Κουτάβι 30 ημερών. Συμβουλές για τη φροντίδα του?

Lila_LC

Member
19 Ιουνίου 2010
22
0
Είπα εγω ότι τα έδωσα νωρίτερα?? και δεν τη ζευγαρωσα...Μονη της ζευγαρωθηκε!!
Μη με ρωτησεις πως....είναι ολοκληρη ιστορία.
Αλλα λύστε μου μια απορία.Γιατί υπάρχει επιθετικότητα?Γιατί μόλις γραφτεί κάτι πρέπει να παρεξηγηθεί?Για να έχω γραφτεί σε ένα τέτοιο φόρουμ..σημαίνει ότι αγαπαω τα σκυλιά και για την ακρίβεια τα υπερλατρεύω!!
Και αυτή την στιγμή "απολογούμαι" για κάτι χωρίς λόγω.Κανονικά θα έπρεπε να μιλάμε όλοι φιλικά εδω.Και αν υπάρχει κάτι λάθος...να δινουμε συμβουλές και όχι να "κρεμάμαι" τον άλλον!!!
ΥΓ:διευκρινίζω...(γιατί ποτε δεν ξερεις.σας εχει φοβηθει το ματι μου..και απο άλλα topic)δεν εχω καμια προθεση να τσακωθω.φιλικα παντα ρωταω

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Μην το βλέπεις σαν επίθεση, καιρός είναι να προβληματιστείς.

Δεν νομιζω να υπάρχει στην Ελλάδα έλλειψη ημιαιμων σκύλων. Οι δρόμοι είναι γεμάτοι και τα καταφύγια επίσης.
Ο υπεύθυνος ιδιοκτήτης δεν αφήνει τη σκύλα του να ζευγαρώσει. Μια φορά να πω ήταν ατύχημα, την δεύτερη φορά όμως θα έπρεπε να έχεις τα μάτια σου δεκατέσσερα.

Lila_LC

Member
19 Ιουνίου 2010
22
0
Το παιρνω σαν επιθεση όταν δεν υπαρχει εξηγηση. Μου θυμίζει ένα ανέκδοτο των ΑΜΑΝ "χτυπαω το αυτοκίνητο γιατι έχει αθηναϊκές πινακιδες".Αυτό του ήταν αρκετο.Και περίμενε ο αλλος να καταλαβει απ αυτη την εξηγηση.
Και όπως σου είπα είναι μεγαλη ιστορία.Γιατι το σπιτι που μένω είναι περιεργα περιφραγμενο.Και εμπαιναν απο παντου.Πρωτη φορα είδα τι αλμα εχουν τα σκυλια όταν θελουν κατι. Πηδηξαν μαντρα 2 μετρων.Και παει λεγοντας...γτ δεν εχω χρονο να εξηγησω.Αλλα για μενα δεν ήταν καθολου κακως! Και δεκατεσσερα γιατι? Γιατι? τα πεταξα? Μηπως δεν περιποιήθηκα τη σκύλα μου με το παραπανω για να βγουν υγιη τα παιδακια της? Και Τελος, η χαρά που πηραν οι ιδιοκτήτες στους οποιους τα χαρησα..δεν περιγραφεται! Μονο αυτό μου φτανει!!!

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Νόμιζα ότι τους λόγους τους είχες μάθει εντωμεταξει. Από οτι φαίνεται δεν έκανες καν τον κόπο να διαβάσεις αυτό που σου πρότεινε mareco

Καλώς ήρθες στο φόρουμ. Εύχομαι να μάθεις πολλά σπουδαία πράγματα, που ίσως να μην τα ήξερες. Προτείνω να ξεκινήσεις με αυτό:

γιατι-ΔΕΝ-ζευγαρωνουμε-τα-σκυλια

και βλέπουμε :)

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Και Τελος, η χαρά που πηραν οι ιδιοκτήτες στους οποιους τα χαρησα..δεν περιγραφεται! Μονο αυτό μου φτανει!!!
Για τη δική σου ικανοποίηση καταδικάζεις άλλα ζωντανά να περνάν την ζωή τους στους δρόμους ή σε καταφύγια. Οι ιδιοκτήτες την ίδια χαρά θα ζούσαν με ένα αδεσποτάκι.

killah1

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
142
0
48
Γιάννενα
Lila.... όταν αυθαίρετα κάποιος ζευγαρώνει το σκυλάκι του και δίνει τα κουτάβια είτε μέσω γνωστών είτε μέσω αγγελίας πρώτον δε ξέρουμε ποτέ 100% που θα καταλήξουν τα κουτάβια καθώς δεν αποκλείεται να ζήσουν ασχημα ή στην πορεία να τα εγκαταλείψουν... Ετσι, αυτός που ζευγαρώνει τη σκύλα του, συμβάλλει στον πολλαπλασιασμό των αδέσποτων.. επιπλέον, αν κάποιος θέλει να πάρει σκύλο και πάρει κάποιο απο αγγελία αυτόματα μειώνονται οι πιθανότητες που εχει ένα σκυλάκι καταφυγίου να υιοθετηθει...

οπως το βλέπω εγώ, δεν εχει να κάνει με την αγάπη για τα ζώα όμως αλλά με την αγνοια....και τι εννοώ, .. και γω τα λατρεύω τα σκυλάκια, αλλά δεν είχα τις απαραίτητες γνώσεις για αυτά που αναφέρω παραπάνω. Και έτσι το σκυλάκι που πήρα το πήρα απο αγγελία "χαρίζονται" χωρίς να ξέρω ούτε τι ράτσα είναι καθώς είναι "βέλγικο λυκόσκυλο με κάτι άλλο" και με ρίσκο για το τι προβλήματα υγείας μπορεί να παρουσιάσει.. φυσικά τη λατρευω και δόξα το θεώ, προς το παρόν ειναι υγιέστατη αλλά το επόμενο σκυλάκι που θα πάρω όταν θα έχω την οικονομική δυνατότητα και χώρο θα είναι απο καταφύγιο...

απο τότε που απέκτησα την Killah και άρχισα να διαβάζω, συνειδητοποιημένα πλέον δε θα τη ζευγαρώσω ποτέ.. για την ακρίβεια, περίμενα τον πρώτο οίστρο έτσι ώστε να κανονίσω για τη στείρωση... αλλο θέμα η αγάπη για τα ζώα όμως και άλλο η αγνοια... Η αγνοια δεν είναι κακή όταν υπάρχει η διάθεση να αναθεωρήσεις απόψεις...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Lila_LC αν λατρευεις οπως λες τα σκυλια μια βολτα σε ενα καταφυγιο θα σε εκανε να συνηδητοποιησεις οτι ηταν λαθος να αφηνεις τη σκυλα σου να ζευγαρωνει...

Lila_LC

Member
19 Ιουνίου 2010
22
0
Το link που μου έστειλε o mareco το διαβασα. Αλλά δε με αφορά πλέον γιατί οτι έγινε έγινε..και δεν το προκάλεσα εγω.Και σε ότι αφορά το θέμα με το ζευγαρωμα...επιτρεψτε μου να εχω διαφορετική αποψη.Λες και έχει σημασια αν ειναι καθαρόαιμο ή ημίαιμο.Δηλαδή τη δικια μου που την πηρα απ το δρομο μεσα στη βρωμα έπρεπε να την αφήσω εκει?Και στην τελική τα δικά της κουταβια τα έδωσα σε οικογενειες που ήξερα ότι ήθελαν κουτάβι, γιατί είτε είχαν και άλλα σκυλιά παλιοτερα ή είχαν μεγαλο σπίτι και ήθελαν και άλλο. Οσοι ερχοντουσαν και δεν μου εκαναν σαν ανθρωποι...εβρισκα μια δικαιολογια και δεν τους εδινα.Οποτε όλες αυτες οι κατηγορίες ή αν το θέλετε διαφορετικα-εντονες διαφωνίες..καλο θα ήταν να μην λέγονται τοσο αβιαστα.
γιατί αν ήταν επιλογή μου δε θα αφηνα ποτε τη σκυλιτσα μου να ζευγαρώσει.Γιατί είναι μεγαλη ευθύνη το ένα σκυλι.πόσο μαλλον τα 20 που είχα εγω.Αλλα σας διαβεβαιώ ότι για να βγουν υγιή χρειάζεται η μανα να έχει μια πολύ καλή εγκυμοσύνη.και η δική μου είχε με το παραπάνω, αφού της έδινα ό,τι χρειαζοταν.
Λοιπον, ας τα πειτε αυτα σε καποιον ανευθυνο όπως είναι ο κύριος που περιγραφεται σε αυτο το topic.
Γιατί εγώ δεν ευθυνόμουν καμία φορα.όταν γυρνάω σπίτι και το βλέπω παραβιασμένο απο σκυλιά...τι θελετε να κάνω?
Και όχι δεν είχα λεφτα (αν ειναι η πρωτη σας σκεψη αυτη)να την στειρώσω.δεν δουλευα.
Οποτε, αν εχετε αποθημενα με αυτους που παραμελουν τα σκυλακια...να σταφείτε εκει.
Εγω τουλαχιστον, ουτε σε σακουλα τα εκλεισα (οπως κανανε καποιοι που ετυχε να διαπιστωσω), ουτε τα πεταξα σε κανα οικοπεδο.
Αυτα, γιατι εδω μου φαινεται για μαλλι μπηκα..και θα βγω κουρεμενη~!

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Αγαπητή Lila, δεν πάει κανένας να βγάλει απωθημένα. Απλά είναι η διαφορετική οπτική αυτή που σου παραθέσαν τα παιδιά. Θα μπορούσες εφ' όσον δεν μπορούσες να τη στειρώσεις να την προσέχεις περισσότερο όταν ήταν σε οίστρο. Και οικονομικά να το πάρουμε μια στείρωση κοστίζει λιγότερο από 3 σωστές γέννες. Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί στην διαφορετική άποψη αντιδράς με εκφράσεις του στύλ "μπήκα για μαλλί και θα βγω κουρεμένη". Δεν σου είπε κανένας πως πέταξες τα κουτάβια ή τα παράτησες στον δρόμο. αυτό που ειπώθηκε είναι πως υπάρχουν τόσα αδέσποτα ημίαιμα που θα μπορούσαν να είχαν υιοθετηθεί αντί να γεννηθούν άλλα 20.

Μπορείς αυτή την οπτική να την σκεφτείς, να την αποδεχτείς ή και να την απορρίψεις. Αλλά δεν μπορείς να απορρίπτεις οτι αυτό είναι η άποψη κάποιων ανθρώπων που θα συνεχίσουν να διαφωνούν μαζί σου. Όταν κάποιος σου πει με επιχειρήματα πως διαφωνεί με κάποια άποψη δεν κατηγορεί, ούτε βγάζει απωθημένα!

Lila_LC

Member
19 Ιουνίου 2010
22
0
Αφου λοιπον υπαρχουν τοσα αδεσποτα..γιατι δεν πανε στο δρομο να μαζεψουν κανενα, οπως εκανα εγω?εγω δεν πηγα σε αγγελια!
Λοιπον κοιταξτε..μην τα λετε σε εμενα, γιατι όπως ειπα ότι εγινε εγινε και ειμαι περηφανη που τα καταφερα τοσο καλα, οσο με το δικό μου τόσο και με τα παιδακια της.
Σκυλια γεννιούνται καθημερινά.Το αν συνέβαλα και εγω σε αυτό, είναι άλλο θεμα!Εγω όπως ξανα είπα τους βρηκα σπιτι.και πολύ καλά μάλιστα! Εσεις λετε αυτα που λετε και εγω λέω αλλα.μπορούμε να μεινουμε σε αυτο!Οπως καταλαβαίνεις απορρίπτω την αποψη...δεν ζευγαρωνουμε γιατι υπάρχουν πολλα αδεσποτα ή χωρίς οικογενεια.10.000.000 κόσμος είμαστε...αν ήταν όλοι φιλόζωοι θα πηγαιναν στα καταφύγια.Οπως καταλαβαίνεις δεν είμαι εγω το προβλημα, αλλα ο κόσμος που δεν είναι ουτε στο ελαχιστο ενημερωμενος, οτι υπαρχουν καταφύγια.Και όχι μόνο. Ξερεις ποια ήταν η αντίδραση του κόσμου όταν επαιρνε για τις αγγελίες και τους έλεγα ότι είναι ημίαιμα?"ααα..εμεις θέλουμε καθαρόαιμα (λυκοσκυλα, ροντβαιλερ, σπανιελ κα).Μην λετε λοιπον για μενα.
Γιατί για άλλο σκοπο μπηκα σε αυτο το φόρουμ...και απ οτι βλεπω δεν θα κρατήσει και για πολυ.Γιατι εδω καποιοι έχουν συμπεριφορα κομμουνιστή και χειρότερα κομμουνιστή με παροπιδες. (καλα λεω εγω οτι ειναι σαν το ανεκδοτο εδω...."ειναι αθηναϊκές").

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Αγαπητή Lila_LC ... other words to love each other...
Αγαπημένη ατάκα, κλεμμένη, που πάει με όλα, σαν την coca cola.
Με άλλα λόγια, παραλογίζεσαι. Μην πηγαίνεις γυρεύοντας για διαπληκτισμούς, γιατί δεν νομίζω ότι έχει κανένας τέτοια ώρα την όρεξή σου. Επιπλέον, αν θέλεις να καταστρέψεις ένα θέμα, να καταστρέψεις το δικό σου. Αυτό είναι αλλουνού και είσαι ήδη off topic. Για να μην χάνουμε την ώρα μας, σε ενημερώνω ότι δεν πρόκειται να βρεις κανέναν να συμφωνήσει μαζί σου, οπότε μάζεψε τα νύχια σου.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Την άποψη δεν ζευγαρώνουμε σκυλιά που μπορεί να έχουν κληρονομικές ασθένειες τις οποίες φυσικά δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εφ'όσον είναι "αγνώστου πατρός"? Δεν είναι μονοδιάστατο το θέμα. Και ναι κάποιοι θέλουν καθαρόαιμο, γιατί τους αρέσει η φάτσα του, τα χαρακτηριστικά του, χίλια δυό... και καλά κάνουν! Και εφόσον το θέλουν ΄να είναι υγειές απευθύνονται σε εκτροφείς. Και κάνουν άριστα! Το θέμα είναι να βγάζουμε τις παρωπίδες! Συμφωνώ απόλυτα! Αλλά αυτό προϋποθέτει αυτοκριτική, να παραδεχόμαστε που σφάλαμε, και να προσπαθούμε να το αλλάξουμε και όχι να εμμένουμε και να υποστηρίζουμε το λάθος από εγωισμό. Έχω κάνει εγκληματικά λάθη με το σκύλο μου. Δεν κρύφτηκα πίσω απο το "δεν ήξερα"(η άγνοια του νόμου δεν απαλλάσει από το αδίκημα) τα παραδέχομαι κάθε μέρα και προσπαθώ να τα αλλάξω, και αυτά που δεν αλλάζουν να ενημερώσω άλλους να μην τα κάνουν. Αυτό σημαίνει έχω ανοιχτό μυαλό!

Lila_LC

Member
19 Ιουνίου 2010
22
0
Ποιο ειναι το προβλημα σας!!!!???!!! δεν εχω καταλαβει και δεν με ενδιαφερει. Γιατι?? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΖΕΥΓΑΡΩΣΩ ΤΗ ΣΚΥΛΙΤΣΑ ΜΟΥ ΞΑΝΑ!! το καταλαβατε ή μηπως θέλετε να κάνων και κ@κ@..οπως έλεγε μια παλια διαφημιση?
Ελεος δηλαδη! Και όχι δεν καθομαι να διαβασω περιττα αρθρα.αυτο τον καιρο με ενδιαφερει η στείρωση.και όχι το ζευγαρωμα.Αν εχετε να πει κατι για την στειρωση.πληροφορίες και αλλες συμβουλες δεκτα!αλλιως καντε μου την χαρη και καντε αλλου κυρηγμα.αρκετα!!!
Και το θεμα το καταστρεψατε εσεις.οχι εγω.Εγω συμβουλη μπηκα να δωσω επειδη εχω εμπειρια.εσεις η μονη εμπειρια που εχετε ειναι να κρ@ζετε!!!
Μαζευτείτε εσεις λοιπον!Γιατί ο χαρακτηρισμος κομμουνιστες σας παει πιο-γαντι-δε-γινεται!! Θολωμενοι απλα να καταποντίσετε με την πρωτη ευκαιρία καποιον.HELLOOOO τη λεξη συμβουλη, και φιλική προσεγγιση την εχετε ακουστα?αν οχι...καπου στο σπιτι θα υπαρχει κανα λεξικο!

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Ένα υποθετικό κείμενο, το τονίζω υποθετικό, απο καποιον που υιοθέτησε σκυλάκι με αυτον τον τροπο.

"Γειά σου .
Είμαι ένας απο αυτους που υιοθετησαν δυο απο τα κουταβακια της σκυλίτσας σου.
Ηταν θηλυκα και τα δύο.
Το ένα μας έφυγε μια μέρα αλλα δε γύρισε.
Το άλλο το έχουμε ακόμα και έχει ζευγαρώσει ήδη 3 φορες.
Την πρώτη φορά έκανε 6. Τα δώσαμε..
Τη δευτερη 8.
Αυτα τα παρατησαμε έξω απο μια φιλοζωικη γιατι δεν μπορουσαμε να τα φροντίσουμε.
Τη τρίτη φορά έκανε επισης 8. Τα δώσαμε.
Κρατησαμε ομως ένα αρσενικο κι αν δεν κάνω λάθος αυτην την εποχη ζευγαρώνουν μεταξύ τους.
Προσφατα μαθαμε νέα για την άλλη σκυλιτσα που είχαμε χασει. Γεννησε καμια δεκαρια. Μας είπαν που είναι αλλα δεν παμε να την παρουμε γιατι λέει έχει γίνει επιθετικη με τις γάτες (εχει σκοτωσει καμια δεκαρια) κι εδω στην αυλη όλο γενανε γατακια οι γάτες της γειτονιάς και δε θελουμε να τα φαει γιατι είμαστε φιλόζωοι."

Πιστευω πως όταν γνωρίζεις το προβλημα με τα αδεσποτα και παρολαυτα υιοθετείς ένα τετοιο ζωακι δεν απεχεις και παρα πολυ απο αυτους που το κάνουν.
Μπορείς να καταλαβεις λοιπον ότι δεν μιλάμε για 20 σκυλακια....

Last edited:

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Lila_LC συνεχίζεις να προσβάλεις όσους έχουν αντίθετη γνώμη με εσένα. Το να χαρακτηρίζεις ανθρώπους με τίτλο πολιτικού κόμματος είναι άκρος προσβλητικό για τα πολιτικά πιστεύω του οποιουδήποτε. Ολοκληρωτικό σκεπτικό έχεις εσύ και όχι όσοι διαφωνούν με σένα. Δεν σε προσέβαλε κανένας και προσβάλεις. Αναρωτιέμαι αν κάποιος αντίθετος με τη στείρωση σε χαρακτήριζε εσένα "κομμουνίστρια" στο σκεπτικό.... τι θα έκανες? Αλλά ξέχασα... αυτά που γράφουν όσοι διαφωνούν είναι άχρηστα γιατί ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Η ΣΩΣΤΗ. Καλημέρες I ' ll rest my case.

Last edited:

aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
Και η φιλη μας θα τον διευκολυνει να το ξανακανει... αφου παντα θα υπαρχει ενας ή μια που θα μαζευει τα κουταβια του μαλ.......
Σωστά, ας τα αφήσουμε λοιπόν να πεθάνουν στο δρόμο...

Αγαπητή Lila_LC ... . Για να μην χάνουμε την ώρα μας, σε ενημερώνω ότι δεν πρόκειται να βρεις κανέναν να συμφωνήσει μαζί σου, οπότε μάζεψε τα νύχια σου.
Δηλαδή γνωρίζεις και εκφράζεις την άποψη όλων των μελών του forum? Εγώ προσωπικά εδώ θα υποστηρίξω τη Lila_LC γιατί δέχεται επίθεση από όλους (όπως συνηθίζεται άλλωστε όταν έχει κάποιος διαφορετική άποψη από την πλειοψηφία). Αφού λοιπόν συμφωνώ μαζί της είτε κάνεις λάθος, είτε εμέσως πλην σαφώς μου δείχνεις την πόρτα της εξόδου.

Αυτός που διαλλέγει να αγοράσει ένα καθαρόαιμο από έναν εκτροφέα αντί να υιοθετήσει ένα αδέσποτο συμβάλει λιγότερο στο πρόβλημα από αυτόν που παίρνει από τη γέννα της σκύλας της γειτονιάς? Ή μήπως ο εκτροφέας που "παράγει" 20 κουτάβια το χρόνο δεν συμβάλει? Αν δεν το έκανε, οι 20 μελλοντικοί ιδιοκτήτες ίσως έπαιρναν τελικά και αυτοί από ένα αδέσποτο. Είναι υποκριτικό να έχουμε 2 μέτρα κ 2 σταθμά.

100% υπέρ της Λίλας, καθώς ανέφερε την άποψή της πάνω στο αρχικό θέμα και στη συνέχεια οι επιθέσεις των λοιπών οδήγησαν το θέμα μακράν εκτός θέματος.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Αleksandy η αποψη αυτη ειναι δικη σου... εγω το γεγονος ανεφερα ... το τι θα εκανε ο καθενας μας σε μια παρομοια κατασταση ειναι δικο του θεμα.... σε παρακαλω μην προσπαθεις να δημιουργησεις εντυπωσεις...
Η διαφορα του εκτροφεα απο τον ανευθυνο ιδιωτη που κανει γεννες αβερτα και κατα ποσο και οι δυο επηρεαζουν το θεμα αδεσποτα στην Ελλαδα ειναι το ποστ της aggeliki222... αν δε μπορεις να την καταλαβεις λυπαμαι....

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Δεν τιθεται θεμα πλειοψηφιας εδώ. Είναι θεμα μιας παγιας και διεθνως πλεον διαμορφωμενης αποψης περί του ποιο είναι το σωστο, όχι μονο ηθικά αλλά και καθαρα πρακτικα.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Αlek διάβασε όλα τα post από την αρχή και πες μου που είδατε "επίθεση". Από πότε η διαφορετική άποψη είναι επίθεση? Αντίθετα το μέλος Lila χαρακτήρισε απρεπώς "κομμουνιστες με παρωπίδες" όλους με την διαφορετική άποψη. Αυτό είναι άκρος προσβλητικό ανεξάρτητα από πολιτική και ιδεολογική τοποθέτηση. Δεν είδα να συγκινήσε στην προσβολή. Αν βρείς δικό μου προσβλητικό η επιθετικό κάποιο post έλα και πες μου. Έχω δικαίωμα στην άποψή μου λοιπόν στην ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ TOY οπουδήποτε δηλώνει πως έκανε 3 γέννες η σκύλα του χωρίς να μπει στον κόπο να την περιορίσει - προφυλάξει. Άλλοι θεωρούν αυτή την τακτική φυσιολογική και ηθική. Δικαίωμα τους. Να θεωρουν επίθεση και να προσβάλλουν την δική μου άποψη είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.