Κτηνίατροι και B.A.R.F.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
θά κάνω μία έρευνα-αύριο(λυπάμαι δεν μπορώ σήμερα )
αλλά δεν βγάζεις άκρη έτσι-ο καθένας έχει την άποψή του
και την BARF και τον αντίλογό της ειδικοί βιολόγοι τα συνέταξαν

κατ εμέ
κανείς δεν έχει συμφέρον απο την επικράτηση της BARF
ενώ απο την μη επικράτησή της κινείται ολόκληρη βιομηχανία
συνεπώς τις έρευνες υπέρ της BARF δεν υπάρχει κανείς να τις χρηματοδοτήσει-άρα είναι ανεξάρτητες
τις έρευνες κατά της όμως.....δεν μπορείς (όσο αθώος και να είσαι) να τις πάρεις για ανεξάρτητες

τελικά
ο καθένας αποφασίζει μόνος του βέβαια

αλλά
με τις έρευνες πάντα υπάρχει τρίκ και παγίδα
ας πούμε στην συγκεκριμένη
λέει ο τάδε λύκος ζεί 4 χρόνια
ας δούμε πως φτάσανε σε αυτό το νούμερο
πήρανε πιθανόν ένα δείγμα απο αυτόν τον πληθυσμό ,τον μάρκαραν και όταν πέθαναν σημείωσαν την ημερομηνία
απο τι πέθαναν? απο ωμή διατροφή? απο ντουφέκι? απο μάχη με άλλο λύκο?
τα 4 χρόνια είναι μέσος όρος προφανώς-δηλαδή ένα δείγμα πέθανε 7 χρονών άλλο 5 άλλο 3 άλλο 2 κλπ κλπ κλπ
τόσο απλά εξάγουμε το συμπέρασμα ότι ο τάδε λύκος ζεί 4 χρόνια?
και το αστείο
στην κλούβα έζησαν λέει 14 χρόνια με βιομηχανική τροφή.........έλα χριστέ στον τόπο σου!!!!!!!!!!!

μετά λέει τα τελευταία 50 χρόνια τα σκυλιά ζούν πολύ περισσότερο. τι εννοεί?
αυτό που λέει βέβαια
αφού παλιά με την παραμικρή μόλυνση το σκυλί πέθαινε-λογικό μου φαίνεται
τι σχέση έχει αυτό όμως με την διατροφή?
ο παππούς μου και οι παππούδες σας θυμούνται κάποια σκυλιά να ζούν 20 χρόνια.
τώρα ξέρετε κανένα σκυλί (εκτός απο κανίς) που να ζεί τόσο?

με τα λόγια με τα λόγια
φιάνω ανώγια και κατώγια
τα λεω έτσι
τα λέω αλλιώς
και τελικά λέω αυτό που θέλω να πώ

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
τα σκυλιά των παππούδων μας δεν ζούσαν σαν κατοικίδια
δεν έτρωγαν ξηρά τροφή
και δεν έτρωγαν αποφάγια γιατί συνήθως δεν υπήρχαν
και όλοι τα θυμούνται αν ήταν τυχερά και δεν πάθαιναν ατύχημα να ζούν πολλά χρόνια
τώρα παθαίνουν όλα καρκίνο

όσοι δίνουν ωμά παρατηρούν πολλά καλά στοιχεία

είπα να δοκιμάσω και παρατήρησα κι εγώ πολλά καλά στοιχεία και κυρίως ενεργητικότητα και κέφι στο σκυλί μου

οι έρευνες συνήθως εξυπηρετούν συμφέροντα

αυτά

golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Σιγουρα η τελικη αποφαση ειναι δικη μας,απλα καλο ειναι,οσοι ψαχνομαστε πανω στο θεμα αυτο το διαστημα,να δουμε και τις 2 πλευρες.Συμφωνοι οτι πισω απο τις ετοιμες τροφες υπαρχει μια μεγαλη βιομηχανια,αλλα σιγουρα και η barf θα εχει καποια κατα και καλο ειναι να ειμαστε καλα ενημερωμενοι.
Εγω βλεπω στο τελος να τον αφηνω νηστικο:D

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
άστον νηστικό και άσε το ψυγείο ανοιχτό-όλα θα τα τιμήσει !!!!!!!!
καμία διάκριση απολύτως
ότι τρώγεται θα φαγωθεί!!!!!!!!!!

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
44
www.proudtobegreek.eu
Το να λέει όμως ενας ανεξάρτητος κτηνίατρος,που ΔΕΝ πουλάει τροφές,τα αρνητικά που έχει δεί για την Barf νομίζω πως έχει κάποια αξία...ναι οι εταιρίες έχουν συμφέροντα,ναι παίζονται πολλά...αλλά και πάλι οταν κάποιος επιστήμονας μιλάει βάση εμπειριών του δε πρέπει να το πέρνουμε αψήφιστα...θα ήθελα κάποιες απαντήσεις για το αν ισχύουν όσα μας λέει στο άρθρο..

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα

Συμφωνα με ειδικους, ο λυκος τρωει ολοκληρο το θήραμα μαζί με το δερμα και το τριχωμα. Αυτά φαινεται να προστατευουν το γαστρεντερικό του από τα κοκκαλα καθως τυλίγονται γυρω από τα κόκκαλα και τα κανουν λιγότερο αιχμηρα. Κανεις υποστηρικτης της ωμης διατροφής δεν δινει στον σκυλο του ολοκληρο το ζώο μαζί με το τρίχωμα. Σε οποιαδήποτε κτηνιατρική κλινική θα ακουσετε για σκυλους που επαθαν περιτονίτιδα και πεθαναν από διάτρηση εντέρου από κόκκαλα.
[/SIZE]
Δηλαδή τρώνε τα κόκαλα....με την συσκευασία?.....τρώνε......πακέτο?:D
Πώς περνάνε από το στόμα και καταλήγουν στο στομάχι "προστατευμένα?
Εγώ όταν σε ένα κείμενο βλέπω κάτι λογικά άτοπο(όπως το παραπάνω).....αμφιβάλλω και για την υπόλοιπη εγκυρότητά του......

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
52
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
θεοι και παντογνωστες δεν ειμαστε, αλλα δημιουργει ερωτηματικα το κειμενο.

το θεμα των αιματολογικων αποτελεσματων ειναι ενα ερωτημα μεγαλο,πρεπει να δουμε αν ισχυει :cool:, θα το κοιταξω γιατι ειναι σοβαρο!

για το θεμα των νεφρων, πως γινεται να επιβαρυνονται με την μπαρφ περισσοτερο αφου τα παραγομενα κοπρανα ειναι λιγοτερο απο τα μισα απο εκεινα της ξηρας ?

αν η τελεια τροφη ειναι η ξηρα γιατι δεν εχει βγει κατι αντιστοιχο για τους ανθρωπους, σκεφτειται οτι ετσι θα ελυνες το μεγαλο προβλημα της παχυσαρκιας ή του υποσιτισμου-π.χ. μια φθηνη φρισκις για ανθρωπους θα ηταν οτι επρεπε για τους αφρικανους/ δεν ειναι και καθαροαιμοι να τους δινουμε οριτζεν......

η ατακα που γραφει για τις βιταμινες και οτι αυτες, ενω χανονται κατα την διαρκεια της παρασκευης της ξηρας στην συνεχεια εμπλουτιζονται απο πανω μου θυμιζει κατι σαν τον κουραμπιε που του ριχνεις την αχνη οταν τον βγαλεις απο τον φουρνο- δεν με πειθει

εχω συναδερφο που δεν εχει αυτοκινητο αλλα δεν ξερει και τι εχει

το μεγαλο ερωτημα του κοκονου. τις ερευνες αυτες ποιος τις πληρωνει?

ΠΑΝΤΩΣ το θεμα με τις αιματολογικες, ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ θεμα, ΑΝ υφισταται :)

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
Το να λέει όμως ενας ανεξάρτητος κτηνίατρος,που ΔΕΝ πουλάει τροφές,τα αρνητικά που έχει δεί για την Barf νομίζω πως έχει κάποια αξία...ναι οι εταιρίες έχουν συμφέροντα,ναι παίζονται πολλά...αλλά και πάλι οταν κάποιος επιστήμονας μιλάει βάση εμπειριών του δε πρέπει να το πέρνουμε αψήφιστα...θα ήθελα κάποιες απαντήσεις για το αν ισχύουν όσα μας λέει στο άρθρο..
Ο κτηνιατρος που παμε ειναι φιλος και εμπορευεται ξηρα τροφη (προσωπικα ταιξω λιγη ξηρα και μαγειρευτο και προετοιμαζομαι για barf)
τον ρωταω...
ξερω οτι το να ταισεις σωστα με barf το σκυλο σου ειναι δυσκολο
πολυ ποιο δυσκολο απο το να ανοιξεις ενα σακι και να παρεις ενα ποτηρακι αποξηραμενων υλικων...

αλλα πως καποιοι προσπαθουν να πεισουν οτι ενα σκυλι που τρεφεται με ξηρα τροφη ειναι οτι καλλιτερο για την υγεια και την αναπτυξη του
σε σχεση με την barf?

απαντηση...
"ποτε δεν θα ναι...
πως θα μπορουσε να ειναι?"
=====

τα αποξηραμενα τροφημα ειναι οτι χειροτερο για την υγεια
κανενα μα κανενα συστατικο δεν μενει αναλοιωτο κατα την αποξηρανση
κανενα δεν ειναι οπως πριν
και τα συστατικα και συντηριτικα που βαζουν εχτρα για να μην χαλασει η τροφη η να μην παθουν διαφορες ασθενειες τα σκυλια
ειναι απιστευτα πολλα....

απο εκει και περα
που ειναι καλη η ξερα τροφη?
σε ενα σημειο
οταν δεν εχεις το χρονο να ταισεις το σκυλο σου τα πρεποντα σε βοηθαει στο χρονο προετοιμσιας και αυτο ειναι πολυ σημαντικο στην σημερινη κοινωνια και στην ελειψη χρονου που εχουμε.
η μονη ξηρα τροφη μπορει να ειναι καλλιτερη μονο απο μια αλλη ξηρα τροφη
ποτε απο ενα σωστα προετοιμασμενο μαγειρεμενο η ωμο πληρες γευμα.

γιατι απλα αν ηταν και εμεις ξηρα θα τρωγμε... σιγα μην καθομαστε να μαγειρευαμε :)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Milva ποιος κτηνίατρος υπογράφει το κείμενο?

Ανησύχησα μ' αυτά
Υπάρχουν πολλες περιπτωσεις σπασμενων δοντιών και πληγών στο στομα και τα ούλα από την βρώση κοκκάλων. Εγω προσωπικά εχω αφαιρεσει πανω από 20 κοκκαλα ή τεμάχια οστων σφηνωμενα σε δόντια ή καρφωμένα στα ούλα. Η μολυνση πιστεψτε με ήταν απίστευτη.
Αναφέρεται σε ωμά κόκκαλα, υπ' όψιν.
Τι κόκκαλα όμως? Δεν διευκρινίζει...
Θα ήθελα πραγματικά να ξέρω αν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος από ωμά / λίγο βρασμένα μεγάλα κόκκαλα βοδινά.

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
44
www.proudtobegreek.eu
Χατζηκώστας Αριστοτέλης,κτηνίατρος στην Ελληνική φιλοζωική εταιρία.Και εγώ ανησύχησα..αλλά φαντάζομαι για να τα λέει θα τα έχει δεί ο άνθρωπος...για οσους έχουν το φατσοβιβλίο εδώ είναι η σελίδα του που αναφέρει διάφορα και έχει και φώτο απο περιστατικό με κόκκαλα...https://www.facebook.com/pages/%CE%9A%CE%A4%CE%97%CE%9D%CE%99%CE%91%CE%A4%CE%A1%CE%95%CE%99%CE%9F-%CE%92%CE%A1%CE%91%CE%A5%CE%A1%CE%A9%CE%9D%CE%91%CE%A3/119951298083003

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ωραία, έχεις επαφή μαζί του Milva? Καλό θα ήταν να ενημερωθεί ο άνθρωπος ότι έχει ανοίξει συζήτηση εδώ για το άρθρο του μήπως θέλει να συμμετέχει, να δώσει και κάποιες διευκρινήσεις. Αν θέλεις του το λέω εγώ.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Συγνώμη αλλά δεν διευκρινίζει αν τα κόκαλα που βρήκε στο στομάχι ήταν ψημένα ή ωμά..

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Μύθος 1
Αν και υπάρχουν αντίστοιχες έρευνες που λένε το αντίθετο θα ρωτήσω, πόσο έχει αλλάξει ο οργανισμός του σκύλου?
Έχουν παραμέινει τα σαρκοφάγα χαρακτηριστηκά του λύκου?
Έχουν μάθει να μασάνε χορτάρι ή πάψανε τα κυνηγητικά τους ένστικτα?
Πληροφοριακά να πω ότι υπάρχουν ενυδρειακά ψάρια τα οποία είναι εκτροφής. Δηλαδή γεννιές και γεννιές είναι γεννημένα μέσα σε ενυδρεία. Παρόλο αυτό το ψάρι αυτό έχει κάποιες απαιτήσεις στην διατροφή, στο νερό και στο περιβάλλον του ενυδρείο. Απαιτήσεις οι οποίες μοιράζουν με τα άγρια τους στην φύση. Αν δεν ακολουθήσουμε τον τρόπο ζωής των άγριων πολύ πιθανόν το ψάρι να πασχει απο ασθένεις ή και να μη ζήσει πολύ στο ενυδρείο. Το DNA δεν αλλάζει σε 50-100.000 χρόνια...

Μύθος 2
Στο ότι ένα ζώο θα ζήσει 5 χρονια στην φύση οφείλεται στον άγριο τρόπο ζωής. Αν ένας λύκος χτυπηθεί κατα το κυνήγη και πεθάνει πάει να πει ότι ήταν αδύναμο ή μη-υγιές?
Θα ακουστεί λίγο κραυγαλέο αλλά πάρε παράδειγμα ένα τσοπανόσκυλο στα βουνά της Χιλής και ένα σκύλο σαλονιού στην Νέα Γιόρκη. Ποιό θα έχει πιο δυνατό οργανισμό?
Όσο για την νεφρικη ανεπάρκεια. Πως παρουσιάζουν κατοικίδια που ταίζονται με ξηρά νεφρική ανεπάρκεια?

Μύθος 3
Ο υγιές σκύλος συνήθως έχει και πιο δυνατό ανοσοποιοτικό.
Ρώτα έναν κτηνίατρο τι θα προκαλέσει μεγαλύτερες πιθανότητες βακτηριακής λοίμωδεις του εντέρου σε σκύλο, ένα ωμό κρέας ή ένα πιάτο ρύζι? Το κοντό έντερο του σκύλου αποβάλει γρήγορα το κρέας σε σχέση με κάτι πλούσιο σε ίνες ή υδατάνθρακες. Όσο μένει στο έντερο του σκύλου κάτι τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα υπάρχει για μόλυνση. Τα ρύζια, δημητριακά, λαχανικά κτλ προκαλούν παράσιτα/λοιμώξεις.

Μύθος 4
Οι ξηρές που τάιζα λέγανε ότι είχαν τα ίδια πράγματα που ταίζω ωμό. Ο σκύλος μου είχε σοβαρά προβλήματα αλλεργειών, γιαυτό και στράφηκα προς barf.
Σκυλιά που ταίζονται barf δεν έχουν αλλεργείες γιατί απλά δεν υπάρχουν συντηρητικά, επιπροσθετα και υπολοίματα στην τροφή τους. Στης περισσότερες περιπτώσεις δεν φταίει ούτε το βοδινό, ούτε το αρνί, ούτε το ρύζι. Φταίνε τα filler και ψευτοπράγματα που βάζουν.

Μύθος 5
Δεν ξέρω τι λένε οι κτηνίατροι αλλά μιλώντας με άνθρωπο που εργάζεται σε ζωωλογικό κήπο είπε "Οι λύκοι μας αφήνουν το τρίχωμα, κάποιες φορές το σικώτι, σχεδόν πάντα την ουρά και ποτέ δεν τρώνε την γύρω περιοχή του πρώκτου."
Αν έχεις δει απο κοντά σε κήπο κάποιον λύκο θα ζηλεύψεις τα κατασπρα του δόντια!
Όσο για τα σκληρά κόπρανα. Όταν μιλάμε για barf μιλάμε για σωστή διατροφή, όχι σκέτα κόκκαλα. Το κόκκαλο πάντα το δίνουμε με κρέας πάνω.

Μύθος 6
Ρώτα έναν γιατρό (όχι κτηνίατρο) τι είναι προτιμότερο, να φάς έναν σολωμό ή να πάρεις συμπλήρωμα λάδι σολωμού?
Όταν σου απαντήσει ρώτα τον και τι ζημιά μπορείς να κάνεις στον οργανισμό σου πέρνοντας θρεπτικά συστατικά μόνο απο συμπληρώματα.
Όταν μιλάμε για ξηρά μιλάμε για εμπλουτισμένη τροφή με συμπληρώματα.
Όσο για το μαγιρευτό το έχω πει πολλές φορές. Αν δεν μπορείς να δώσεις κόκκαλο θα έχεις ανισορροπη διατροφή.

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.215
261
38
επειδη τωρα τελευταια το ψαχνω με μεταλλαγμενα και πως οι βιομηχανιες σκαρφιζονται μεθοδους για να χαμηλωνουν το κοστος και να ανεβαζουν την παραγωγικοτητα και σην το κοντεξ αλιμενταριους εχω να πω πως το μπαρφ μου κανει πιο φυσικο απλα πρεπει να εισαι γνωστης διατροφης για να το κανεις σωστα.οι ξηρες τροφες δεν μπορω καν να φανταστω τι εχουν μεσα γιατι εχω δει ντοκιμαντερ τι εχουν οι δικες μας.φανταστηται κατι πιο χαλια απο μακ ντοναλντς που δεν παει πιο χαλια

chatzikostas

Member
31 Ιουλίου 2011
6
0
ο κτηνιατρος...

δεν προσπαθω να πεισω κανενα για τιποτα. αν καποιος ειναι υποστηρικτης της ωμης διατροφης με γεια του και χαρα του. αναφερω καποια περιστατικά που αντιμετωπισα και ειχαν να κανουν με ταισμα κοκκάλων, ή βρωση οστων προς το επιστημονικότερο. κοκκαλα απο αρνια και ψαρια και σπασμενα κοκκαλα απο γουρουνι. επισης απο κοτοπουλο. εχω χασει σκυλια ετσι. το τελευταιο ήταν ενα cocker. τωρα μπορει να χασω ενα setter, η ακτινογραφια του οποιου υπάρχει στην σελιδα μου στο fb. οι ασθενειες και οι κινδυνοι που αναφερω στο αρθρο μου ειναι υπαρκτες και επικυνδυνες. εχει παραλυσει doberman και ενα pointer απο τοξοπλασμα.
μην γραφερε οτι και εμεις θα τρωγαμε ξηρη τροφή. αυτο ειναι λαικισμός. δηλαδη δεν τρωμε κονσερβες; το παστεριωμενο γαλα τι ειναι? γιατι δεν πινουμε το γαλα απο την αγελάδα κατευθειαν? ευχαριστω