Καλησπερα σας
Λογω υποχρεωσεων δεν μπαίνω στο internet τακτικά, για αυτό λυπάμαι αν δεν μπορω να απαντησω γρηγορα σε ότι με ρωτατε.
Αυτό που πρέπει να καταλάβετε όλοι σας είναι ότι ταίζοντας BARF βαζετε σε κίνδυνο όχι μονο την υγεία του σκύλου σας αλλα και την δική σας υγεία. Συγγνώμη αν ειμαι δραματικός αλλα βασίζεστε σε λάθος συμπεράσματα.
Ο σκυλος δεν εχει κοντό πεπτικό και ετσι δεν κινδυνευει από Salmonella.
H Salmonella « προκαλει εντεροκολίτιδα με συμπτωματα εμετών και αιμορραγικής διαρροιας. Ορισμένα ζώα εμφανίζουν σηψαιμία και το συνδρομο διαχυτης ενδαγγειακής πήξης, ενώ άλλα μονο διαρροια λογω των τοξινων που τα βακτηρια παραγουν….. οι ιδιοκτητες των ζωων πρεπει να λαμβάνουν μετρα υγιεινης σε ότι αφορα την απομακρυνση των κοπρανων των αρρωστων ζώων» Τιμ. Ραλλης Γαστρεντερολογια του σκυλου και της γατας.
( Στην τοξοπλάσμωση) τα συμπτωματα δεν είναι χαρακτηριστικά και αναλογα με τη αντιμετώπιση των αλλοιώσεων στο αναπνευστικό, πεπτικό ή νευρικό συστημα παρατηρείται πυρετός, δυσπνοια, πνευμονία ανορεξία, εμετοι, καταπτωση, απίσχναση, διαρροια, αμυγδαλίτιδα, λεμφαδενίτιδα, ικτερος ή συμπτώματα εγκεφαλίτιδας. Η πορεια της νόσου διαρκει 1-4 εβδομάδες και μπορει να καταλήξει σε θανατο. Η συγγενής μόλυνση προκαλει θανατο ή γεννηση θνησιγενών ατόμων. Τα νεογεννητα σκυλακια παρουσιάζουν διαρροια , δυσπνοια και νευρικά συμπτώματα.
Ο σκυλος μολύνεται από το εδαφος και τις τροφες που περιεχουν σποροφόρες κυστεις ( κοπρανα γατας) ή ιστικές κύστεις ( κρεας διαφόρων ζωων).
……… παρ όλα αυτά δεν αποκλείεται κατά την οξεια φαση της λοιμωξης οι ανθρωποι που ερχονται σε στενη επαφη με τον σκυλο, να μολυνθουν από τροφοζωίδια. Ορεστης Παπαδόπουλος. Λοιμωδη νοσήματα των ζώων.
Όλοι γνωρίζουμε ποσο επικινδυνη είναι η τοξοπλάσμωση στις εγκυες γυναίκες.
Αυτά γραφουν καθηγητες του Αριστοτελειου Πανεπιστημίου. Ανθρωποι εξυπνότεροι από εμενα και εγω τα σεβομαι. Με την σειρα μου τα μοιράζομαι μαζί σας. Εσεις επιλεγετε τι θα ταίσετε.
Για τα κοκκαλα ένα θα πω: Απαγορευονται. Ωμα, μαγειρεμενα, καπνιστα, Απαγορευονται. Προκαλω τον οποιονδηποτε από σας να παραστει σε ένα κλυσμα σκυλου μετα από το Πασχα. Μην μου λετε για σκυλους που εζησαν ως τα βαθια γεραματα τρωγοντας κοκκαλα. Μου θυμιζετε αυτό που λεω και εγω για το καπνισμα. Ο παππους μου πεθανε 85 ετων και καπνιζε. Αρα το καπνισμα δεν προκαλει καρκινο.
Είναι όμως σωστό από ένα παραδειγμα να δημιουργουμε κανόνα;
Οι πελατες μου όλο με ρωτανε: γιατι γιατρε τα αδεσποτα που τρωνε σκουπίδια δεν παθαινουν τίποτα και το δικό μου επαθε αλλεργία/ καλα αζαρ/ ερλίχια;
Λοιπον παθαίνουνε και πεθαίνουνε. Εργαζομαι στην Ελληνική φιλοζωική. Εχω υπ ευθύνη μου 120 αδεσποτα που αλλαζουν σε μηνιαία βαση. Παθαινουνε ότι και οι αλλοι σκυλοι. Και πεθαίνουνε και κανεις δεν νοιαζεται. Ο μεσος ορος ζωής τους είναι 4-5 χρόνια. Αυτά που ζουνε εξω από αυλές και τα ταίζουνε φιλόζωοι φτανουν και βαθιά γεράματα αλλα ο μεσος αδεσποτος πεθαίνει σε αυτή την ηλικία. Πεθαίνει όταν είναι κουτάβι από τυφο, πεθαίνει στον χρόνο από ερλίχια και πεθαίνει αργότερα από καλα αζαρ. Εκτός από αυτά πεθαίνει από φολες , τροχαία και από ασιτία.
Εξω από το ιατρειο μου ειχα τεσσερα σκυλιά. Σημερα εχω δυο. Νομίζετε ότι πρόσεξε την απουσία τους κανενας άλλος εκτος από εμενα και τον γερο που τα ταιζε;
Εφυγα πάντως από το θεμα.
Τελικά ακόμα και αν η BARF διατροφή είναι η πιο σωστή, οι υγειονομικοι κινδυνοι που συνεπαγεται μια τετοια διατροφή, ακυρωνουν την οποιαδήποτε αξία της.
Το σημερινό μοσχαρι, το σημερινό πουλερικό, το σημερινό χοιρινό- όπως σωστα αναφερει η ghost girl-πολύ απέχει από το ελαφι και τον λαγό που θα πιασει ενας λύκος στα δαση.
Επίσης ο κτηνιατρος όπως και ο γιατρός μπορει να συμβουλευσει και όχι να υποχρεώσει.
Ευχαριστω για την υπομονή σας.