Κυνομαχία στον δρόμο


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
βρε χρυσο μου... ο αλλος εβγαλε μαχαιρι!!
Δεν αναφέρθηκα ποτέ σ'αυτές τις παραμέτρους. Για τις οποίες συμφωνώ μαζί σας, αλλά στο τόνισα από την αρχή, ότι ήθελα να μείνουμε αυστηρά, στο σκυλίσιο κομμάτι. Την περίπτωση ενός δυνατού σκυλοκαυγά, και τίποτα περαιτέρω :)


Εμένα πάλι, ο ρομαντισμός, το θάρρος, η αυτοθυσία, η θέληση για βοήθεια, προς οποιονδήποτε έχει την ανάγκη μας, φαντάζει μόνο ως...μύθος. Το βλέπω τόσο σπάνια, που αποτελεί την απόλυτη εξαίρεση. Δυστυχώς.
 


kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Αυτο το σπανιο, φυσικα και δεν ειναι καλο... και αν το βλεπαμε πιο συχνα μονο θετικη επιδραση θα ειχε.
Εγω απο την αλλη αυτο ειναι που θεωρω δεδομενο και κατακρινω οτιδηποτε αντιθετο.
δλδ, δεν θεωρω δεδομενη την αδιαφορια.. ειναι κατι κατακριτεο.-

Το μαχαιρι ηταν μερος του σκυλοκαβγα, και για αυτο τους εκρινα αμεσως... δεν μιλαμε για ενα υποθετιοκο σκυλοκαυγα τι θα επρεπε να ειχε γινει. Μιλαμε για τον συγκεκριμενο σκυλοκαυγα... που αν ειχαν πλησιασει απο αυτο που θεωρω εγω δεδομενο - το φιλοτιμο αν θες, θα εβλεπαν και το μαχαιρι .. οτι εστω απο μακρυα δεν το ειδαν.... λεμε τωρα..
αν και ειμαι σχεδον βεβαιη οτι οταν επεστρεψαν στην υπηρεσια στα κεντρικα ειχαν μια "αστεια" ιστορια να διηγηθουν...
 


xgoumas

New Member
11 Νοεμβρίου 2013
4
0
Καλησπέρα, διαβάζω με ενδιαφέρον και επειδή έχω κάποιες απορίες να σας τις πω να με διαφωτίσετε:
1. Πιστεύω πως δεδομένης της εκπαίδευσης τους, οι αστυνομικοί καλά έκαναν και δεν επενέβησαν. Στο θέμα του σκυλοκαυγά αυτά. Από προσωπική εμπειρία, σε αντίστοιχη φάση στην Νέα Υόρκη, που θεωρήσαν πως απειλείται η δημόσια ασφάλεια, θανατώσαν επιτόπου και τα 2 σκυλιά (ο καυγάς ήταν πολύ άσχημος, δεν ξέρω για αυτόν εδώ)
2. Στο θεμα της ευθύνης, εμένα θα μου έκανε εντύπωση εάν μου έλεγαν πως ιδιοκτήτης λαμπ, έκανε πονηρά σκεπτόμενος πέρασμα από Αμσταφφ, για να το παίξει μάγκας (συμφωνώ, η βλακεία είναι άπειρη, αλλά δεδομένης της έλλειψης πληροφοριών, σκεπτόμαστε υπό Κ.Σ. πάντα)
3. Στο θέμα αφήνω μόνο το το σκυλί μου να πάω σουπερμάρκετ, και το ποιος έχει την ευθύνη. Καταλαβαίνω αυτό που ειπώθηκε, πως και οι 2 είναι συνυπεύθυνοι. Εγώ διαφωνώ σε αυτό. Δηλαδή είναι το ίδιο να αφήσεις δεμένο σε ένα στύλο ένα κόκερ και το ίδιο μία τίγρη που δεν μοιάζει με τίγρη? Και για να προχωρήσω τον συλλογισμό μου, εάν ένα παιδί 12 χρόνω με άγνοια κίνδυνο επηρεασμένο από τις άπειρες ορμόνες της εφηβείας του, με την εικόνα της Πάμελα στο μυαλό, έκανε το λάθος και πείραζε το αμσταφφ, η δίκαιη τιμωρία του θα ήταν να το φάει ο συμπαθείς κατά τα άλλα τετράποδος φίλος? Εν ολίγοις δεν θεωρώ πως ότι σκυλί και να έχεις είναι ίδιες οι ευθύνες σου, γιατί η ζημιά που μπορεί να προξενήσουν όλα τα σκυλιά δεν είναι ίδια.
4. Στο θέμα της προστασίας του σκύλου σου. Εγω προσωπικά, εάν το σκυλί μου κινδύνευε η ζωή του, θα το προστάτευα με όποιον τρόπο μπορούσα. Εσείς όχι ? Άξιος ο φίλος που είχε την ψυχραιμία, αλλά εγώ προσωπικά δεν έχω ούτε την γνώση ούτε θα είχα την ψυχραιμία εκείνη την στιγμή να αντιληφθώ εάν το δάγκωμα στον λαιμό είναι θανατηφόρο η απλά αισθήτικής παρέμβασης στο σκύλο μου, ενισχύωντας το profile του στις θηλυκές....Θεωρώ επίσης πως είναι και υποχρεωσή μου να το προστατέψω.

Αυτά και ευχαριστώ
 


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
το περιστατικό έγινε σε ένα πολύ στενό διάδρομο δίπλα ακριβώς στο σούπερ μάρκετ, προφανώς ο άλλος ιδιοκτήτης δεν εκτίμησε καλά τον κίνδυνο και αναγκαστικά πέρασε δίπλα απο τον άλλο σκύλο (εγώ προσωπικά δεν θα το έκανα)
Αν κατάλαβα καλά ο ιδιοκτήτης του αμσταφ έδεσε τον σκύλο σε σημείο που έκανε την διάβαση για άλλους αδύνατη(τσιφλίκι του είναι; ) δεν του είχε καν φίμωτρο και αν πέρναγε κάνα παιδάκι το πιθανότερο θα γινόταν μεζεδάκι.
Ωραία πράγματα. Ανευθυνότητα σε όλο της το μεγαλείο.
Και μια απορία: όταν λέμε μαχαίρι;;; σουγιαδακι 5 cm η καμιά χαντζάρα 30cm;;;
 


epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
65
Aθήνα
Κάθε φορα διαβαζω τα ίδια! Δηλαδή «τι θα γινοταν αν στην θεση του σκύλου ήταν ένα παιδί!»
Θεωρώντας βεβαιο και δεδομένο ότι το μοβορικο σκυλί θα έτρωγε και το παιδί.

«Ο αναισθητος ιδιοκτητης στην αρχή καθόταν και δεν έκανε τιποτα» (εδω μπαινει το οι αναίσθητοι αστυνομικοί)
Αν βεβαια έτρωγαν καμμιά δαγκωνιά στην αρχή της συμπλοκής μετα θα είχαμε την επιβεβαίωση για το «ποσο επιθετικα και επικινδυνα είναι για τους ανθρώπους!»

Ή «Εγω προσωπικά, εάν το σκυλί μου κινδύνευε η ζωή του, θα το προστάτευα με όποιον τρόπο μπορούσα. Εσείς όχι;»

Και συνήθως αυτά λέγονται από άτομα που παρ ότι ο σκύλος τους την προκάλεσε, όχι μονο δεν μπορουν να αξιολογησουν την σοβαροτητα ή όχι μιας καταστασης, κατα την διάρκεια άλλα και πριν από την συμπλοκή, αλλά θελουν να αναλάβουν και δράση με καθε μέσο για να προστατεψουν τον δικό τους αδιαφορώντας πλήρως για το άλλο.
 


xgoumas

New Member
11 Νοεμβρίου 2013
4
0
Θα αντιπαρέλθω τον επιθετικό σου τόνο, δεν με αφορά και τόσο.
Με αφορά όμως να καταλάβω την άποψη σου, την οποία και δεν την εκφράζεις.
Θα μπορούσες να το κάνεις για να καταλάβω και εγώ τι λες, πιθανόν να λέω ή να σκέφτομαι κάτι λάθος, βοήθησε με όμως να καταλάβω τι θες να πείς.
 


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.711
3.873
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Νερό παίδες... νερό...

Το ίδιο έτυχε στη φίλη μου που έχει και αυτή Λαμπ και τον άρπαξε ένα Αμσταφ πριν μερικούς μήνες. Πανικός, χαμός.. ο σκύλος δεν άφηνε με τίποτα. Ευτυχώς έτρεξε ένας τύπος με ένα μπουκάλι νερό και το Αμσταφ άφησε το Λαμπ.

Δεν είχε τίποτα εκτός από δυο μικρές τρυπούλες από τα δόντια. Βέβαια η φίλη μου είχε πάθει σοκ και δεν μπορούσε να συνέλθει επί μέρες.

Ο τύπος με το Αμσταφ απαράδεκτος και στις δύο περιπτώσεις, αυτός για τον οποίο γράφω είπε πως "δεν μπορεί να κρατάει και το κινητό και τον σκύλο". Ελεος!
 




ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.681
4.317
42
www.proudtobegreek.eu
Για να λύσω μια απορία που διάβασα παραπάνω..αν ηταν παιδάκι στην θέση του Λάμπ το πιθανότερο θα ηταν το αμσταφ να γίνει χαλί για να παίξουν!Τα άσταφ(τα καθαρόαιμα και ισορροπημένα) είναι πολύ ανθρωποκεντρικά σκυλιά...οτι θέματα έχουν είναι με άλλα ζώα και μόνο...!Απο εκεί και πέρα συμφωνώ οτι δεν αφήνεις ποτέ το σκυλί σου χωρίς επίβλεψη για να πάς για ψώνια.Για το συγκεκριμένο γεγονός δεν εχω άποψη μιας και δεν ημουν μπροστά για να ξερω ακριβώς τι έγινε...Όσο για το μαχαίρι,μπορεί να πήγαινε να μαζέψει χόρτα ο άνθρωπος:p
 


Kimon

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2012
284
0
Αν φέρεις πάνω σου:

Πάνω από 5cm μαχαίρι θεωρείται παράνομη οπλοφορία!
Κάτω από 5cm θεωρείται εργαλείο(σουγιάς πολυεργαλείο)!

Απορώ αυτοί οι αστυνομικοί άντε δεν ήξεραν για σκυλιά!Δεν ήξεραν όμως και για όπλα?
Αυτό μάλλον δεν ισχύει, είναι αστικός μύθος.

link1

link2

Νερό παίδες... νερό...

Το ίδιο έτυχε στη φίλη μου που έχει και αυτή Λαμπ και τον άρπαξε ένα Αμσταφ πριν μερικούς μήνες. Πανικός, χαμός.. ο σκύλος δεν άφηνε με τίποτα. Ευτυχώς έτρεξε ένας τύπος με ένα μπουκάλι νερό και το Αμσταφ άφησε το Λαμπ.

Δεν είχε τίποτα εκτός από δυο μικρές τρυπούλες από τα δόντια. Βέβαια η φίλη μου είχε πάθει σοκ και δεν μπορούσε να συνέλθει επί μέρες.

Ο τύπος με το Αμσταφ απαράδεκτος και στις δύο περιπτώσεις, αυτός για τον οποίο γράφω είπε πως "δεν μπορεί να κρατάει και το κινητό και τον σκύλο". Ελεος!
Ωραία ιδέα το νερό. Λειτουργεί και σε επιθετικά αδέσποτα κάποιες φορές.
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Aρ. 2 του νόμου 2168/93 όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 3944/2011

2. `Οπλα θεωρούνται επίσης τα αντικείμενα που είναι πρόσφορα για επίθεση ή άμυνα και ιδιαίτερα: α. Μηχανισμοί και κάθε μέσο εκτόξευσης χημικών ουσιών (SPRAY) ή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας. β. Μαχαίρια κάθε είδους, εκτός εκείνων που η κατοχή τους δικαιολογείται για οικιακή ή επαγγελματική ή εκπαιδευτική χρήση, τέχνη, θήρα, αλιεία ή άλλη συναφή χρήση. γ. Μεταλλικές γροθιές, ρόπαλα μεταλλικά ή μη, και ρόπαλα ουνδεδεμένα με αλυσίδα ή σχοινί (νουτσάκο). δ. Σπάθες, λόγχες, ξίφη, ξιφίδια, ξιφολόγχες, στιλέτα, τόξα, βαλλιστρίδες (ARBALETE) και αστυνομικές ράβδοι. ε. Αντικείμενα ή μέσα που χρησιμοποιούνται για εκτόξευση ουσιών που αναφλέγονται αυτόματα ή περιέχουν αναισθησιογόνες ή ερεθιστικές χημικές ουσίες και προορίζονται για επίθεση ή άμυνα. στ. Τυφέκια αλιείας (ψαροντούφεκα), που εκτοξεύουν αιχμηρό μεταλλικό αντικείμενο (καμάκι)


ΕΔΙΤ: επισης επειδη νομολογιακά ερμηνευονται ουκ ολιγες φορες οι νόμοι με απροσδόκητο τρόπο, μην περιμενουμε οι αστυνομικοί να εχουν γνώση νομολογίας κλπ. Όπως ακριβως συλλαμβάνουν ατομα με κοντάρια με σημαίες, ετσι οφειλαν να συλλάβουν και αυτόν και να τον οδηγήσουν στο τμημα. Από κει και περα ας εβγαζε τότε ακρη αν μπορεί ή όχι να θεωρηθεί οπλο το μαχαίρι.
 
Last edited:


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.711
3.873
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δεν πιάνει πάντα, δυστυχώς.
Καλό πάντως να το επιχειρήσουμε πριν βγάλουμε τα μαχαίρια! :) Και επίσης καλό να έχουμε πάντα ένα μπουκαλάκι μαζί μας. Ποτέ δεν ξέρεις. Συμβαίνουν αυτά τα πράγματα.

Επίσης συμφωνώ με mucca. Ατυχής η αναλογία με παιδάκια, που δεν υπάρχουν καν στη συγκεκριμένη περίπτωση. Είναι τυπική dog to dog aggression.
 




George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
238
και εγώ το έκανα αυτό αλλά δεν άφηνε ο άτιμος :confused:

[video=youtube_share;f7xrLXQNG0I]http://youtu.be/f7xrLXQNG0I[/video]
 


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.047
patra
grdane.blogspot.com
το εχουμε συζητησει πολλες φορες...
το να γυρισεις το σκυλο σε κυκλο..
ειναι πολυ σημαντικο ειδικα οταν ο σκυλος ειναι ξενος...
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Την λεπτομέρεια του "κύκλου" δεν την ήξερα!
Πολύ ενδιαφέρον βίντεο!!!

Πέτρο, όταν λες "πολύ σημαντικό", εννοείς επικίνδυνο;
 








michaliscrete

Member
3 Δεκεμβρίου 2012
18
0
ΑΘΗΝΑ
Επειδή διαβάζω πολλά εδώ θας σας πω κάτι για τα όπλα.Διάβασα πααπάνω για μήκος μαχεριών και διάφορες ανακρίβιες.Όπλα μπορούν να θεωρηθούν πολλά πράγματα. Το θέμα είναι πως τα δικαιολογείς να τα έχεις στην κατοχή σου στον δρόμο. πχ ένα στιλέτο και πέντε εκατοστών είναι όπλο ενώ ένα μαχαίρι του σεφ είκοσι εκατοστών που μόλις το πείρε κάποιος από ένα σουπερ μάρκετ δεν θεωρήτε. Ένας λοστός σε έναν πολίτη που δεν τον δικαιλογή μπορεί να θεωρηθεί όπλο σε έναν μάστορα όχι και πάει λέγοντας. Αύτο που έπρεπε να κάνουν είναι τουλάχιστων μια προσαγωγή και αν δεν μπορούσε να το δικαιολογίσει στο τμήμα μύνηση. Τώρα για τους αστυνομικούς συμφωνώ απόλυτα με τον mareco δεν έχουν τέτοια εκπαίδευση και ούτε είναι αρμοδιότητα τους.Τα σκυλιά στην ελληνική νομοθεσία θεωρούνται σαν πράγματα και την πλήρη ευθήνη τους έχει ο ιδιοκτήτης.Ασε που αν ένα σκυλί επιτεθεί στον αστυνομικό που δεν γνωρίζει τι να κάνει αλλάζει η κατάσταση και θα χρησιμοποιήση η γκλοπ η ακόμα και θα το πυροβολίση. Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να πάρουν την έγκληση του ιδιωκτήτη του λαμπραντόρ για το δέσιμο του άλλου σκύλου χωρις επίβλεψη. Τώρα επείδη κάποιος μπορεί να πει και αν επιτεθούν σε άνθρωπο και δεν ξέρουν από σκυλιά τι θα κάνουν. Σίγουρα πάντως δεν θα προσπαθούν να ανοίξουν το στώμα του σκύλου η να του ρίξουν νερό μήπως και αφήσει και να γίνει περισσότερη ζημιά στον πολίτη, οπότε ο νόμος τους δίνει το δικαίωμα να πάνε σε ακραία μέτρα όπως ο πυροβολισμός στον αέρα η ακόμα και κατά του σκύλου.