Κατάπιε διχτάκι..

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Δεν καταλαβαίνω, τόση ώρα συζήτηση, και κανείς να μην έχει προτείνει ηλ. κολάρο...

• Like
Reactions: l.Kyveli

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Περαστικα στον κεφαλα σου Μυρτω μου!!!! Σε καταλαβαινω τι τραβας,γιατι κι εγω το ιδιο προβλημα εχω με το Ροκυ!!! Οτι του τραβηξει η ορεξη το καταπινει!! Χτες εφαγε κατι που ηταν τυλιγμενο σε αλουμινοχρτο!!!:sick:
Τι κι αν φωναζα "αστο", αυτος συνεχιζε να το μασουλαει αναισθητως.Τουλαχιστον καπως εκοψα οσο περισσοτερο αλουμινοχαρτο περισευε απο το στομα του για να μη το φαει ολο!!! Δεν ακουει με τιποτα.οτι του μυρισει και θελει να το φαει,τελειωσε...κι αν κανω να του το παρω απο το στομα,γρυλιζει κι απο πανω το βρωμοσκυλο!:rolleyes: Ειδικα οταν ειναι καποιο κοκαλο,εκει κι αν δεν το αφηνει!!

• Like

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Ευτυχος που το εκανε εμετο!
Ολα καλα δηλαδη!

Εγω παντος δεν θα περιμενα!! Σκυλος πελατη μου πεθανε απο ιλεο που προκληθηκε απο διχτυ για ρολο κοτοπουλο! Ειχαν πεσει και σε βλακα κτνηιατρ0- που νομιζε οτι ο σκυλος εχει εκκενοσεις ακομα- ενω απλα εβγαζε βλεννα, επειδη διαλυοταν το εντερο του.
Οταν καταλαβε τι εστι- ηταν αργα και λιγες ωρες πριν απο την επεμβαση πεθανε ο σκυλος. Και ακομα και εκει ο κτηνιατρος δεν παραδεχοταν οτι εκανε λαθος και επεμεινε οτι ο σκυλος πεθανε απο οξια νεφρικη ανεπαρκεια!! ( που ειναι αυτονοητο να παθει, αφου ολες οι τοξινες απο το διαλυμενο εντερο περνουσαν ετσι στον οργανισμο- λογικο να κλαταρουν τα νεφρα!)
εκανε νεκροψια-νεκροτομη να δει εντερικη ισχαιμια,γαγραινα-διατρηση ?
απο εντερικο περισταλτισμο πως ηταν ?

η εντερικη αποφραξη οταν εχει μια παραταση μερικα 24ωρα μεταπιπτει σε παραλυτικο απο μηχανικο..και εχει πολλα πιθανα σεναρια με φλεβικες συμπιεσεις/στραγγαλισμους/σηπτικη καταπληξια/περιτονιτιδα/νεκρωση κ.α

υπαρχει μεγαλη απωλεια νατριου αλλα η απωλεια υδατος ειναι μεγαλυτερη και ειναι δυνατον το νατριο πλασματος να ειναι αυξημενο(ψευδη εικονα που λεμε)

αφυδατωση/υπονατριαιμια/υποκαλιαιμια--> επιπτωσεις στο μυοκαρδιο
πνευμονικο οιδημα σε ηλικιωμενους(εχουν οριακη ισορροπια κολλοειδοσμωτικης πιεσεως)

η μεταβολικη οξεωση δεν μπορει να αντισταθμιστει απο τους νεφρους(οξεια σωληναριακη νεκρωση)

ενα αλλο στον ανθρωπο ειναι και μια πιθανη εισροφηση εμεσματων ! --> βρογχοπνευμονια και καρδιακη ανεπαρκεια..

αυτο που εγραψες ειναι η ενδοτοξιναιμια :)

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Παιδιά να ρωτησω κατι, εσεις οι παθόντες... όταν τον δείτε τον σκύλο με τη "λιχουδιά" στο στόμα, πώς αντιδράτε? Μηπως η αντίδραση σας, τα προκαλει να 'προλάβω να φαω πριν μου το παρει'? Δλδ αν εκει που τρώει πατε ηρεμα και δεν μπει σε καταπινω-γρηγορα mode, δεν θα προλάβετε τα χειρότερα?
Με το που λεω "ΜΗ" ηδη μασουλαει με τετοια μανια και τετοια προκλητικοτητα στο βλεμμα στυλ "χα...κοιτα,σου την εφερα και το τρωω επειδη ετσι γουσταρω"!!!:rolleyes:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
εκανε νεκροψια-νεκροτομη να δει εντερικη ισχαιμια,γαγραινα-διατρηση ?
απο εντερικο περισταλτισμο πως ηταν ?

η εντερικη αποφραξη οταν εχει μια παραταση μερικα 24ωρα μεταπιπτει σε παραλυτικο απο μηχανικο..και εχει πολλα πιθανα σεναρια με φλεβικες συμπιεσεις/στραγγαλισμους/σηπτικη καταπληξια/περιτονιτιδα/νεκρωση κ.α

υπαρχει μεγαλη απωλεια νατριου αλλα η απωλεια υδατος ειναι μεγαλυτερη και ειναι δυνατον το νατριο πλασματος να ειναι αυξημενο(ψευδη εικονα που λεμε)

αφυδατωση/υπονατριαιμια/υποκαλιαιμια--> επιπτωσεις στο μυοκαρδιο
πνευμονικο οιδημα σε ηλικιωμενους(εχουν οριακη ισορροπια κολλοειδοσμωτικης πιεσεως)

η μεταβολικη οξεωση δεν μπορει να αντισταθμιστει απο τους νεφρους(οξεια σωληναριακη νεκρωση)

ενα αλλο στον ανθρωπο ειναι και μια πιθανη εισροφηση εμεσματων ! --> βρογχοπνευμονια και καρδιακη ανεπαρκεια..

αυτο που εγραψες ειναι η ενδοτοξιναιμια :)
Ναι, ειχαν κανει νεκοψια- επειδη ηθελαν να μαθουν τι ακριβος ειχε γινει!

• Like
Reactions: ntoulis

Goufy

Active Member
20 Ιουλίου 2013
40
34
Αν και θεωρώ ότι δεν μπορεί να υπάρχει κατάληξη σε τέτοιες συζητήσεις, αν και ο καθένας έχει την άποψή του και δυστυχώς ο σκύλοι μας δεν έχουν βήμα να εκφράσουν τη δική τους, γενικά εάν δεν υπάρχει απόλυτη ανάγκη, δεν αντέχω να εφαρμόσω στο σκύλο μου (λαμπ ή μη λαμπ) τέτοιες μεθόδους.
Δέχομαι μάλιστα και το δικό μου προσωπικό λάθος, να με έχει καβαλήσει για να μη στεναχωρηθεί.

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
Noμίζω ξεκάθαρα και στα δύο μου ποστ λέω ότι θα το δοκίμαζα μόνο αν υπήρχε εγγύηση επιτυχίας.
Όσο για τον ιμάντα: Από μικρό με το λουρί του προσπαθώ να τον κάνω να μην τρώει πράγματα από το έδαφος. Τώρα που πήγε τριών και με ακούει πολύ περισσότερο όταν βάλει κάτι στο στόμα του που δεν είναι φαγητό και του δώσω εντολή το φτύνει. Όταν πρόκειται για φαγητό όμως δεν υπάρχει σωτηρία. Το διχτάκι προφανώς μύριζε κρέας είχε και διάφορα κολλημένα πάνω του για αυτό και το κατάπιε σαν λουκούμι.
Ποιό το νόημα να επαναλαμβάνομαι αφού όλα αυτά τα έχω πει και σε προηγούμενα posts μου;
νομιζω οτι προφανως στο ενα μνμ λες ποτε ηκ.στο επομενο οτι θα εβαζες αν ειχε αποτελεσμα..
εδω λες οτι τα δυο παραπανο ποστ αν και αντιθετα ξεκαθαριζουν την θεση σου (που;) ενω παλι παρακατο οι αποψεις διυσταντε μεχρι που φτανουμε σε σημειο να κανουμε πλακιτσα.

και επειδη κανενας δεν λεει τιποτα και η σεζον ξεκινησε και θα αρχισεις να ανοιγει παλι τετοια θεματα μηπως να δεις τι μπορεις να κανεις με τα σκυλακια σου απο το να γραφεις σε αλλους συμβουλευοντας τους;
μηπως πρεπει να παρεις τα σκυλακια σου στα χερια σου και να κανεις πραξη καποια πραγματα;
ξερω γινομαι κακος αλλα στο λεω πολυ πολυ φιλικα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
νομιζω οτι προφανως στο ενα μνμ λες ποτε ηκ.στο επομενο οτι θα εβαζες αν ειχε αποτελεσμα..
εδω λες οτι τα δυο παραπανο ποστ αν και αντιθετα ξεκαθαριζουν την θεση σου (που;) ενω παλι παρακατο οι αποψεις διυσταντε μεχρι που φτανουμε σε σημειο να κανουμε πλακιτσα.

και επειδη κανενας δεν λεει τιποτα και η σεζον ξεκινησε και θα αρχισεις να ανοιγει παλι τετοια θεματα μηπως να δεις τι μπορεις να κανεις με τα σκυλακια σου απο το να γραφεις σε αλλους συμβουλευοντας τους;
μηπως πρεπει να παρεις τα σκυλακια σου στα χερια σου και να κανεις πραξη καποια πραγματα;
ξερω γινομαι κακος αλλα στο λεω πολυ πολυ φιλικα.
Τάσο σε ευχαριστώ πολύ για τις φιλικές σου συμβουλές.
Σε διαβεβαιώνω ότι δίνω συμβουλές μόνο σε θέματα που είχα επιτυχία με τα δικά μου σκυλιά, και αν έχεις παρακολουθήσει τα ποστ μου, που θα έπρεπε εφόσον η κριτική που μου ασκείς είναι στην γενικότερη παρουσία μου στο φόρουμ, θα είχες διαβάσει ότι πολύ συχνά κάνω αυτοκριτική σχετικά με τις ικανότητες μου σαν άνθρωπος που χειρίζεται σκύλους.
Αλλά δυστυχώς συμπλέγματα που σε κατατρέχουν και μια παλιά μας κόντρα που την ξέχασα την στιγμή που έγινε αλλά εσύ την μεταφέρεις και την κουβαλάς σε ότι γράφεις και αφορά εμένα δεν σε αφήνει να είςαι αντικειμενικός.
Τις εμπειρίες μου με τα σκυλάκια μου, καλές και κακές , έχω επιλέξει μόνη μου να τις δημοσιοποιώ στο φόρουμ για αυτό και δέχομαι κάθε κριτική χωρίς πρόβλημα αρκεί να είναι καλοπροαίρετη και να έχει σκοπό να βοηθήσει κι αυτά και εμένα.
Κατά τα άλλα τα σκυλάκια μου τα έχω πάρει στα χέρια μου από την πρώτη στιγμή που μπήκα στην ζωή τους και κάνω το καλύτερο που μπορώ για αυτά.
Αν τα θέματα που ανοίγω σε δυσαρεστούν ή τα βαριέσαι έχεις πάντα την επιλογή να μην τα διαβάζεις.

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
δυο λαθη.
1.στο κραταω αυτο που λες οντως αλλα δεν σου απαντησα ετσι.
2.δεν μπηκες εσυ στην ζωη τους αλλα αυτα στην δικια σου.

σου απαντησα ετσι γιατι κανεις δεν θα βγει να σου απαντησει ετσι και οπως λες και εσυ μονη σου ανεβαζεις τα θεματα και αυτο ειναι προς τιμην σου απο αλλους που θα μπορουσαν πχ να τα κρυψουν.

• Like
Reactions: zouzounos

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Παιδιά το χέσα.ε λίγο το θέμα .Ο καθένας κρίνει και πράττει αυτό που θεωρεί καλύτερο για το σκυλί του.Για ποιο λόγο τόση επιμονή ..

• Like

D

Deleted member 14614

Guest
Μαντήλια, αγκίστρια, εσώρουχα... Και του πουλιού το γάλα εδώ μέσα με τους κόπρους!
Η αλήθεια είναι ότι αν είναι πολύ λαίμαργος, δύσκολα τα πράγματα. Έχεις δοκιμάσει να "πατήσεις" σε κάποια φοβία του? Ο εκπαιδευτής μας πρότεινε (θα το κάνουμε στην πράξη όταν γίνει καλά ο μικρός) να χρησιμοποιήσουμε την κροτοφοβία του και όποτε πάει να φάει κάτι, να βαράει κάτι σαν όπλο/δυναμιτάκι. Είναι η ύστατη λύση όπως είπε, αλλιώς φίμωτρο. Το menu σε εμάς κυμαίνεται σε ακαθαρσίες σκύλων (όταν είναι αγχωμένος), κόκκαλα-ψαροκόκκαλα-κρεάτα-κροκέτες, ξύλα και κουκουνάρια.:p

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
σου απαντησα ετσι γιατι κανεις δεν θα βγει να σου απαντησει ετσι
Mε αυτό που λες υποτιμάς μέλη στο φόρουμ που κάθονται και απαντούν με κατεβατά για να βοηθήσουν εμένα , εσένα και όλους μας όταν εκθέτουμε ένα πρόβλημα.
Θεωρείς δηλαδή ότι με το να μου την πεις "μήπως να δεις τι μπορείς να κάνεις με τα σκυλάκια σου, να πάρεις τα σκυλάκια σου στα χέρια σου " λες και έχω γράψει πουθενά ότι οι σκύλοι μου είναι ανεξέλεγκτοι, με βοήθησες σε κάτι;

Μαντήλια, αγκίστρια, εσώρουχα... Και του πουλιού το γάλα εδώ μέσα με τους κόπρους!
Η αλήθεια είναι ότι αν είναι πολύ λαίμαργος, δύσκολα τα πράγματα. Έχεις δοκιμάσει να "πατήσεις" σε κάποια φοβία του? Ο εκπαιδευτής μας πρότεινε (θα το κάνουμε στην πράξη όταν γίνει καλά ο μικρός) να χρησιμοποιήσουμε την κροτοφοβία του και όποτε πάει να φάει κάτι, να βαράει κάτι σαν όπλο/δυναμιτάκι. Είναι η ύστατη λύση όπως είπε, αλλιώς φίμωτρο. Το menu σε εμάς κυμαίνεται σε ακαθαρσίες σκύλων (όταν είναι αγχωμένος), κόκκαλα-ψαροκόκκαλα-κρεάτα-κροκέτες, ξύλα και κουκουνάρια.:p
Μεγάλο λάθος ,κατά την γνώμη μου, να δημιουργήσεις πανικό στον σκύλο εσκεμμένα εντείνοντας μιά φοβία του.

• Like
Reactions: Anniegr