Λιποθυμια στα σκυλιά η επιληψια ?!?!

5 Μαϊου 2018
8
2
32
Καλησπέρα σε όλους, χθες το πρωί ηρθα αντιμέτωπη με κατι πολυ περίεργο. Το σκυλάκι μου το οποίο κοιμοταν στο χαλακι όπως συνηθίζει..(Μολις είχε ξυπνήσει δεν ειχε βγει καν βολτα ακομα) Πηγα να το δω κ ηταν ξαπλωμενο.. Οταν πηγα να το χαιδεψω με κοιτούσε αλλα δεν αντιδρούσε το σωμα του...σαν να ειχε παραλυσει αλλα ειχε τα ματάκια του ανοιχτά και το στομαχι εκανε κατι αργες κινήσεις σαν σπασμους. Οταν το σηκωσαμε ηταν εντελως αδυναμο κ μαλιστα η γλωσσα του ειχε ασπρισει, το σωμα του κρεμουσε... θα ορκιζομουν αν υπαρχει σε ζωο η σκοτοδινη η λιποθυμια ηταν κατι τέτοιο. Αφου το βρεξαμε με λιγο νεράκι κ τ σηκωσαμε σε λιγότερο απο 5 λεπτα ειχε συνελθει πληρως. Πήγα απευθείας σε κτηνιατρικη κλινική καναμε αιματολογικες, ελεγξαμε ενζυμα ηπατος, ακροαστηκε και ολα ηταν άριστα δν υπηρχε τπτ παθολογίκο η καρδιολογικο που να το δικαιολογει. ο γιατρός μας ειπε οτι εικαζεται οτι ειναι επειληψια ιδιοπαθης κ οτι σε πρώτη φαση πρέπει να καταγραφω τη συχνότητα εμφάνισης της και οτι μονο αν ξεπερνα τις 3 φορες το μηνα χρήζει θεραπειας. Να σημειωσω οτι επαιρνε metacam γ μια φλεγμονη π ειχε και οτι ειχε κανει κακακια μεσα στ ο σπίτι που δεν το κανει ποτε μα ποτε. Εχετε κάποια παρομοια εμπειρία; λετε το metacam να ειχε κάποια παρενέργεια; εγω δεν ειμαι γιατρός φυσικά αλλα οπως εχω τν επειληψια στο νου μου δεν μου εμοιασε με κατι τέτοιο. Συγγνώμη για το μακροσκελες κείμενο απλα τρομαξα παρα πολυ κ ψάχνω να κατανοησω τι εγινε τελικα:cry::(:cry::(:confused:

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
το ζαχαρο του το κοιταξε ?καλό ειναι αν το ξανακάνει αν εχεις την ψυχραιμία να τραβήξεις βίντεο και να του κανεις καποιοα στιμη μια καμπύλη για ζάχαρο

5 Μαϊου 2018
8
2
32
το ζαχαρο του το κοιταξε ?καλό ειναι αν το ξανακάνει αν εχεις την ψυχραιμία να τραβήξεις βίντεο και να του κανεις καποιοα στιμη μια καμπύλη για ζάχαρο
➡ Ναι το τσεκαραμε μήπως ηταν υπογλυκαιμικο σοκ, αλλα ολα ηταν αψογα στα φυσιολογικα επιπεδα... Ο γιατρός ειπε ολα ειναι αριστα τα αποτελέσματα του...ας ελπίσουμε να μη το ξανακάνει βέβαια, και δεν ειχε διάρκεια ουτε 3 λεπτα δεν μ εμοιαζε με κριση...:(

bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Η επιληψία, στους ανθρώπους τουλάχιστον, έχει πολλές μορφές. Δεν παθαίνουν όλοι την ίδια κλασσική κρίση με τους σπασμούς και τα σάλια όπως έχουμε στο μυαλό μας. Επίσης, τα επεισόδια δεν έχουν την ίδια διάρκεια και ένταση σε όλους. Φαντάζομαι, θα συμβαίνει το ίδιο και στους σκύλους.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.922
20.325
Μήπως πρόλαβες προς το τέλος της την κρίση;
Κοιμόσασταν όλοι; Ησασταν συνεχώς κοντά του;
Αν όχι, μπορεί τα περισσότερα συμπτώματα, να τα είχε ήδη κάνει, και να τον πέτυχες την ώρα που ηρεμούσε πλέον, σιγά-σιγά.
Τι σκύλος είναι; Σε τι ηλικία;

• Like
Reactions: VickySar

VickySar

Member
1 Μαϊου 2018
8
3
41
Καλημερα, η δικιά μου έχει κ επιληψία αλλά δεν εμφανίζεται σε αυτή τη μορφή. Στην αρχή παραλύει από τη μέση κ κατω, είναι σαν ζαλισμενη κ πέφτει κάτω και μετά ξεκινούν οι σπασμοί... Περίπου για 15'. Κ στο τέλος κάνει εμετό. Τ μόνο που μπορείς να κάνεις εκείνη τη στιγμή που θα το δεις είναι να είσαι δίπλα του, να του μιλάς ήρεμα ότι όλα θα πάνε καλά κ αν μπορείς να το χαϊδεύεις για να νιώθει την παρουσία σου κ προπαντώς να μην πανικοβληθεις. Δεν είναι κ τοσο ευκολο το τελευταίο.... Κ αν σου κάνει συχνά κρισεις, αγωγή. Αν πάντως είναι κάτι τέτοιο, κάποια στιγμή θα ενταθουν οι κρίσεις.
Ελπίζω όλα να πάνε καλά κ να μην έχεις τέτοιο πρόβλημα!

• Like
Reactions: Roulakos. Ntini

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.922
20.325
@VickySar την ώρα της κρίσης, χάδια [αν και δεν ξέρω πόσο τα νοιώθουν εκείνη την ώρα] μακριά από τις μασέλες, καλού-κακού. Δεν ξέρεις ποτέ τι ασυναίσθητα μπορεί να κάνει, χωρίς καν, να το καταλάβει. 15 λεπτά σπασμοί, δεν είναι υπερβολικά πολύς χρόνος; Πόσο συχνά, κάνει τόσο μεγάλες κρίσεις;

• Like

VickySar

Member
1 Μαϊου 2018
8
3
41
@VickySar την ώρα της κρίσης, χάδια [αν και δεν ξέρω πόσο τα νοιώθουν εκείνη την ώρα] μακριά από τις μασέλες, καλού-κακού. Δεν ξέρεις ποτέ τι ασυναίσθητα μπορεί να κάνει, χωρίς καν, να το καταλάβει. 15 λεπτά σπασμοί, δεν είναι υπερβολικά πολύς χρόνος; Πόσο συχνά, κάνει τόσο μεγάλες κρίσεις;
Ναι οπωςδηποτε μακριά από τις μασελες!!! Αν κ η δικιά μου δεν έχει κάνει ποτέ καμία κίνηση, άσε που αν δεις βίντεο, δεν μπορεί να κάνει τίποτα απολύτως εκείνη τη στιγμή. Είναι αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα κ εμένα τις έκανε διπλές. Δλδ σταματούσε η μία, δεν έκανε εμετό κ μετά από μερικά λεπτά περνούσε σε δευτερη ίδιας περίπου έντασης κ διάρκειας. Την έχω σε αγωγή από τον Ιούλιο που άρχισε να μου κάνει τις διπλές κρίσεις κ πρόσφατα αλλάξαμε χάπια γιατί με προηγούμενα δεν είδαμε αποτέλεσμα. Μέχρι τον Ιούλιο όμως μου έκανε μια κρίση τον χρόνο περίπου ωσπου άρχισαν να εντεινονται.

• Like
Reactions: mareco

5 Μαϊου 2018
8
2
32
Μήπως πρόλαβες προς το τέλος της την κρίση;
Κοιμόσασταν όλοι; Ησασταν συνεχώς κοντά του;
Αν όχι, μπορεί τα περισσότερα συμπτώματα, να τα είχε ήδη κάνει, και να τον πέτυχες την ώρα που ηρεμούσε πλέον, σιγά-σιγά.
Τι σκύλος είναι; Σε τι ηλικία;
Οι γονείς μου που κοιμαται μαζί τους ήταν ξυπνιοι κ τον παρακολούθουσαν κ δν εκανε κατι περίεργο ξύπνησε κ μετα απλα ηρθε προς το δωμάτιο μ να να κοιμηθεί κ οταν σηκώθηκα μετα απο 5 λεπτα τον ειδα ετσι.. Δλδ δεν εκδήλωσε κτ περίεργο προηγουμένως.. Ειναι μικρούλης ειναι 3...εγω πιστεύω ότι μπορει τα metacam ισως να ειχαν κάποια παρενέργεια... Γτ στις παρενέργειες αναφέρει οτι εμφανίζονται μετα την θεραπεία κ οτι την ειχε σταματήσει την περασμένη... Φάρμακο είναι οσο ναναι...

• Like
Reactions: mareco

5 Μαϊου 2018
8
2
32
Οι γονείς μου που κοιμαται μαζί τους ήταν ξυπνιοι κ τον παρακολούθουσαν κ δν εκανε κατι περίεργο ξύπνησε κ μετα απλα ηρθε προς το δωμάτιο μ να να κοιμηθεί κ οταν σηκώθηκα μετα απο 5 λεπτα τον ειδα ετσι.. Δλδ δεν εκδήλωσε κτ περίεργο προηγουμένως.. Ειναι μικρούλης ειναι 3 ημιαιμο μαλτεζ...εγω πιστεύω ότι μπορει τα metacam ισως να ειχαν κάποια παρενέργεια... Γτ στις παρενέργειες αναφέρει οτι εμφανίζονται μετα την θεραπεία κ οτι την ειχε σταματήσει την περασμένη... Φάρμακο είναι οσο ναναι...

bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Θα πρότεινα την ώρα της κρίσης καθόλου χάδια, να του μιλάς ήρεμα ναι. Παρόμοια οδηγία, δίνεται και για τους ανθρώπους.Επίσης, τουλάχιστον στο σπίτι να μη φοράει σφικτό περιλαίμιο, την ώρα της κρίσης μπορεί να δυσκολεύει την αναπνοή. Αν δηλαδή σου δίνει σημάδια ότι πρόκεται για κρίση και είσαι παρών, βγάζεις περιλαίμιο σίγουρα, μετακινείς πράγματα που μπορεί να τον τραυματίσουν κλπ. Εννοείται ότι την ώρα του επεισοδίου δε δίνουμε νερό και φαγητό. Αν υπάρχει υπερβολική έκκριση σάλιου, στους ανθρώπους τα σκουπίζουμε, στα σκυλιά δε ξέρω κατά πόσο συμβαίνει και αν είναι ασφαλές κάτι τέτοιο.

Δέλτα

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2016
250
634
Εσείς που ξέρετε που ακριβώς οφείλονται αυτα; Πολύ συχνά δεν ακούγονται τελευταία τέτοου είδους περιστατικά;

• Like

bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Ένα μεμονωμένο επεισόδιο μπορεί να οφείλεται σε διάφορα π.χ. εγκεφαλική αιμορραγία, παρενέργεια φαρμάκου, πυρετός και άλλα πολλά. Εάν κάποιος, έχει διαγνωστεί με επιληψία δηλαδή είναι χρόνια η κατάσταση, συνήθως είναι νευρολογικής φύσεως το πρόβλημα. Οι κρίσεις, σε κάποιον με επιληψία ενδέχεται να επηρεάζονται σε συχνότητα, ένταση και διάρκεια, από διάφορους παράγοντες. Για παράδειγμα, έχω γνωρίσει περίπτωση παιδιού που εάν δεν κοιμόταν καλά το βράδυ, σίγουρα την επόμενη μέρα θα είχε ένα επεισόδιο. Και νομίζω εδώ μέσα έχω διαβάσει για περίπτωση σκύλου με επιληψία που σταμάτησε την ξηρά και οι κρίσεις μειώθηκαν.
Αν έχω κάπου λάθος διορθώστε με. :)

VickySar

Member
1 Μαϊου 2018
8
3
41
Ένα μεμονωμένο επεισόδιο μπορεί να οφείλεται σε διάφορα π.χ. εγκεφαλική αιμορραγία, παρενέργεια φαρμάκου, πυρετός και άλλα πολλά. Εάν κάποιος, έχει διαγνωστεί με επιληψία δηλαδή είναι χρόνια η κατάσταση, συνήθως είναι νευρολογικής φύσεως το πρόβλημα. Οι κρίσεις, σε κάποιον με επιληψία ενδέχεται να επηρεάζονται σε συχνότητα, ένταση και διάρκεια, από διάφορους παράγοντες. Για παράδειγμα, έχω γνωρίσει περίπτωση παιδιού που εάν δεν κοιμόταν καλά το βράδυ, σίγουρα την επόμενη μέρα θα είχε ένα επεισόδιο. Και νομίζω εδώ μέσα έχω διαβάσει για περίπτωση σκύλου με επιληψία που σταμάτησε την ξηρά και οι κρίσεις μειώθηκαν.
Εγώ το έχω παρατηρήσει όταν έχει μέρες να βγει από το σπιτι, αλλά όποιον γιατρο κ αν εχω ρωτήσει μου λέει ότι δεν οφείλεται σε αυτό.

bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Εγώ το έχω παρατηρήσει όταν έχει μέρες να βγει από το σπιτι, αλλά όποιον γιατρο κ αν εχω ρωτήσει μου λέει ότι δεν οφείλεται σε αυτό.
Σίγουρα δεν οφείλεται σε αυτό, αλλά εφόσον το έχεις παρατηρήσει δεν είναι απίθανο.

• Like
Reactions: VickySar

5 Μαϊου 2018
8
2
32
Και εγω πιστεύω οτι δεν ηταν επειληψια με ενα μεμονωμένο γεγονός... Αλλα οπως ειπε κ ο γιατρός εφόσον δν υπαρχει κανενα αλλο αιτιο εικαζεται οτι πιθανό να ειναι.. Εαν εφοσον στο μέλλον δώθουν κ αλλες κρίσεις... Εγω πάντως πιστεύω οτι ηταν απο τα χαπια κ ο κτηνίατρος π τν πηγα στ εκτακτα σε μια κλινική μ ειπς επισης πως δν ειναι απιθανο να ειναι κ απο αυτό... Το θεμα ειναι οτι πανικοβληθηκα εχασα τν μιση μου ζωη κ εχω χασει τον ύπνο μου μην ξαναπαθει τπτ τετοιο... Παροτι δν εχει κτ παθολογικο φοβήθηκα παρα πολυ μην μ παθει τπτ χειρότερο... Πάντως μετακαμ δεν τ ξαναδινω ποτε :p:mad:

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.903
Aθήνα
Το είχα παραθέσει και σε ένα άλλο θέμα, ας το βάλω κι εδώ

https://www.diagnovet.gr/index.php/...es-twn-epiliptikwn-krisewn-sta-zwa-syntrofias

Να πω επίσης πως πάρα πολύ χρήσιμο είναι την ώρα της κρίσης να τραβήξετε βίντεο. Θα βοηθήσει πάρα πολύ τον κτηνίατρο να καταλάβει περί τίνος πρόκειται.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.084
Νεότερο μέλος
Marlen48