Κουτάβι δώρο - θα το κρατούσατε?

Κουτάβι δώρο - θα το κρατούσατε?

  • Όχι, ότι και να είναι

    Votes: 24 30,0%
  • Ναι, ότι και να είναι

    Votes: 33 41,3%
  • Μόνο αν είναι καθαρόαιμο

    Votes: 2 2,5%
  • Μόνο αν είναι καθαρόαιμο και φυλής που μου αρέσει

    Votes: 21 26,3%

  • Total voters
    80

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Λείπει το "μόνο αν μου ταιριάζει ο σκύλος (και ας μην ανήκει σε καμία φυλή) και τυχαίνει να υπάρχουν κατάλληλες συνθήκες"... :rolleyes:

Ακόμα και έτσι όμως, θεωρώ ένα τέτοιο δώρο ένα είδος ψυχολογικού εκβιασμού. Ο οποίος βέβαια δεν θα γινόταν από πρόθεση, αλλά θα γινόταν!

Πόσοι άνθρωποι θα λέγανε εύκολα όχι σε ένα κουτάβι, ειδικά αν ήταν τέτοιο που τους αρέσει/ταιριάζει κίολας?

Πόσοι θα ήταν όλως τυχαίως όντως προετοιμασμένοι από κάθε άποψη για νέο σκύλο στο σπίτι?

Η μόνη περίπτωση που το θεωρώ καλή ιδέα, είναι αν μιλάμε για δώρο σε άνθρωπο που έχει ήδη εκδηλώσει πραγματική και ρεαλιστική επιθυμία για κουτάβι (και το κουτάβι δεν είναι από pet shop/byb). Αλλά ακόμα και έτσι... Άστον να διαλέξει!... Στο κάτω κάτω, εκείνος θα ζει τόσα χρόνια με τον σκύλο!
 


Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
Λείπει το "μόνο αν μου ταιριάζει ο σκύλος (και ας μην ανήκει σε καμία φυλή) και τυχαίνει να υπάρχουν κατάλληλες συνθήκες"... :rolleyes:
εγραψα
και επισης πολυ σημαντικο για μενα ειναι η "χημεια" που θα εχουν μεταξυ τους , που αυτο αφορα ανθρωπο και κουταβι να συμφωνησουν -να γουσταρουν-να διαλεξουν ο ενας τον αλλο , να ταιριαζουν οι χαρακτηρες τους και να γινει το κλικ μεταξυ τους
 




kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Αν κάποιος που με γνωρίζει και ξέρει πόσα ζώα έχουμε, τι αγώνα κάνουμε κλπ κλπ κλπ μου έφερνε ένα κουτάβι δώρο, το λιγότερο θα τον έβριζα.

Στη δική μου περίπτωση το να μου το φέρουν "πεσκέσι" είναι ειρωνικό, γιατί θα είναι σα να μου το "πετάνε πάσα γιατί δεν ξέρουν τι να το κάνουν" και γιατί θέλουν να πατήσουν τα φιλοζωικά μου αισθήματα. Για αυτό κιόλας και θα γινόμουν Τούρκος και θα γινόταν το "έλα να δεις".

Σε κάθε περίπτωση δε θα το κρατούσα, (έχουμε ήδη 4 σκυλιά και 7 πάλι γατιά) και θα έπραττα αναλόγως του τι είναι το σκυλί.

Ημιαιμάκι αστεράκι: αγγελία και προώθηση, άμεσα.

Ημιαιμάκι που μου λένε "μα καθαρόαιμο είναι" (κοινώς byb, ή pet shop): τρελό βρίσιμο, αγγελία, προώθηση και βρίσιμο του "σεξοπροωθητή"

Καθαρόαιμο: επιστροφή στον εκτροφέα και βρίσιμο εκτροφέα που δεν ελέγχει που στο καλό τα δίνει.
 


Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
39
Πεντελη,Αθηνα
ψηφισα οχι...

το σκυλι δεν ειναι μπλουζακι ουτε κολωνια...ειναι ενας ζωντανος οργανισμος,ΖΩΝΤΑΝΟΣ που δεν δημιουργηθηκε για να καλυπτει στιγμιαιες και ανοητες αναγκες μας,αλλα εξελιχθηκε και εξημερωθηκε ως βοηθος στην επιβιωση μας αλλα και στις επιμερους ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ αναγκες μας.Η δεσμευση και η φροντιδα αρχιζουν αμεσως μετα το "ανοιγμα" του ωραιου "περιτυλιγματος"...Τοτε συναμα αρχιζουν και τα προβληματα...π.χ "
-Γιαννη...?!
-Ελα μωρο μου,τι κανεις?Θα βγουμε αποψε?
-Ναι εχω πει και στον Νικο με την Μαιρη για φαγητο ή να παμε να δουμε αμα κουνιουνται οι βαρκες...
-Ωχχ μωρε Γιαννη δεν γουσταρω να βλεπω τα μουτρα της Μαιρης (κλασσικες γυναικες :p - μπηχτη) ποσες φορες στο εχω πει?!!
-Βρε μωρακι μουυυυ (κλασσικος μ...κας αντρας :rolleyes::D),συγνωμη απλα θελω να δω λιγο τον κολλητο μου το Νικολακι μωρε...ελααα βρεε αγαπηη μουυ...
-Οκ :)mad::mad::mad:) Γιαννη....(μετα την εξοδο φανταστειτε τι θα ακολουθησε)
-Αχχχ γι'αυτο το αγαπαω το μωρακι μου δεν μου χαλαει ΠΟΤΕ χατηρι (ναι ναι καλος μ...κας εισαι και του λογου σου),μιλαμε μετα παω για ενα μπανακι οκ?
-Οκ...ΑΑΑΑ Γιαννη να σου πω...Να μωρε θυμασαι εκεινο το κουταβακι το γλυκουλι που μου εδωσες στα γενεθλια μου???Εκεινη την ψυχουλα?
-Ναι...Πως τα πατε?
-Το εδωσα στην Νταιζη,γιατι δεν ειχα χρονο...!
-Οκ μωρακι μου -κριμα βεβαια- αλλα οτι θελει η αγαπουλινα μου...

Οπως θα ειδατε δεν τον ειπε ΟΥΤΕ μια φορα αγαπη μου,μωρο μου κλπ...ειχε τους λογους της...:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Οποια ομοιοτης με πραγματικα προσωπα τυχαια!
 










gropius

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2009
153
0
Πειραιάς
Σιγουρα οχι.Για διαφορους και σημαντικους λογους η αποφαση πρεπει να ειναι του μελλοντικου ιδιοκτητη(βλ.απαντηση chloe).Και να προσθεσω,δηλαδη,αν μου τον ειχαν "αμπαλαρει" μαζι με την αγαπημενη μου κολωνια πρεπει να το δεχθω?!Τι ειδους "δωρο" ειναι ο σκυλος?!:-|:shock::confused::paja1:
 


Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
σίγουρα...;; Δεν ξέρω να απαντήσω, ειλικρινά.

δεν μου'χει συμβεί, αλλά κ πάλι όλοι όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν τί άνθρωπος είμαι κ τί πιστεύω για τα ''δώρα-ζωάκια''...
γι'αυτό κ δεν νομίζω να μου'κανε κάποιος, έτσι άξαφνα δώρο ένα κουτάβι...

'Ετσι, ή θα ψάχνω κάτι συγκεκριμένο κ απλά θα μου δώσει τα χρήματα για να το αποκτήσω, ή θα'χω πάει μαζί του/της σε καταφύγιο (ψάχνοντας σκύλο) κ έχω εκφράσει τη συμπάθειά μου σε κάποιο συγκεκριμένο σκυλάκι.

οπότε, δεν ψήφισα τίποτε από τα παραπάνω:D
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Μόνο εάν ήταν ένα show quality κουτάβι φυλής που μου αρέσει.

Στις 25 Νοεμβρίου έχω γιορτή. Θα προτιμηθούν: blue merle Australian shepherd, Dogue de Bordeaux και Γερμανικος μολοσσος (κατα προτιμηση αρλεκινος, αλλα συμβιβαζομαι και με μπλε.) :D
 




Ioulitsa

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
98
0
Έδεσσα-Θεσσαλονίκη
χεχε!!
Τη Δευτέρα έχω γεννέθλια! Οπότε αν σκάσει μύτη η μαμά/ ο μπαμπάς/ το boyfriend με ένα golden κουταβάκι (τους έχω ενημερώσει για όλα όσα έχω μάθει απο εσας για τα pet shop και τους byb και, εντελώς τυχαία:p, τους έχω πληροφορίσει για 1-2 εκτροφεία golden retriever από Ελλάδα και εξωτερικό :picaron::picaron::picaron:) ευχαρίστως να το δεχτώ!!!!!!:D:D:D
 


Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Οπότε αν σκάσει μύτη η μαμά/ ο μπαμπάς/ το boyfriend με ένα golden κουταβάκι (τους έχω ενημερώσει για όλα ...
Τους έκανες τουλάχιστον ομαδική ενημέρωση? Αλλιώς σε βλέπω με 3 κουτάβια τη Δευτέρα! :p

Χωρίς πλάκα, ακόμα και έτσι... Όσοι θα δεχόσασταν κουτάβι-δώρο κατόπιν "παραγγελίας"... Δεν θα θέλατε να το δείτε πρώτα?
 


Ioulitsa

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
98
0
Έδεσσα-Θεσσαλονίκη
Αλλιώς σε βλέπω με 3 κουτάβια τη Δευτέρα! :p
Λες???? Τέλεια!!!

Τώρα πέρα από την πλάκα εννοείται πως η απόκτηση σκύλου, με οποιονδήποτε τρόπο κ αν γίνει, θέλει πολύ ψαξιμο... Δε πιστεύω πως ένα σκυλάκι, γατάκι η κάποιο άλλο κατοικίδιο μπορεί να δωθεί σαν δώρο γενεθλίων και γενικά σαν δώρο (''χριστουγενιάτικα κουτάβια'' κλπ...). Εξάλλου είναι ακόμα μια ευθύνη!!! Δε μπορείς να υποχρεώσεις τον άλλο να την αναλάβει!
 


manus

Member
27 Αυγούστου 2009
6
0
Αθήνα
Αν υποθέσουμε ότι η υιοθεσία ενος παιδιού ήταν χαλαρή και μας άφηναν να πάρουμε ένα παιδάκι απο το ορφανοτροφείο για να το "χαρίσουμε" - να το κάνουμε "δώρο" σε μια γυναίκα που δεν μπορεί να κάνει παιδάκια θα ήταν σωστό?

Το ότι στο παραπάνω τραβηγμένο παράδειγμα μια γυναίκα ή ένας άνδρας θέλει παιδάκι δεν σημαίνει ότι θα γίνει και ικανός γονιός!!

Έτσι και στην περίπτωση ενός σκυλιού θεωρώ ότι θα πρέπει να αποφύγουμε να το κάνουμε δώρο έκπληξη σε κάποιον επειδή απλά και μόνο του αρέσουν τα σκυλάκια ...έτσι δεν είναι?

Και τονίζω το δώρο έκπληξη γιατι μπορείτε να κάνετε δώρο ένα σκυλάκι στον/στην αγαπημένη σας αλλά με την προυπόθεση ότι μαζί έχετε ψάξει την φυλή που θέλει , έχει καταλάβει τις ανάγκες της φυλής , καταλαβαίνει το βάρος και την ευθύνη που θα έχει και τότε πηγαίνετε μαζί σε κάποιο εκτροφείο και ναι φίλε μου / φίλη μου τώρα μπορείς να πληρώσεις και να κάνεις δώρο το σκυλάκι .

Δεν ξέρω αν να τα λέω σωστά , έτσι τα νιώθω πάντως!!

Οι πιο έμπειροι αν έχω πει καμιά κοτσάνα παρακαλώ διορθώστε με...
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Καλα τα λες!
Ας μην μπερδεύουμε ομως τα σκυλιά με τα παιδιά. Ο σκύλος είτε μας αρέσει, είτε όχι θεωρείται αντικείμενο και περιουσιακό στοιχείο. Οποιαδήποτε ταύτιση με τα παιδιά μόνο σε αυθαίρετα συμπεράσματα μπορεί να οδηγήσει.
:)
 


manus

Member
27 Αυγούστου 2009
6
0
Αθήνα
Σ'ευχαριστώ Rottie!

Δεν είχα πρόθεση να τα ταυτίσω σε καμία περίπτωση αλλά καμιά φορά (αν όχι όλες) δια της υπερβολής έρχεται η μάθηση και η κατανόηση.
:)