Κίνηση και δυσπλασία

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ναι, συγγνώμη, δεν εξήγησα: προπονούμαι για τον αγώνα 5 χιλιομέτρων στο Σικάγο τέλη Μαΐου. Επειδή δεν έχω τρέξει τα τελευταία χρόνια λόγω ηλιθίων τραυματισμών (συμπεριλαμβανομένης και σπασμένης φτέρνας που σε πετάει έξω από το τρέξιμο για τουλάχιστον 6 μήνες), ξεκίνησα από το Α που είναι σπαστικότατο αλλά είμαι ευχαριστημένη που τουλάχιστον μπορώ και πήρα το πράσινο φως από τον ορθοπεδικό. Ακολουθώ ένα πρόγραμμα του προπονητή της Nike σε συνεργασία με την Apple. Έχουν φτιάξει ένα κιτ με έναν transmitter που τον βάζεις μέσα στο αριστερό παπούτσι και στέλνει σήμα στο δέκτη που βάζεις στο iPod Nano. Έχουν και πρόγραμμα μουσικής για τρέξιμο που ισχυρίζονται ότι σου χαρίζει ενέργεια (ως τώρα μόνο ear worms μου έχει χαρίσει!). Είναι και μια κυρία που σου λέει αυτομάτως πώς πας και το πρόγραμμα στο iPod κάνει τις στατιστικές σου. Μετά το τρέξιμο στέλνει τα στοιχεία που μάζεψε στη Nike και αν θέλεις σου δίνει και το στίγμα σου στον πλανήτη, μόνο που με το τελευταίο τσιρίζουν οι Αμερικάνοι ότι η Nike μας παρακολουθεί όλους μέσω δορυφόρου!! Τελοσπάντων για τρέξιμο έρχεται και το Μουφ που φυσικά προπορεύεται και δεν του αρέσει καθόλου ο χρόνος μου για την ώρα!! Είναι χειρότερος κι από τον προπονητή που είχα στο γυμναστήριο προ τεσσάρων ετών όταν είχα κάνει το στρατιωτικό πρόγραμμα για τους επίδοξους Navy Seals, και ο οποίος ούτε γαύγιζε, ούτε κλαψούριζε και ήταν κατά πολύ ευγενέστερος όταν ήθελε να βελτιώσω το χρόνο μου. Αντίθετα το Μουφ αντί να κουράζεται όσο περνάει η ώρα, τρέχει ακόμα πιο γρήγορα!!

Το θετικό όμως είναι ότι μετά πέφτει ξερό στο σπίτι για κανα-δυο ώρες. Αλλιώς την πληρώνω αγρίως. Π.χ. σήμερα είχα off-day από το τρέξιμο και το Μουφ βγήκε ΜΟΝΟ για ελαφρό περπάτημα και όχι για πολύ διότι δούλευα όλη μέρα και έβρεχε και ελεεινά. Ε, με ξύπνησε στις 3 το πρωί γκρινιάζοντας να βγει έξω για κατούρημα, στην πραγματικότητα όμως έχει άγρια ενέργεια και τώρα κάθεται και γλύφεται όπως κάνει όταν βαριέται.

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
:eek::eek::shock::shock::eek::eek::shock::shock:
Καλά εσύ με κάθε απάντηση μας στέλνεις για χόρτα. Να σε φανταστώ κάτι σε Ντέμι Μουρ σ' αυτή την ταινία που κάνει την φαλακρή πεζοναύτη;;; Και καλά βρε άτομο... την φτέρνα πως την έσπασες;

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Μπα, πέρασε και δεν ακούμπησε! Το γυμναστήριο είχε το εν λόγω πρόγραμμα διότι το παίρνουν πολλοί, είτε για να γυμναστούν, είτε για να δώσουν εξετάσεις να περάσουν στους Navy Seals. Έγινε όντως της μόδας λόγω της ταινίας. Όμως εκείνες ήταν άλλες εποχές, περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις. Δυστυχώς με πιάσανε διάφορα βλακώδη και άκρως ενοχλητικά ορθοπεδικά όπως λαιμός με τρεις βγαλμένους δίσκους, ένας σκισμένος ώμος και δυο σπασμένες φτέρνες, όχι βέβαια όλα μαζί, αλλά πέσανε. Η μια φτέρνα ήταν stress fracture από πίεση στο τρέξιμο και συνοδευόταν και από φλεγμονή της fascia. Έξι μήνες νοκ-άουτ υπόθεση. Η άλλη έσπασε μάλλον διότι τελικά τα Adidas 1 με το τσιπάκι δεν είναι τόσο καλά παπούτσια για τρέξιμο. Άλλοι έξι μήνες. Ένας από τους λόγους που ήθελα τον Αυστραλέζο Ποιμενικό είναι διότι δεν έχει αστεία μαζί του και θέλει τις βόλτες του και το τρέξιμό του, αλλιώς θα με φάει. Αλλά από απόδοση για την ώρα είμαι άστα να πάνε... Το οποίο φυσικά δεν ισχύει στην περίπτωση Μουφ! Κρίμα που δε με βλέπω έτοιμη ούτε κατά διάνοια για το Μαραθώνεο της Αθήνας διότι φέτος συμπληρώνονται 2500 χρόνια από τότε που έτρεξε ο Φειδιππίδης. Αλλιώς θα τον έκανα και το ωραιότερο: θα έτρεχε και το Μουφ που μετά θα πήγαινε και στη Σπάρτη για να κάνει όλη τη φειδιππίδεια διαδρομή!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
Δεν παίζεσαι :) Πολύ θα χαιρόμουν να σε γνωρίσω από κοντά :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.