Καλημέρα σας και μια βοήθεια αναγνώρισής...

ΤLilith

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2016
153
362
Αθήνα
Όσο για την μικρή, να τη χαίρεσαι κι αυτήν, απλά να σου πω ότι αποτέλεσες την εύκολη λύση για κάποιον, να ξεφορτωθει ττηνθς τύψεις για την ανεύθυνη πράξη του. Άρα δεν θα το διπλοσκεφτει για να το ξανακάνει. (Σου βάζω χέρι, δεν ξέρω αν το κατάλαβες...)
Δεν διαφωνώ για το οτι ο κυριούλης αυτός βρήκε την εύκολη λύση στο "πρόβλημα" του κι οτι προφανώς θα το ξαναέκανε χωρίς δεύτερη σκέψη. Εξάλλου μόλις κατάλαβε οτι απλά ξεφορτώνεσε σε κάποιον το σκυλί..... αρκεί να φύγει απο σένα (Δημήτρη ετοιμάσου για πολλά σκυλιά ακόμη και κοίτα μην του έρθει καμιά ιδέα για κανένα τιγράκι ).
Όμως αναρωτιέμαι απ' την άλλη: Τι έπρεπε να κάνει ο Δημήτρης δηλαδή; Να αφήσει την έρμη αυτή ψυχούλα στην τύχη της μόνο και μόνο για να τιμωρήσει τον εργοδότη του? Δεν νομίζω οτι θα καταλάβαινε ούτως η άλλως αυτός ο άνθρωπος. Και στην τελική πιο είναι το ζητούμενο? Η ασφάλεια και η καλή ζωή του κουταβιού ή η τιμωρία ενός ανθρώπου που ούτως η άλλως δεν σκαμπάζει τι κάνει;;;

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Υπάρχουν τόσα πολλά κουτάβια στους δρόμους και τους σκουπιδοντενεκέδες που χρήζουν βοήθειας, και που μπορεί να βοηθήσει κανείς χωρίς να βοηθήσει κανέναν να ξεφορτωθεί τύψεις. Και πάλι θα περισσεύουν κουτάβια για σώσιμο. Με τη λογική σου, γιατί να μην πάρω το κουτάβι από το πετ σοπ, να το σώσω; Μα κι από τον byb παίρνοντάς το πάλι το σώζω. Αλλά αν είναι με τη μία σωτηρία να καταδικασω περισσότερα... Ε, ας βοηθήσω αυτά που δεν έχουν συνέπειες. Ή κανένα, αν δεν μπορώ

• Like
Reactions: elenclever5

Δημητρης Β.

Well-Known Member
15 Δεκεμβρίου 2016
56
199
43
Υπάρχουν τόσα πολλά κουτάβια στους δρόμους και τους σκουπιδοντενεκέδες που χρήζουν βοήθειας, και που μπορεί να βοηθήσει κανείς χωρίς να βοηθήσει κανέναν να ξεφορτωθεί τύψεις. Και πάλι θα περισσεύουν κουτάβια για σώσιμο. Με τη λογική σου, γιατί να μην πάρω το κουτάβι από το πετ σοπ, να το σώσω; Μα κι από τον byb παίρνοντάς το πάλι το σώζω. Αλλά αν είναι με τη μία σωτηρία να καταδικασω περισσότερα... Ε, ας βοηθήσω αυτά που δεν έχουν συνέπειες. Ή κανένα, αν δεν μπορώ
Καλημέρα σε όλους.
Λοιπόν να απαντήσω. Και κάνουμε διάλογο έτσι?
Orilis δεν διαφωνώ μαζί σου ούτε κάποιος άλλος διαφώνησε με τα λεγόμενα σου ΑΛΛΑ, θα ξεκινήσω με μια μικρή ιστορία. Πως απέκτησα τον Άρη.
Το 2006 λοιπόν όταν μετακόμισα στην Κέρκυρα από την Αγγλία που έμεινα πάνω από 3 χρόνια (και μαζί ήρθε και η τότε κοπελιά μου που τώρα είναι σύζυγος μου και έχουμε δύο παιδιά) η οποία είναι αγγλίδα και αν έχεις ζήσει εξωτερικό ξέρεις πως βλέπουν το θέμα κατοικίδιο ιδικά οι Άγγλοι. Τότε και για κάποια χρόνια είχε μια φίλη της Αγγλίδα και αυτή, ένα καταφύγιο σκύλων. Το οποίο το είχε φτιάξει μόνη της, με δικούς της πόρους. Καμία βοήθεια από κράτος ή φιλοζωικη οργάνωση. Παρεμπιπτόντως δεν νομίζω Έλληνας θα το έκανε εύκολα κάτι τέτοιο.
Αυτή η γυναίκα λοιπόν μάζευε αδέσποτα, τα τάιζε, τα εμβολιαζε κτλ και τα έβαζε αγγελία για απλό κόσμο να πάει να πάρει. Και όσα δεν φευγανε τα έστελνε Αγγλία για μια καλύτερη ζωή. Το μόνο που ζητούσε σε αντάλλαγμα ήταν οποίος μπορούσε να αγοράσει κάποιες τροφές για τα σκυλάκια. Πράγμα που έκανα μέχρι και που έκλεισε πριν από λίγα χρόνια λόγω ότι οικονομικα δεν μπορούσε άλλο. Τότε το μακρινό 2006 πήρα και εγώ τον Άρη από αυτήν την γυναίκα. Ενωειτε ότι από ο καταλάβατε πάντα είχα μια αγάπη στο ΓΠ. Μπορούσα άνετα να είχα πάρει και εγώ ένα από byb που βρίσκω ότι ώρα θέλω. Αλλά επέλεξα αυτό. Δεν ήξερα καν τι είναι ακριβώς ο Άρης όταν τον πήρα. Ούτε αν σήκωσει αυτιά, γίνει μεγαλόσωμος ή φύλακας, απλός τον πήρα.
Αυτό για να κλείσω την ιστορία με τον Άρη.
Και πάμε τώρα παρακάτω.
@Orilis αν θυμάμαι καλά τον Ρας τον πήρες από byb κανονικότατα έτσι δεν είναι? Όπως και πολλά άλλα μέλη εδώ στο φόρουμ.
Κανείς δεν είπε τίποτα.
Εγώ όμως δεν την πήρα από byb αλλά από άλλο άτομο που την πήρε από byb. Οπότε στα δικά μου μάτια την υιοθέτησα. Γιατί αυτό το κουτάβι 99% θα κατέληγε αδέσποτο ή νεκρό.
Τώρα τι βγήκε κάποιος σαν ένας άλλος αστυνόμος σαινης που δεν ξέρω καν το πραγματικό του όνομα, να πει ότι την πήρα από byb αλλά την παρουσιάζω αργά αλλά σταθερά για να μην φάω κράξιμο, δεν το έχω καταλάβει. Αλλά τέλος παν.
Ποιον θα φοβόμουν να πω την αλήθεια? Κάποιον που γνώρισα πριν από 2 μέρες οnline? Κάποιον ανώνυμο? Και όταν υπάρχουν και άτομα που ακόμα και τώρα πήραν τα σκυλιά τους από byb και έχουν γίνει ήδη παλιά μέλη? Όχι βέβαια.
Και προς θεού, δεν έχω τίποτα με εσένα (ούτε με κάποιον άλλο) φιλική αντιπαράθεση κάνουμε.
Τώρα στα τον αδέσποτων να σου πω ότι στην περιοχή που μένω επικρατεί το εξής κουλό. Πραγματικά δεν υπάρχουν πολλά και ξέρεις γιατί?
Γιατί τα παίρνουν εδώ οι χωριάτες για να τα έχουν σε μια αλυσίδα να τους προσέχουν τις κότες στα κοτετσια. (ξέρω άσε, αν πάρω την φιλοζωικη θα μαζέψει 50 ατόμα) αλλά δυστυχώς επειδή είναι όλοι συγγενείς και γνωστοί δεν θα μπορώ μετά να βγω στο χωριό να πιώ καφέ και να μιλήσω σε κανέναν. Αλλά αν θες σου στέλνω άνετα όσα ποιο πολλά στοιχεία μπορώ να πάρεις εσύ τηλ την φιλοζωικη. Και αν η φιλοζωικη Κέρκυρας κάνει κάτι για αυτό εγώ θα γίνω ο παπας της Ρώμης ο 18ος.
Αυτά και κλείνω, συγνώμη αν κούρασα.

Nandy

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2016
68
187
39
Ασβεστοχώρι/ Θεσσαλονίκης
Καταρχάς να πω ότι και η μικρή και ο μεγάλος είναι απίστευτα κουκλιά!!!! Να σου ζήσουν! Είναι εξαιρετικό ότι μεγαλώνουν τα παιδιά σου με σκυλιά και τα έχεις μάθει από πολύ μικρή ηλικία να τα αγαπάνε και να τα σέβονται. Και πάνω από όλα τα σκυλιά αυτά τα έσωσες!!!!!!! Δεν το κάνουν πολλοί αυτό, συνεργάζομαι με φιλοζωικες τις περιοχής μου και ειδικά την περίοδο της κρίσης είναι απίστευτο το πόσα σκυλιά εγκαταλείπονται και πετιούνται σαν σκουπίδια κουτάβια και ενήλικα, ράτσας και ημιαιμα, και ειδικά στην επαρχία, πού όπως το είπες πολύ σωστά αν υπάρχει σκύλος στο σπίτι αυτός θα είναι έξω με αλυσίδα, γιατί μόνο για εκεί το θεωρεί ο κόσμος ότι προορίζονται, με ελάχιστες εξαιρέσεις βέβαια. Το ότι η μικρή προέρχεται από BYB, στην καλύτερη περίπτωση θα κατέληγε με αλυσίδα, την χειρότερη δεν θέλω ούτε να την σκέφτομαι. Από μένα και πάλι μπράβο!!!!!!!!!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Φυσικά και κάνουμε απλά διάλογο.

Κι όμως, υπάρχουν κι Έλληνες που ανοίγουν καταφύγιο όπως η αγγλίδα φίλη σας. Αλλά και οι φιλοζωικές, η μέση φιλοζωική τέλος πάντων, είναι ένας σύλλογος από απλούς ιδιώτες (5-10 άτομα συνήθως, μη φανταστείς) Κι αυτά τα πέντε δέκα άτομα έχουν πληρώσει από την τσέπη τους για τη σύσταση του συλλόγου, για τις τροφές όλων των σκύλων που φιλοξενούν σπίτια τους, τις όποιες θεραπείες τους, εμβολιασμούς, στειρώσεις αν δεν το υιοθετήσει κάποιος εν τω μεταξύ, τσιπαρίσματα και ούτω καθεξής. Τα ξέρεις από την φίλη σου. Τα ίδια τραβάει και η μέση φιλοζωική. Που συνήθως είναι και τόσο μικρές κι αδύναμες που δεν παίρνουν και καμία κρατική επιχορήγηση. Καμιά τροφή και κάνα ευρώ που ίσως, ΙΣΩΣ, δώσουν άτομα φιλικά προσκείμενα προς τα άτομα της φιλοζωικής αυτής. Όσα δηλαδή από το περιβάλλον τους δεν τους θεωρήσουν τρελούς κι αλλοπαρμένους. Οπότε με τι πόρους να κυνηγήσει κι η φιλοζωική τον οποιονδήποτε...

Μου χρεώνεις την απόκτηση πριν από εφτά χρόνια. Και καλά κάνεις. Δεν το έκρυψα τότε, δεν το κρύβω ακόμα (και δεν έχει νόημα άλλωστε) ότι ο σκύλος μου είναι από byb. Τόσα ήξερα, τόσα έκανα, πριν από εφτά χρόνια. Όπως δεν έχω κρύψει, κι ας μην το έχω πει πολλές φορές, ότι πριν τον αποκτήσω ψαχνόμουν να πάρω καθαρόαιμο, με πεντιγκρί. Μέχρι εκεί, ξαναλέω, ήξερα. Και γιατί το λέω έτσι; Επειδή έψαχνα να το πάρω από... Pet shop. Θεωρούσα αδύνατο να υπάρχει στην Ελλάδα κυνολογικος όμιλος κι οποιαδήποτε μορφή οργανωμένης κυνολογιάς, όπως ήξερα ότι υπάρχει στη Γερμανία. Ξέρεις τι άλλο πίστευα πριν από εφτά χρόνια; Ότι η αγάπη φτάνει για να μεγαλώσεις σωστά ένα σκύλο. Ευτυχώς η κρίση δεν είχε ακουμπήσει ακόμα εμένα και το σύντροφό μου τότε (οπώς δεν είχε ακουμπήσει ακόμα αρκετό κόσμο, παραπέρα από το ότι τα βλέπαμε να έρχονται από την τηλεόραση). Έτσι, ευτυχώς, έστω και καθυστερημένα, άρχισε η πρώτη μου ενημέρωση (κατόπιν εορτής, έτσι!). Για τροφές, για εκπαιδεύσεις βασικής υπακοής κλπ κλπ. Ευτυχώς για εμβολιασμούς κι αποπαρασιτώσεις είχα πάρει ιδέα κι ενημέρωση από τις γάτες που είχα πρωτύτερα. Και ψαχνόμουν σε ξένα sites γιατί δεν εμπιστευόμουν ότι υπάρχουν Έλληνες αρκετά υπεύθυνοι ώστε να έχουν σκύλο υπεύθυνα... Και πάλι, η ενημέρωσή που λάμβανα ήταν για τη συντήρηση υπάρχοντος σκύλου, όχι για την απόκτηση.
Κάποια στιγμή, μια φίλη, που μόλις είχε αποκτήσει σκύλο (από το δρόμο,​
προς τιμήν της) μου λέει, στο τηλέφωνο (μένουμε και μακρυά!) ότι έχει πετύχει ένα ελληνικό φόρουμ που μέσα λένε πάνω κάτω κάποια από τα "κουλά" που έλεγα κι εγώ. Για θετική εκπαίδευση (positive training είχα δει κι έλεγα εγώ), για σκατοσακουλάκια. Και κάπως έτσι μπήκα, στην εφηβεία του σκύλου μου, σε αυτό εδώ το φόρουμ, που μας φιλοξενεί. Και συνέχισα να ψάχνομαι και σε ξενογλωσσους ιστοτοπους, απλά τώρα είχα πλέον ένα έναυσμα στα ελληνικά. Και κάπως έτσι, αργά και σταδιακά αλλάξαν (κι αλλάζουν ακόμη) οι απόψεις μου για ότι αφορά το σκύλο. Αν ψάξεις μέσα στα παλιά μου ποστ, κάπου ρωτάω, με ειλικρινή απορία, γιατί να μην αγοράσει κανείς σκύλο από πετ σοπ προκειμένου να τον σώσει, και ομολογώ ότι είχα φρικάρει από αυτό που μου φάνηκε ως σκληρότητα και ήρθε ως απάντηση...

Τέλος πάντων, την κουτάβα την έχεις αποκτήσει ήδη. Οπότε δεν αλλάζει κάτι, με όποιον τρόπο και να ήρθε στα χέρια σου και σε όποια χρονική στιγμή κι αν συνέβη αυτό. Το χέρι που σου έβαλα δεν ήταν τόσο για εσένα και να έρθουμε σε αντιπαράθεση. Πιο πολύ είναι για όποιον διαβάζει απέξω. Ανώνυμα, χωρίς να είναι μέλος. Και που ίσως ψάχνεται να αποκτήσει ημίαιμο σκύλο. Για να δει πιο σφαιρικά από ότι είδα εγώ όταν απέκτησα τον δικό μου. Για να δει οτι ακόμα και μια καλή πράξη μπορεί να έχει συνέπειες για το σκύλο σαν σύνολο. (Γι'αυτό και γιατί κι εγώ πιστεύω ότι μας δούλεψες ψιλό γαζί για το πως ήρθε η μικρή στα χέρια σου).

Κοίτα, ανεξάρτητα από το ύφος του καθένα που θα συναντήσεις εδώ μέσα, υπάρχει πολλή πληροφορία μέσα σε αυτό το "καφενείο". Οπότε, κράτα τα νοήματα κι άσε το ύφος και το κάθε άτομο στην απέξω. Κι από τις πληροφορίες του εκάστοτε νοήματος, αν θες, ψάξου παραέξω, όπως θα έκανες αν άκουγες κάτι ενδιαφέρον, από κάποιον άγνωστο, σε ένα πραγματικό καφενείο. Θα έψαχνες (υποθέτω) μια έγκυρη πηγή για να δεις αν αυτό που είπε ο άγνωστος τότε εκεί ισχύει ή όχι. Για τους σκύλους σου κυρίως. Από όλα όσα θα διαβάσεις εδω μέσα, είτε συμφωνήσεις και τα υιοθετήσεις, είτε διαφωνήσεις και δεν τα υιοθετήσεις, οι σκύλοι σου έχουν να κερδίσουν.

Ένα τελευταίο. Δεν σε ξέρω. Κανένα νέο μέλος δεν ξέρω, όπως δεν ξέρω και τα περισσότερα από τα παλιά. Κάποια μόνο έχω γνωρίσει δια ζώσης. Οπότε δεν έχω προσωπικά μαζί σου. Ούτε τη μάνα μου σκότωσες, ούτε τον πατέρα. Στην Κέρκυρα χωράφια δεν έχω για να πεις μου τα τρως. Οπότε δεν θα πω κάτι εναντίον σου. Ότι πω (γράψω) είναι γιατί θεωρώ ότι είναι υπέρ του σκύλου (γενικότερα). Καλή καρδιά!

Last edited:

Δημητρης Β.

Well-Known Member
15 Δεκεμβρίου 2016
56
199
43
Φυσικά και κάνουμε απλά διάλογο.

Κι όμως, υπάρχουν κι Έλληνες που ανοίγουν καταφύγιο όπως η αγγλίδα φίλη σας. Αλλά και οι φιλοζωικές, η μέση φιλοζωική τέλος πάντων, είναι ένας σύλλογος από απλούς ιδιώτες (5-10 άτομα συνήθως, μη φανταστείς) Κι αυτά τα πέντε δέκα άτομα έχουν πληρώσει από την τσέπη τους για τη σύσταση του συλλόγου, για τις τροφές όλων των σκύλων που φιλοξενούν σπίτια τους, τις όποιες θεραπείες τους, εμβολιασμούς, στειρώσεις αν δεν το υιοθετήσει κάποιος εν τω μεταξύ, τσιπαρίσματα και ούτω καθεξής. Τα ξέρεις από την φίλη σου. Τα ίδια τραβάει και η μέση φιλοζωική. Που συνήθως είναι και τόσο μικρές κι αδύναμες που δεν παίρνουν και καμία κρατική επιχορήγηση. Καμιά τροφή και κάνα ευρώ που ίσως, ΙΣΩΣ, δώσουν άτομα φιλικά προσκείμενα προς τα άτομα της φιλοζωικής αυτής. Όσα δηλαδή από το περιβάλλον τους δεν τους θεωρήσουν τρελούς κι αλλοπαρμένους. Οπότε με τι πόρους να κυνηγήσει κι η φιλοζωική τον οποιονδήποτε...

Μου χρεώνεις την απόκτηση πριν από εφτά χρόνια. Και καλά κάνεις. Δεν το έκρυψα τότε, δεν το κρύβω ακόμα (και δεν έχει νόημα άλλωστε) ότι ο σκύλος μου είναι από byb. Τόσα ήξερα, τόσα έκανα, πριν από εφτά χρόνια. Όπως δεν έχω κρύψει, κι ας μην το έχω πει πολλές φορές, ότι πριν τον αποκτήσω ψαχνόμουν να πάρω καθαρόαιμο, με πεντιγκρί. Μέχρι εκεί, ξαναλέω, ήξερα. Και γιατί το λέω έτσι; Επειδή έψαχνα να το πάρω από... Pet shop. Θεωρούσα αδύνατο να υπάρχει στην Ελλάδα κυνολογικος όμιλος κι οποιαδήποτε μορφή οργανωμένης κυνολογιάς, όπως ήξερα ότι υπάρχει στη Γερμανία. Ξέρεις τι άλλο πίστευα πριν από εφτά χρόνια; Ότι η αγάπη φτάνει για να μεγαλώσεις σωστά ένα σκύλο. Ευτυχώς η κρίση δεν είχε ακουμπήσει ακόμα εμένα και το σύντροφό μου τότε (οπώς δεν είχε ακουμπήσει ακόμα αρκετό κόσμο, παραπέρα από το ότι τα βλέπαμε να έρχονται από την τηλεόραση). Έτσι, ευτυχώς, έστω και καθυστερημένα, άρχισε η πρώτη μου ενημέρωση (κατόπιν εορτής, έτσι!). Για τροφές, για εκπαιδεύσεις βασικής υπακοής κλπ κλπ. Ευτυχώς για εμβολιασμούς κι αποπαρασιτώσεις είχα πάρει ιδέα κι ενημέρωση από τις γάτες που είχα πρωτύτερα. Και ψαχνόμουν σε ξένα sites γιατί δεν εμπιστευόμουν ότι υπάρχουν Έλληνες αρκετά υπεύθυνοι ώστε να έχουν σκύλο υπεύθυνα... Και πάλι, η ενημέρωσή που λάμβανα ήταν για τη συντήρηση υπάρχοντος σκύλου, όχι για την απόκτηση.
Κάποια στιγμή, μια φίλη, που μόλις είχε αποκτήσει σκύλο (από το δρόμο,​
μπρος τιμήν της) μου λέει, στο τηλέφωνο (μένουμε και μακρυά!) ότι έχει πετύχει ένα ελληνικό φόρουμ που μέσα λένε πάνω κάτω κάποια από τα "κουλά" που έλεγα κι εγώ. Για θετική εκπαίδευση (positive training είχα δει κι έλεγα εγώ), για σκατοσακουλάκια. Και κάπως έτσι μπήκα, στην εφηβεία του σκύλου μου, σε αυτό εδώ το φόρουμ, που μας φιλοξενεί. Και συνέχισα να ψάχνομαι και σε ξενογλωσσους ιστοτοπους, απλά τώρα είχα πλέον ένα έναυσμα στα ελληνικά. Και κάπως έτσι, αργά και σταδιακά αλλάξαν (κι αλλάζουν ακόμη) οι απόψεις μου για ότι αφορά το σκύλο. Αν ψάξεις μέσα στα παλιά μου ποστ, κάπου ρωτάω, με ειλικρινή απορία, γιατί να μην αγοράσει κανείς σκύλο από πετ σοπ προκειμένου να τον σώσει, και ομολογώ ότι είχα φρικάρει από αυτό που μου φάνηκε ως σκληρότητα και ήρθε ως απάντηση...

Τέλος πάντων, την κουτάβα την έχεις αποκτήσει ήδη. Οπότε δεν αλλάζει κάτι, με όποιον τρόπο και να ήρθε στα χέρια σου και σε όποια χρονική στιγμή κι αν συνέβη αυτό. Το χέρι που σου έβαλα δεν ήταν τόσο για εσένα και να έρθουμε σε αντιπαράθεση. Πιο πολύ είναι για όποιον διαβάζει απέξω. Ανώνυμα, χωρίς να είναι μέλος. Και που ίσως ψάχνεται να αποκτήσει ημίαιμο σκύλο. Για να δει πιο σφαιρικά από ότι είδα εγώ όταν απέκτησα τον δικό μου. Για να δει οτι ακόμα και μια καλή πράξη μπορεί να έχει συνέπειες για το σκύλο σαν σύνολο. (Γι'αυτό και γιατί κι εγώ πιστεύω ότι μας δούλεψες ψιλό γαζί για το πως ήρθε η μικρή στα χέρια σου).

Κοίτα, ανεξάρτητα από το ύφος του καθένα που θα συναντήσεις εδώ μέσα, υπάρχει πολλή πληροφορία μέσα σε αυτό το "καφενείο". Οπότε, κράτα τα νοήματα κι άσε το ύφος και το κάθε άτομο στην απέξω. Κι από τις πληροφορίες του εκάστοτε νοήματος, αν θες, ψάξου παραέξω, όπως θα έκανες αν άκουγες κάτι ενδιαφέρον, από κάποιον άγνωστο, σε ένα πραγματικό καφενείο. Θα έψαχνες (υποθέτω) μια έγκυρη πηγή για να δεις αν αυτό που είπε ο άγνωστος τότε εκεί ισχύει ή όχι. Για τους σκύλους σου κυρίως. Από όλα όσα θα διαβάσεις εδω μέσα, είτε συμφωνήσεις και τα υιοθετήσεις, είτε διαφωνήσεις και δεν τα υιοθετήσεις, οι σκύλοι σου έχουν να κερδίσουν.

Ένα τελευταίο. Δεν σε ξέρω. Κανένα νέο μέλος δεν ξέρω, όπως δεν ξέρω και τα περισσότερα από τα παλιά. Κάποια μόνο έχω γνωρίσει δια ζώσης. Οπότε δεν έχω προσωπικά μαζί σου. Ούτε τη μάνα μου σκότωσες, ούτε τον πατέρα. Στην Κέρκυρα χωράφια δεν έχω για να πεις μου τα τρως. Οπότε δεν θα πω κάτι εναντίον σου. Ότι πω (γράψω) είναι γιατί θεωρώ ότι είναι υπέρ του σκύλου (γενικότερα). Καλή καρδιά!
Φίλη origin πολύ ωραίο μυνημα. Με κάλυψες πιστεύω αρκετά. Και εγώ δεν σου χρεωσα τίποτα για το πως αποκτήσες τον σκύλο σου. Παράδειγμα το έφερα. Συγνώμη.
Στο μόνο που δεν συμφωνούμε είναι στο ότι σας δουλεύω ψιλό γαζί για το πως την πήρα. Δεν πιστεύω να έχω κάποιο λόγο να πω ψέματα και σου εξήγησα και κάποια πράγματα παραπάνω για τα πρακτικά. Με το ίδιο σκεπτικό θα μπορούσα να είχα πει ψέματα και για το πως απέκτησα τον Άρη. ΔΕΝ είμαι ψεύτης.
Αυτό που παραδέχομαι και θα μπορούσες να με ρωτήσεις είναι αυτό :
ΑΝ ήταν άλλη ράτσα σκύλου η κάποιο τελοιος ημιαιμο θα το επερνες?
Και πιθανότατα θα σου απαντούσα με όλη την ειλικρίνεια που με διακατέχει πως μάλλον όχι. Πες με βλακα, Ηλιθιο, ότι θες πες με. Αλλά εξήγησα πως έχω και μια αδυναμία στην συγκεκριμένη φυλή. Τι να κάνω? Βέβαια αυτό δεν με έχει σταματήσει στο παρελθόν να είχα και άλλα κατοικίδια από ημιαιμο μέχρι και κουνέλι.
Και ενωειτε ούτε εγώ έχω τίποτα μαζί σου.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Φίλε sea-mol το βρήκες. (y)
Το κράξιμο εγώ θα το έτρωγα ενωεις ή ο άλλος που το πήρε? Εδώ μπερδεύτηκα λίγο. Και ενωειτε ότι την ώρα που το επερνα από ΒΥΒ(όπως πήρα και τον Άρη πριν 10 χρόνια) σκεφτόμουν τι ιστορία να παρουσιάσω (σαν το Φώσκολο) στα μέλη ενός forum που δεν γνωρίζω. Τέλος παν ελπίζω να ήταν πείραγμα ή να μην το κατάλαβα εγώ καλά. Sorry
τελικά από που τον πήρες τον Άρη δεν κατάλαβα..όχι ότι έχει σημασία εν τέλει. Κουβέντα να γίνεται. Και για την Κέρκυρα επίσης τι να πω..κι εγώ απο εκεί είμαι αλλά δεν θυμάμαι να έχω δει τέτοια σκηνικά όσο σε άλλα μέρη. Ούτε αδέσποτα ιδιαίτερα, ούτε βαρελόσκυλα. Αλλά δε μένω εκεί βέβαια.

Τέλος πάντων. Η ουσία είναι μια. Έχεις δυο σκυλιά πλέον. Να τα χαίρεσαι κι εσύ και όλη η οικογένεια, να τ' αγαπάτε και να τα προσέχετε μέχρι τα βαθιά γεράματα :) Καλές γιορτές!

Δημητρης Β.

Well-Known Member
15 Δεκεμβρίου 2016
56
199
43
τελικά από που τον πήρες τον Άρη δεν κατάλαβα..όχι ότι έχει σημασία εν τέλει. Κουβέντα να γίνεται. Και για την Κέρκυρα επίσης τι να πω..κι εγώ απο εκεί είμαι αλλά δεν θυμάμαι να έχω δει τέτοια σκηνικά όσο σε άλλα μέρη. Ούτε αδέσποτα ιδιαίτερα, ούτε βαρελόσκυλα. Αλλά δε μένω εκεί βέβαια.

Τέλος πάντων. Η ουσία είναι μια. Έχεις δυο σκυλιά πλέον. Να τα χαίρεσαι κι εσύ και όλη η οικογένεια, να τ' αγαπάτε και να τα προσέχετε μέχρι τα βαθιά γεράματα :) Καλές γιορτές!
Για τον Άρη το εξήγησα στην αρχή και στο πιο μεγάλο μου το post πιο πάνω. Το απο το ΒΥΒ ήταν ειρωνικό όσο ειρωνικη ήταν και η απάντηση του μέλους sea-mol αναφορικά με το κράξιμο. ;)
edit:Κατέβα μια φορά στα διάφορα χωριά της Κέρκυρας και θα πάθεις πολιτισμικό σοκ. Αν κάτσω και τραβήξω φώτο μόνο στο χωριό μου με τα βαρελοσκυλα 16gb κάρτα δεν μου φτάνει.

Last edited:

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Για τον Άρη το εξήγησα στην αρχή και στο πιο μεγάλο μου το post πιο πάνω. Το απο το ΒΥΒ ήταν ειρωνικό όσο ειρωνικη ήταν και η απάντηση του μέλους sea-mol αναφορικά με το κράξιμο. ;)
edit:Κατέβα μια φορά στα διάφορα χωριά της Κέρκυρας και θα πάθεις πολιτισμικό σοκ. Αν κάτσω και τραβήξω φώτο μόνο στο χωριό μου με τα βαρελοσκυλα 16gb κάρτα δεν μου φτάνει.
πιο χωριό απ τους Ριγγλάδες δεν έχει :p

ΤLilith

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2016
153
362
Αθήνα
Δεν διαφωνώ καθόλου όσον αφορά στα κουτάβια και γενικώς τα αδέσποτα! Εξάλλου κι εγώ όσα σκυλιά και γατιά είχα κι έχω (γατάκι τουλάχιστον :() ήταν αδέσποτα. Και προτιμώ και πάλι να "μαζέψω" σκυλάκι απ το δρόμο, αλλά και με τη δική σου λογική πάλι δεν είναι σωστό αυτό. Γιατί έτσι υποστηρίζουμε και πάλι όλους αυτούς που πήραν σκυλιά και μετά τα παράτησαν στο δρόμο κι εμείς με τη σειρά μας τα σώσαμε μαζεύοντας τα. Άρα κάναμε εύκολο σ' αυτούς τους ...... ας μην χαρακτηρίσω καλύτερα........... να ξεφορτωθούν τις τύψεις τους μιας και ξέρουν ότι όλο και κάποιος θα βρεθεί να μαζέψει τη σκυλί που αυτοί πέταξαν στο δρόμο.

Θα σου πω ότι τον Cookie τον βρήκα και τον μάζεψα απ' το δρόμο. Ήταν έξω απο ένα μαγαζί κι έμοιαζε τελείως χαμένο. Έμοιαζε να περιμένει και να ψάχνει ασταμάτητα. Ρώτησα, μα δεν ήταν κανενός. Δεν ήξεραν τίποτα. Ενημέρωσα τους καταστηματάρχες οτι το παίρνω μαζί για να μην βγάλει τη νύχτα μόνο τους στους δρόμους και για το που θα με βρουν αν ερχόταν ο ιδιοκτήτης του. Τον Cookie δεν τον έψαξε ποτέ κανείς. Δεν είχε τσιπάκι και δεν μπόρεσα να βρω το σπιτικό του. Το μόνο που έμαθα την επόμενη μέρα ήταν οτι τον παράτησε, έτσι απλά, εκεί μια κοπέλα.

Δηλαδή θα έπρεπε να τον άφηνα στο δρόμο για να νιώσει τύψεις εκείνη η κοπέλα?? Και πιστεύεις ότι πραγματικά τέτοιου είδους άνθρωποι καταλαβαίνουν ποτέ τι έχουν κάνει και βάζουν μυαλό?? Δε νομίζω.........

ΥΓ: Τί είναι αυτό το Byb ρε παιδιά??? Γιατί εμένα στο Byb (=Μπιπ) πάει αλλού το μυαλό μου!! :p:whistle:

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Byb είναι ο back yard breeder. (Ο Γούγλης, από εκεί και πέρα, θα σου πει πιο αντικειμενικά από εμένα τι είναι).

Όχι, από το δρόμο μαζεύοντας δεν βοηθάς κανέναν να ξεφορτωθει τύψεις. Γιατί δεν ξέρει αν θα το μαζέψει κάποιος ή αν θα το πατήσει κάποιο αμάξι. Και κάθε φορά που συναντάει κάποιο νεκρό αδέσποτο ίσως, ιιιιισως, να περνάει στιγμιαία έστω από το μυαλό του οτι μπορεί και τα δικά του να κατέληξαν έτσι.... Από το δρομολόγιο, ότι μαζέψεις, το σώζεις πραγματικά. Διότι οι πιθανότητες να πάθει κάτι κακό στο δρόμο είναι πολύ μεγάλες. Από κακοποίηση, μέχρι ασιτια, μέχρι θάνατο...

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
Και για την Κέρκυρα επίσης τι να πω.. δεν θυμάμαι να έχω δει τέτοια σκηνικά όσο σε άλλα μέρη. Ούτε αδέσποτα ιδιαίτερα, ούτε βαρελόσκυλα. Αλλά δε μένω εκεί βέβαια.
ασε βρε,που πριν το πασχα η το καλοκαιρι μας τα φερνουν ταξιδακι εδω μεσα στις παντοφλες