Λούση, το αγαπημένο μου λουλουδάκι

Αγγελος 13

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2013
757
748
Παίρνει fortecor από τότε που της βρήκε το φύσημα.
Πνεύμονες δεν έχουμε εξετάσει ποτέ, νεφρά ουροποιητικό σύμφωνα με τις τελευταίες εξετάσεις ήταν μια χαρά, νευρικό σύστημα έχει επιληψία από μικρή, και μυοσκελετικό έχει οστεοαρθροίτιδα.
Χμμ τώρα που τα διαβάζω κορίτσι της παντρειάς έχω βρε! :p
χα χα χα χα χα χα!!

Μαρθα

Well-Known Member
9 Απριλίου 2014
199
29
Παίρνει fortecor από τότε που της βρήκε το φύσημα.
Πνεύμονες δεν έχουμε εξετάσει ποτέ, νεφρά ουροποιητικό σύμφωνα με τις τελευταίες εξετάσεις ήταν μια χαρά, νευρικό σύστημα έχει επιληψία από μικρή, και μυοσκελετικό έχει οστεοαρθροίτιδα.
Χμμ τώρα που τα διαβάζω κορίτσι της παντρειάς έχω βρε! :p
το οτι το ουροποιητικο της ειναι μια χαρα αυτο ειναι θετικο!
τωρα η επιληψια(νομιζω αντιμετωπιζεται με φαρμακευτικη αγωγη) στην οστεοαρθροιτιδα απο οσο ξερω δινουν αντιφλεγμονωδη,γλυκοζαμινη κτλ, αλλα μολις περασει η επιδραση τους αρχιζει ο πονος παλι!
αμα θες και μπορεις κανε μια ακτονογραφια τους πνευμονες να δεις σε τι κατασταση βρισκονται;!

Υ.Γ., Εγω και τα ζουζουνακια μου σας ευχομαστε περαστικα και να περασετε οσο πιο ανωδυνα και ευχαριστα την τριτη ηλικια!!!!

• Like
Reactions: l.Kyveli

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Περαστικα της Μυρτω, ευχομαι κι εγω να μην εχει τιποτα το ομορφο κοριτσι :love:

• Like

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους πολύ για την συμπαράσταση, αύριο θα σας γράψω τα νέα μας

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Τα αποτελέσματα είναι καλά!
Πήγα τελικά στο ιατρείο του Λιαπή όπου ένας καρδιολόγος από το πανεπιστήμιο της Θεσ/κης πάει κάθε μήνα . Μου διαφεύγει το όνομα του τώρα αλλά θα το βρω όταν θα μου στείλει το report, αν κάποιος το χρειαστεί.

Έχει εκφυλισμό της μητροειδούς βαλβίδας κάτι το οποίο οφείλεται σε κληρονομική προδιάθεση (όχι ότι το είχε από μικρή απλώς είχε την προδιάθεση σε κάποια φάση της ζωής της να το πάθει). Αυτό μπορεί να οδηγήσει κάποια στιγμή σε καρδιακή ανεπάρκεια οπότε πρέπει να είμαστε προσεχτικοί στα παρακάτω.
  • να παίρνει το fortecor εφόρου ζωής
  • αν δούμε δύσπνοια (όχι λαχάνιασμα γιατί αυτό λόγω βάρους και γούνας το έχει πάντα) να επαναλάβουμε τον υπέρηχο
  • ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΟΣ

Το τελευταίο είναι το πιο σημαντικό, η έκθεση του γιατρού θα το τονίζει ( και θα την κορνιζώσω στην κουζίνα.

Στα μεγαλόσωμα σκυλιά η εξέλιξη των καρδιοπαθειών είναι πιο βραδεία και δεν κινδυνεύουν τόσο τα μικρόσωμα.
Εν ολίγοις έχει ένα πρόβλημα που όμως αν ακολουθήσουμε τις συμβουλές του γιατρού δεν θα σταθεί μοιραίο για την ζωή της.
Φάρμακα άλλα δεν χρειάζεται να πάρει ούτε ειδική τροφή (εκτός από light).

O εκφυλισμός της μητροειδούς επιτρέπει αίμα να γυρίσει πίσω στην καρδιά κι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή ανεπάρκεια αλλά η πορεία είναι αργή και επειδή η Λούση δεν είναι νεαρή σε ηλικία δεν θα σταθεί εμπόδιο στο να συνεχίσει να γεμίζει τις ζωές μας με χαρά.

Επιπλέον ακόμη και καρδιακή ανεπάρκεια να πάθει , η πρόγνωση είναι 3 χρόνια ζωής, οπότε καταλαβαίνουμε ότι για έναν σκύλο 13 ετών μεσαίου μεγέθους αυτό δεν θα αποτελέσει ακριβώς πρόβλημα.

Το βάρος της και ειδικά η κατανομή του λίπους της (είναι γύρω από το στήθος της ) εμπόδισε ακόμη και το υπερηχογράφημα και αναγκάστηκε να την ξυρίσει λίγο στην κοιλιά.

Σας ευχαριστώ και πάλι όλους για το ενδιαφέρον σας!

Μαρθα

Well-Known Member
9 Απριλίου 2014
199
29
ειναι τα καλυτερα νεα που εχω ακουσει σημερα!!!!
πολυ χαιρομαι
! μπραβο

μηπως λες τον παπαζογλου;;

• Like

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Πολύ καλά τα νέα σας. Μπράβο!!!
Η...μανούλα ενημερώθηκε; :p
ενημερώθηκε και άρχισε πάλι τους όρκους και τις υποσχέσιες αλλά δεν την πιστεύω πια..

Όχι δεν το λένε Παπάζογλου Μάρθα, θα σας πω την Τρίτη.

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Μια χαρά σας βρίσκω!!! Για μένα το να ξέρεις τι ακριβώς συμβαίνει και τι πρέπει να κανεις βοηθάει την πρόληψη της επιδείνωσης και χαρίζει ποιοτικό χρόνο... Καλή δίαιτα λοιπόν, στην τυχερή (που την φροντίζεις τόσο καλά) Λουση!

• Like

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Και συντομα μοντελο ε? Θα μας τη φωτογραφιζεις καθε μηνα για να βλεπουμε διαφορες :p
Χαχαχαχχααααα!

Ξέχασα να σας πω πως το ήρεμο λουλουδάκι μου με την επιληψία, την οστεοαρθροίτιδα, και τον εκφυλισμό της μητροειδούς βαλβίδας μεταμορφώθηκε σε λύκο πάνω στο ιατρικό τραπέζι και γλύτωσα την δαγκωνιά παρά τρίχα επειδή είχα την τύχη να είναι πιο μακριά το χέρι μου όταν την γύρισαν στο πλάι..

• Like
Reactions: KaterinaSp