Κολιτιδα

THEODORE1993

New Member
1 Μαϊου 2020
4
0
31
Kαλησπέρα σε όλους και καλό μήνα. Ο σκύλος μου αντιμετωπιζει κολίτιδα πηγαμε στον γιατρό και μας έγραψε flagyl 500 και primperan. Επίσης μας ειπε ότι εχει υποκινητικότητα στο έντερο. Ξεκινησε με διαρροια και εμετό και μετα καπως σαν να στρωσαν τα κακα της. Μετα ξανα εκανε αίμα. Χθες το βράδυ τα εκανε κανονικα και σημερα το πρωι τα πρωτα κανονικα μετα παλι αίμα. Η ερωτηση μου ειναι τι τροφη να της δωσω ειδικη για κολιτιδα? Τωρα τρωει fibre response της royal αλλα δεν τη θελει. Τι μου προτεινετε να κανω? Μετα απο πόσες μερες φευγει η κολιτιδα? Ειναι στην 4η μερα του φαρμακου και μας εχει γραψει για 14 μερες? Ειχε κανεις παρομοια ιστορια?Επισης ο κτηνιατρος ειπε να μην της αλλαξουμε τροφη αλλα αυτη δεν θελει να φαει την ξηρα της,αλλα οταν τρωμε κατι δικο μας κανει σαν τρελη για να φαει. Ευχαριστω πολυ

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.924
7.498
Ναι. Εμείς είχαμε χρόνιες κ συχνές κολίτιδες από τα γενοφάσκια του σκύλου μου. Έχει γενικά πάρα πολύ ευαίσθητο έντερο.

Με πολύ κόπο κ πόνο κ πειράματα, μετά από χρόνια, καταλήξαμε στη μαγειρευτή διατροφή που του ταιριάζει. Καμία ξηρά, όσο κι αν στην αρχή φαινόταν οκ, δεν έπαψε να καταλήγει σε εκρηκτικές, αιματηρές κολίτιδες.

Ποτέ δεν περνάει το πρόβλημα κ πάντα θα παρουσιάσει κ ο δικός μου κάποια εντερικά προβλήματα, αλλά τα τελευταία χρόνια (ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ) και έχουνε μειωθεί δραματικά και τα προλαβαίνουμε συνήθως πριν καταλήξουν σε κολίτιδες.

Δες σε αυτό το θέμα πολλές λεπτομέρειες που μπορεί να βοηθήσουν στο πρόβλημά σας.

• Like
Reactions: THEODORE1993

THEODORE1993

New Member
1 Μαϊου 2020
4
0
31
Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου για την απαντηση θα κατσω να το διαβασω. Απλα αγχονομαι που το βλεπω να βγαζει αιμα φοβαμαι μην παθει τιποτα. Σε ευχαριστω πολυ πρεπει να ψαξω τι θα φαει! Ο κτηνιατρος μου ειπε μην αλλαξω τροφη αλλα δεν το βλεπω να στρωνει. Μακαρι σε λιγες μερες να ειναι καλυτερα

stathisnew

New Member
5 Μαϊου 2020
1
0
63
Αντιμετωπίζω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Επί 4 μήνες ο κτηνίατρος που είχα δεν το αντιμετώπισε σωστά.
Άλλαξα κτηνίατρο το πρόβλημα λύνεται σε 2-3 μέρες.
Σωστό το flazyl - για 10 μέρες ξηρή τροφή hills w/d
μετά μου πρότεινε να βρώ κάποια ξηρή τροφή που του ταιριάζει ή barf
ξεκίνησα να του δίνω την brit sensitive - πάει καλά.
Θέλω να δοκιμάσω και την platinum
τάιζα τον σκύλο μου - με μαγειρευτό φαγητό κοτόπουλο, ρύζι, καρότο κ.α. - ο κτηνίατρος μου είπε ότι έδινα τα χειρότερα για την κολίτιδα - έκανα αυτά που σου έγραψα - από την δεύτερη μέρα - έγινε καλά.
Απ΄ότι κατάλαβα κάποια σκυλιά θέλουν ειδική διατροφή.
Αν η διάγνωση του κτηνιάτρου σου είναι σωστή ?
Θα έπρεπε να σου δώσει καλύτερες οδηγίες για την κολίτιδα.

FrankieChris

Well-Known Member
25 Απριλίου 2018
146
391
37
Συζήτησε με τον κτηνίατρο σου μήπως τον βοηθήσει το ελαιο κάνναβης CBD. Είναι φυσικό αντιφλεγμονώδες και στην περίπτωση του δικού μου σκύλου που έχει χρόνιο πρόβλημα με το γαστρεντερικό του έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Δεν θα εξαφανίσει το πρόβλημα αλλά βοηθά αρκετά το ζώο ώστε τα συμπτώματα να είναι πιο ήπια.

THEODORE1993

New Member
1 Μαϊου 2020
4
0
31
Καλησπερα σε παιδια βγηκαν οι εξετασεις των κοπρανων. Το ζωο εχει Escherichia coli ειναι ενα βακτηριο στο εντερο. Μας συστησε να ξεκινησει χαπια για 10 μερες . Ευχομαι να πανε ολα καλα. Ευχαριστω για το ενδιαφερον

THEODORE1993

New Member
1 Μαϊου 2020
4
0
31
Καλησπέρα σε όλους. Δυστυχώς το ζώο κατέληξε. Μετά από εξετάσεις βρήκαμε κρεατινίνη στα 9.5 και καρκίνο στο ήπαρ. Δεν είχε καλαζαρ . Μας έκανε νεφρική ανεπάρκεια. Το σκυλί το βάλαμε σε κλινική για οροθεραπεια αν και μας είπαν να κάνουμε ευθανασία είπαμε να προσπαθήσουμε. Μπήκε Παρασκευή βράδυ και πηγαίναμε κάθε μέρα και το βλέπαμε στις 7. Δυστυχώς χθες όταν πήγαμε απ' εκεί με το που μας είδε έπεσε σε κομα. Περίμενε να μας δει το καημένο. Οι γιατροί το επανέφεραν μετά πιστεύω ότι άκουγε τι της έλεγα αλλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Την Κυριακή που πήγαμε επίσκεψη δεν ήθελε να ξαναμπεί μέσα σαν να το ένιωθε. Αυτό το έχω λίγο τύψεις που έμεινε μόνη της τα τελευταία αλλά προσπάθησα να γίνει καλά. Δυστυχώς αυτή είναι η ιστορία μου. Να τα αγαπάτε δίχως αύριο

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.