Καλημέρα σας και μια βοήθεια αναγνώρισής...

Δημητρης Β.

Well-Known Member
15 Δεκεμβρίου 2016
56
199
43
Παιδιά σκέφτομαι να προσθέσω 2-3 ωμά αυγά την βδομάδα στην διατροφή της μικρής.
Το έχω ψάξει πολύ και οι περισσότεροι λένε ότι καλό θα κάνει αλλά υπάρχουν και κάποιοι που είναι κατά.
Το έχει κάνει ή το κάνει ακόμα κάποιος αυτό να μου πει εντυπώσεις? . Και γενικά οποίος γνωρίζει κάτι θα το εκτιμούσα πολύ.

elenclever5

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2016
64
24
28
Το έχω ψάξει πολύ και οι περισσότεροι λένε ότι καλό θα κάνει αλλά υπάρχουν και κάποιοι που είναι κατά.
Το έχει κάνει ή το κάνει ακόμα κάποιος αυτό να μου πει εντυπώσεις? . Και γενικά οποίος γνωρίζει κάτι θα το εκτιμούσα πολύ.
Για σιγουριά πάρε την άποψη του κτηνιάτρου σου για να μην κάνεις <<ζημιά>> στο στομαχάκι της. Επείσης τα αυγά κάνουν ΜΟΝΟ μαγειρεμένα. Ωμά δεν κάνει να τα τρώνε τα σκυλιά.

Nandy

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2016
68
187
39
Ασβεστοχώρι/ Θεσσαλονίκης

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Δύο με τρία αυγά την εβδομάδα, μια χαρά θα της έρθουν. Αν όμως θέλεις ακόμα πιο τακτικά, δίνε τις υπόλοιπες φορές μόνο τον κρόκο, γιατί το ασπράδι έχει μέσα αβιδίνη, και δεν είναι για πολύ ποσότητα.

Elenclever5 γιατί όχι ωμά αυγά; Το δεν κάνει, που στηρίζεται;

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Πριν αρχίσω ωμοφαγία στον Άιζακ του έδινα αυγά και πρόβειο γιαούρτι. Τώρα εντάξει, το εξελίξαμε σε επιστήμη το φαγητό (δίνω 3-4 τη βδομάδα στον καθένα)

@elenclever5 γιατί δεν κάνει λες;

elenclever5

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2016
64
24
28
Δύο με τρία αυγά την εβδομάδα, μια χαρά θα της έρθουν. Αν όμως θέλεις ακόμα πιο τακτικά, δίνε τις υπόλοιπες φορές μόνο τον κρόκο, γιατί το ασπράδι έχει μέσα αβιδίνη, και δεν είναι για πολύ ποσότητα.

Elenclever5 γιατί όχι ωμά αυγά; Το δεν κάνει, που στηρίζεται;
Έτσι μου έχει πει η κτηνίατρός μου. Δεν ξέρω. Μπορεί ναυσχίει μόνο για το σκυλί μου...Αυτο μου ειπε αυτο σας λεω.

Δημητρης Β.

Well-Known Member
15 Δεκεμβρίου 2016
56
199
43
Εμένα πάντως ο κτηνίατρος μου δεν είναι και πολύ στα της διατροφής. Τον ρώτησα και δεν μου έδωσε σαφή απάντηση.
"ναι μπορεί να τρώει αλλά δεν ξέρω πόσο και κάθε πότε και δεν ξέρω αν είναι καλύτερα ωμά από βραστά "και ζήσε Μάι μου να φας τριφύλλι.
Εδώ λέει ότι καλό κάνουν :
http://www.dogsnaturallymagazine.com/feeding-your-dog-raw-eggs-good-or-bad

Και εδώ το αντίθετο ειδικά για σκύλους και για γάτες :
http://m.petmd.com/dog/nutrition/evr_multi_eggs_for_pets2
:confused:o_O

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.630
1.954
Για σιγουριά πάρε την άποψη του κτηνιάτρου σου για να μην κάνεις <<ζημιά>> στο στομαχάκι της. Επείσης τα αυγά κάνουν ΜΟΝΟ μαγειρεμένα. Ωμά δεν κάνει να τα τρώνε τα σκυλιά.
Ποιος το λεει αυτο?

• Like
Reactions: ripper2.1

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.630
1.954
Συνονόματε, εσύ έχεις δώσει στον ομορφαντρα σου ή δίνεις ακόμα? Και αν ναι έχεις παρατηρήσει τίποτα περίεργο? Ειδικά με την τουαλέτα?
Ναι εδινα,τωρα που εχει μεγαλωσει δεν δινω να σου πω την αληθεια.
Οχι τπτ περιεργο ετσι και αλλιως τον ταιζω μπαρφ