Καρδιά...

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Τρεις κτηνίατροι με έχουν διαβεβαιώσει ότι ο σκύλος μου (toy poodle 10 ετών) δεν έχει πρόβλημα με την καρδιά του. Εγώ, καιρό τώρα, είμαι σίγουρη ότι έχει.

- Τον τελεταίο χρόνο κάθε φορά που γυρνάω σπίτι βήχει ακατάσχετα από ενθουσιασμό. Ο γιατρός το θεωρεί νευρικό. Μάλιστα, αν την ώρα που βήχει του δώσω την εντολή "σπίτι" ο βήχας του κόβεται μαχαίρι.

- Όταν ενθουσιάζεται υπερβολικά (π.χ αν τύχει να λείπω τρεις μέρες και να γυρίσω) ούτε βήχει, ούτε κάνει χαρές. Μόνο κλαίει και είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να του μετρήσω σφυγμούς. Από την ταχύτητα των παλμών του δεν νιώθω την καρδιά του παρά ένα ενιαίο, δίχως διαλείμματα τρίξιμο.

- Καμιά φορά στη βόλτα, ενώ δεν έχουμε περπατήσει ή τρέξει πολύ, απλά ξαπλώνει κάτω και αρνείται να συνεχίσει. Όταν ήταν μικρότερος το έκανε αυτό μόνο όταν είχε πολλή ζέστη. Του δίνω νερό, ξεκουράζεται και συνεχίζει να χοροπηδά σαν κατσίκι.

Πείτε μου τώρα. Εϊναι παράλογο που ανησυχώ?

Rania

Well-Known Member
14 Μαϊου 2008
306
1
48
Αθηνα
Chloe μου, αν και δεν εχω ιδεα απο κτηνιατρικα θεματα, ξερω πως οταν μια μανα ανησυχει για το παιδι της, δεν ειναι ποτε παραλογη. Και κυριως σε θεματα υγειας... Αυτα που λες σιγουρα ειναι καποια συμπτωματα... Μηπως να συμβουλευτεις ενα γιατρο ακομα; :wink:

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Έχουν γίνει εξετάσεις και σε έχουν διαβεβαιώσει ότι δεν έχει πρόβλημα?

Το τελευταίο που λες το έκανε και ο δικός μου από τα 9, κουραζόταν πολύ εύκολα. Και τον είχε πιάσει και ακράτεια. Δεν είχε όμως πρόβλημα στην καρδιά.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Κορίτσια υποτίθεται του έχει κάνει όλες τις εξετάσεις ο τελευταίος (που τον εμπιστεύομαι πάρα πολύ). Σκουλήκια και τέτοια δεν ξέρω, αλλά κάναμε φουλ πακέτο. Μου είπε να μην ανησυχώ καθόλου. Έλα όμως που ανησυχώ!

aggeliki1

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2007
407
0
49
Ν.ΜΑΚΡΗ
ε,ρωτα αν το εχει κανει,οσο σπανιο και αν ειναι αν δεν βρισκουν κατι αλλο καλο ειναι να γινει ,πιστευω.

aleka2

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
300
0
47
Μερικές φορές μας πιάνουν και παράνειες :lol: :lol:
3 γιατροί και να έχουν κάνει και οι 3 λάθος. Δεν νομίζω.

aleka2

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
300
0
47
Ο βήχας έχει σχέση με την καρδιά???
Κι εμένα τη χρονική που το κάνει για νευρικό μου ακούγεται(μόνο όταν χαίρεται που σε βλέπει το κάνει????).
Πάντως άν είναι να σου φύγει η υποψία πές στο γιατρό να κάνετε έναν υπέρηχο.

aggeliki1

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2007
407
0
49
Ν.ΜΑΚΡΗ
Chloe said:
Λοιπόν ακρόαση, αιματολογικές και καρδιογράφημα. Υπέρηχο δεν πρότεινε κανείς!

Κυρίως με ανησυχεί ο βήχας. Είναι τρομακτικός :(
ο βηχας ξερω οτι ειναι ενα σημαδι της διροφυλαριωσης,βεβαια και αλλα προβληματα προκαλουν βηχα.
και εμενα το 15 1/2 χρονων σκυλακι εχει βηχα και του δινουμε καποιο χαπακι,η κτηνιατρος ειπε οτι ειναι λογο ηλικιας και ειναι αναμενομενο :? :?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Ναι ο βήχας έχει σχέση με την καρδιά, όπως και η δύσπνοια και μάλιστα άμεση.
Δεν ήξερα καν ότι γίνεται τρίπλεξ στα σκυλιά... Θα το ζητήσω.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εγω παντος θα εκανα και υπερηχους!

Πολλες φορες οι αιματολογικες και το καρδιογραφημα μονο τους δεν φτανουν!!

Της προαλλες ειχε η φιλη μου μια τετια περιπτωση στο ιατρειο
Ενω βαση αιματολογικων και καρδιογραφηματος ο σκυλος σιγουρα ειχε καρδιοπαθεια- ο υπερηχος εδειξε οτι δεν εχει.
Ισως σε σας να συμβαινει το αντιθετο?

Για την δικια μου μου ελεγε, οτι στο μελλον ειναι πιθανων να μπορει να υπαρχει καπιο προβλημα καρδιας, επειδη ειδε μια παχυνση βαλβιδας- που ενδεχομενος θα χειροτερεψει με τα χρονια. Αρα ετσι μπορω να εχω το νου μου!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Chloe said:
Πείτε μου τώρα. Είναι παράλογο που ανησυχώ?
Νομίζω ναι.
Εάν το σκυλί έπασχε από καρδιακή νόσο, δεν θα του κοβόταν ο βήχας μαχαίρι όταν:
αν την ώρα που βήχει του δώσω την εντολή "σπίτι" ο βήχας του κόβεται μαχαίρι.
Επίσης το σκυλί θα ήταν γενικώς κουρασμένο και αδύναμο με λιποθυμικές τάσεις και κατάρρευση. Εσύ γράφεις:
Του δίνω νερό, ξεκουράζεται και συνεχίζει να χοροπηδά σαν κατσίκι.
Αναπνευστικά προβλήματα που να σε βάζουν σε υποψίες δεν έχει (πχ δυσκολία στην αναπνοή)
Ο βήχας όντως μπορεί να είναι από ενθουσιασμό. Εάν το σκυλί δεν έχει άλλα συμπτώματα, η όρεξη του για φαγητό και παιχνίδι είναι καλή, δεν χάνει βάρος, δεν λιποθυμάει, δεν καταρρέει και δεν έχει ταχύπνοια και θορυβώδη αναπνοή, νομίζω πως ανησυχείς αδίκως.

Για καλό και για κακό, κάνε και ένα υπερηχογράφημα και μια ακτινογραφία για να ησυχάσεις και πάρε απόφαση πως ο σκυλάκος σου δεν είναι πια κουτάβι, αλλά τα γηρατειά αρχίζουν και του χτυπούν την πόρτα...

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
το ότι γέρασε και δεν είναι το κουτάβι δεν σου περνάει από το μυαλό :?: :?: :?: :?:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εγω για να μιλησω απο την εμπειρια μου..
Το μαλτεζακι μου επασχε απο καρδια απο τα 9του...
Ξεκινησε με ενα ελαφρι βηχα οπου και σταδιακα αυξανοταν..
Ο κτηνιατρος αρχικα το διεγνωσε μεσω ακροασης και μετα καναμε και ακτινογραφια.
Η καρδια χωριζεται σε 3 σταδια..
οπου αναλογα με την φαρμακευτικη αγωγη παρατινεις την εξεληξη...
Το τελευταιο σταδιο συνοδευεται με λυποθυμικες κρησεις,πρισμενα ακρα,μπλε γλωσσα κ.α..
chloe μου εγω θα το εψαχνα λιγο στην θεση σου..

Μπορει να ειναι απο νευρικο αλλα και εμενα ετσι μου ξεκινησε..εβηχε παροδικα και πολλες φορες απο νευρικοτητα..
Ενα χρονο πριν φυγει(εφυγε στα 16.5)..οι γονεις μου ειχαν παει Αμερικη και εκεινος τα εβαψε μαυρα..αλλα ηταν κατα τα αλλα μια χαρα..
οταν γυρισαν επαθε αυτην την κριση απο την χαρα του που τους ειδε και εβυχε εντονα..τον πηγαμε βολτα και ξεχαστηκε οπου και σταματησε..
θελω να πω οτι και ο δικος μου ξεχνιοτανε και σταματαγε να βυχει..κατι που το γιατι ,δεν το καταλαβα ..

Η φαρμακευτικη αγωγη παιζει παρα πολυ σημαντικο ρολο οπως και η δοσολογια την οποια θα κουραρεις για χρονια για την επιβιωση του σκυλιου σου και τον χρονο του ..
Αν ειναι κατι τετοιο εγω εδω ειμαι να σου πω τι φαρμακα επερνε και οτιδηποτε θελησεις..

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Να είσαι καλά Κάνγκο μου :)
Ακριβώς αυτο παθαίνει: Κρίσεις βήχα από χαρά.

Λυπάμαι για το ζουζουνάκι σου, αλλά είμαι σίγουρη οτι έζησε μια μεγάλη και χαρούμενη ζωή κοντά σου...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.331
Μέλη
20.102
Νεότερο μέλος
stavria87