Κακος εκτροφεας??

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
7) Στην συγκεκριμένη περίπτωση τώρα ... εξώδικο στον εκτροφέα ... και αν είχε συμφωνηθεί σκυλί ώς αποζημίωση και ΟΝΤΩΣ δεν υπήρχε σκυλί ?? Τί εξώδικο στην μητέρα φύση ?? Εγώ θα απαιτούσα κατευθείαν τα χρήματα και θα αγόραζα με αυτά άλλο σκυλί είτε από τον ίδιο όταν είχε είτε από άλλον ... αν κάποιος περιμένει για ένα αρσενικό επί 4 γέννες δλδ 2 χρόνια ?? (αν είναι από τα γνωστά εκτροφεία τα οποία δεν κάνουν πολλές) ... ε κάτι δεν πάει καλά και με αυτόν ...
Και αν ισχύει το ακριβώς αντίθετο και ο εκτροφεας τον περιέπαιξε και προτίμησε να "σφυρίζει κλεφτικα" από το να τον αποζημιώσει? Εξάλλου δεν είδαμε καμία διάθεση να επιστραφούν χρήματα. Σε είδος ήθελε να πληρώσει ο εκτροφεας και μάλιστα στην αρχή τουλάχιστον, να δώσει απλά άλλο κουτάβι σε καλύτερη τιμή.

Συμφωνώ απόλυτα πως το καλύτερο είναι να αγοράζεται ο σκύλος με συμβόλαιο αγοράς για να είναι εξασφαλισμένος και ο πελάτης και ο εκτροφεας.

Από κει και πέρα καλό είναι να εκτρέφουν όσοι εκτρέφουν νόμιμα με άδεια από την αρμόδια Διεύθυνση της Κτηνιατρικής της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης στην οποία έχουν την κατοικία ή την έδρα τους. Ο Νόμος είναι σαφής και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν τηρείται, ούτε γιατί ο ΚΟΕ κωφεύει και δέχεται να εγγράφονται στον όμιλο εκτροφείς χωρίς άδεια (μάλιστα αυτός είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση). Κανονικά και έλεγχοι πρέπει να γίνονται και αποδείξεις να εκδίδονται και συμβόλαια αγοράς να υπογράφονται.

Δυστυχώς η κατάσταση είναι τελείως χύμα και έτσι θα παραμείνει διότι όλοι κάνουν την δουλειά τους και βολεύονται στο ΜΑΥΡΟ. Και οι εκτροφείς που δεν υπόκεινται σε ελέγχους, δεν κόβουν αποδείξεις και δεν πληρώνουν εφορία και ο ΚΟΕ που έτσι έχει περισσότερα έσοδα και οι πελάτες που βρίσκουν τα σκυλάκια φτηνότερα και δεν πληρώνουν ΦΠΑ.

Θα μου πεις, ποιος θα αγοραζε τα κουταβια με 2000 ευρω?
Αν υπολογίσει κανείς ότι χρειάζονται 2500-3000 για μια εγχείρηση στο ισχίο και 800 για τον κάθε αγκώνα (στην περίπτωση δυσπλασίας του αγκώνα) ίσως τα 2000 της αγοράς να μας φαίνονταν ένα απόλυτα λογικό ποσό.

Εν κατακλείδι, έτσι όπως έχει η κατάσταση (ο καθένας φτιάχνει ένα site στο internet και δηλώνει ότι θέλει, έλεγχοι δεν υπάρχουν, το φιλότιμο έχει εκλείψει, ο υπερτυπισμος επιβραβευεται, οι δυσπλασίες «μαγειρεύονται», οι διορθωτικές επεμβάσεις δίνουν και παίρνουν, το κερδος ειναι πανω απ' όλα κτλ) τι μένει να κάνουμε?
Ή να πάρουμε σκύλο με συμβόλαιο αγοράς έτσι ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο εξασφαλισμένοι ή κάνουμε τάμα μην τυχόν και μας τύχει η «στραβή» και μας προκύψει δυσπλαστικός ο σκύλος και τραβάμε τα μαλλιά μας, είτε κάνουμε το σταυρό μας μην τυχόν και πέσουμε σε αλήτη εκτροφεα που θα μας κοροϊδέψει και θα μας εμπλέξει σε ένα κυκεωνα με δικηγόρους, αγωγές κτλ ή παίρνουμε ένα αδέσποτο από το δρόμο και τελειώνει ο χαβαλές.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Φυσικά αν δεν θέλεις μία φυλή συγκεκριμένη και για συγκεκριμένο λόγο εννοείται ότι θα πάρεις αδέσποτο :) και πόσο μάλλον μία φυλή σαν το rottweiler που χρειάζεται έμπειρους και διαθέσιμους για πολλά τραβήγματα ιδιοκτήτες ...

Θα μου πει ποιος θα αγοραζε τα κουταβια με 2000 ευρω?
Αν υπολογίσει κανείς ότι χρειάζονται 2500-3000 για μια εγχείρηση στο ισχίο και 800 για τον κάθε αγκώνα (στην περίπτωση δυσπλασίας του αγκώνα) ίσως τα 2000 της αγοράς να μας φαίνονταν ένα απόλυτα λογικό ποσό.
Τόσο θα έπρεπε να ήταν η τιμή για να τηρούνται αυτά που λές. Πρός το παρόν και όπως έχει η κατάσταση οι εκτροφείς μπαίνουν ήδη μέσα, και ΠΟΛΥ - αν πληρώνουν και αποζημιώσεις και ΦΠΑ και όλα με τον νόμο, (δεν εξαρτάται από αυτό πόσο καλή εκτροφή κάνει κάποιος έτσι ? Μην ξεγελιόμαστε ... ;)) πρέπει να παίρνουν και έσοδα, και έσοδα με την ΧΕ να δίνει κουτάβια καθαρόαιμα στα 100 ευρώ και τον Ελληνα να ψάχνει ό,τι πιο φτηνό και καλό, δεν φαίνονται στον ορίζοντα ...

Κατά τα άλλα η εμφάνιση ή όχι δυσπλασίας πάλι από το τελευταίο από το οποίο εξαρτάται είναι η απόδειξη αγοράς ή η τιμή του σκύλου. :)

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Και αν ισχύει το ακριβώς αντίθετο και ο εκτροφεας τον περιέπαιξε και προτίμησε να "σφυρίζει κλεφτικα" από το να τον αποζημιώσει? Εξάλλου δεν είδαμε καμία διάθεση να επιστραφούν χρήματα. Σε είδος ήθελε να πληρώσει ο εκτροφεας και μάλιστα στην αρχή τουλάχιστον, να δώσει απλά άλλο κουτάβι σε καλύτερη τιμή.
Χρήματα δεν επιστρέφονται παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις. Ο εκτροφέας καλώς ήθελε να αποζημιώσει με κουτάβι. Εμείς που είμαστε εκτροφείς αν πάρουμε ένα κουτάβι από το εξωτερικό και βγάλει δυσπλασία, απολαμβάνουμε στην καλύτερη των περιπτώσεων αυτού του προνομίου. Αυτό δεν γίνεται επειδή είναι όλοι αλήτες, αλλά επειδή το ποιός ευθύνεται για την εμφάνιση δυσπλασίας σε μία καλή εκτροφή στο εξωτερικό είναι πιο ξεκαθαρισμένο: ευθύνεται η κακή τύχη. ;)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Κανονικά θα πρέπει να γίνει κανόνας το συμβόλαιο αγοράς και μεταξύ των εκτροφεων.
Τι σημαίνει «κακή τύχη?» Έδωσε κάποιος εκτροφεας ένα σκασμό λεφτά για να αγοράσει ένα πολλά υποσχόμενο κουτάβι με φορτωμένο pedigree, επένδυσε σε αυτό, το μεγάλωσε, το αγάπησε, το εκπαίδευσε, το έτρεξε σε εκθέσεις και του βγαίνει δυσπλαστικο.
Δεν θα πρέπει να αποζημιωθεί με κάποιον τρόπο από τον άλλο εκτροφεα?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Πάντως, πες ότι έχεις και το συμβόλαιο, και παίρνεις καινούριο κουτάβι.... το άρρωστο τι το κάνεις?? Υπάρχει κανείς που να το επιστρέφει να θανατωθεί??? Αφου το έχει ζήσει ήδη κάποιους μήνες?? Χλωμό μου φαίνεται.... οπότε το μόνο που θα ζητούσα εγώ από τον εκτροφέα είναι κτηνιατρικά έξοδα.... το καινούριο κουτάβι θα μου ήταν άχρηστο...
Αν οπως λεει ο denis τα συμβόλαια απλώς σου διασφαλίζουν ένα καινούριο κουτάβι, εμένα προσωπικά θα μου ήταν άχρηστα....

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Δεν υπάρχει κουτάβι που να υπόσχεται στα σίγουρα ότι δεν θα βγάλει δυσπλασία.
Η δεν θα βγάλει πρόβλημα στα δόντια.
Η ότι θα μπορεί να γεννάει.
Η πώς θα είναι μορφολογικά.
Και πολλά άλλα που ένας εκτροφέας μπορεί να θέλει από έναν σκύλο άλλου εκτροφέα.

Αγοράζοντας ένα κουτάβι ξέρεις ότι αυτά θα τα ρισκάρεις. Τα "πήρα από εσένα και μου βγήκε" είναι περιττά και ας μου χαρακτηρισθεί η έκφραση ... ελληνικά ... :)

Μεταξύ εκτροφέων είναι πιο ξεκάθαρο. Η όποια συνεργασία ή μη συνεργασία έγκειται στην καλή ή όχι σχέση που θα έχουν, δεν τίθεται (για μένα) θέμα αποζημίωσης. Δεν τον βρήκες σε διαφήμιση, ούτε στο internet, έχεις την γνώση και της κατάστασης και του ρίσκου και (κανονικά) όλων των σκύλων που βάζει στην εκτροφή του, και πέρνεις ένα σκυλί για συγκεκριμένους λόγους, είτε είναι ενήλικο είτε κουτάβι.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Α, και μιας κι έχω μια μανια με τα νουμερα.... αν ξερει κάποιος πάνω κάτω:

Τι ποσοστό σκυλιών

α. απο καλό εκτροφέα,
β. από ΒΥΒ,
γ. από πετσοπ,
δ. ημίαιμων,

εμφανίζουν δυσπλασία?

Ποιό είναι δηλαδή το σχετικό ρίσκο που παίρνει κανεις σε καθε περίπτωση??

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Πάντως, πες ότι έχεις και το συμβόλαιο, και παίρνεις καινούριο κουτάβι.... το άρρωστο τι το κάνεις?? Υπάρχει κανείς που να το επιστρέφει να θανατωθεί??? Αφου το έχει ζήσει ήδη κάποιους μήνες?? Χλωμό μου φαίνεται.... οπότε το μόνο που θα ζητούσα εγώ από τον εκτροφέα είναι κτηνιατρικά έξοδα.... το καινούριο κουτάβι θα μου ήταν άχρηστο...
Αν οπως λεει ο denis τα συμβόλαια απλώς σου διασφαλίζουν ένα καινούριο κουτάβι, εμένα προσωπικά θα μου ήταν άχρηστα....
ΜΕΡΙΚΟΙ κάνουν ευθανασία επειδή βαριούνται να ξεσκατίζουν την ταράτσα, μην κρίνεις από τον εαυτό σου. Μπορείς να δώσεις το κουτάβι σε κάποιον φίλο σου ή να κρατήσεις και τα δύο. Προσωπικά δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην πουλήσει ο εκτροφέας αυτό το κουτάβι και να σου δώσει χρήματα αλλά τέλοσπάντων ...

Κτηνιατρικά έξοδα ...

Κτηνιατρικά έξοδα εγώ προσωπικά θα κάλυπτα ΜΟΝΟ μέχρι του ποσού της αγοράς. Δεν είμαι υπεύθυνος για το ΑΝ και κατά ΠΟΣΟ ΓΔΥΝΕΙ ένας κτηνίατρος τον πελάτη του. Ούτε μπορώ να ξέρω αν ένας σκύλος χρειάζεται όντως εγχείρηση, (ΠΟΛΥ λίγοι χρειάζονται) εκτός και αν τον εξετάσει ο γιατρός της επιλογής μου, όπου μετά θα είναι αμφιβόλου η διάγνωση για τον ιδιοκτήτη, και δεν το θέλω. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που λέω. Δεν με καλύπτει - δεν με εμπιστεύεται, και καλά κάνει ο Χ κτηνίατρος (εδώ βλέπουμε να ξανακάνουν από πάνω διπλά εμβόλια και να λένε "αυτοί δεν τα κάνουν κάτσε να τα ξανακάνουμε) ... δεν τον καλύπτω και δεν τον εμπιστεύομαι και εγώ. ;)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Αγοράζοντας ένα κουτάβι ξέρεις ότι αυτά θα τα ρισκάρεις. Τα "πήρα από εσένα και μου βγήκε" είναι περιττά και ας μου χαρακτηρισθεί η έκφραση ... ελληνικά ... :)

Μεταξύ εκτροφέων είναι πιο ξεκάθαρο. Η όποια συνεργασία ή μη συνεργασία έγκειται στην καλή ή όχι σχέση που θα έχουν, δεν τίθεται (για μένα) θέμα αποζημίωσης. Δεν τον βρήκες σε διαφήμιση, ούτε στο internet, έχεις την γνώση και της κατάστασης και του ρίσκου και (κανονικά) όλων των σκύλων που βάζει στην εκτροφή του, και πέρνεις ένα σκυλί για συγκεκριμένους λόγους, είτε είναι ενήλικο είτε κουτάβι.
Εμένα αυτό μου φαίνεται τελείως "μπακαλίστικο" και ας χαρακτηριστεί η φράση …Ελληνικά... :)
Εκτροφεας δεν είμαι (ούτε σκοπεύω να γίνω) αλλά αν ήμουν, θα έπαιρνα μόνο ενήλικα ζώα έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσω όσο το δυνατόν περισσοτερο το ρίσκο. Θα μου πεις άλλο να αγοράζεις το κουτάβι 2.000 ευρω και άλλο το σκύλο 1,5 έτους 8000 + ευρώ. Προτιμώ τα 8000 + ευρώ και να πορευτώ εκ του ασφαλούς παρά να φάω το σκατοψύχι (και αυτό «ελληνικούρα» είναι :p) και να τρέχω και να μην φτάνω.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Α, και μιας κι έχω μια μανια με τα νουμερα.... αν ξερει κάποιος πάνω κάτω:

Τι ποσοστό σκυλιών

α. απο καλό εκτροφέα,
β. από ΒΥΒ,
γ. από πετσοπ,
δ. ημίαιμων,

εμφανίζουν δυσπλασία?

Ποιό είναι δηλαδή το σχετικό ρίσκο που παίρνει κανεις σε καθε περίπτωση??
Δεν υπάρχει στατιστική.
Επίσης δεν εξαρτάται από το ποιος κάνει την γέννα αλλά ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ του σκύλου και τον συνδυασμό τους ...

Κατά τα άλλα ... μπορεί να δείς πολύ περισσότερους να γκρινιάζουν για προβλήματα από σκύλους εκτροφέων ...

Γιατί γίνεται αυτό ? Γιατί οι προσδοκίες είναι μεγαλύτερες. Αυτός που θα πάρει ένα ημιαιμοκαθαρόαιμο για την ταράτσα δεν θα εξετάσει και δεν θα γκρινιάξει για δυσπλασία ποτέ.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι σκύλοι ανεξέταστων προγόνων και τυχαίας αναπαραγωγής είναι πιο υγιείς, όπως καταλαβαίνεις στατιστικά και μόνο (ή λογικά αν το θές) τα πράγματα εκεί είναι ΠΟΛΥ άσχημα ...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Εμένα αυτό μου φαίνεται τελείως "μπακαλίστικο" και ας χαρακτηριστεί η φράση …Ελληνικά... :)
Εκτροφεας δεν είμαι (ούτε σκοπεύω να γίνω) αλλά αν ήμουν, θα έπαιρνα μόνο ενήλικα ζώα έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσω όσο το δυνατόν περισσοτερο το ρίσκο. Θα μου πεις άλλο να αγοράζεις το κουτάβι 2.000 ευρω και άλλο το σκύλο 1,5 έτους 8000 + ευρώ. Προτιμώ τα 8000 + ευρώ και να πορευτώ εκ του ασφαλούς παρά να φάω το σκατοψύχι (και αυτό «ελληνικούρα» είναι :p) και να τρέχω και να μην φτάνω.
Πολύ μεγάλη συζήτηση .... υπάρχουν ενήλικοι σκύλοι που κάνουν 1.500 ευρώ και ενήλικοι που κάνουν 50.000 ευρώ ... και οι δύο σαν κουτάβια κάνουν 1.500 ευρώ ... είναι θέμα επιλογών και κατά περίπτωση ... και επαναλαμβάνω .. τεράστια συζήτηση ...

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Δεν κατάλαβα..... είπατε οτι ακόμα και κανένας γονέας να μην έχει ίχνος δυσπλασιας, τα κουτάβια μπορεί να βγαλουν.... οπότε και ενήλικο καλό να πάρει κανείς, των 8000 ευρώ, πάλι δεν εξασφαλίζεται (οτι θα βγάλει μόνο υγιή κουτάβια....).....

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Οι πιθανότητες ελαχιστοποιούνται αλλά δεν εκμηδενίζονται. Το ίδιο δεν συμβαίνει και με πολλά προβλήματα υγείας κληρονομικά στους ανθρώπους? Πες ότι οι γονείς κάποιου και όλο του το γενεαλογικό δέντρο έχαιρε άκρας υγείας. Ποιος μπορεί να του εγγυηθεί ότι δεν θα παρουσιάσει καρδιακό πρόβλημα για παράδειγμα? Το ίδιο είναι.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Καποτε , σε αυτο το φορουμ , εθιξα καποια απο τα παραπανω θεματα και ειχα νιωσει ο ''φτωχος συγγενης'' .

Για μενα , καθε εμπορικη πραξη πρεπει να συνοδευεται απο κανονες . _
Ειδικα οταν μιλαμε για ζωα και ακομα ειδικοτερα , οταν μιλαμε για Ελλαδα.

Σαν τι νομιζουμε πως σημαινει ''Αναγνωρισμενος απο τον ΚΟΕ εκτροφεας'' ?
Επισκεφτειτε την σελιδα του ΚΟΕ να δειτε τις απαιτησεις που πρεπει να πληρει καποιος ωστε να γινει τυπικα εκτροφεας ...

Υπαρχει κανενας φορεας του ΚΟΕ που να ελεγχει τους εκτροφεις και τις εγκαταστασεις τους ?

Υπαρχει κανενας κανονισμος που να υποχρεωνει τους εκτροφεις να εξεταζουν τα σκυλια τους , εστω για αυτες τις σοβαρες παθησεις ?

Υπαρχει κανενας κανονισμος που να καθιστα υποχρεωτικο το συμβολαιο αγορας και τους ορους που να το διεπουν ?

Ακομα περισσοτερο , υπαρχουν επισημες απο τον ΚΟΕ κυρωσεις για εκτροφεα που πουλαει αρρωστα ζωα ή που εκμεταλλευομενος την ιδιοτητα του , εισαγαγει και πουλαει ζωα αγνωστης προελευσης ?

Αν υπο το καθεστως αυστηρων κανονισμων και ελεγχων , πολλοι εκτροφεις δεν θα αντεξουν οικονομικα , τοτε καλως να το κλεισουν το ''μαγαζι''.Αλλωστε ιδιοι κανονισμοι θα πρεπει να υπαρχουν και στις εισαγωγες σκυλων απο τα pet shop . Αν δηλαδη τα delicatessen μαγαζια δεν μπορουν να ανταγωνιστουν τα super market , θα πρεπει ακριτα και χαριστικα να τους επιτρεψουμε να πουλανε προιοντα χωρις ημερομηνια ληξης ή χωρις αναγραφη συστατικων μπας και επιβιωσουν ?

Ας φαει το μπαλακι του κοστους ο τελικος ''καταναλωτης'' στην τελικη ...

Αλλα ,οπως ειπα και παλιοτερα , ο καθε ΚΟΕ δεν ειναι ουτε οι Ιλουμινατι , ουτε καμμια μυστηριωδη σεκτα ...ο καθε Ομιλος αντιπροσωπευει τα μελη του.Αν λοιπον τα μελη θελουν μοκετα και οχι χαλικι στην εκθεση , εκει θα πανε τα λεφτα και η ενεργεια.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Μα πως θα τον ελενξεις τον εκτροφεα?θα κανεις DNA τεστ να δεις ποιος ειναι ο πατερας?οτι θελει κανει, και στην Ευρωπη το ιδιο γινεται,ακομη και παιδια μπερδευουνε,αν δεν ειναι ο εκτροφεας σωστος,και ο αγοραστης ειναι εντελως αδιαβαστως,τοτε ειναι θεμα τυχης.Και τι θα πει σκυλι απο δω η απο εκει, και στατιστικη, ολα τα σκυλια βγαινουν απο εκτροφεια τωρα ελληνικα η εισαγωγης ολα εκτροφεια ειναι,το Pet Shop δεν κανει σκυλους απο εκτροφεια τους παιρνει,ειναι καθαρα θεμα γενεαλογικου δενδρου και μετα θεμα τυχης.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Δεν κατάλαβα..... είπατε οτι ακόμα και κανένας γονέας να μην έχει ίχνος δυσπλασιας, τα κουτάβια μπορεί να βγαλουν.... οπότε και ενήλικο καλό να πάρει κανείς, των 8000 ευρώ, πάλι δεν εξασφαλίζεται (οτι θα βγάλει μόνο υγιή κουτάβια....).....
Οχι απλά δεν εξασφαλίζεται ... ΔΕΝ υπάρχει αρσενικός σκύλος που να βγάζει ΜΟΝΟ υγιή κουτάβια - μία θηλυκιά μπορεί, επειδή αναγκαστικά θα γεννήσει λιγότερα ...

Η δυσπλασία ΔΕΝ μεταδίδεται μόνο από τους γονείς, για την ακρίβεια δεν ξέρουμε πώς ακριβώς μεταδίδεται και αν είναι ΜΟΝΟ κληρονομική, πώς επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες, δεν ξέρουμε σχεδόν τίποτα. Σίγουρα δεν είναι μονογονιδιακή και σίγουρα ξέρουμε μόνο ότι στατιστικά ΄μειώνονται κατά πολύ οι πιθανότητες, όχι απλά με "καθαρούς" γονείς αλλά με πολλούς καθαρούς προγόνους και συγγενείς, καθώς και με τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό γεννητόρων με βάση την "στατιστική" ας πούμε απόδοσή τους στο θέμα.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Τricky συμφωνώ σε όλα.

Εκτός από

Αν υπο το καθεστως αυστηρων κανονισμων και ελεγχων , πολλοι εκτροφεις δεν θα αντεξουν οικονομικα , τοτε καλως να το κλεισουν το ''μαγαζι''.Αλλωστε ιδιοι κανονισμοι θα πρεπει να υπαρχουν και στις εισαγωγες σκυλων απο τα pet shop . Αν δηλαδη τα delicatessen μαγαζια δεν μπορουν να ανταγωνιστουν τα super market , θα πρεπει ακριτα και χαριστικα να τους επιτρεψουμε να πουλανε προιοντα χωρις ημερομηνια ληξης ή χωρις αναγραφη συστατικων μπας και επιβιωσουν ?
Μίλησα για θέματα ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ... όχι κυνολογικών ελέγχων ή τυχόν προστίμων πάνω σε αυτά τα θέματα. Τα θέματα φορολογίας δεν είναι θέμα καλής εκτροφής ή όχι. Αλλο διαβάζεις άλλο μεταφράζεις στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Το γιατί ένας σωστός εκτροφέας δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά αν πουλάει με απόδειξη, πρέπει να το αναζητήσουμε στην κυνολογική κατάσταση και παιδεία της χώρας μας, αν και η έλλειψη δήλωσης του εκτροφέα ώς επάγγελμα στην εφορία στην συντριπτική πλειοψηφία ΚΑΙ στο εξωτερικό - ακόμα και σε πολύ αναπτυγμένες κυνολογικά χώρες - λέει κάτι ...

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Δεν πληρωνει φορο στην Γερμανια ο εκτροφεας γιατι ανηκει ο σκυλος στην συντροφια,και αν πουνε καποτε να πληρωσει θα πρεπει και να παρει πισω,απο κτηνιατρους,τροφες,αξεσουαρ,κ.τ.λ οπου πληρωνει και ο ιδιος Φ.Π.Α.Αυτος που πουλαει εκπαιδευμενο σκυλο πρεπει να πληρωνει.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Οχι denis , εγω δεν αναφερομουν σε φορολογικα θεματα ..αυτα δεν με νοιαζουν καθολου.Ισα,ισα που διαφωνω καθετα με την φορολογηση των εκτροφεων

Εγω αναφερομαι στο εξτρα κοστος που θα ειχε ενας εκτροφεας αν ακολουθουσε συγκεκριμμενους εκτροφικους νομους και ελεγχους (εξετασεις υγειας και σχετικη χαρτουρα, κανονισμους χωροταξιας κενελ , εξοδα ετησιας επιθεωρησης κενελ κλπ)

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Εγω αναφερομαι στο εξτρα κοστος που θα ειχε ενας εκτροφεας αν ακολουθουσε συγκεκριμμενους εκτροφικους νομους και ελεγχους (εξετασεις υγειας και σχετικη χαρτουρα, κανονισμους χωροταξιας κενελ , εξοδα ετησιας επιθεωρησης κενελ κλπ)
Οι σωστοί εκτροφείς τα έχουν όλα αυτά τα έξοδα ήδη. (εκτός της ετήσιας επιθεώρησης βέβαια) Μακάρι να ήταν υποχρεωτικά. Αρα συμφωνούμε. :)

Γιατί διαφωνείς με την φορολόγηση ? Εγώ λέω ότι δεν μπορεί να γίνει και δεν πρέπει γιατί θα "βιομηχανοποιηθεί" πολύ το θέμα, αλλά δεν μπορώ να διαφωνήσω κι'όλας, σε ηθικά κολλήματα αναφέρεσαι ?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.326
Μέλη
20.093
Νεότερο μέλος
Melenia78