποτέ ξανά κρούσμα σε όλους τους σκύλους που είχαμε τα χρόνια που πέρασαν..), είπα στον αδερφό μου πως θα πρέπει να κάνει εξετάσεις για να δει την κατάσταση στα νεφρά κ το συκώτι.
Μου είπε πως ο γιατρός του είπε πως δεν χρειάζεται , λόγω του ότι ο τίτλος είναι μικρός κ πως απλά με την αγωγή, χωρίς να κάνει κάτι άλλο, όλα θα πάνε καλά..
Δεν αμφιβάλλω (φυσικά κ όλα θα πάνε καλά..!!!), αλλά μήπως πρέπει να κάνει κ κάτι άλλο, πέραν της αγωγής..;;;
Θα αυξήσει τα μέτρα προστασίας (αμπούλες, κολλάρα κ.λ.π.), αλλά υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να κάνει..;;
Δεν ξέρω κ τον κτηνίατρο του..κ δεν έχω εμπιστοσύνησ τα λεγόμενα του, γι'αυτό ρωτάω..
Θα μιλήσω κ με τον δικό μου κτηνίατρο(από βδομάδα), αλλά αν έχετε καμιά πρόταση.. είναι φυσικά καλοδεχούμενη..!!

Ευχαριστώ!!

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Εγω θα εκανα εξετασεις για νεφρα συκωτι για να δειτε μηπως χρειαζεται ειδικη τροφη.
Απο κει και περα τα αλλα που του ειπε ειναι οκ.

οταν ξεκινησει το μιλτεφοραν να ελεγχει τακτικα το βαρος του για να δινει και τη σωστη δοση!

AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
Εγω θα εκανα εξετασεις για νεφρα συκωτι για να δειτε μηπως χρειαζεται ειδικη τροφη.
Απο κει και περα τα αλλα που του ειπε ειναι οκ.

οταν ξεκινησει το μιλτεφοραν να ελεγχει τακτικα το βαρος του για να δινει και τη σωστη δοση!
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση..!!!:)
Κ εγώ αυτό του είπα, ότι θα έκανα εξετάσεις..αλλά λέει τον εμπιστευεται τον γιατρό του..
Θα τον πάρω κ θα τον πάω εγώ για εξετάσεις, δεν τίθεται θέμα..
Απλά έλεγα μήπως είναι κ κάτι άλλο, που μπορεί να μου έχει ξεφύγει..

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση..!!!:)
Κ εγώ αυτό του είπα, ότι θα έκανα εξετάσεις..αλλά λέει τον εμπιστευεται τον γιατρό του..
Θα τον πάρω κ θα τον πάω εγώ για εξετάσεις, δεν τίθεται θέμα..
Απλά έλεγα μήπως είναι κ κάτι άλλο, που μπορεί να μου έχει ξεφύγει..
Εμενα η δικια μας μας ειπε οτι απο τη κλινικη εικονα που παρουσιαζει πιστευει οτι ειναι οκ αλλα εννοειται επρεπε να κανει. Ηταν οντως οκ αλλα δεν το διακινδυνευεις!

AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
Εμενα η δικια μας μας ειπε οτι απο τη κλινικη εικονα που παρουσιαζει πιστευει οτι ειναι οκ αλλα εννοειται επρεπε να κανει. Ηταν οντως οκ αλλα δεν το διακινδυνευεις!
Σε ευχαριστώ κ πάλι.. Μα γι'αυτό κάνω την ερώτηση, γιατί δεν το διακινδυνεύω..
Θα μιλήσω με τον αδερφό μου κ θα πάμε για εξετάσεις, για να είμαστε απόλυτα σίγουροι..
Αν έχω καταλάβει καλά, ο τίτλος είναι όντως χαμηλός, έτσι..;;Αυτό σημαίνει πως το διέγνωσε νωρίς ή μπορεί να το έχει καιρό κ απλά να μην έχει εκδηλωθεί απόλυτα..;;
(sorry, αν είναι χαζή η ερώτηση, αλλά είμαι παντελώς άσχετη επί του θέματος..)

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Τα αποτελέσματα από μόνα τους δεν καθορίζουν το πόσο και αν νοσεί ο σκύλος. Ο συνδυασμός τους με τις απαραίτητες εξετάσεις και η κλινική εικόνα θα δείξουν σε τι στάδιο βρίσκεται η νόσος.

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Εμας η γιατρος μας ειπε οτι το σημαντικοτερο ειναι το αν και ποσο ειναι πειραγμενα τα νεφρα και το συκωτι.
Η δικια μου ας πουμε εχει 1/800, τα νεφρα και το συκωτι ειναι οκ, επισης ειχε μονο λιγες αλοιωσεις στα αυτια και μεγαλα νυχια, οποτε ο τιτλος δεν μας ενδιαφερει τοσο!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Τα ίδια και ο Νόρρις μου, νεφρά συκώτι είμαστε εντάξει κι ας ειναι 1/800 ο τίτλος στην επαναληπτική εξέταση.
Αδεσποτούλα που της έχω κάνει θεραπεία με Milteforan και επαιρνε zyilapour για 2 χρονια σχεδόν, νεφρα συκώτι είναι εντάξει (λιγο τσιμπημενη κρεατινίνη, αλλά ελάχιστα) και ο τίτλος της βγήκε αρνητικός στις τελευταίες εξετάσεις!

Alba σιγουρα θα έκανα βιοχημικές, εκεί είναι όλο το ζουμί!

AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
Τα αποτελέσματα από μόνα τους δεν καθορίζουν το πόσο και αν νοσεί ο σκύλος. Ο συνδυασμός τους με τις απαραίτητες εξετάσεις και η κλινική εικόνα θα δείξουν σε τι στάδιο βρίσκεται η νόσος.
Εμας η γιατρος μας ειπε οτι το σημαντικοτερο ειναι το αν και ποσο ειναι πειραγμενα τα νεφρα και το συκωτι.
Η δικια μου ας πουμε εχει 1/800, τα νεφρα και το συκωτι ειναι οκ, επισης ειχε μονο λιγες αλοιωσεις στα αυτια και μεγαλα νυχια, οποτε ο τιτλος δεν μας ενδιαφερει τοσο!
Τα ίδια και ο Νόρρις μου, νεφρά συκώτι είμαστε εντάξει κι ας ειναι 1/800 ο τίτλος στην επαναληπτική εξέταση.
Αδεσποτούλα που της έχω κάνει θεραπεία με Milteforan και επαιρνε zyilapour για 2 χρονια σχεδόν, νεφρα συκώτι είναι εντάξει (λιγο τσιμπημενη κρεατινίνη, αλλά ελάχιστα) και ο τίτλος της βγήκε αρνητικός στις τελευταίες εξετάσεις!

Alba σιγουρα θα έκανα βιοχημικές, εκεί είναι όλο το ζουμί!
Ευχαριστώ πολύ, παιδιά..!!!:)
Ήξερα ότι είναι σημαντικές οι εξετάσεις, αλλά δεν είχα καταλάβει πόσο,Νόμιζα ότι καταλαβαίνεις από τον τίτλο και απλά συμπληρωματικά παίρνεις πληροφορίες και από τις εξετάσεις..
Οπότε, από βδομάδα τρέχουμε για βιοχημικές..!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.338
Μέλη
20.109
Νεότερο μέλος
DarthVader3