Κτηνίατροι και B.A.R.F.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Το γαλα τις αγελαδας ειναι για τα μοσχαρακια ,οι παρενεργειες της ωμης διατροφης φαινονται πολυ συντομα απο την ξηρα τροφη πολυ αργοτερα και χωρις επιστροφη,και εμεις τρωμε κονσερβες πινουμε και αλκοολ και για αυτο εχουμε συκωτι σε 5-6πλασιο μεγεθος,το ωμο κρεας ομως για ενα ως επι το πλειστον σαρκοφαγο ζωο δεν ειναι επικινδυνο οι παρενεργειες ειναι και αυτες σε αριθμο πολυ λιγες και σε λογικα πλαισια δεν φταιει ομως μονο η τροφη φταει και το σκυλι.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Δηλαδη αν ενα σκυλι αρρωστησει απο καποια τροφη δεν σημαινει οτι αυτο δεν ειναι καλο για ολα τα αλλα σκυλια,μπορει ο συγκεκριμενος σκυλος να εχει καποιο προβλημα σε καποιο συστατικο.και παιζουν πολλα ρολο,ποτε ξεκινησε το σκυλι να τρωει καποια τροφη ο σκυλος? πρεπει να γινει συνηθεια,π.χ. ακομα και βιταμινες αν δεν τις εχει παρει ποτε ισως να εχει προβλημα και με αυτες.

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
δεν ξερω εαν μπορω να διαφωνησω μετα περισσοτερα και καποια ειναι πολυ χρησιμα: αλλα θα ηθελνα να μου εξηγησει γιατι υπαρχει τετοια διαφορα στην εμφανιση ενος σκυλου οταν αρχιζεις να του δινει πλαταρια? (ή αυξανεις την ποσοτητα αυτων αν ταίζεις ηδη)

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
μια σκεψη πανω στο αρχικο μηνυμα:

"Είναι κοινή παραδοχή ότι οι πρώτοι λύκοι εξημερώθηκαν όταν πλησίασαν τις φωτιές των ανθρώπων και τρέφονταν με τα υπολείμματα της ανθρώπινης διατροφής. Τα υπολείμματα αυτά ήταν τροφές ωμές αλλά και μαγειρεμένες. Σε ανταπόδοση, βοηθούσαν τον άνθρωπο στο κυνήγι, ή τον προστάτευαν από κλεφτές και άλλα άγρια ζώα. Τα ζώα που προσάρμοσαν το πεπτικό τους σε αυτή την διατροφή επιβίωσαν και έδωσαν απογόνους. Τα υπόλοιπα πέθαναν. Μετά από 100.000 χρονιά εξέλιξης, μετάλλαξης, φυσικής επιλογής αλλά και ανθρώπινης επιλογής τα ζώα προσαρμόστηκαν στις ανάγκες του ανθρώπου, και φτάσαμε στο σήμερα όπου υπάρχουν εκατοντάδες φυλές σκύλων όλων των μεγεθών , χρωμάτων και χρησιμότητας. Είναι φανερό ότι δεν είναι αρκετό πια, το να δελεάσεις με λίγο φαγητό ένα λύκο και τελικά να τον εξημερώσεις. Αυτό θα γινόταν και σήμερα. Κάποια γενετική μετάλλαξη είναι απαραίτητη."

Αν δεχτουμε οτι ο σκυλος εξελιχθηκε συντροφευοντας τον ανθρωπο και τρωγωντας τα αποφαγια του τοτε μαλλον η καταλληλοτερη τροφη σε σχεση με την εξελιξη του ειναι τα αποφαγια του ανθρωπου. δηλαδη τροφες παμφαγου μαγειρεμενες και μη. βεβαια αναλογα θα πρεπει να εχει αλλαξει κατα την εξελιξη του και το πεπτικο συστημα καθως και τα δοντια του. γιατι οι σκυλοι εχουν ακομα κυνοδοντες? σε ποσα χρονια απο τωρα δεν θα εχουν? ποσες χιλιαδες χρονια χρειαζονται για να μεταλλαχθει και να προσαρμοστει ενα ειδος στις συνθηκες του περιβαλλοντος του και τις διατροφικες του συνηθειες? εχει ηδη γινει καποιο ποσοστο αυτης της μεταλλαξης? δηλαδη ο σκυλος εχει γινει παμφαγο? ποια ειναι η διαφορα του πεπτικου του σε σχεση με του ανθρωπινου πεπτικου?
Επισης ηθελα να πω οτι γενικα οι ανθρωποι εχουν βιομηχανοποιησει ολες τις τροφες που αφορουν τα ζωα μαζικης παραγωγης και καταναλωσης. Δηλαδη οι αγελαδες, τα προβατα οι κατσικες τρωνε βιομηχανοποιημενη μπαμπακοπιτα, τα κοτοπουλα τρωνε μεταλλαγμενο καλαμποκι, τα κουνελια τρωνε κουνελινη, τα ψαρια ιχθυοτροφειου τρωνε ιχθυαλευρα κλπ για να μην αναφερω τωρα και τα αντιβιοτικα και διαφορες ορμονες που χρησιμοποιουνται για την ραγδαια αναπτυξη τους και την αντοχη σε ασθενειες. Υπο αυτο το πρισμα λοιπον κανεις πλεον δεν τρωει φυσικη τροφη. ουτε τα χαμηλοτερα ουτε τα ψηλοτερα στην τροφικη αλυσιδα οντα του πλανητη γη. και ξερουμε ολοι τι συνεπειες εχει αυτο στην υγεια γενικως. οσον αφορα τους σκυλους η βιομηχανοποιημενη τροφη υπαρχει τα τελευταια 60 χρονια αν δεν κανω λαθος και οι συνεπειες στην υγεια τους ειναι φανερες κατα τη γνωμη μου. παντα ειχα την απορια γιατι τα δικα μου σκυλια που ειχαν την καλυτερη φροντιδα και "καταλληλες ειδικες τροφες" ολο κατι παθαιναν, ενω τα σκυλια του παππου, θειου, γειτονα στο χωριο που τρεφονταν με οτι υπηρχε, αν υπηρχε, χωρις ιατρικη παρακολουθηση, εμβολια, φροντιδα, αγαπη και προδερμ ήταν υγιη και ζουσαν χροοοονια δεμενα πανω στο βαρελι πετρελαιου. Τυχαιο? δε νομιζω!
τελικα εγω δεν εχω καταληξει ως προς το ποια διατροφη ειναι η καλυτερη για το ειδος σκυλος, αλλα σιγουρα ξερω ποια ειναι η χειροτερη. Ενα σακι γεματο απο κατι που με καναν να πιστευω σφοδρα οτι ειναι τροφη για σκυλους.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Τελικα εγω δεν εχω καταληξει ως προς το ποια διατροφη ειναι η καλυτερη για το ειδος σκυλος, αλλα σιγουρα ξερω ποια ειναι η χειροτερη. Ενα σακι γεματο απο κατι που με καναν να πιστευω σφοδρα οτι ειναι τροφη για σκυλους.
Κανείς δεν ξέρει ποιά είναι η καλύτερη διατροφή για τον σκύλο. Ούτε εσύ, ούτε εγώ, ούτε ο κτηνίατρος...
Αλλα όπως έγραψες μας έχουν προγραμματίσει να πιστεύουμε ότι το φαγητό του σκύλου το βρίσκουμαι μόνο σε petshop, μέσα σε τσουβάλια στα ράφια. Ο σκύλος έχει γίνει καταναλωτικό προιόν, μια μπίζνα. Μια μπίζνα το οποίο για να υπάρχει και να τα οικονομά πρέπει να νιώθουμε ότι την έχουμε ανάγκη και χωρίς αυτήν υπάρχει το χάος.

Eammon

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2010
516
0
Αθηνα
Παιδια σορρυ αλλα δεν με πειθει για κανενα λογο το ολο κειμενο και οι οποιες αποψεις περι λανθασμενης διατροφης με ωμα!Ο τελευταιος σκυλος που χασαμε στην οικογενεια μου ηταν ο Ivan....ενας ποιμενικος Καυκασου....τον οποιο δυστυχως χασαμε περυσι το καλοκαιρι σε βαθεια γεραματα!!!Εφυγε" σε ηληκια 15,5 ετων....και απο την πρωτη μερα που εφτασε στα χερια μας μεχρι και την προτελευταια του....η διατροφη του ηταν αποκλειστικα barf!!!Η θυληκια με την ιδια ακριβως διατροφη εφυγε στα 13 χρονια και μαλιστα απο καλααζαρ!!!Κατα τα αλλα ηταν υγειεστατοι και οι 2 τους!!!
Λογικα αν το σκεφτειτε......το συνολο των βιταμινων αλλα και των στοιχειων που πρεπει να λαμβανει ενας οργανισμος......οσο και πληρης να ειναι αυτη η κροκετουλα με τιποτα δεν μπορει να συγκριθει με το φρεσκο!!!Και ειδικα μετα απο τις τοοοοοοοσες μερες που μενει ανοιχτο αυτο το τσουβαλακι με την ξηρα......ε...οσο να ναι στο τελος καταληγει να ειναι σκετη "αλευροσκονη"!!!

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
44
www.proudtobegreek.eu
Παιδια σορρυ αλλα δεν με πειθει για κανενα λογο το ολο κειμενο και οι οποιες αποψεις περι λανθασμενης διατροφης με ωμα!Ο τελευταιος σκυλος που χασαμε στην οικογενεια μου ηταν ο Ivan....ενας ποιμενικος Καυκασου....τον οποιο δυστυχως χασαμε περυσι το καλοκαιρι σε βαθεια γεραματα!!!Εφυγε" σε ηληκια 15,5 ετων....και απο την πρωτη μερα που εφτασε στα χερια μας μεχρι και την προτελευταια του....η διατροφη του ηταν αποκλειστικα barf!!!Η θυληκια με την ιδια ακριβως διατροφη εφυγε στα 13 χρονια και μαλιστα απο καλααζαρ!!!Κατα τα αλλα ηταν υγειεστατοι και οι 2 τους!!!
Λογικα αν το σκεφτειτε......το συνολο των βιταμινων αλλα και των στοιχειων που πρεπει να λαμβανει ενας οργανισμος......οσο και πληρης να ειναι αυτη η κροκετουλα με τιποτα δεν μπορει να συγκριθει με το φρεσκο!!!Και ειδικα μετα απο τις τοοοοοοοσες μερες που μενει ανοιχτο αυτο το τσουβαλακι με την ξηρα......ε...οσο να ναι στο τελος καταληγει να ειναι σκετη "αλευροσκονη"!!!
Η δικιά μου έζησε μέχρι τα 18 τρώγοντας μαγειρευτό κατά κύριο λόγο(χωρίς να ξέρουμε τι έπρεπε και τι όχι να τρώει),τα πάντα απ'όσα τρώγαμε και εμείς και σίγουρα πολλά απ'όσα είναι ακατάλληλα για σκύλους.Επίσης έτρωγε όποτε ήθελε μιας και είχε μονίμα φαγητό στο πιάτο της.Έτρωγε κάπου κάπου μπισκοτάκια για σκύλους και καμιά φορά ελάχιστη ξηρά πάντα σε συνδυασμό με μαγειρευτό.Όμως δε ξέρω αν έφταιγε η διατροφή της που έζησε τόσο,ίσως και να έτυχε,να είχε γερή κράση.Για να πώ την αλήθεια δε μου αρέσει η ξηρά..αλλά δε ξέρω και τα "κακά" της barf...
Σαν τεχνολόγος όμως ξέρω οτι ποτέ δε μπορούμε να συγκρίνουμε το φρέσκο με το αποξηραμένο και να πούμε πως είναι το ίδιο όσο και αν εμπλουτιστεί το δεύτερο.

Last edited:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
τα σκυλιά που χάθηκαν απο κόκκαλο και αυτά που κινδυνεύουν
έτρωγαν ωμή διατροφή?
μιλάμε για κόκκαλα ωμά?
ή κόκκαλα απο ανθρώπινα αποφάγια?
πιστεύω πως αξίζει να γίνει αυτή η διευκρίνηση απο το νέο μέλος μας και ειδικό επιστήμονα κύριο Χατζηκώστα

προσωπικά ταίζω πολύ κόκκαλο σχεδόν δύο χρόνια το ένα σκυλί
και σχεδόν ένα χρόνο τρία ακόμα σκυλιά
και δεν μπορώ να διακρίνω ποτέ κάτι άλλο στα κόπρανά τους πλην σκόνης απο κόκκαλα
βέβαια
έχω διαβάσει μαρτυρίες μελων που έβρισκαν ολόκληρα κομμάτια μεγαλύτερα κι απο έναν πόντο στα κόπρανα του σκύλου τους
και βέβαια αυτό ενέχει πολύ κίνδυνο
αλλά ήταν ζώα με προβληματικό στομάχι που ξεκίναγαν την ωμή διατροφή

Eammon

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2010
516
0
Αθηνα
Δεν μου εχει τυχει ποτε να παθει καποιο απο τα σκυλια μου κατι απο κοκαλο.....αλλα ουδεποτε δεν εχει μπει στο στομα τους....τουλαχιστον οσο ειμαι εγω μπροστα.....κοκαλο.......ειτε μαγειρεμενο,ειτε βρασμενο,ειτε ψητο!Εννοειται πως αλλαζει η δομη του κοκαλου με το βρασιμο-ψησιμο κλπ.......και σπαζοντας το γινεται ιδιαιτερα αιχμηρο!Δοκιμαστε το και μονοι σας να το διαπιστωσετε αν θελετε!!!

chatzikostas

Member
31 Ιουλίου 2011
6
0
Καλησπερα σας

Λογω υποχρεωσεων δεν μπαίνω στο internet τακτικά, για αυτό λυπάμαι αν δεν μπορω να απαντησω γρηγορα σε ότι με ρωτατε.
Αυτό που πρέπει να καταλάβετε όλοι σας είναι ότι ταίζοντας BARF βαζετε σε κίνδυνο όχι μονο την υγεία του σκύλου σας αλλα και την δική σας υγεία. Συγγνώμη αν ειμαι δραματικός αλλα βασίζεστε σε λάθος συμπεράσματα.
Ο σκυλος δεν εχει κοντό πεπτικό και ετσι δεν κινδυνευει από Salmonella.
H Salmonella « προκαλει εντεροκολίτιδα με συμπτωματα εμετών και αιμορραγικής διαρροιας. Ορισμένα ζώα εμφανίζουν σηψαιμία και το συνδρομο διαχυτης ενδαγγειακής πήξης, ενώ άλλα μονο διαρροια λογω των τοξινων που τα βακτηρια παραγουν….. οι ιδιοκτητες των ζωων πρεπει να λαμβάνουν μετρα υγιεινης σε ότι αφορα την απομακρυνση των κοπρανων των αρρωστων ζώων» Τιμ. Ραλλης Γαστρεντερολογια του σκυλου και της γατας.
( Στην τοξοπλάσμωση) τα συμπτωματα δεν είναι χαρακτηριστικά και αναλογα με τη αντιμετώπιση των αλλοιώσεων στο αναπνευστικό, πεπτικό ή νευρικό συστημα παρατηρείται πυρετός, δυσπνοια, πνευμονία ανορεξία, εμετοι, καταπτωση, απίσχναση, διαρροια, αμυγδαλίτιδα, λεμφαδενίτιδα, ικτερος ή συμπτώματα εγκεφαλίτιδας. Η πορεια της νόσου διαρκει 1-4 εβδομάδες και μπορει να καταλήξει σε θανατο. Η συγγενής μόλυνση προκαλει θανατο ή γεννηση θνησιγενών ατόμων. Τα νεογεννητα σκυλακια παρουσιάζουν διαρροια , δυσπνοια και νευρικά συμπτώματα.
Ο σκυλος μολύνεται από το εδαφος και τις τροφες που περιεχουν σποροφόρες κυστεις ( κοπρανα γατας) ή ιστικές κύστεις ( κρεας διαφόρων ζωων).
……… παρ όλα αυτά δεν αποκλείεται κατά την οξεια φαση της λοιμωξης οι ανθρωποι που ερχονται σε στενη επαφη με τον σκυλο, να μολυνθουν από τροφοζωίδια. Ορεστης Παπαδόπουλος. Λοιμωδη νοσήματα των ζώων.
Όλοι γνωρίζουμε ποσο επικινδυνη είναι η τοξοπλάσμωση στις εγκυες γυναίκες.
Αυτά γραφουν καθηγητες του Αριστοτελειου Πανεπιστημίου. Ανθρωποι εξυπνότεροι από εμενα και εγω τα σεβομαι. Με την σειρα μου τα μοιράζομαι μαζί σας. Εσεις επιλεγετε τι θα ταίσετε.
Για τα κοκκαλα ένα θα πω: Απαγορευονται. Ωμα, μαγειρεμενα, καπνιστα, Απαγορευονται. Προκαλω τον οποιονδηποτε από σας να παραστει σε ένα κλυσμα σκυλου μετα από το Πασχα. Μην μου λετε για σκυλους που εζησαν ως τα βαθια γεραματα τρωγοντας κοκκαλα. Μου θυμιζετε αυτό που λεω και εγω για το καπνισμα. Ο παππους μου πεθανε 85 ετων και καπνιζε. Αρα το καπνισμα δεν προκαλει καρκινο.
Είναι όμως σωστό από ένα παραδειγμα να δημιουργουμε κανόνα;
Οι πελατες μου όλο με ρωτανε: γιατι γιατρε τα αδεσποτα που τρωνε σκουπίδια δεν παθαινουν τίποτα και το δικό μου επαθε αλλεργία/ καλα αζαρ/ ερλίχια;
Λοιπον παθαίνουνε και πεθαίνουνε. Εργαζομαι στην Ελληνική φιλοζωική. Εχω υπ ευθύνη μου 120 αδεσποτα που αλλαζουν σε μηνιαία βαση. Παθαινουνε ότι και οι αλλοι σκυλοι. Και πεθαίνουνε και κανεις δεν νοιαζεται. Ο μεσος ορος ζωής τους είναι 4-5 χρόνια. Αυτά που ζουνε εξω από αυλές και τα ταίζουνε φιλόζωοι φτανουν και βαθιά γεράματα αλλα ο μεσος αδεσποτος πεθαίνει σε αυτή την ηλικία. Πεθαίνει όταν είναι κουτάβι από τυφο, πεθαίνει στον χρόνο από ερλίχια και πεθαίνει αργότερα από καλα αζαρ. Εκτός από αυτά πεθαίνει από φολες , τροχαία και από ασιτία.
Εξω από το ιατρειο μου ειχα τεσσερα σκυλιά. Σημερα εχω δυο. Νομίζετε ότι πρόσεξε την απουσία τους κανενας άλλος εκτος από εμενα και τον γερο που τα ταιζε;
Εφυγα πάντως από το θεμα.
Τελικά ακόμα και αν η BARF διατροφή είναι η πιο σωστή, οι υγειονομικοι κινδυνοι που συνεπαγεται μια τετοια διατροφή, ακυρωνουν την οποιαδήποτε αξία της.
Το σημερινό μοσχαρι, το σημερινό πουλερικό, το σημερινό χοιρινό- όπως σωστα αναφερει η ghost girl-πολύ απέχει από το ελαφι και τον λαγό που θα πιασει ενας λύκος στα δαση.
Επίσης ο κτηνιατρος όπως και ο γιατρός μπορει να συμβουλευσει και όχι να υποχρεώσει.
Ευχαριστω για την υπομονή σας.

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
44
www.proudtobegreek.eu
Ποια θεωρείτε εσείς σωστότερη τροφή και για ποιο λόγο?Βάση της εμπειρίας σας...
Ευχαριστούμε πολύ για τον πολύτιμο χρόνο σας και που απαντάτε στις ερωτήσεις μας!!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
ευχαριστούμε βέβαια
και αλίμονο
δεν χρειάζεται να ζητάτε συγνώμη
ο καθένας γράφει όταν μπορεί (τι άλλο να κάνει άλλωστε :lol: )

βέβαια
εγώ διατηρώ τις επιφυλάξεις μου αναφορικά στην σαλμονέλα και τα υπόλοιπα (και αλήθεια νιώθω κάπως γελοίος να αμφισβητώ κτηνίατρο που παραθέτει κείμενα καθηγητών πανεπιστημίου)
οι επιφυλάξεις μου είναι μόνο και μόνο επειδή ακόμα και ο κατοικίδιος σκύλος ,για να μην μιλάμε άλλο για τον λύκο, θάβει τροφή ενστικτωδώς και την καταναλώνει αργότερα
αυτό το ενστικτωδώς κατ εμέ είναι ουσιώδες-πολύ.
το θαμμένο κρέας δεν είναι δυνατόν να είναι ελεύθερο απο τεράστιο μικροβιακό φορτίο
προφανώς -στα ημιμαθή μάτια μου τουλάχιστον- το σώμα του είναι προετοιμασμένο για κατανάλωση μικροβίων αφού και ψοφίμια ακόμα να βρεί θα τα φάει

τελικά πάντως
τα σκυλιά που αναφέρεται ότι πέθαναν απο κόκαλα
είχαν φάει ωμά κόκαλα και έκαναν ωμή διατροφή? ή είχαν φάει μαγειρεμένα και έτρωγαν κυρίως ξηρά? ή κάτι άλλο?
γιατί κι εγώ σας προκαλώ να σας φέρω την σκύλα μου για κλύσμα και ότι άλλο θέλετε να δούμε αν υπάρχει οτιδήποτε αχώνευτο ή αλλο
τρώει σχεδόν καθημερινά ζώα παραγωγής μου απο γουρούνι και μοσχάρι μέχρι αρνί και κοτόπουλο κουνέλι κλπ και δεν έχει κανένα πρόβλημα απολύτως ούτε στις εξετάσεις τις ούτε στις κενώσεις τις και είναι μικρόσωμο άρα πιο εύκολα θα μπλόκαρε κάτι κάπου ας πούμε

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Για τα κοκκαλα ένα θα πω: Απαγορευονται. Ωμα, μαγειρεμενα, καπνιστα, Απαγορευονται. Προκαλω τον οποιονδηποτε από σας να παραστει σε ένα κλυσμα σκυλου μετα από το Πασχα. Μην μου λετε για σκυλους που εζησαν ως τα βαθια γεραματα τρωγοντας κοκκαλα. Μου θυμιζετε αυτό που λεω και εγω για το καπνισμα. Ο παππους μου πεθανε 85 ετων και καπνιζε. Αρα το καπνισμα δεν προκαλει καρκινο.
Καλησπέρα σας.

Εφόσον η μοριακή δομή του κοκάλου δεν αλλάζει αν δεν μαγειρευτεί..(άρα τα κόκαλα είναι και πολύ πιο μαλακά..) τι κίνδυνος υπάρχει πέρα της μόλυνσης από αυτά?
Σίγουρα τα ζώα που επέζησαν από διατροφή που περιείχε ψημένα κόκαλα ήταν - είναι κατά γενική ομολογία τυχερά..

Εσείς τι μέθοδο προτείνεται ως πρόληψη πριν φτάσει το ζώο στον καθαρισμό?

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
Εγω συμφωνω σε ενα πραγμα μια και πιασαμε τα του υγεινομικου ενδιαφεροντος
το ελαφι και τα αγρια πουλια δεν εχουν σχεση με την κοτα οντως
αλλα σε ποια βαση?

το ελαφι στην αγρια φυση μπορει να εχει την πασα ασθενεια
τα κρεατα που ειναι προορισμενα για ανθρωπινη καταναλωση ειναι ελεγμενα και πολυ ποιο ασφαλη (αν και εγω προσωπικα προτιμω το αγριο :p)
τωρα αν μιλαμε για καποιες νοσους που εχουν παρουσιαστει κατα καιρους απο αυτες εχουμε και εμεις το ιδιο κινδυνο
αν ειναι ετσι να αρχισουμε την ξηρα και εμεις :D

ολο αυτο το θεμα που υπαρχει εμενα ξερετε τι μου θυμιζει?
παρτε παραδειγμα τα κρεοπωλεια παλια εκοβαν σε ξυλινους παγκους... επαθε κανεις ποτε τιποτα απο αυτο?
με αυτους τρωγαμε 1000αδες βακτιρια παραπανω απο οτι τωρα... και το ανοσοποιητικο μας ηταν δυνατοτερο
τους απαγορευσαν γιατι λεει ειχαν βακτηρια... :D

η αποστειρωση ή η υπερβολικη απολυμανση στα τροφιμα γενικα ειναι σφαλμα.
εξασθαινει τις αμυνες μας και κανει τις εταιριες φαρμακων να θησαυριζουν.... ειδικα τωρα που οι τροφες οσο παει με την επεξεργασια χανουν και την θρεπτικη τους αξια.... κανουν θραυση τα συμπληρωματα διατροφης

και για να ειμαι λιγο συνομοσιολογος
αυτο βοηθαει και το θελουν οι εταιριες φαρμακων
ο δυνατος οργανισμος δεν ειναι πηγη εσοδων για αυτες
και κινουν πολυ χρημα στην αγορα
ανθρωπων και σκυλων

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Στον Αμαζόνια υπάρχουν φυλές ανθρώπων που απαγορεύουν την επαφή με τους λευκούς.
Έχουν εξαφανηστεί χωριά ολόκληρα γιατί πήγε κάποιος ξένος εκει. Εμείς οι "καθαροί" οι πολιτισμένοι, αν πάμε σε τέτοιο χωριό θα τους μολύνουμε όλους απο τα μικρόβια που κουβαλάμε :D

Κατα κάποιο τρόπο το ανοσοποιοτικό τους ήταν αδιάβαστο/αδύναμο για τον ερχομό του λευκού διάολου...
Το ίδιο βλέπω και με τα σκυλιά και την διατροφή τους. Υπερβολικά περιορισμένη τροφή το οποίο δεν προετοιμάζει τον οργανισμό του για τον έξω κόσμο. Σε αυτό φταίνε και οι κτηνίατροι που με την πρώτη δυσκολία ανοίγουν το troubleshooting βιβλίο τους και χορηγούν αντιβιώσεις και τροφές χωρίς θρεπτικά συστατικό (πχ Πονάει η κοιλιά του, δώσε του SciencePlan. Γεμάτο ρύζι... θα κρύψει τα συμπτώματα).

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
Σωστο... μην ξεχναμε αλλως τε τη γενοκτονια που προκαλεσαν οι αγγλοι και μετα οι αμερικανοι στο νεο κοσμο οταν τους εδωσαν κουβερτες μολυσμενες με διαφορες ασθενειες που δεν υπηρχαν εκει
και τους θερισαν

chatzikostas

Member
31 Ιουλίου 2011
6
0
Καλησπέρα σας
Με ρωτατε συνεχως για τα κοκκαλα. Σας το ανεφερα ότι για εμένα μονο κακό κανουν. Γιατι να φαει ενας σκυλος κόκκαλα; Για να παρει ασβεστιο; Για τον μυελο; Για να καθαρίσει τα δόντια του; Για να χρησιμοποιήσει τους κυνόδοντές του; Υπάρχουν πιο απλοι τροποι να του τα εξασφαλίσετε αυτά τα πραγματα. Δεν μπορω να φανταστω το οποιοδήποτε σαρκοβόρο ζωο που θα του δοθει η ευκαιρία να διαλέξει μεταξύ ενός πιατου με φιλέτο και ενός πιατου με οστα, να διαλεγει να φαει κοκκαλα. Ενταξει ειμαι προκατειλλειμενος με αυτά γιατι τα εχω βγαλει από δοντια, ουρανίσκο, οισοφαγο, στομαχι, εντερο και πρωκτό. Μαγειρεμενα ως επι το πλείστον. Μετα το Πασχα που δινουνε τα υπολλειματα του αρνιου στον σκυλο γινεται το ελα να δεις. Αν ένα οστό σπασει ειτε μαγειρεμενο είναι ειτε ωμό παλι ζημια θα κανει. Δεν εχω πολλους πελατες που δινουν ωμα κοκκαλα στα ζώα τους. Αλλα και παλι δεν εχουν διατροφική αξία αν ο σκυλος τρωει ισορροπημενο διαιτολογιο. Αν θελει να καθαρίσει τα δοντια του μετα το γευμα, ας παρει νήμα.
Το γεγονός ότι καποιο τεμαχιο κρεατος φτάνει στον χασαπη δεν σημαίνει ότι είναι αποστειρωμενο. Μπορει καλλιστα να προερχεται από αρρωστο ζώο ή να επιμολύνθηκε στην συνεχεια από λαθος χειρισμους ( πχ τους επεσε στο πατωμα) ή από ανθρωπους φορεις ασθενειών. Ολοι υπολογίζουν ότι ο αγοραστης θα μαγειρεψει το κρεας οπότε θα πεθανουν οι μικροοργανισμοί. Όταν όμως το προσφερεις ετσι ωμό στον σκυλο , δεν ξερεις τι μικροβιακό φορτίο εχει.
Ετσι για να καταλήξουμε καπου εγω θα συμβουλευα να βραζετε για ελάχιστα λεπτα το κρεας. Αν επιμενετε να δίνετε κρεας αντι για ξηρη τροφή, τουλαχιστον μαγειρεψτε το λιγο. Προσεξα κατι συνταγες για BARF που κυκλοφορουνε, και οι σκυλοι πιθανότατα τρωνε καλυτερα από εμενα. Εξακολουθω να πιστευω ότι μια ξηρη τροφή είναι καλύτερη και πιο ισορροπημενη, αλλα αφου δεν το πιστευετε εσεις, δεν μπορω να σας υποχρεωσω. Μπορω όμως να σας συμβουλεψω να δωσετε στον σκυλο σας μια τροφη χωρις μικροβια που δεν θα τον αρρωστησουν , μια τροφή που δεν θα επηρεασει την κυηση και τα κουταβια του, μια τροφή που δεν θα σας στειλει στο νοσοκομείο. Αυτή είναι η βρασμενη τροφή.
Επίσης αν η BARF εχει καποια αξία εχει στα νεαρά υγιή ζώα.
[FONT=&quot]Βεβαιως ουτε λόγος για [/FONT][FONT=&quot]barf[/FONT][FONT=&quot] στις γατες. Οι ασθενειες είναι πολύ πιο επικινδυνες, και ταση των αρσενικών να κανουν πετρα στα νεφρα θα στειλει το γατί μια ωρα αρχίτερα. [/FONT]

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αν θελει να καθαρίσει τα δοντια του μετα το γευμα, ας παρει νήμα.
Θα αστειεύεστε φαντάζομαι..

Επιμένουμε γιατί είμαστε πολλοί αυτοί που θέλουμε η επιλογή του καθαρισμού να είναι η τελευταία λύση..
Έχετε δίκιο πως το Πάσχα είναι πολλά τα σκυλιά που έφυγαν επειδή τρύπησε το κόκαλο ζωτικά όργανα.., όμως πόσο είναι πραγματικά επικίνδυνο ένα ωμό κόκαλο (χωρίς π.χ. το μεδούλι) το οποίο δεν δίνεται σαν κύριο γεύμα αλλά καθαρά για "καθαρισμό"?

Δεν μπορω να φανταστω το οποιοδήποτε σαρκοβόρο ζωο που θα του δοθει η ευκαιρία να διαλέξει μεταξύ ενός πιατου με φιλέτο και ενός πιατου με οστα, να διαλεγει να φαει κοκκαλα.
Εδώ μέσα βγάζουμε τα μάτια μας για να μελετήσουμε προσεχτικά κάθε είδος διατροφής.., δεν υπάρχει κάνεις εδώ που να δίνει στον σκύλο του ως κύριο γεύμα κόκαλα.., τουλάχιστον παλιό μέλος..