Κτηνίατροι και B.A.R.F.


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
απίστευτα εύκολη η άτιμη :D
το καπιταλιστικό σύστημα ξέρει που βαράει :lol:
 






trickius

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
263
4
Εγώ πάλι αγχώνομαι οτι άμα ξεκινήσουν όλοι barf θα ακριβήνει το πλατάρι στην αγορά, θα υπάρχει έλειψη κλπ οπότε μια χαρά είναι η ξηρά για τον πολύ κόσμο μωρέ :twisted:
 


blackpit35

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
374
0
Kalamata
Δλδ εάν κατάλαβα καλά όσοι δίνεται barf το κάνετε γιατί ομοιάζει με την φυσική διατροφή του σκύλου, ή έστω του προγόνου του λύκου, διατροφή που ακολουθούσε στην φύση, και μάλιστα διαπιστώνετε μόνο θετικά αποτελέσματα από την μέχρι τώρα χρήση της συγκεκριμένης διατροφής. Σωστά;
Και εάν ισχύει αυτό, όσον αφορά την διατροφή του, γιατί δεν ακολουθείτε το ίδιο και σε άλλους τομείς στην ζωή του σκύλου;
Π.χ. γιατί ενισχύεται το ανοσοποιητικό του σε ασθένειες μέσω των εμβολίων, εφόσον ο σκύλος στην φύση ουδέποτε δεχόταν εμβόλια;
γιατί δίνετε αντιβιωτικά στον σκύλο σε περίπτωση κάποιας λοίμωξης, είχαν και στις αγέλες στην φύση αντιβιωτικά;
γιατί χρησιμοποιείτε αντιπαρασιτικά (ενδο-έξω) εφόσον ο σκύλος ουδέποτε τα χρησιμοποιεί στο φυσικό του περιβάλλον;
γιατί χρησιμοποιείται θετική εκπαίδευση, και όχι τον τρόπο που χρησιμοποιούν οι λύκοι στις αγέλες για να διορθώσουν;
γιατί ακολουθείται μεμονωμένα το θέμα της διατροφής, και όχι τους άλλους τομείς του ελεύθερου σκύλου-λύκου;
Και για να μην θεωρηθεί ότι τα λέω ειρωνευόμενος, να επισημάνω ότι δεν έχω αυτήν την διάθεση, απλά εκφράζω απορίες μου.
 


grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
Φίλε grekos και εμένα με εκπλήσει καθημερινά η ανωριμότητα που έχουν κάποιοι να γενικεύουν τα πράγματα τόσο πολύ. Πραγματικά απίστευτο με πόση ευκολία το κάνουν και πως καταφέρνουν να βάζουν όλους στο ίδιο "τσουβάλι". Οι επιστήμονες φίλε μου δεν μεθοδεύουν τον φόβο, είσαι τελείως λάθος...συμβουλεύουν, βάσει μελετών που έχουν γίνει και τεκμηριώνουν ή όχι μια άποψη. Αν π.χ. έχεις υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου οφείλει να σου υποδείξει ο γιατρός που σε παρακολουθεί ότι οφείλεις να λαμβάνεις συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή και να ακολουθήσεις συγκεκριμένο τρόπο ζωής, ειδάλως μελοντικά θα έχεις κακή εξέλιξη. Αυτό δεν το βγάζει από το μυαλό του, ούτε το λέει για να σε φοβίσει, βασίζεται σε γεγονότα (μελέτες) που πιστοποιούν ότι υπάρχει σαφής βελτίωση στην πορεία του ασθενούς..και μιλάμε για μελέτες που γίνονται σε 30-40-50000 ανθρώπους, με συγκεκριμένα κριτήρια-στόχους. Και φυσικά δεν μπορεί να σου το επιβάλει αλλά οφείλει να σε καθοδηγήσει συμβουλευτικά και μόνο, το τι θα κάνεις εσύ είναι δικό σου θέμα. Επίσης να προσθέσω ότι υπάρχουν νοσοκομειακοί γιατροί οι οποίοι εφημερεύουν 10 φορές το μηνα, οι οποίοι αμελούν την οικογένειά τους λόγω της εργασίας τους, οι οποίοι δεν πληρώνονται τις επιπλέον εφημερίες που κάνουν. Και επίσης σώζουν και κόσμο με τις επεμβάσεις που κάνουν και μάλιστα πάρα πολύ, για να μην αναφερθώ στους ασθενείς που επαναφέρουν μετά από καρδιοαναπνευστική ανακοπή, αμελητέο και αυτό; Ανάλογη ελευθερία σου παρέχει και η θρησκεία, πρόσεξε η θρησκεία όχι οι εκπρόσωποι αυτής. Είσαι απολύτως ελεύθερος φίλε να κάνεις ότι θέλεις, έχεις επιλογές, κανείς δεν σου βάζει το μαχαίρι στον λαιμό. Από εσένα και μόνο εξαρτάται εάν θα κάνεις κάτι ή όχι. Και επειδή έχουμε παρεξηγήσει κάποια πράγματα να μην ξεχνάμε ότι βάση της είναι η αγάπη και όχι ο καταναγκασμός. Ο ανθρώπινος παράγοντας, όπως πάντα έχει μεταβάλει την αγάπη και την ελευθερία σε καταναγκασμό και τιμωρία.
Άραγε η ελευθερία μπορεί να είναι απόλυτη;

Αυτή δεν είναι η ουσία της, στο να μην επιβάλετε, στο να μην είναι απολυταρχική;

Αυτός δεν είναι ο λόγος που δεν κατακτιέται, δεν είναι απόκτημα κανενός;

Μόνο όσοι το γνωρίζουν τυγχάνει να απολαμβάνουν την ωφελιμότητα της.

Για άλλη μια φορά θα γίνω κουραστικός και πλέον βαρετός γράφοντας μια μικρή ιστορία.

Περιφερόμενος στα 48 του ένας κύριος στα στενά της Τοσκάνης, έχοντας διαθέσιμο χρόνο μπροστά του, χάζευε δεξιά και αριστερά την όμορφη αρχιτεκτονική της πόλης.

Σταματώντας μπροστά σε μια μικρή βιτρίνα που του τράβηξε την προσοχή, έχωσε την μούρη του κολλώντας την στο τζάμι περίεργος να μάθει τι βρίσκετε στην πίσω πλευρά.

'Το μαγαζί της αλήθειας' έγραφε μια μικρή πινακίδα.

Γουρλώνοντας τα μάτια ανοίγει με μιας την πόρτα και με μεγάλη εκδήλωση των σκέψεών του αναφωνεί, σχεδόν εκστασιασμένος, πως βαρέθηκε τα ψέματα και ενδιαφέρετε μόνο για την αλήθεια!

Η υπάλληλος ανταποκρίνεται ρωτώντας τον αν θα ήθελε να αγοράσει μερική αλήθεια , στατιστική αλήθεια , πλήρη αλήθεια ; Διακόπτοντας την ανυπόμονα βγάζει μια πνιχτή φωνή λέγοντας την πλήρη αλήθεια και διορθώνοντας τον εαυτό του αμέσως την απόλυτη αλήθεια! Ναι ενδιαφέρομαι να αγοράσω την απόλυτη αλήθεια!

Στην πραγματικότητα δεν θα έδινε καμία σημασία στην τιμή, ήταν αποφασισμένος να την αγοράσει όσο και αν κόστιζε.

Θα πρέπει να σας ενημερώσω ότι η τιμή για την ολοκληρωμένη αλήθεια είναι να μην μείνετε ποτέ ξανά ήσυχος με τα φυσικά συνεπακόλουθα που θα υπάρξουν στον ύπνο την όρεξη και άλλες καθημερινές σας λειτουργίες.

Ένα ρίγος τον διαπέρασε κάτι έσπασε μέσα του και τραυλίζοντας είπε ευ-χαχα-ριστώ και με σκυμμένο το κεφάλι έφυγε.

Κρίμα που δεν είμαι έτοιμος σκέφτηκε. Ίσως μου χρειάζονται ακόμα μερικά ψέματα να βρίσκω καταφύγιο, μερικές μυθοπλασίες ώστε να μην έρχομαι σε σύγκρουση με τον εαυτό μου.

Ίσως αργότερα…. Κάποια άλλη φορά....
 


pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
51
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
Εγώ πάλι αγχώνομαι οτι άμα ξεκινήσουν όλοι barf θα ακριβήνει το πλατάρι στην αγορά, θα υπάρχει έλειψη κλπ οπότε μια χαρά είναι η ξηρά για τον πολύ κόσμο μωρέ :twisted:
ηδη απο 29 λεπτα ...........εφτασε 35.
(αλλο ενα αγχος μου ειναι η απελευθερωση του ντιζελ, γιατι και αυτο θα φτασει πανω απο την αμολυβδη τωρα - αλλα δεν ειναι της παρουσης........)

αν προσεξουμε το φορουμ θα δουμε δεκαδες θεματα σχετικα με τις διαρροιες απο την ξηρα.φιλους που ρωτουν αν με την Α ή Β τροφη ταιριαξε το στομαχι του σκυλου.
αντιθετα, οσοι εχουν δοκιμασει μπαρφ μιλανε με τα καλυτερα λογια. μα ενας συνφορουμιτης δεν εχει γραψει κατι αρνητικο απο προσωπικη εμπειρια, ουτε ενα !! μα τοσο φανατικοι να ειναι που να βλεπουν οτι το σκυλι δεν παει καλα και να συνεχιζουν?

φαινεται οτι δεν μπορει ο ενας να πεισει τον αλλον................
 


Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
αλλά που προκύπτει το "ανθρωποποίηση του σκύλου" στο θέμα "ταίζω BARF" ???
το αντίθετο το καταλαβαίνω,πάω σουπερμάρκετ και ψωνίζω σακούλα απο εργοστάσιο που μέσα έχει πλήρως ελεγμένη και πλήρως ισορροπημένη διατροφή
Aναλογα ποιον ανθρωπο κοιτας ...

Η ξηρα τροφη σκυλων εχει ολα τα χαρακτηριστικα της ξηρας τροφης ζωων του 2011.Ειναι προφανως χαμηλης ποιοτητας, που θα συντηρησει με ασφαλεια το σκυλο μας ενω παρεχει σε εμας ευκολια και χαμηλο κοστος.
Ετσι ειναι πανω-κατω ολες οι τροφες ζωων , ειτε εχουν χαρουμενα κουνελακια στη συσκευασια ή οχι.
 


blackpit35

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
374
0
Kalamata
@ grekos Πολύ όμορφο και αληθινό το απόσπασμα από το “Να σου πω μια ιστορία - Το μαγαζί της αλήθειας” του Jorge Bucay που παραθέτεις. Ξέχασες να βάλεις και το τέλος της ιστορίας..

”Ντέμιαν. Κάτι που για μένα είναι επωφελές, δεν είναι απαραιτήτως επωφελές και για κάποιον άλλον. Μπορεί, δικαίως, κάποιος να πιστεύει ότι το αντίτιμο για κάποιο αγαθό είναι πάρα πολύ υψηλό. Είναι θεμιτό ο καθένας να αποφασίζει μόνος του τι αντίτιμο θέλει να πληρώσει σε αντάλλαγμα για κάτι που παίρνει, και είναι λογικό ο καθένας να επιλέγει τη στιγμή για να πάρει αυτό που ο κόσμος του προσφέρει, είτε αυτό είναι η αλήθεια, είτε κάποιο άλλο “όφελος”.
Εγώ δεν ήξερα τι να πω.
Και ο Χόρχε πρόσθεσε :
“Υπάρχει ένα παλιό αραβικό ρητό που λέει:
“Για να μπορέσεις να ξεφορτώσεις ένα φορτίο χαλβά
το πιο σημαντικό είναι να έχεις δοχεία για να το τοποθετήσεις το χαλβά”.
...με τη σοφία και την αλήθεια ισχύει το ίδιο, όπως με το χαλβά...”

Και παρόλο που είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες τέτοιου είδους συζητήσεις, καλύτερα να το κλείσουμε εδώ γιατί είμαστε τελείως, μα τελείως off topic! :) Να είσαι καλά!
 


grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω για άλλη μια φορά αλλά η ιστορία είναι του

Anthony de Mello και μάλιστα αρκετά παραποιημένη από την δική μου ισχνή γραφή.:)
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
ηδη απο 29 λεπτα ...........εφτασε 35.
Οντως πήγα σήμερα και έφτασε τα 0.35Ε.
Αλλά σαν καλός πελάτης μου έδωσε δωρεάν 3kg.

Εγώ λέω να μαζευτούμε να αγοράζουμε σε bulk για να μας κάνουν και προσφορές :D
 


Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
Η αλήθεια είναι στους Sex Pistols παιδιά, μην το ψάχνετε άδικα :D

Εγώ πάντως έχω βρει τη χρυσή τομή μεταξύ barf και κροκέτας:
Του δίνω ξηρά τροφή καλής ποιότητας και την συμπληρώνω με καλής ποιότητας ωμές (σχεδόν) πρωτείνες (μοσχαρίσιο κυμά, κοτόπουλο και σολωμό).
 


takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Η αλήθεια είναι στους Sex Pistols παιδιά, μην το ψάχνετε άδικα :D

Εγώ πάντως έχω βρει τη χρυσή τομή μεταξύ barf και κροκέτας:
Του δίνω ξηρά τροφή καλής ποιότητας και την συμπληρώνω με καλής ποιότητας ωμές (σχεδόν) πρωτείνες (μοσχαρίσιο κυμά, κοτόπουλο και σολωμό).
Καλησπέρα,

θα σου ήταν εύκολο σε παρακαλώ να διευκρινήσεις το "σχεδόν"

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 


Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
Καλησπέρα,

θα σου ήταν εύκολο σε παρακαλώ να διευκρινήσεις το "σχεδόν"

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

1η γραμμή άμυνας: Αφού αγοράσω τον κυμά/κοτόπουλο/σολωμό, τα χωρίζω σε μερίδες και τα βάζω στην κατάψηξη στους -14.


2η γραμμή άμυνας: Κάθε μέρα ξεπαγώνω εναλλάξ ένα απο τα 3 για να του δώσω. Αφού ξεπαγώσει η μερίδα και πριν του δώσω να φάει, βάζω τη μερίδα σε ένα μπολ και το γεμίζω με βραστό νερό. Το αφήνω για 2-3 λεπτά στο καυτό νερό και μετά το βάζω σε κρύο νερό για να κρυώσει γρήγορα και του το δίνω μαζί με τις κροκέτες.

Άρα το "σχεδόν" σημαίνει αφενώς κατάψηξη και αφετέρου καψάλισμα.
 


takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
1η γραμμή άμυνας: Αφού αγοράσω τον κυμά/κοτόπουλο/σολωμό, τα χωρίζω σε μερίδες και τα βάζω στην κατάψηξη στους -14.


2η γραμμή άμυνας: Κάθε μέρα ξεπαγώνω εναλλάξ ένα απο τα 3 για να του δώσω. Αφού ξεπαγώσει η μερίδα και πριν του δώσω να φάει, βάζω τη μερίδα σε ένα μπολ και το γεμίζω με βραστό νερό. Το αφήνω για 2-3 λεπτά στο καυτό νερό και μετά το βάζω σε κρύο νερό για να κρυώσει γρήγορα και του το δίνω μαζί με τις κροκέτες.

Άρα το "σχεδόν" σημαίνει αφενώς κατάψηξη και αφετέρου καψάλισμα.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!
 


golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Καλημερα σε ολους!
Βρε παιδια,θα ηθελα μια μικρη βοηθεια..Επειδη το θεμα της διατροφης με απασχολει πολυ,και επειδη ολα τα ειδη,ξηρα-barf-μαγειρευτο εχουν τα θετικα τους,προσπαθω να ξεχωρισω απο το καθενα αυτα που θα ηθελα...Διαβαζω για την barf και εχω εντυπωσιαστει με τα αποτελεσματα που γραφουν αρκετοι,αλλα πειτε το κολλημα,δεν μπορω να βαλω την υγειηνη σε δευτερη μοιρα.Εχει ομως ενα μεγαλο συν,το οποιο για μενα ειναι πολυ σημαντικο,τα κοκκαλα.Περισσοτερο λογω καθαριοτητας των δοντιων.Μεχρι τωρα,τρωει ενα μεγαααλο μοσχαρισιο κοκκαλο τον μηνα,αντε και δυο φορες,το οποιο κανει αρκετα καλη δουλεια στα δοντια,αλλα πρωτα (πειτε το για την ιδεα και μονο)το ριχνω ενα ζεμαστισμα σε καυτο νερακι..Εννοειται βεβαια οτι το κοκκαλο αυτο δεν σπαει σε μυτερα κομματια,θα ελεγα δεν σπαει με τιποτα και ο κυριος ισα που τρωει το μεδουλι και γρατζουναει τα δοντια στις ακρες,ειναι αδυνατον να το σπασει.
Αυτο που θα ηθελα να μαθω αν γνωριζει καποιος,ειναι το ποια αλλα κοκκαλα θα μπορουσα να του δινω εντελως ωμα και σε μεγαλυτερη συχνοτητα.Αρνισια ισως? Η μηπως δεν διαφερει σε τιποτα αυτο που σκεφτομαι να κανω,απο την Barf ? Οτι δηλαδη,αν ειναι να παθει κατι απο ωμο κρεας,θα το παθει και απο το ωμο κοκκαλο ?
Σορρυ αν ακουγεται ηλιθιο ολο αυτο,αλλα προσπαθω να βγαλω μια ακρη..
 


ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.966
126
Πάτρα
Βρε milva... αποφεύγεις να απαντήσεις με ένα Ναι ή Όχι :D

Μια ερώτηση κάνω σε ολους.
Θα τρώγατε μια επεξεργασμένη τροφή για σκύλους?
Δεν χρειάζεται να το γράψετε εδώ απλά αναρωτηθείτε πραγματικά τι σημαίνει καθαρή τροφή...
Θα σ φανεί περίεργο αν σ πω ότι έχω δοκιμάσει; Δεν μ άρεσε ιδιαίτερα... Μπορεί να μην μ άρεσε η τροφή που δίνω στο σκυλί μου για να μην τρώει ωμά πχ όπως πολλοί θα έλεγαν ότι τρώει "στη φύση", αλλά ούτε καναβούρι θα έτρωγα κ μν μ πεις ότι τα καναρίνια στο φυσικό τους περιβάλλον τρώνε καναβούρι! Για να είναι κοντά στον άνθρωπο τα προσαρμόσαμε κ τα σκυλιά κ τα καναρίνια κ τα χάμστερ κλπ. αυτό δεν σημαίνει ότι τα εξομοιώσαμε! Ούτε κ πρέπει νομίζω... Ξηρά τροφή για ανθρώπους όπως αναφέρθηκε πιο πάνω για τους αστροναύτες ναι θα έτρωγα γιατί είναι για ανθρώπους.
Προσωπικά πιστεύω ότι το τι τρώει το σκυλάκι εξαρτάται με τι θα ένιωθε άνετα να του δίνει το αφεντικό. Ξέρω κάποιον με μανία με τους Βέλγους, έχει 2-3 κ τους ταϊζει ωμά κοτόπουλα. Όταν μ το είχε πει είχα πάθει σοκ... Νόμιζα ότι το να γευτούν αίμα έπρεπε να το αποφεύογυμε αλλά μ εξήγησε διάφορα υπερ αν κ δν με έπεισε. Εκείνο που ψέλλισα μέσα στην τρομάρα μου ήταν "κ η σαλμονέλλα?" Απάντησε ότι τους δίνει αυτά που τρώνε κ οι ίδιοι, αλλά υποθέτω πάντα ότι οι ίδιοι δεν τα τρώνε ωμά κ στις υψηλές θερμοκρασίες το μικρόβιο σκοτώνεται... Τώρα τι να πω? Περί ορέξεως...
 


ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.966
126
Πάτρα
1η γραμμή άμυνας: Αφού αγοράσω τον κυμά/κοτόπουλο/σολωμό, τα χωρίζω σε μερίδες και τα βάζω στην κατάψηξη στους -14.


2η γραμμή άμυνας: Κάθε μέρα ξεπαγώνω εναλλάξ ένα απο τα 3 για να του δώσω. Αφού ξεπαγώσει η μερίδα και πριν του δώσω να φάει, βάζω τη μερίδα σε ένα μπολ και το γεμίζω με βραστό νερό. Το αφήνω για 2-3 λεπτά στο καυτό νερό και μετά το βάζω σε κρύο νερό για να κρυώσει γρήγορα και του το δίνω μαζί με τις κροκέτες.

Άρα το "σχεδόν" σημαίνει αφενώς κατάψηξη και αφετέρου καψάλισμα.
Επειδή έχω μουρλή με κάτι τέτοια μάνα κ τα έχει ψάξει από όταν ήμαστε πιτσιρίκια για μας: Η κατάψυξη στους -18 βαθμούς κελσίου για τουλάχιστον 24 ώρες καταστρέφει τα παράσιτα(τριχομονάδες) αλλά δεν κάνει τίποτα στα μικρόβια (σαλμονέλλα) που συντηρούνται μαζί με το κρέας. Για να καταστραφούν πρέπει η εσωτερική θερμοκρασία του κρέατος να φτάσει τους 75 βαθμούς, πράγμα που δεν γίνεται με ένα ζεμάτισμα... Οπότε;;;
 


Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
Επειδή έχω μουρλή με κάτι τέτοια μάνα κ τα έχει ψάξει από όταν ήμαστε πιτσιρίκια για μας: Η κατάψυξη στους -18 βαθμούς κελσίου για τουλάχιστον 24 ώρες καταστρέφει τα παράσιτα(τριχομονάδες) αλλά δεν κάνει τίποτα στα μικρόβια (σαλμονέλλα) που συντηρούνται μαζί με το κρέας. Για να καταστραφούν πρέπει η εσωτερική θερμοκρασία του κρέατος να φτάσει τους 75 βαθμούς, πράγμα που δεν γίνεται με ένα ζεμάτισμα... Οπότε;;;
Ναι στους -18 το έχω, δικό μου λάθος δεν το θυμόμουν καλά.
Ξανατσέκαρα την κατάψηξη όμως και πράγματι στους -18 το έχω.

Επίσης, απο το κοτόπουλο του δίνω ΜΟΝΟ φτερούγες, οι οποίες δεν έχουν πολύ χοντρό κρέας κι έτσι αν τις αφήσεις αρκετή ώρα στο βραστό νερό, το κρέας πιάνει πάνω απο 78 βαθμούς. Το ζητούμενο είναι να ζεματιστεί το εσωτερικού του κρέατος όπως είπες, χωρίς όμως να βράσουν τα κοκάλα, γι'αυτό και τις ζεματίζω αλλά δεν τις βράζω.

Ο κυμάς είναι πιο εύκολος στο ζεμάτισμα γιατί απλώνεται με ένα πιρούνι κι έτσι το εσωτερικό του ζεματίζεται δεόντως :)