Κίρα, μαύρη καλλονή... βρέθηκε και χαρίζεται!!

Status
Κλειδωμένο θέμα

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.134
4.835
Eυτυχως που το crate ειναι xxl και θα εχεις το χωρο σου βρε... τι γκρινιαζεις*lingua*:paja1:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.916
20.316
Mareco μου, ψοφάω να την πάρω, αλλά πού θα τη μεγαλώσω? Σε ένα σπίτι 45 τ.μ. με δυο παράθυρα το ένα στο φωταγωγό, χωρίς μπαλκόνι? Που θα αναγκαστεί να μείνει μόνη της για κάποιες ώρες όταν βρω δουλειά και θα λυσσάξει η καημένη? Που στο μεταξύ θα έχει γίνει και 35 κιλά? Άσε με, θα σκάσω.
Οντως. Δεν πρόκειται να σχολιάσω τις λεπτομέρειες που αναφέρεις. Με κάθε καλή πρόθεση [που θα πάει...δεν θα φύγει το 2011; :rolleyes::p] σου λέω, ότι αυτά, είναι όλα δικαιολογίες. Στην πραγματικότητα, τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Το θέμα είναι μόνο...να θέλεις. Και να μην πεινάς εσύ η ίδια. Γιατί τότε, είναι ανεύθυνο και άδικο, να αποκτήσεις και σκύλο. Οχι μόνο για τον σκύλο. Και για σένα.

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Για να βλεπω δυναμικες κινησεις!
Αμα υπαρχει χωρος στην καρδια τι να σου πουν τα τετραγωνικα.

Ranja

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2010
254
0
Athens downtown
Είχα την αίσθηση ότι ένα ένας μικρότερος σκύλος θα αισθανόταν λιγότερο περιορισμένος σε έναν τόσο μικρό χώρο. Ότι θα του φαινόταν δηλαδή μεγαλύτερος. Ότι θα ξεγελιέται πιο εύκολα με παιχνίδια και tv όταν λείπω. Άλλο να χαζοχοροπηδάει ένα μικρόσωμο, κι άλλο η βελγίδα να αποφασίσει ότι χαίρεται (τώρα μπορεί να λέω και βλακείες, δεν ξαναείχα όμως σκύλο ποτέ). Μπορεί τα βέλγικα να είναι πιο σοβαρά. Και πού θα το λύσω όμως να ξεσαλώσει? Έχει μεγαλύτερα επίπεδα ενέργειας από ένα ψευτογκριφονοκανισόσκυλο των 8-10 κιλών. Ένα παρκάκι έχουμε έδώ δίπλα και το Πεδίο του Άρεως, πιο κάτω...

Όχι, δεν έχω φτάσει σε επίπεδα πείνας, το σπίτι είναι δικό μου και ο άντρας μου δουλεύει, χωρίς φόβο απόλυσης προς το παρόν. Τι άλλο να πω τώρα, με κόμπλαρες πανάθεμά σε!

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Εγώ το σκέφτομαι διαφορετικά.
Το σπίτι είναι ας πούμε 45τμ.
Σε ένα τέτοιο σπίτι ζουν 2-3άτομα που ζυγίζουν 50-70 κιλά…
Άλλο ένα σκυλί 30 κιλών το πολύ,τι διαφορά θα έχει?
Έτσι κι αλλιώς, να τρέχει και να παίζει μέσα στο σπίτι, θα πρέπει να γίνεται όσο το δυνατό λιγότερο για πολλούς λόγους… Είτε έχεις 40τμ είτε έχεις 120τμ….
Να τρέχει σε μπαλκονάρες ακόμα χειρότερα!!!! Θα δημιουργηθούν προβλήματα στα πόδια του…
Εκτόνωση στη βόλτα, και μέσα για ύπνο....

Οπότεεεε, με το καλό να τα δεχθείς Ranja….. :-D

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.916
20.316
Ωραία....!!!
Κάτσε τώρα να σε κομπλάρω λίγο παραπάνω...:p
Τα δικά μου σκυλιά, όταν λείπω [πάρα πολλές ώρες] μένουν σχεδόν ακούνητα, το καθένα στο χαλάκι τους. Από 1 τετραγωνικό το καθένα δηλαδή και πολύ σου λέω. Δεν παίζουν δε, με κανένα παιχνίδι. Ποτέ στην ζωή τους. Δεν έχει μείνει ποτέ ραδιόφωνο ή τηλεόραση ανοικτή όσο λείπω. Ποτέ. Δεν τρέχουν και δεν χοροπηδάνε μέσα στο σπίτι. Κάτσε να κάνω σούμα τα τετραγωνικά που "απαιτούνται"...ένα ο Σώτος [περίπου 30 κιλά], μισό η Δάφνη [περίπου 20 κιλά] και άπλετος χώρος 1 περίπου τετραγωνικού, όσο είναι το crate δηλαδή, για τα δύο κουτάβια, που είναι περίπου πανομοιότυπα με την Κίρα. Δηλαδή...2,5 άντε να σου πω 3 τετραγωνικά όλα μαζί, για να είμαι και large.
Και επειδή δεν ξέρεις τον Σώτο...να σου πω ότι παρόλα τα 10 του χρόνια, είναι τυπάκος που έχει ανάγκη εκτόνωσης. Γι'αυτόν τον λόγο όμως, παίρνουμε οικογενειακώς τους δρόμους και τις πλατείες...και πάλι δηλαδή, όχι τα βουνά. Και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι...

Τι άλλο επιχείρημα έχεις; ;):)

Ranja

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2010
254
0
Athens downtown
Ωραία....!!!
Κάτσε τώρα να σε κομπλάρω λίγο παραπάνω...:p
Τα δικά μου σκυλιά, όταν λείπω [πάρα πολλές ώρες] μένουν σχεδόν ακούνητα, το καθένα στο χαλάκι τους. Από 1 τετραγωνικό το καθένα δηλαδή και πολύ σου λέω. Δεν παίζουν δε, με κανένα παιχνίδι. Ποτέ στην ζωή τους. Δεν έχει μείνει ποτέ ραδιόφωνο ή τηλεόραση ανοικτή όσο λείπω. Ποτέ. Δεν τρέχουν και δεν χοροπηδάνε μέσα στο σπίτι. Κάτσε να κάνω σούμα τα τετραγωνικά που "απαιτούνται"...ένα ο Σώτος [περίπου 30 κιλά], μισό η Δάφνη [περίπου 20 κιλά] και άπλετος χώρος 1 περίπου τετραγωνικού, όσο είναι το crate δηλαδή, για τα δύο κουτάβια, που είναι περίπου πανομοιότυπα με την Κίρα. Δηλαδή...2,5 άντε να σου πω 3 τετραγωνικά όλα μαζί, για να είμαι και large.
Και επειδή δεν ξέρεις τον Σώτο...να σου πω ότι παρόλα τα 10 του χρόνια, είναι τυπάκος που έχει ανάγκη εκτόνωσης. Γι'αυτόν τον λόγο όμως, παίρνουμε οικογενειακώς τους δρόμους και τις πλατείες...και πάλι δηλαδή, όχι τα βουνά. Και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι...

Τι άλλο επιχείρημα έχεις; ;):)
Έχω, πώς δεν έχω! Αν πετύχει το προξενιό θέλω όλα τα μαγικά φίλτρα που κάνουν τα δικά σου τύπο και υπογραμμό! Ά, και μια γωνίτσα στο crate της Δάφνης, σε περίπτωση που με πετάξουν έξω με τις κλωτσιές μαζί με τη Βελγίδα!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ράνια το μέγεθος μετράει μεν, αλλά όχι πάντα.
Τις τελευταίες εβδομάδες κάναμε σοβαρότατα οικογενειακά συμβούλια προκειμένου να λύσουμε ένα θεματάκι: Πώς στο διάολο θα καταφέρνουμε να εκτονώνουμε ένα κανισάκι ούτε 5 κιλών (καθόλου ψεύτικο σε διαβεβαιώ) που μας βγήκε ντούρασελ και σούπερ "εργασιακό". Ούτε το σπίτι έφτανε που είναι αρκετά μεγαλύτερο απ' το δικό σουι, ούτε οι βόλτες γύρω γύρω, ούτε το μπαλάκι στο σαλόνι. Αν τον αφήναμε θα μας κατέληγε ανισόρροπο, οπότε απλώς αλλάξαμε εντελώς το πρόγραμμά μας για να τον πηγαίνουμε στο σκυλοπάρκο με τις ώρες να παίζει με τα πόιντερ και τα μπόξερ.

Για το σκυλάκι αυτό δεν ξέρεις τίποτα απολύτως, μην αποφασίζεις κατευθείαν ότι δεν σου κάνει. Ούτε, όμως, και παρορμητικά να αποφασίσεις ότι σου κάνει.

Ranja

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2010
254
0
Athens downtown
Ευχαριστώ, Χλόη. Να το δω πρώτα και να με δει, να γνωριστούμε, να πει κι η kasi τη γνώμη της, που το φιλοξενεί.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.916
20.316
Ranja επειδή είδα το ποστ σου στο άλλο θέμα...δεν είναι υποχρεωτικό ότι θα το χρειαστείς.
Δεν είναι όλα τα σκυλιά ζημιάρικα όταν μένουν μόνα τους. Ακόμη και κουτάβια. Μερικά, δεν καταλαβαίνεις καν ότι υπάρχουν στο σπίτι.
Θα σε συμβούλευα λοιπόν...να δοκιμάσεις με ένα δανεικό για αρχή και...βλέποντας και κάνοντας ;)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.134
4.835
Δεν ειναι μονο για τις ζημιες βρε Μαρια... ειναι κουταβα ακομα η μικρη.. θα τη βοηθησει πολυ στην εκμαθηση τουαλετας... και ο περιορισμος δεν ειναι πολυ περιττος!:D:cool:

Ranja τα δικα της εχουν νοητο crate:D

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.916
20.316
Μόνο τα μικρά. Κι αυτά, γιατί τα έχω μόνο 10 πολύ δύσκολες μέρες, που λείπω σχεδόν όλη μέρα. Δεν έχουν προλάβει ακόμη να εγκλιματιστούν [και ελπίζω να μην προλάβουν :roll:8-[ ].

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Εγώ τη Λάρα πάντως ελεύθερη στο σπίτι την έχω.
Την άφηνα στον κήπο συνήθως (κυρίως γιατί θεωρούσα ότι βαριέται λιγότερο) αλλά μετά τις φόλες στη γειτονιά και τον ερχομό των κουταβιών την αφήνω μέσα στο σπίτι. Με κλειστές τις πόρτες προς κρεβατοκάμαρα και μπάνιο. Δεν έχει κάνει την παραμικρή ζημιά. Και είναι 30 κιλά γομάρα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.916
20.316
Δεν ειναι μονο για τις ζημιες βρε Μαρια... ειναι κουταβα ακομα η μικρη.. θα τη βοηθησει πολυ στην εκμαθηση τουαλετας... και ο περιορισμος δεν ειναι πολυ περιττος!:D:cool:
Εχεις απόλυτο δίκιο. Ζητώ ταπεινά συγγνώμη.
Κόλλησα στο ότι είναι στο σπίτι η κοπέλλα αυτό τον καιρό, απ' ότι κατάλαβα. Οπότε θα έχει τον χρόνο, να ασχοληθεί μαζί της, πολύ ποιοτικότερα [ελπίζω] από εμάς, που δεν μαζευόμαστε. Και μπορεί η μικρή, να μην είναι κατά τα λοιπά, πολύ ζωηρή.

Status
Κλειδωμένο θέμα