Κατάπιε διχτάκι..

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Ο υπέρηχος δεν νομίζω να δείχνει αντικείμενα, δεν ξέρω κιόλας. Η ακτινογραφία πάντως δείχνει.
Ο υπερηχος δεν δειχνει αντικειμνα- αλλα θα δειχνει μαλλον κοπρομαζα και κατι να ειναι στο εντερο/στομαχι.
Ακτινογραφια μπορει ουτε αυτη να μην δειχνει τιποτα. Ξερω σκυλο που καταπιε κοτσανι απο καλαμποκι ( πολλααααα χρονια πριν) και δεν φανηκε στην ακτινογραφια. Απλα ειχαν γατα κτηνιατρο οι ανθρωποι που δεν περιμενε "να δει τι θα γινει" ( αφου ο σκυλος ηταν χαλία) ανοιξε τον σκυλο- και το βρηκε! Το ιδιο και σε κουκουτσια απο ροδακινα σε 2 σκυλία που ξερω.
Καμια φορα μενουν τα "πραγματα" και για καιρο στο στομαχι! Της προαλλες μου ελεγε πελατης μου, οτι ο σκυλος του ( Westie) ειχε φαει ενα πραγμα σαν υφασματινο frisbe ( ενα στογγυλο υφασμα σε μεγεθος πιατακι του καφε). Τον παιζανε τα παιδια με αυτο και οταν αυτα γυρισαν απο την κουζινα που ειχαν παει να πιουν νερο= ελειπε το frisbe. Το εψαξαν πολυ- και δεν το βρηκαν. Αλλα δεν τους πηγε το μυαλο και ο σκυλος ηταν μιααα χαρα! Περιπου 6 εβδομαδες μετα ο σκυλος με την μια ηταν ανησυχος, ηθελα να βγει στο μπαλκονι και εκει εκανε εμετο. Ο ιδιοκτητης τρομαξε, οταν ειδε οτι εβγαλε κατι μεγαλο και κοκκινοπο- το κοιταξε καλητερα και καταλαβε οτι ηταν αυτο το υφασματινο (προφανος καποιο ναυλον υφασμα) frisbe.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Κυβέλη περαστικά σας. Πωωωωω ρε παιδιά διαβάζω τις ιστορίες σας και πραγματικά μου έχει πέσει το σαγόνι. Ευτυχώς αυτό είναι ένα πρόβλημα που δεν αντιμετώπισα σχεδόν ποτέ (καλά εδώ ούτε το καλύτερο φαγητό δεν τρώει αν δεν θέλει). Δεν ξέρω αν με την εκπαίδευση μπορεί να γίνει κάτι αλλά επειδή το πρόβλημα είναι σαφώς πάρα πολύ έντονο θα το έψαχνα πολύ περισσότερο και σε διάφορους εκπαιδευτές.

• Like
Reactions: l.Kyveli

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
τελικα θα το χρησιμοποιουσες η οχι;;;
στο ενα λες οχι,στο αλλο ναι..πανω,κατω τα ποστ...........
γινετε και με υμαντα οπως σου λεει η μπερνα δεν ειναι αναγκαιο το ρευμα.
Noμίζω ξεκάθαρα και στα δύο μου ποστ λέω ότι θα το δοκίμαζα μόνο αν υπήρχε εγγύηση επιτυχίας.
Όσο για τον ιμάντα: Από μικρό με το λουρί του προσπαθώ να τον κάνω να μην τρώει πράγματα από το έδαφος. Τώρα που πήγε τριών και με ακούει πολύ περισσότερο όταν βάλει κάτι στο στόμα του που δεν είναι φαγητό και του δώσω εντολή το φτύνει. Όταν πρόκειται για φαγητό όμως δεν υπάρχει σωτηρία. Το διχτάκι προφανώς μύριζε κρέας είχε και διάφορα κολλημένα πάνω του για αυτό και το κατάπιε σαν λουκούμι.
Ποιό το νόημα να επαναλαμβάνομαι αφού όλα αυτά τα έχω πει και σε προηγούμενα posts μου;

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Λίγο στο χαλάω το topic, αλλά ας το πω εδώ γιατί θα μπορούσε να εξελιχθεί σε "κατάπιε": Η μικρή "μάζεψε" αγκίστρι χθες, ευτυχώς καρφώθηκε στο πηγούνι της και δεν πρόλαβε να το βάλει στο στόμα. Το μη χείρον βέλτιστον, παρόλο που ταλαιπωρήθηκε.

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
:eek: αγκίστρι????? Κυβέλη μακρυά απο τους ψαρότοπους! Υπάρχουν και χειρότερα!

anniegr περαστικά ευχομαι και ελπίζω να ειναι η τελευταία λαχτάρα

• Like

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Αγκιστρι?????
Τερμα οι παραλιες...

Παιδιά να ρωτησω κατι, εσεις οι παθόντες... όταν τον δείτε τον σκύλο με τη "λιχουδιά" στο στόμα, πώς αντιδράτε? Μηπως η αντίδραση σας, τα προκαλει να 'προλάβω να φαω πριν μου το παρει'? Δλδ αν εκει που τρώει πατε ηρεμα και δεν μπει σε καταπινω-γρηγορα mode, δεν θα προλάβετε τα χειρότερα?

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
...Δλδ αν εκει που τρώει πατε ηρεμα και δεν μπει σε καταπινω-γρηγορα mode, δεν θα προλάβετε τα χειρότερα?
Nομιζεις...:D μολις κουνησεις ενα βλεφαρο εχει ηδη καταλαβει τις "κακες" σου προθεσεις. Ειναι πονηροι οι πειναλες μονο οταν προκειται για φαγητο.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Ο δικός μου είναι πολύ αστείος όταν πεινάει. Νομιζει με το φτωχό του το μυαλό ότι δεν έχω καταλάβει τι πρέπει να κάνω. Γυρνάμε π.χ. από βόλτα 2ώρη με μπόλικο τρέξιμο και περιμένω καμιά ώρα να ξελαχανιάσει. Αυτός νομίζει ότι δεν ξέρω ότι πεινάει και ότι πρέπει να φάει ΤΩΡΑ. Πάει λοιπόν και στρογγυλοκάθεται δίπλα στο πιατάκι του και με κοιτάει επίμονα για να μου το θυμίσει...
Στο θέμα φαγητού είναι σπίρτο.

• Like
Reactions: betty coltrane

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Είμαστε πάνω στην παραλία κι εδώ μπροστά όλο ψαρεύουν, από αγκίστρια άλλο τίποτα -νομίζω εκεί που μύριζε το μάζεψε, αν είχε ανοίξει το στόμα θα την τσάκωνα, θα σας βάλω φώτο το απόγευμα να την δείτε (τώρα που μπορούμε να γελάμε, σαν να είχε κάνει piercing ήταν -είχε και μαύρο δολωματάκι επάνω).
Θέλει πολλή προσοχή, αν το είχε καταπιεί ούτε ξέρω τι θα κάναμε. Βέβαια να μου κοπεί το χέρι αν ξαναψαρέψω, είδα τι πόνο τράβηξε η μικρή όταν το ακουμπούσα, δεν παίζει να το κάνω ακόμα και σε ψάρι τέτοιο πράγμα.

Ghelly, εμένα αντίθετα αν δεν τους πατήσω φωνή το εξαφανίζουν, αλλιώς κοκκαλώνουν και μπορώ να το πάρω, νομίζω αν κάνεις πανικό σοκάρονται και είναι πιο εύκολο.

ΥΓ. Μια γνωστή μου ξεπάστρεψε ολόκληρη συκιά γιατί το lab της ήταν σε δίαιτα κι επειδή είχε σκάσει έτρωγε όλα τα σύκα

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Οπως είπαν οι υπόλοιποι εγγύηση δεν υπάρχει για τίποτα στη ζωή :giggle:

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί δεν το δοκιμάζεις. Τι ακριβώς έχεις να χάσεις; Λες πως με την εκπαίδευση απλά θα τα τρώει γρηγορότερα - εμ αν γίνει αυτό πολύ απλά ΑΡΓΗΣΕΣ. Η στιγμή της "τιμωρίας" είναι πάρα πολύ σημαντική, δηλαδή το σωστό timing.

Περιττό να πω τι θα έκανα εγώ γιατί το έχω ήδη κάνει, ο σκύλος μου κυκλοφορεί χωρίς λουρί (όταν δεν είμαστε κοντά στο δρόμο εννοείται) ενώ πριν χρόνια τον βόλταρα αποκλειστικά και μόνο με φλέξι. Ανεκτίμητο και για μένα και γι' αυτόν γιατί απολαμβάνουμε τις βόλτες μας και τα νεύρα και το κλάμα είναι πλέον παρελθόν... (y) Είχαμε πολλή δουλειά η οποία συνεχίστηκε από μένα όταν έφυγε ο εκπαιδευτής, και μπορώ να πω πως πλέον τον εμπιστεύομαι 99.9%

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Είμαστε πάνω στην παραλία κι εδώ μπροστά όλο ψαρεύουν, από αγκίστρια άλλο τίποτα -νομίζω εκεί που μύριζε το μάζεψε, αν είχε ανοίξει το στόμα θα την τσάκωνα, θα σας βάλω φώτο το απόγευμα να την δείτε (τώρα που μπορούμε να γελάμε, σαν να είχε κάνει piercing ήταν -είχε και μαύρο δολωματάκι επάνω).
Θέλει πολλή προσοχή, αν το είχε καταπιεί ούτε ξέρω τι θα κάναμε. Βέβαια να μου κοπεί το χέρι αν ξαναψαρέψω, είδα τι πόνο τράβηξε η μικρή όταν το ακουμπούσα, δεν παίζει να το κάνω ακόμα και σε ψάρι τέτοιο πράγμα.

Ghelly, εμένα αντίθετα αν δεν τους πατήσω φωνή το εξαφανίζουν, αλλιώς κοκκαλώνουν και μπορώ να το πάρω, νομίζω αν κάνεις πανικό σοκάρονται και είναι πιο εύκολο.

ΥΓ. Μια γνωστή μου ξεπάστρεψε ολόκληρη συκιά γιατί το lab της ήταν σε δίαιτα κι επειδή είχε σκάσει έτρωγε όλα τα σύκα
επιβιωσε από τη συκοφαγία? ουτε κοψιμο, ουτε καμια δηλητηριαση, ουτε κανν ανεβασμένο σακχαρό???? Μωρε μπράαααααβο (κρίμα για τη συκιά βεβαια)

Αυτό μ ε τις φωνες το σκεφτηκα από τη δικιά μου σιχαμενη, όταν εχει παρει κατι αν βάλω φωνη επιταχύνει τις σιαγόνες... Όταν παω χαλαρά από πάνω της απλά καθεται ακινητη, καραδοκεί αλλά της το βγάζω πιο εύκολα από το στομα (το αντικειμενο που εχει εμμονη ειναι το μπαλάκι της... για τροφή/φαγώσιμο δεν παίζει να κάνει ετσι, το πολύ πολύ να μου το φέρει και μόνη της)
Ρίξτο στο ψαροτουφεκο... βαρετη η ηρεμία του ψαρεματος!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Οπως είπαν οι υπόλοιποι εγγύηση δεν υπάρχει για τίποτα στη ζωή :giggle:

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί δεν το δοκιμάζεις. Τι ακριβώς έχεις να χάσεις; Λες πως με την εκπαίδευση απλά θα τα τρώει γρηγορότερα - εμ αν γίνει αυτό πολύ απλά ΑΡΓΗΣΕΣ. Η στιγμή της "τιμωρίας" είναι πάρα πολύ σημαντική, δηλαδή το σωστό timing.

Περιττό να πω τι θα έκανα εγώ γιατί το έχω ήδη κάνει, ο σκύλος μου κυκλοφορεί χωρίς λουρί (όταν δεν είμαστε κοντά στο δρόμο εννοείται) ενώ πριν χρόνια τον βόλταρα αποκλειστικά και μόνο με φλέξι. Ανεκτίμητο και για μένα και γι' αυτόν γιατί απολαμβάνουμε τις βόλτες μας και τα νεύρα και το κλάμα είναι πλέον παρελθόν... (y) Είχαμε πολλή δουλειά η οποία συνεχίστηκε από μένα όταν έφυγε ο εκπαιδευτής, και μπορώ να πω πως πλέον τον εμπιστεύομαι 99.9%
Ελεύθερο δεν τον αφήνω παρά μόνο σε περιφραγμένο χώρο. Δεν εμπιστεύομαι ότι δεν θα κυνηγήσει κάποιο σκύλο και θα τον χάσω. Το έχει κάνει ήδη και ξέρω ότι θα χαθεί αργά ή γρήγορα.

Στον περιφραγμένο χώρο το μόνο που μπορεί να φάει και τρώει είναι ξύλα. Με μη, φτύστο, όμως τα αφήνει.
Οπότε η εκπαίδευση αυτή θα είχε νόημα για φάσεις όπως η χθεσινή που ήταν πιο γρήγορος από μένα. Και με ηλεκτρικό κολλάρο μόνιμα για διόρθωση. (για λουρί και διόρθωση το έχω κάνει και δεν έχει νόημα). Και όπως προείπα δεν θέλω να βάλω ηλεκτρισμό στον σκύλο γιατί ξέρω πως θα αντιδράσει. Θα στρεσαριστεί και θα το φάει γρηγορότερα.

Ο καθένας τον σκύλο του τον γνωρίζει καλύτερα από όλους τους άλλους αν έχει ασχοληθεί μαζί του. Όταν ήταν μικρός μια δυό φορές έβαλα στο μπωλάκι του το χέρι μου και ανακάτευα την τροφή του για να προλάβω τυχόν επιθετικότητα με φαγητό κλπ. Το αποτέλεσμα ήταν να στρεσαριστεί και να φάει σαν τρελός, ή μάλλον για να είμαι ακριβής σαν πιο τρελός από ότι ήδη τρώει.
Είμαι 99% σίγουρη ότι δεν θα λειτουργήσει σε εμάς με επιθυμητά αποτελέσματα. Για αυτό δεν το δοκιμάζω.

• Like
Reactions: kanarini

Goufy

Active Member
20 Ιουλίου 2013
40
34
Αχ διαβάζω τις περιγραφές της Kyveli και είναι τόσο οικείες...
Στον δικό μου εάν πλησιάσω το μπολάκι, είναι ικανός να τα φάει όλα με μία χαψιά. Τα εξαφανίζει.
Επίσης τον αφήνουμε ελεύθερο στον χωματόδρομο μπροστά από το σπίτι, αλλά όταν είμαστε έξω όλοι μαζί, ώστε εάν εμφανιστεί σκύλος να τρέξουμε να τον πιάσουμε. Γιατί είναι σίγουρο ότι θα τον κυνηγήσει.
Βέβαια πρέπει να πω ότι με ξάφνιαστε μια φορά. Εμφανίστηκε ένα γνωστό κανελί σκυλάκι που είναι από σπίτι, αλλά βολτάρει μόνο του, άρχισαν να κυνηγιούνται, εγώ ούρλιαζα στον Γούφη να σταματήσει, οπότε κάποια στιγμή με είδε και ώ τι θαύμα σταμάτησε, και γύρισε τρέχοντας σε μένα. Δεν το πίστευα!!!

• Like

vaggelo

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
1.229
1.065
στας ευρώπας
προσωπικά δόξα το Θεό δεν το χω αυτό το πρόβλημα με τον κεδρίτο μου. Δεν τον εμπιστεύομαι όμως στο 100% αλλα σίγουρα δεν είναι τόοοσο έντονο. Η πιο δυνατή εντολή του είναι το 'άστο' , ακριβώς επειδή φοβόμουν τι μπορεί να ρουφήξει απο κάτω. Αν έβρικσε λιχουδιά κάτω εγώ γαύγιζα το 'αστο', ο καημένος το έφτυνε αμέσως και γώ τον επιβράβευα με κάτι φριχτά νόστιμο (που πάντα ειχα μαζί μου οσο ηταν σπόρος).

Αν δεν είναι σίγουρος αν επιτρέπεται ή οχι τον βλέπω οτι παγώνει και με κοιτάει. Συνήθως αυτό συμβαίνει αν βρει νεκρά ζωάκια ή κοκκαλα ή κατι τετοιο τραγανιστό. Εγώ ουτε κάν τον πλησιάζω, αλλα του λεω χαρωπά να το 'φέρει', το κουβαλάει (ότι βλακεία εχει βρει) για ένα διάστημα μαζί του και μετά του το παίρνω. Ή παίζοντας ή δίνοντάς του κατι άλλο ή σκέτα με κοφτή εντολη.

Ως τώρα μου εχει λειτουργήσει καλά η ολη φάση κατ' αυτόν τον τρόπο. Αλλά το 'αστο' δουλευεται ακόμα, συνήθως μεσω παιχνιδιού

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Νομίζω Βαγγέλω ότι με πολύ λαχταριστές λιχουδιές θα το δουλέψω κι εγώ και μάλλον θα έχω καλύτερα αποτελέσματα.

• Like
Reactions: vaggelo

Reinmeister

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2013
301
85
Ελεύθερο δεν τον αφήνω παρά μόνο σε περιφραγμένο χώρο. Δεν εμπιστεύομαι ότι δεν θα κυνηγήσει κάποιο σκύλο και θα τον χάσω. Το έχει κάνει ήδη και ξέρω ότι θα χαθεί αργά ή γρήγορα.

Στον περιφραγμένο χώρο το μόνο που μπορεί να φάει και τρώει είναι ξύλα. Με μη, φτύστο, όμως τα αφήνει.
Οπότε η εκπαίδευση αυτή θα είχε νόημα για φάσεις όπως η χθεσινή που ήταν πιο γρήγορος από μένα. Και με ηλεκτρικό κολλάρο μόνιμα για διόρθωση. (για λουρί και διόρθωση το έχω κάνει και δεν έχει νόημα). Και όπως προείπα δεν θέλω να βάλω ηλεκτρισμό στον σκύλο γιατί ξέρω πως θα αντιδράσει. Θα στρεσαριστεί και θα το φάει γρηγορότερα.

Ο καθένας τον σκύλο του τον γνωρίζει καλύτερα από όλους τους άλλους αν έχει ασχοληθεί μαζί του. Όταν ήταν μικρός μια δυό φορές έβαλα στο μπωλάκι του το χέρι μου και ανακάτευα την τροφή του για να προλάβω τυχόν επιθετικότητα με φαγητό κλπ. Το αποτέλεσμα ήταν να στρεσαριστεί και να φάει σαν τρελός, ή μάλλον για να είμαι ακριβής σαν πιο τρελός από ότι ήδη τρώει.
Είμαι 99% σίγουρη ότι δεν θα λειτουργήσει σε εμάς με επιθυμητά αποτελέσματα. Για αυτό δεν το δοκιμάζω.
στρες δημιουργειται στην αναμονη συνεπειας,και οχι στην συνεπεια αυτη καθ αυτη...
τελειως διαφορετικο,το αγχωνομαι για την συνεπεια,απο το ζω την συνεπεια...

επισης υπαρχει τεραστια διαφορα μεταξυ του συνδυασμου τιμωριας με συγκεκριμενο προσωπο,απο την τιμωρια που ερχεται ουρανοκατεβατη και συνδυαζεται αυστηρα και μονο με την πραξη της στιγμης...στο εγραψα με bold πριν ,αλλα μαλλον δεν εδωσες σημασια...

επισης,με αυτα τα λιγα γραφομενα σου που εχω διαβασει σε αυτο το θρεντ αντιλαμβανομαι οτι ο σκυλος σου ειναι ηδη στρεσαρισμενος,εξ ου και η ταχυτητα του σε οτι μαλακια κανει...

επισης ,πολυ μεγαλυτερη η διαρκεια του στρες της αναμονης απο αυτο της συνεπειας...

επισης,(ελεος ρε φιλε με το επισης),αλλο το αποτελεσμα της φωνης κι αλλο του πονου...

ειναι πολλα ακομη,αλλα το παρακουρασα...

για να μην μπερδευομαστε,σε καμια περιπτωση δεν προσπαθω να σε πεισω,διοτι δεν με αφορα το τι θα κανεις με τον σκυλο σου...απλως εχε υπ οψιν οτι απεχει παρασαγγας το θεωρω με σχεδον απολυτη σιγουρια οτι ξερω τι θα ισχυσει εαν δοκιμασω
κατι αγνωστο σε μενα, απο το ξερω τι ισχυει εχοντας το δοκιμασει και ξεροντας ακριβως το σκεπτικο χρησης του και τα αποτελεσματα αυτης...

αυτα απο μενα...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Επειδη το κουράσαμε μένω απλώς στο ότι με τον σκύλο μου θα κάνω αυτό που θεωρώ το καλύτερο για αυτόν όπως κάνουμε όλοι μας νομίζω.
Ο σκύλος δεν είναι στρεσσσαρισμένος σε καμία περίπτωση απορώ πως έβγαλες το συμπέρασμα. Το ότι τρώει γρήγορα και καταπίνει ότι βρει με αστραπιαία ταχύτητα το κάνει γιατι είναι λαίμαργος. Πολύ απλά.

• Like
Reactions: LaCat and kanarini

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Μυρτώ, δεν έχω καμιά εμπειρία με ηλεκτρικό κολλάρο. Θέλω απλώς να κάνω μια αναφορά: σε συζήτηση με λαμπραντορά μου είχε πει πως φοράει στη σκύλα του ηλεκτρικό κολλάρο όταν πηγάινουν στη θάλασσα και την έχει ελεύθερη για να είναι σίγουρος πως θα γυρίσει χρησιμοποιώντας όμως μόνο τη δόνηση έτσι ώστε απλά ξαφνιάζεται το σκυλί και γυρίζει και τον κοιτάει. Δε θα πρότεινα ηλεκτρικό κολλαρο χωρίς τη βοήθεια εκπαιδευτή που να γνωρίζει αυτά τα θέματα ούτε καν για τη δόνηση, απλώς το αναφέρω μιας και έχεις γράψει πως βρίσκεσαι σε επικοινωνία με εκπαιδευτή για τον Τζιμάκο, ίσως να μπορεί να σε βοηθήσει.

• Like

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Nα το πω και αλλιώς αφού πρέπει να γίνω κατανοητή.
Στα σκυλιά μου ηλεκτρικό κολλάρο δεν παίζει. Με τίποτα όμως. Σε λάμπ να βάλω ηλεκτρικό κολλάρo;; Έκανα ήδη λάθος και του φόρεσα προνγκ και γρήγορα το αφαίρεσα και ακόμα το μετανοιώνω. Ακόμα και στο άλλο το μούτρο τέτοιες μέθοδoυς δεν θα εφάρμοζα με τίποτα.
Μόνο για θέμα υγείας θα το έκανα αν υπήρχε σίγουρα αποτέλεσμα. Αλλά αφού κανείς (εκπαιδευτής) δεν μου εγγυάται ότι θα υπάρξει..
Θα παρακαλούσα να τελειώσει εδώ η συζήτηση με το ηλ. κολλάρο και τον σκύλο μου.

• Like
Reactions: kanarini