Καλαζάρ και χημειοθεραπείες...

giouli4

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
398
0
χθες παιδιά τρελάθηκα.πριν κάποιο καιρό ένα από τα κυνηγόσκυλα του πεθερού μου ο ΠΙΤ (ένα σκυλί φανταστικό πανέμορφο και με τρόπους!)είχε αρχίσει να πέφτει κάπως και ο πεθερός μου ανησύχησε και τον πήγε στον γιατρό.διαγνώσθηκε με καρκίνο.πώς και τι εξετάσεις έκανε δεν μπορώ να σας πω αλλά ξεκίνησε χημειοθεραπείες και αφου το καημένο το σκυλάκι υπέστει όλη αυτη τη διαδικασια και ο πεθερόσ μου ξοδεψε ένα σωρο λεφτά ΄και ο πιτ αντί να καλυτερεύει έπεφτε όλο και πιο πολύ μετά από τις τελευταίες εξετάσεις τελικά έχει καλαζάρ και όχι καρκίνο!ο πιτ παιδιά είναι πάρα πολύ άσχημα.είναι στα τελευταία του χθες που τον είδα τον φώναζα και ξαφνικά τον βλέπω μέσ στις αγγουριές να με κοιτάζει και να μη μπορεί να φωνάξει...ρώτησα τον πεθερό μου και μου λέει το και το.έπαθα σοκ.και τώρα του λέω;;τίποτα μου λέει δεν μπορύμε να κάνουμε κάτι τώρα είναι αργά.γιαυτό και τον έχω βγάλει από τον περιφραγμένο χώρο για να είναι συνέχεια δίπλα μου και να ''φύγει'' ελεύθερος ο καημένος....δεν μπορώ παιδιά πολύ έχω στεναχωρηθεί να τον ΄βλέπατε πως ήταν και πως είναι τώρα...ρε παιδιά σίγουρα δεν γίνεται τίποτα;;μήπως να τον πείσω να ΄ρωτήσει και άλλο γιατρό;;

giouli4

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
398
0
αντε ντε ρε παιδια.το κακό είναι ότι αυτός ο κτηνίατρος θεωρείται πολύ καλός γιατρός τι να πω.πως μπορεί να κάνει κάτι τετοιο.εν τω μεταξύ είχε βγάλει και σαν πυον στα γεννητικα και ΄΄οταν το είδε ο κτηνίτρος είπε ότι είναι καρκίνος .θα ρωτήσω και τον πεθερό μου όταν έρθει αν έγινε έτσι ακριβώς και αν κάνενε και εξετάσεις.

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Απο την στιγμή που δεν ξέρουμε το ιστορικό του ζώου και την πλήρη εξέταση και αντιμετώπιση του ζώου απο τον Κτηνίατρο , δεν μπορούμε να εκφέρουμε γνώμη .

Μου φαίνεται δύσκολο να διαγνώστηκε κακόηθες νεόπλασμα , ετσι ελαφρά τη καρδία , και να ξεκίνησε χημειοθεραπείες ετσι απλά . Περαν αυτού , εξ ορισμού , ο καρκίνος είναι κακόηθες νεόπλασμα με κακή πρόγνωση . Η όποια προσπάθεια θεραπείας αποσκοπεί περισσότερο στην ψυχολογική υποστήριξη ιδιοκτήτη και ζώου καθως και στην ευζωία του ζώου , παρα στην θεραπεία , καθότι είναι υπερβολικά δύσκολη να επιτευχθεί .

Σχετικά με την Λεϊσμανίωση υπάρχουν θεραπευτικά σχήματα που η πρόγνωση και η επιτυχία ή οχι τους εξαρτώνται απο το στάδιο και την εξέλιξη της νόσου .

Ο ιδιοκτήτης σίγουρα​ το πήγε και όντως ο Κτηνίατρος του είπε " ειναι καρκίνος " ???

giouli4

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
398
0
ναι αφού του έδινε φάρμακα και ενέσεις.και χθες ο πεθερός μου μου είπε αυτό ακριβώς :τελικά δεν έχει καρκίνο αλλά καλαζάρ.έπρεπε να φύγει και δεν τον ρώτησα παραπάνω πραγμάτα.τι να πω και μένα κάπως μου φαίνεται όλο αυτό παρόλο που είμαι άσχτετη

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
οι χημιοθεραπειες ειναι πολυ δαπανηρες σαφως αλλα προηγουνται ενα σωρο εξετασεις για να επιβεβαιωθει καρκινος. εξεταση μυελου που παιρνουν απο τη ραχη ,αιματολογικες, υπερηχοι ,επεμβαση αφαιρεσης του ογκου ,βιοψια κλπ.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Ολα στον βωμο του κερδους?
Λαθος διαγνωση?
Γυρευε τωρα.... Το σκυλι αν εχει μονο καλαζαρ θα μπορουσε κ να σωθει.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Μπορεί να υπήρχαν και τα δύο μαζι (δεν είναι ιατρική γνωμάτευση, αλλά απλή λογική)...

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
αναμπραβο

να ζητήσεις να κάνεις το τεστ για την Λεϊσμανίωση , οχι το Kit του εμβολίου , αλλα το κανονικό , με το επίχρισμα ..

giouli4

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
398
0
παιδια το σκυλί πρέπει να έχει πολύ υψηλές τιμές γιατί έχει καιρό τώρα που είναι έτσι.σχεδον δεν κουνιέται δεν μπορεί ούτε να γαυγίσει ούτε τίποτα τα ματάκια του είναι κάπως...κόκκινα να το πω και θαμπά...και τα χειλάκια του είναι πολύ ανοιχτόχρωματα.πραγματικά πιστεύεται ότι αν τον πείσω να κάνει αγωγή θα σωθεί;;γιατί ο γιατρός του είπε ότι είναι πολύ χάλια και δεν μπορεί να γίνει κάτι.το καλαζάρ σίγουρα με εξετάσεις το διέγνωσε γιατί μου το είπε ,για τον καρκίνο δεν ξέρω αν του έκανε εξετάσεις.θα τον ρωτήσω όποτε τον δω γιατί είναι στο χωριό και δεν έχει και σήμα...πάντως πολύ στεναχωρήθηκα αμα δείτε πως κάνει ο πεθερός μου...και δεν είναι και ο πιο εκδηλωτικός άνθρωπος του πλανήτη...κι ομως γιαυτό...

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Εχουμε μαζεψει τετοιο σκυλι που δεν μπορουσε να σηκωθει απο το χωμα απο το Καλαζαρ και μας ειπαν να σκεφτουμε και την ευθανασια τις επομενες ημερες. Ευτυχως δεν ειχε πειραχτει τιποτα απολυτως παρολι το κακο του χαλι κι αν τον δεις δεν θα το πιστεψεις. Υιοθετηθηκε κιολας!

Παρτον και τρεξτον εσυ! Αν θελεις βοηθεια σχετικα με γιατρους του Βολου, οτι θελεις ειμαι στη διαθεση σου με ΡΜ αν μπορω να βοηθησω. Θα ηθελα και να μαθω ποιος τον ειχε ασθενη ως τωρα αν κι εχω 2-3 ονοματα προχειρα στο μυαλο μου. (και παλι με ΡΜ αν δεν θελεις να γραψεις το ονομα δημοσια)

giouli4

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
398
0
σήμερα το σκυλί δυστυχώς κατέληξε....πριν λίγο το έμαθα...ήταν 10 χρονών και από τα καλύτερα σκυλιά που έχω γνωρίσει πραγματικά.

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Γιατί δεν το στέλνεις για νεκροψία στο ΑΠΘ ή στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ωστε να σου δώσουν νεκροτομική γνωμάτευση ?

ΊΣΩΣ έτσι να μπορείς να τρέξεις τον γιατρό , σε περίπτωση που δεν είχε κακόηθες νεόπλασμα

giouli4

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
398
0
'οπως ε'ιπα και παραπάνω το σκυλί δεν είναι δικό μου αλλά του πεθερού μου ο οποίος το έχει ήδη θάψει στο κτήμα...είπα και στ nizziny ότι σήμερα που μίλησα με την πεθερά μου μου είπε ότι κάναν κάποιες εξετάσεις και ότι ήταν ανεβασμένοι οι καρκινικοί δείκτες κάτι τέτοιο λέει κι ότι γιαυτο ακολουθήσανε θεραπεία.όχι όμως όλες αυτές οι εξετάσεις που λέτε.κι ότι΄στις τελευταίες εξετάσεις έδειξε ότι έχει καλαζάρ σε υψηλό επίπεδο κι ότι ίσως είχε καρκίνο πριν και του θεραπεύτηκε αλλά είχε και καλαζάρ και δεν το πήραν χαμπάρι ή ότι δεν είχε καρκίνο και είχε μόνο αυτό.τι να πώ.μπερδεμένα μου φαίνονται όλα!και σας μπερδεύω και σας!άσε που ο πεθερός μου τον ξέρει χρόνια τον κτηνίατρο και λάθος να έκανε δεν θα του κανε τίποτα