Καλημέρα... βοήθεια...

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Εγώ θα πω ότι όσο το αναμοχλεύεις το θέμα τόσο θα πονέσει.
Είναι μια πληγή που έτσι και αλλιώς θέλει το χρόνο της να επουλωθεί.
Ηρέμισε βγες μια βόλτα περπάτησε και χαλάρωσε , δε βοηθά να ψάξεις τώρα τις ευθύνες.
Καλή δύναμη

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Γι'αυτο ολοι λεμε παντα οτι καλο ειναι να παιρνεις και δευτερη και τριτη γνωμη αμεσα παρα
να το αφηνεις να δεις πως θα εξελιχθει. Η κτηνιατρος ηταν απλα απαραδεκτη για τα δικα μου
δεδομενα για να μην πω τιποτα χειροτερο, μονο οργη νιωθω για αυτην.

Ο πονος σου φιλε sandos το ξερω οτι ειναι αβασταχτος και θα ειναι για πολυ καιρο αλλα προσπαθησε
να σκεφτεσαι οτι αυτη η εμπειρια παρολο το τραγικο τελος σου διδαξε κατι. Ζησε το και σιγα σιγα οσο
περναει ο καιρος θα νιωθεις και καλυτερα.

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Να την μυνησω... ξερεις τι θα πει η καρια??

Εγω ελεγα να τελεισουμε τισ εξετασεισ και να μπει χειρουργειο....(ελεγε θα την ανοιξω και αφου δεν πιανω τιποτα απο εξω θα παω ψαχουλευοντας..)

Με τι θαρρος εγω να πω ναι καντο??
Πηγα στην αλλη προχθες και μ λεει μεσα σε 5 λεπτα κατι την εχει φραξει... βγαζει ακτινογραφια.... μ λεει την βαζω χειρουργειο τα υπολοιπα τα κανονιζωουμε οταν βγω... δεν διαστασε καθολου.. αυτο χρειαζοταν η μαγια... εμενα πιο εξυπνο και μια γιατρο με αποφασιστικοτητα

Τοσο αδικα
Καταλαβα..
Θα λες, θα λεει..
Φαυλος κυκλος..
Ξερω οτι ειναι δυσκολο αλλα προσπαθησε να ηρεμησεις..
Λυπαμαι ομως.. λυπαμαι πολυ..

Sandos

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2010
128
0
Πατρα
να ειστε καλα ολοι παιδια ευχομαι τα καλυτερα σε ολους...παω να πληρωσω την κτηνιατρο για την εγχειρηση δεν ξερω τι θα μ παρει...

Θα τα πουμε παλι.. το κολαρο της μαγιας το εχω στην τσεπη στο τσαντακι της μηχανης και δεν προκειται να το βγαλω ποτε.... μυριζει μαγια

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
ακουσε να σου πω,
πολλα γιατι και αν και ισως και μηπως θα περασουν απο το μυαλο σου, αλλα δεν αλλαζει τιποτα.
και εγω βασανιστηκα πολυ για το θανατο της Ιόλης μου, ομως κατεληξα οτι το αποτελεσμα ειναι οτι δεν ειναι πια μαζι μου σωματι. μπορει με αλλα βηματα να ειχε σωθει, μπορει και οχι. αυτο που ξερω εγω ειναι η αγαπη που της ειχα. Αν ηξερα εναν αλλο τροπο για να σωθει σιγουρα θα τον ειχα ακολουθησει. δεν ειμαστε ομως θεοι οσο και αν θελουμε. δεν τα ξερουμε ολα και δεν μπορουμε να τα προβλεψουμε. καθε στιγμη πρατουμε με τα δεδομενα που εχουμε. μην βασανιζεσαι αλλο. σιγουρα ξερει ποσο την αγαπας και εσυ ξερεις ποσο σε αγαπαει. αυτο δεν σβηνει ποτε. και αυτο ειναι που εχει σημασια στην ψυχη και των δυο σας.

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Μα τόσο άσχετος πια αυτός ο κτηνίατρος,να μη μπορεί με τη μια να διαγνώσει μια τέτοια σοβαρή περίπτωση? Υπάρχουν δυστυχώς πολλοί άσχετοι,σε όλους τους κλάδους της ιατρικής.
Στεναχωριέμαι με τη περίπτωση σου φίλε sandos,και μακάρι να μπορούσα να κάνω κάτι να απαλύνω το πόνο σου. Μη ρίχνεις το φταίξιμο σε σένα,έκανες ότι περνούσε απο το χέρι σου για να τη σώσεις.Εμπιστεύτηκες το γιατρό σου.Που μπορούσες να φανταστείς ότι δεν ήξερε τι του γινόταν?
Προσπάθησε να ηρεμήσεις και με το καιρό θα καταλαγιάσει ο πόνος σου. Κι όταν νιώσεις έτοιμος θα αποκτήσεις μια νέα συντροφιά,που θα σε κάνει και πάλι χαρούμενο!

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Θα συμφωνήσω μαζί σου alexia.
-sandos κάνε μια βόλτα φίλε μου στους δρόμους και βρες ένα φιλαράκι που θα σε έχει ανάγκη .
Δώσε την ευκαιρία στον εαυτό σου να σώσεις ένα σκύλο ,ίσως αυτό λειτουργήσει καταλυτικά , αν και δε πρέπει να νοιώθεις ένοχες.
Έκανες ότι μπόρεσες

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...οι ευαίσθητοι παθαίνουνε στη ζωή κι αργούν,
λες κι ο κόσμος τα κανόνισε να κερδίζει ο λύκος...
Φίλε Sandos,

Εκεί που πάει, η Μάγια σου θα τρέχει ανάλαφρη και θα παίζει σαν μικρό κουτάβι...
Η Μάγια σου, δεν έφυγε... και δεν θα φύγει ποτέ από κοντά σου...
Θα μπαίνεις σπίτι και θα νιώθεις ότι είναι κάπου εκεί και σε κοιτάζει με σκανταλιάρικο βλέμμα... έτοιμη για παιχνίδι...

Και, σιγά-σιγά, ο πόνος θα υποχωρεί... και το μόνο που θα μένει, θα είναι μιά γλυκειά ανάμνηση της ομορφιάς της...

Και ο χρόνος... και ένα άλλο κουτάβι... θα κάνουν τη δουλειά...

Η δική μου Μάγια, η Νίνα, έφυγε τα Χριστούγεννα του 2009... και δεν την έχουμε ξεχάσει ποτέ... βρίσκεται "εκεί"...
Μόλις τώρα, κοιτάζω πίσω από το γραφείο μου και βλέπω ένα μεγάλο πορτραίτο της... και αναλογίζομαι ότι τα δυό σκυλάκια που έχω σήμερα μαζί μου, δεν της μοιάζουν στο παραμικρό... Ισως, ασυναίσθητα, το κάναμε επίτηδες... γιατί, κάθε σκυλί, είναι μοναδικό...

Οπως σου είπαν, λοιπόν και οι υπόλοιποι, να μια ιδέα, για σας, που είστε συνειδητοποιημένοι ιδιοκτήτες σκύλου...
Βγες έξω και κάνε μιά μεγάλη, χαλαρή βόλτα... εκεί έξω, θα συναντήσεις (αν δεν έχει γίνει ήδη) κάποια σκυλιά... μερικά από αυτά θα σε κοιτάζουν, ζητώντας την προσοχή σου... ένα από αυτά, μπορεί να γίνει ο "αναντικατάστατος" σύντροφος της οικογένειάς σας...

Τα λόγια έχουν στερέψει... Καλό ταξίδι, Μάγια!

Last edited:

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Μην κατηγορεις τον εαυτο σου. Η Μαγια σιγουρα δεν σε κατηγορει.
Το ξερω οτι σκεφτεσαι οτι αν την ειχε ανοιξει ο πρωτος κτηνιατρος μπορει να ηταν μαζι σας τωρα. Αλλα προσωπικα βαση των περιγραφων σου αμφιβαλλω αν θα εκανε καλη δουλεια και στην ενχειρηση.

Οταν ηρεμησετε λιγο οικογενειακως τοτε καθιστε και συζητηστε για νεο σκυλο. Μαγια δεν θα ειναι ακομα και αν ειναι ιδια φυλη αλλα η Μαγια σας θα ηθελε να ξανανιωσετε πρωινα φιλακια και να ξανακουσετε γαυγισματα και πατημασιες.

Καλο ταξιδι Μαγια. Ησουν απο τις τυχερες που σε αγαπησαν πολυ. Να τους προσεχεις απο εκει που εισαι.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.703
322
Lund, SE
Sando θα σου δώσω ένα παράδειγμα μπορεί να είναι σχετικό, μπορεί και τελείως άσχετο.

Μετά το καλοκαίρι βρήκα ένα πρόγραμμα που μ' ενδιαφέρει κι αποφάσισα να κάνω δεύτερο μεταπτυχιακό ψιλοάσχετο με τις βασικές μου σπουδές καθότι εμπεριέχει στο πρόγραμμα ανώτατα μαθηματικά. Για να μπορέσω να το παρακολουθήσω από του χρόνου, 12 χρόνια αφότου τελείωσα το σχολείο διαβάζω κάτι τεράστια βιβλία που αφορούν τον απειροστικό λογισμό, τη διανυσματική ανάλυση και την ευκλείδια γεωμετρία και τους μετασχηματισμούς laplace.

Με την ανάλυση ποτέ δεν είχα πρόβλημα, πάντα την έβλεπα σαν επιτραπέζιο παιχνίδι αλλά η γεωμετρία και τα διανύσματα ήταν εφιάλτης για 'μενα κι οι καθηγητές τράβαγαν τις κ...τριχες τους. Πολλές φορές επειδή ο σωστότερος τρόπος για να το προχωρήσω είναι να λύνω ασκήσεις, σε ασκήσεις πάνω σε μικτά γινόμενα (είναι ένα πολύ δυσάρεστο κεφάλαιο για να καταλάβεις πως δεν έχεις ιδέα από διανύσματα) ξέρω το αποτέλεσμα έτσι απλά διαισθητικά, αλλά δε μπορώ να το εξηγήσω ούτε να το αναλύσω.

Αυτό είναι πάρα πολύ επικιίνδυνο. Η διαίσθηση πρέπει να χρησιμοποιείται συνυφασμένα με τη γνώση και την εμπειρία, αλλιώς δεν είναι τίποτα περισσότερο απ' τους ντέντεκτιβ στις αμερικάνικες ταινίες που θαυμάζουμε χωρίς προφανή λόγο γιατί το ένστικτο τούς οδηγεί. Και ξέρεις όταν σε οδηγεί το ένστικτο, δε γίνεται να το ακολουθείς πάντα. Γιατί δύναται να κάνεις λάθος.

Η πρώτη κτηνίατρος δεν έβρισκε προφανή αιτία και αποφάσισε ν' ανοίξει το σκύλο, δε μπορούσε να στο εξηγήσει αλλά ήθελε να πάρεις εσύ την ευθύνη.

Σε βεβαιώ ότι η ΙΑΤΡΙΚΗ (και η Ιατρική είναι μία, κοινή για ανθρώπους και ζώα, είτε το πιστεύεις είτε όχι) είναι τμήμα της δικής μου επιστήμης. Σε κάποια πράγματα είναι ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΤΙΚΗ επιστήμη, αλλά βασίζεται σε facts, σε ζητούμενα, σε απόρροιες και η ανάληψη της ευθύνης ποτέ δεν αφορά τον ασθενή, ή τους συγγενείς του.

Και μόνο που ήθελε να πάρεις εσύ την ευθύνη για τη δική της διαίσθηση κάνει τον ισχυρισμό παράλογο κι αβέβαιο.

Το πως θ' αντιμετωπίσεις τον πόνο σου είναι καθαρά προσωπικό θέμα, αλλά μη συγχέεις τις δυο καταστάσεις. Το αν θα κυνηγήσεις την κτηνίατρο δε θα το κάνεις για εκδίκηση, πρέπει να το κάνεις γιατί κάποιος κοντά σου δεν έχει βιώσει τον πόνο με τον οποίο ξυπνάς και κοιμάσαι τις τελευταίες ημέρες και μπορεί οι ενέργειες της ίδιας κτηνιάτρου να τον οδηγήσουν σ' αυτό τον πόνο που είναι απερίγραπτος και πολύ μοναχικός κι ίσως να είναι πιο ευάλωτος από 'σενα. Κάντο γι' αυτόν και για το σκύλο του. Κάντο για 'σενα και το μελλοντικό σου σκύλο.

Κάντο για 'σενα, μα όχι εκδικητικά, εποικοδομητικά, γιατί κάποιος πρέπει να κάνει κάτι. Η χώρα μας βρίσκεται σε μια καμπή, όπου για να συνεχίσει να πορεύεται (ή να συμπνέει με τις άλλες χώρες) πρέπει να επιβιώσουν οι καλύτεροι και όχι η δευτεράτζα όπως τόσα χρόνια, σε όλους τους τομείς.

Να 'σαι καλά.

Sandos

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2010
128
0
Πατρα
Σας ευχαριστω ολους για τα λογια σασ.... η μαγια δεν προκειται να ξεχαστει ποτε... παλι πριν λιγο παρηγορουσα τον πατερα μου... παλι κλαματα...ειναι φυσικο..
δεν εχω λογια και εγω...
Ενα θελω να πιστευω , νομιζω το εγραψα και πο πανω... θελω να πιστευω οτι οντως βρισκεται καπου... οτι ηξερε τοποση αγαπη ειχαμε για αυτην... θελω να ξερω οτι δεν ειχε κανενα παραπονο απο εμας.... μπορει και να ειχε ... εκανα οτι μπορουσα για να ζει καλυτερα..
Θελω να με εχει - μας εχει συγχωρεσει που δεν ενεργησαμε καλυτερα και γρηγοροτερα...συγγνωμη μαγια...
Τα λεω και τα ξαναλεω...
Με την κτηνιατρο δεν εχς να πω τιποτα...απλα φυλαω γνωστους φιλουσ οσοι βρεθουν στον δρομο μου.... προσεξτε ... εκανε μοιραια λαθη που στοιχησαν μια αθωα ζωουλα... αυτα λεω... δεν με νοιαζει να της κανω κακο με νοιαζει να μην κανει αλλο κακο...
Φαινεται ετσι επρεπε να γινει.. φαινεται πως τοσο ηταν γραφτο να ζησει... φαινεται πως της δωσαμε τοσο πολυ αγαπη π ηταν λες και ζουσε 13 χρονια.... ισως οτι ηταν να παρει το πηρε και αποφασισε να μας αφησει με τισ γλυκεσ αναμνησεισ της...
ο πατερας μ λεει .... αν δεν ειναι μικρο ασπρο αλεπουδακι(θυληκο-αρσενικο δεν εχει σημασια) δεν μπαινει στο σπιτι...
Προσπαθω να δειχνω δυνατος οσο και αν ποναω.. γτ αν δενειμαι δυνατος δν προκειται να ορθοποδησουνοι δικοι μου...
Μ λενε ενταξει δεν σε βλεπω πολυ στεναχωρημενο... δεν απανταω... αν ξεσπαω και εγω συνεχεια δεν θα καλυτερευσουν τα πραγματα....
Κανω τα ξεσπασματα μ εκει π δεν μεβλεπει κανεννασ....
Πηγα χθες το βραδυ στοσημειο π ηταν αφησα να κοιμαται .... της μιλαγα... μεσα στα σκοταδια...που πανε ολοι οι πρεζακιδες... δεν με ενοιαζε... θα ηθελα πολυ να ξερω οτι με ακουγε ... οτι με καταλαβαινε...
Θα ηθελα να ξερω πως υπαρχει παραδεισος για τα παιδια μασ.... για αυτα π εφυγαν κια για αυτα π θα φυγουν καποια μερα... θα θελα να ξερω πως ειναι εκει τωρα και παλευει τρεχει κανει σκανταλιες με τα αλλα παιδακια μας π εφυγαν...
Να εισαικαλα κουκλαραμου .....ναξερεις οτι σε αγαπησα περισσοτερο απο καθετι αλλο.... συγγνωμη για ακομα μια φορα π αργησαμε..
Συγγνωμη π δεν ημουν τις τελυταιες στιγμες μαζι σου... ηταν το μυαλο και η ψυχη μ ομως....
Μαγια ησουν μια... δεν προκειται καμια και κανενα κουταβακι να παρει την θεση σ... θα εχει την δικη του θεση....η θεση σου δεν προκειται να καλυφθει απο κανεναν και απο τιποτα... μ εδειξες πραγματα π κανενασ δεν θα μ τα εδειχνε....εδω θα ειμαι παντα... και αν καποια στιγμη αποφασισεις να γυρισεις στο σπιτακι σ η πορτα θα ειναι παντα ανοιχτη ... σαγαπαμε και θα σαγαπαμε για παντα.... ζωη μου....σταματαω να γραφω εδω γτ μ βγαινουν τοσα πολλα να γραψω... δεν μπορω ηδη κλαιω... ματακια μου... τα λουρακια σου σε περιμενουν...εγω σε περιμενω .... εμεισ σε περιμενουμε... ειναι και θα ειναι λες και δεν εφυγες ποτε...εδω εισαι..

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Η Μάγια σε προσέχει από τον ουρανό και ξέρει πόσο την αγαπάς.
Κλάψε, ξέσπασε, θρήνησε, αλλά να ξέρεις ότι έκανες ό,τι καλύτερο μπορούσες. Δε σταματάει ο πόνος ούτε ο χρόνος θα γιατρέψει κάτι. Τωρα όμως είναι όλα νωπά και νομίζεις ότι θα σκάσεις από το κλάμα. Καλύτερα να δώσεις χρόνο σε όλους να ξεσπάσουν και μετά συζήτα για ένα νέο μέλος.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Λυπάμαι ειλικρινά πολύ για τον άδικο χαμό της Μάγιας σου... :(

Θα ζει όμως πάντα μέσα στις καρδιές σας, μια σκυλίτσα τυχερή που αγαπήθηκε τόσο πολύ..
Μπράβο σας για την αγάπη που της δώσατε, και όσο για την αγάπη που πήρατε, δεν θα την ξεχάσετε ποτέ, θα έχει πάντα ένα δικό της κομμάτι στις καρδιές σας...

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Για παντα παιδια για παντα....
Τί να πω πέρα από θερμά συλλυπητήρια? Διάβαζα το μήνυμά σου κ ήρθε η μικρή μου να με σκουντήξει, τν πήρα αγκαλιά κ τα έμπηξα... Τι θα έκανα αν τν έχανα έτσι? Για το τίποτα?

Δν υπάρχει πιο γλυκιά αγκαλιά από αυτήν ενός σκύλου. Κ πραγματικά σου εύχομαι με όλη μου την καρδιά να το ξαναζήσεις όλο αυτό κ να μην αφήσεις την αγάπη που έδινες στην Μάγια σου να πάει "χαμένη". Να πάρεις άλλο αλεπουδάκι σύντομα. Η μικρή σου ήταν η παρέα σου δν θα ήθελε να σε αφήσει μόνο σου.

Λυπάμαι ειλικρινά...