Ματαίωση εκπομπής Cesar Millan

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Πιαστηκαμε να θυμωσουμε με ενα παμπαλαιο βιντεο καταρχην. Θεωρω πως το σκυλακι ειχε το rage syndrome το οποιο ειναι παθολογικο χωρις θεραπεια και ειναι συχνο σε κακη εκτροφη της φυλης του. Δεν ξερω τι να πω οτι θα ηταν σωστοτερο σε μια τετοια περιπτωση. (Αναφερομαι στο βιντεο με τη Βικτορια)

Ας μην αφοριζουμε καποιον απο ενα μεμονωμενο βιντεο το οποιο ειναι και μονταρισμενο.

Dina1984

Well-Known Member
2 Μαϊου 2011
176
1
Πιαστηκαμε να θυμωσουμε με ενα παμπαλαιο βιντεο καταρχην. Θεωρω πως το σκυλακι ειχε το rage syndrome το οποιο ειναι παθολογικο χωρις θεραπεια και ειναι συχνο σε κακη εκτροφη της φυλης του. Δεν ξερω τι να πω οτι θα ηταν σωστοτερο σε μια τετοια περιπτωση. (Αναφερομαι στο βιντεο με τη Βικτορια)

Ας μην αφοριζουμε καποιον απο ενα μεμονωμενο βιντεο το οποιο ειναι και μονταρισμενο.
Rage syndrome έχουν κατά κύριο λόγω τα κανελί κόκερ που λόγω "διαφήμισης" έγινε ασύστολη αναπαραγωγή τους. Άποψη μου είναι ότι όταν γίνονται επεισόδια ανάμεσα σε σκυλί και παιδί...δεν φταίει μόνο το σκυλί. Τα παιδιά άθελά τους επειδή στην ηλικία των 4-6 ειδικά, δεν ξεχωρίζουν ένα αληθινό ζώο από ένα λούτρινο, είναι οι χειρότεροι κακοποιητές. Και φυσικά οι γονείς του παιδιού οι πρώτοι υπαίτιοι. Πιστεύω ότι το σκυλάκι αυτό σε μια οικογένεια χωρίς παιδιά και με πιο σοβαρούς ιδιοκτήτες θα τα πήγαινε περίφημα..Εγώ θα το έπαιρνα πάντως σπίτι μου χωρίς φόβο και πάθος!!

Τώρα με το ότι θα υπάρχει ένας "καραγκιόζης" λιγότερος στην T.V που έγραψε κάποιος δεν συμφωνώ..το σχόλιο είναι και αντιπαραγωγικό στην παρούσα συζήτηση. Όταν ένας σκύλος έχει μπει σε κλίμα "τώρα σε κατασπαράζω" δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις.

JKate Art

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2012
97
0
Με συγχωρείτε βρε παιδια αλλα μονος τρόπος να κάνεις ενα σκυλι που μισει τα αλλα σκυλια, να μην αντοδραει ασχημα, ειναι να....το πνιγεις???????? "γιατι τόσος ντορος για ενα τιναγματακι του λουριού"?? Αυτο βλέπεται εσείς??? Μαλλον εγω εχω προβλημα τοτε με τα ματια μου. Ο εν λογω "κυριος" αν εχετε παρατηρησει φοραει παντα πνηχτη και αυτο που κανει ειναι να ζοριζει τα σκυλια να αντιμετωπισουν τον φοβο και οταν αυτα ,φυσιολογικοτατα, αντιδρουν τα "δαμαζει" με τον υπεροχο αυτο τροπο του ΠΝΙΓΟΝΤΑΣ ΤΑ σε σημειο να μην οξυγονωνεται ο εγκεφαλος και να εξασθενουν("παραδινονται στον αρχηγο"οπως λεει εκεινος). Γιατί είστε όλοι υπερ αυτου??Μου κανει τόσο μεγαλη εντυπωση....

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Εμένα προσωπικά ο Cesar δεν μου αρέσει για διάφορους λόγους!Ούτε τα κλωτσίδια που ρίχνει στα σκυλιά μου αρέσουν, ούτε τα ηλεκτρικά κολάρα που χρησιμοποιεί όπου του την βαρέσει..δεν είναι το ότι σοκαρίστηκα με το τράβηγμα που έκανε στο συγκεκριμένο σκύλο..
Τώρα όσο για την Βικτώρια δεν ξέρω από ποια οπτική να το δω...

Πάντως το σίγουρο για εμένα είναι πως οι ιδιοκτήτες φταίνε..γιατί δεν τους υποχρεώνει κανείς να συμφωνούν σε όλα...!!!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.826
8.020
Μπορεί να είχε rage syndrome, δεν ήξερα όμως ότι το παθαίνουν μόνο τα κανελί..
Εγώ βρήκα τραγικό να πηγαίνει ένας σκύλος χαρούμενος κουνώντας την ουρά του για βόλτα χωρίς να γνωρίζει ότι πηγαίνει στον τάφο του. Βέβαια από την άλλη αυτό είναι το μεγαλείο του σκύλου.
Έχω κάνει ευθανασία σε σκυλιά πολύ άρρωστα, χωρις ελπίδα θεραπείας. Εύχομαι ποτέ στην ζωή μου και για κανένα λόγο να μην χρειαστεί να κάνω σε υγιη σκύλο για επιθετικότητα .

Kathrinf1

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2012
330
0
Παιδιά, εγώ έβλεπα την εκπομπή " Ή εγώ ή ο σκύλος" και ήταν χίλιες φορές καλύτερη από αυτόν!!

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Με συγχωρείτε βρε παιδια αλλα μονος τρόπος να κάνεις ενα σκυλι που μισει τα αλλα σκυλια, να μην αντοδραει ασχημα, ειναι να....το πνιγεις????????
Δεν συμφωνω με ολα οσα κανει ο Σιζαρ.
Σου εχει τυχει να εχεις σκυλι στο λουρι που προσπαθει να σε δαγκωσει ή να ελευθερωθει παση θυσια?

JKate Art

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2012
97
0
Δεν συμφωνω με ολα οσα κανει ο Σιζαρ.
Σου εχει τυχει να εχεις σκυλι στο λουρι που προσπαθει να σε δαγκωσει ή να ελευθερωθει παση θυσια?
Οχι, όμως αυτο το σκυλι δεν προσπαθουσε να ελευθερωθει απο το λουρι. ΕΙδε τον αλλο σκυλο, φρίκαρε, ο Μιλλαν εσφιγγε τον πνιχτη και το εκνευρισε..την συνεχεια δεν χρειαζεται να την περγραψω. Εχεις παρακολουθησει αλλα επεισοδια όπου κάνει ακριβως το ιδιο??Βαζει το σκυλι σε λουρι στο ανωτερο σημειο του λαιμου, εκεί οπου η διοδος του αερα ειναι πιο μικρη και το βαζει να αντιμετωπισει αυτο που δεν του αρεσει-φοβαται..το σκυλι κανει την παραμικρη αντιδραση και αυτος το τραβαει και τ λουρι σφιγγει ασφυκτικα πολυ??? Ετσι αντιμετωπίζουμε ενα σκυλι που για καποιον λογο φοβαται κατι??

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.575
6.003
Πειραιάς
για μενα ειναι μεγαλο λαθος να δειχνει η τηλεοραση τετοιες πρακτικες εξημερωσης ή εκπαιδευσης.
ακομα και αν ειναι οι ενδεδειγμενες στην περιπτωση αυτη,που για μενα δεν ειναι.

το πιθανοτερο ειναι πως οσοι την ειδαν και δεν εχουν την αναλογη κριση θα τις εφαρμοσουν και στο δικο τους σκυλο με τραγικα αποτελεσματα και για τους δυο. υπαρχει τροπος σε μια εκπομπη που ειναι μαγνητοσκοπημενη τις πρακτικες αυτες να τις αποφυγεις για να αποφυγεις και τις μιμησεις τους.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα

Ξέρω οικογένεια με κανελι κοκκερ που από λάθος εκτροφή έχει "ακραια επιθετική συμπεριφορα" όπως τους ειπε κτηνίατρος το οποίο όταν το πιάνει, τους καταδαγκώνε (παρελθοντικός χρόνος). Τους είπε και ο κτηνιατρος για ευθανασία αλλά η γυναίκα ούτε να το ακούσει.Εμαθαν να πηγαίνουν με τα νερά του και όταν τον βλέπουν να αρχίζει την επιθεση να απομακρύνονται οι ίδιοι. Και ετσι ζουν τα τελευταία χρόνια.

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
μα πριν 5 λεπτα στο National Geographic ειχε την διαφημιση του που ελεγε για τον καινουργιο κυκλο :confused:
μηπως τελικα δεν ματαιωνετε?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
μα πριν 5 λεπτα στο National Geographic ειχε την διαφημιση του που ελεγε για τον καινουργιο κυκλο :confused:
μηπως τελικα δεν ματαιωνετε?
Η εκπομπή ματαιώθηκε σίγουρα διότι βγάλανε επίσημη ανακοίνωση και ο Μιλλάν και το κανάλι. Οι ματαιώσεις εκπομπών γίνονται με δυο τρόπους: είτε δεν υπάρχει ακροαματικότητα καθόλου και τις κόβουνε πάραυτα, είτε αποφασίζουν ότι έφτασαν στο τέλος τους, οπότε τους δίνουν έναν ακόμα κύκλο που όμως λένε ότι είναι ο τελευταίος. Καμιά φορά μάλιστα ο τελευταίος κύκλος έχει λιγότερα επεισόδια. Στην περίπτωση του Μιλλάν, ο κύκλος έχει ήδη γυριστεί, υπάρχει αρκετά καλή ακροαματικότητα, οπότε θα προβληθεί κανονικά για τελευταία φορά και δε θα υπάρξει επόμενος κύκλος.

Dina1984

Well-Known Member
2 Μαϊου 2011
176
1
Οχι, όμως αυτο το σκυλι δεν προσπαθουσε να ελευθερωθει απο το λουρι. ΕΙδε τον αλλο σκυλο, φρίκαρε, ο Μιλλαν εσφιγγε τον πνιχτη και το εκνευρισε..την συνεχεια δεν χρειαζεται να την περγραψω. Εχεις παρακολουθησει αλλα επεισοδια όπου κάνει ακριβως το ιδιο??Βαζει το σκυλι σε λουρι στο ανωτερο σημειο του λαιμου, εκεί οπου η διοδος του αερα ειναι πιο μικρη και το βαζει να αντιμετωπισει αυτο που δεν του αρεσει-φοβαται..το σκυλι κανει την παραμικρη αντιδραση και αυτος το τραβαει και τ λουρι σφιγγει ασφυκτικα πολυ??? Ετσι αντιμετωπίζουμε ενα σκυλι που για καποιον λογο φοβαται κατι??
Δες καλά το βίντεο...το χάσκι γρύλιζε επιθετικά στον απέναντι σκύλο. Δεν τον φοβόταν. O Σίζαρ τον διορθώνει...λέει ο ίδιος ότι φταίει ο πνίχτης και αλλάζει το λουρί κάνοντας έναν ανάποδο κόμπο στο ίδιο. Συνεχίζουν με ηρεμία..μετά γρυλίζει πάλι και τότε ο Σίζαρ έκανε κάτι σαν "τακουνιά" για να τον "ξυπνήσει" από το "mode" που είχε μπει. Τότε εκείνο δεν δέχτηκε την διόρθωση και γύρισε να τον δαγκώσει..! Αφού στο τέλος ο άνθρωπος μένει με σκισμένα ρούχα...:eek:

Το "Dog Whisperer" ματαιώθηκε αλλά θα αντικατασταθεί με το "Leader of the Pack" όπου θέμα του θα έχει μόνο σκυλάκια καταφυγίων που θα τα βοηθάει ώστε να μπορούν υιοθετηθούν άμεσα.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Το "Dog Whisperer" ματαιώθηκε αλλά θα αντικατασταθεί με το "Leader of the Pack" όπου θέμα του θα έχει μόνο σκυλάκια καταφυγίων που θα τα βοηθάει ώστε να μπορούν υιοθετηθούν άμεσα.
Όχι απαραίτητα. Κατ' αρχή το Leader of the Pack το δείχνει το κανάλι Home & Garden Television εδώ και καιρό και δε νομίζω να χάσει τηλεθεατές το National Geographic. Επίσης οι μη θεαματικές εκπομπές ουσίας που πραγματεύονται σημαντικά θέματα, όπως τα καταφύγια, δεν πολυέχουν απήχηση. Ακόμα και το Dogs in the City, που είναι το μόνο που έχει τολμήσει να δείξει εθνικό και μη καλωδιακό κανάλι (το CBS), το παίζουν μόνο καλοκαίρι και ποτέ το χειμώνα όπου σκοτώνονται για την ακροαματικότητα.

Ο Millan το υποπτευόμασταν ότι θα ματαιωνότανε κάποια στιγμή διότι το βγάλανε τελείως από το κυρίως κανάλι του National Geographic και το βάλανε στο καλωδιακό ακόμα χαμηλότερης ακροαματικότητας National Geographic Wild.

Για να σας δώσω να καταλάβετε, για να θεωρηθεί ότι μια εκπομπή έχει απήχηση πρέπει να τη θέλουνε οι σπόνσορες. Για να τη θέλουνε οι σπονσορες θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 10 εκατομμύρια τηλεθεατές τη βδομάδα και ακόμα περισσότερους στους πρώτους κύκλους. Αν τα καλωδιακά κανάλια συγκεντρώσουνε, ας πούμε, 4 εκατομμύρια, τότε κάνουνε πάρτυ διότι μιλάμε για σούπερ επιτυχημένη εκπομπή. Το καλοκαίρι πάντως τα εθνικά κανάλια βγάζουν μικρότερες σειρές που ξέρουν ότι θα έχουν μικρότερη απήχηση, πάντα όμως θέλουνε να έχουνε 4-5 εκατομμύρια τηλεθεατές για την καθεμιά. Είναι συνήθως ακόμα ελαφότερες από τις χειμωνιάτικες, οι περισσότερες είναι κωμικές και ΑΝ μια από αυτές τύχει να έχει εκπληκτική ακροαματικότητα, τότε μπορεί να την κάνουνε χειμωνιάτικη, αλλά κάτι τέτοιο γίνεται σπανιότατα, ίσως μια φορά στα 10 χρόνια.

Dina1984

Well-Known Member
2 Μαϊου 2011
176
1
Όχι απαραίτητα. Κατ' αρχή το Leader of the Pack το δείχνει το κανάλι Home & Garden Television εδώ και καιρό και δε νομίζω να χάσει τηλεθεατές το National Geographic. Επίσης οι μη θεαματικές εκπομπές ουσίας που πραγματεύονται σημαντικά θέματα, όπως τα καταφύγια, δεν πολυέχουν απήχηση. Ακόμα και το Dogs in the City, που είναι το μόνο που έχει τολμήσει να δείξει εθνικό και μη καλωδιακό κανάλι (το CBS), το παίζουν μόνο καλοκαίρι και ποτέ το χειμώνα όπου σκοτώνονται για την ακροαματικότητα.

Ο Millan το υποπτευόμασταν ότι θα ματαιωνότανε κάποια στιγμή διότι το βγάλανε τελείως από το κυρίως κανάλι του National Geographic και το βάλανε στο καλωδιακό ακόμα χαμηλότερης ακροαματικότητας National Geographic Wild.

Για να σας δώσω να καταλάβετε, για να θεωρηθεί ότι μια εκπομπή έχει απήχηση πρέπει να τη θέλουνε οι σπόνσορες. Για να τη θέλουνε οι σπονσορες θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 10 εκατομμύρια τηλεθεατές τη βδομάδα και ακόμα περισσότερους στους πρώτους κύκλους. Αν τα καλωδιακά κανάλια συγκεντρώσουνε, ας πούμε, 4 εκατομμύρια, τότε κάνουνε πάρτυ διότι μιλάμε για σούπερ επιτυχημένη εκπομπή. Το καλοκαίρι πάντως τα εθνικά κανάλια βγάζουν μικρότερες σειρές που ξέρουν ότι θα έχουν μικρότερη απήχηση, πάντα όμως θέλουνε να έχουνε 4-5 εκατομμύρια τηλεθεατές για την καθεμιά. Είναι συνήθως ακόμα ελαφότερες από τις χειμωνιάτικες, οι περισσότερες είναι κωμικές και ΑΝ μια από αυτές τύχει να έχει εκπληκτική ακροαματικότητα, τότε μπορεί να την κάνουνε χειμωνιάτικη, αλλά κάτι τέτοιο γίνεται σπανιότατα, ίσως μια φορά στα 10 χρόνια.
Συμπέρασμα...όλα έχουν να κάνουν με λεφτά και όχι αν κακοποίησε το χάσκι ή όχι...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Συμπέρασμα...όλα έχουν να κάνουν με λεφτά και όχι αν κακοποίησε το χάσκι ή όχι...

Εννοείται. Όταν διαμαρτύρονται πολλοί τηλεθεατές, φεύγουν οι σπόνσορες. Χωρίς σπόνσορες, δεν υπάρχει εκπομπή. Απλούστατο. It's called business. :)

JKate Art

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2012
97
0
Δες καλά το βίντεο...το χάσκι γρύλιζε επιθετικά στον απέναντι σκύλο. Δεν τον φοβόταν.

Το ιδιο κανει. Για τον ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ λόγο το χασκυ ειχε συνδιασει οτι οταν βλεπει αλλο σκυλο ειναι κατι το αρνητικο.

O Σίζαρ τον διορθώνει...λέει ο ίδιος ότι φταίει ο πνίχτης και αλλάζει το λουρί κάνοντας έναν ανάποδο κόμπο στο ίδιο.

Οταν το λουρι δενεται ετσι αναποδα..και παλι πνιγει!!!Ετσι δεν ειναι? Ακριβως αυτο θελει να του κανει..να τον εχει στον πνιχτη για να τον τραβαει και να το πνιγει. Δεν κολάω τοσο στην χρηση του πνιχτη γενικοτερα αλλά στην ακραία και ασκοπη χρηση που κανει ο Μιλλαν..οχι στο συγκεκριμενο μονο αλλα σε ΟΛΑ του τα επεισοδια.

Συνεχίζουν με ηρεμία..μετά γρυλίζει πάλι και τότε ο Σίζαρ έκανε κάτι σαν "τακουνιά" για να τον "ξυπνήσει" από το "mode" που είχε μπει.

Για να "ξυπνησει" τον σκυλο οπως λες πρεπει να τον κλωτσησει??? :O Μαλιστα..και στο τελος της "εκπαιδευσης" αν καταφερει να "πετυχει" αυτα που θελει με την μεθοδο του ο Μιλλαν, θα εχει κανει εναν σκυλο που ηδη αντιπαθει τους αλλους να τους αντιπαθει διπλασια τωρα αλλά επειδη φοβαται την επίπληξη να κραταει μεσα του τον θυμο και ολο το ασχημο συναισθημα για να αποφυγει τις συνεπειες που θα εχει απο τον "αρχηγο" του. Οταν ομως τυχει ο "leader" να μην ειναι μπροστα?τοτε το χασκυ προφανως και δεν θα συγκρατηθει να αντιδρασει οπως εκεινο πραγματικα θελει..

Τότε εκείνο δεν δέχτηκε την διόρθωση και γύρισε να τον δαγκώσει..!

Ε λογικό δεν ειναι?? Γιατι να δεχτει την κλωτσια???? και την "διορθωση"??

Αφού στο τέλος ο άνθρωπος μένει με σκισμένα ρούχα...:eek:

Ναι τον καημενουληηηη...πολυ τον λυπάμαι..(η ειρωνεια προφανως και δεν παει σε εσενα αλλα στον εν λογω κυριο διοτι τον αντιπαθω παρα πολυ...)

Ναι το ακουσαμε κι αυτο..........αχ τα καημενα...

Dogmantics Dog Training the official “Kikopup” website
δεν ξερω αν την ξερετε την κοπελα..κατα την γνωμη μου κανει φοβερη δουλεια! Στο site της αυτο, αναφερει την θεωρια "progressive reinforcement training"....διαβαστε το αν θελετε, αξιζει.
Θελω να ανοιξω και καινουριο τοπικ για αυτην και τα βιντεο της γιατι την θαυμαζω και πιστευω εχει να μας μαθει πολλα....

Και κατι ακομα, ο Μιλλαν δεν ασχολειται με τα σηματα ηρεμιας, τα αγνοει, στρεσαρει πολυ τα σκυλια, τα κανει να αντιδρουν πολυ ασχημα(καταρχην παρατηρηστε την σταση σωματος του...ειναι ακρως επιθετικη) και μετα αυτος τα διορθωνει!!!!τραγικο δεν ειναι??? Ειναι σαν να παρεις ενα παιδακι και να το πας κοντα στο ματι της κουζινας και να του δειχνεις ενα γλυφιτζουρι πανω απο αυτο και οταν παει να πλησιασει το ματι να το βαρας για να μαθει να μην πλησιαζει!!! Αν εισαι μπροστα λογικα επειδη θα σε ΦΟΒΑΤΑΙ δεν θα το ακουμπησει..αν ομως λειπεις...?

Cicaci

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
353
3
Ξάνθη
Ο Μιλλάν ήταν έμπνευση και βάση στην εκπαίδευση που κάνω.
Σε ποια σημεία? Στην ενέργεια που είχα απέναντι στο σκύλο. Π.χ. η ενέργεια που μετέφερα από μενα μέσω του λουριού στον σκύλο. Το ότι ο αρχηγός είναι ήρεμος, σταθερός και επιβλητικός. Ότι η στάση του σώματος είναι η "γλώσσα"!! Έτσι καταφέρνω να βγω καθαρή μεσα απο αγέλες αδέσπωτων χωρίς γρατζουνιά. Και να επικοινωνήσω με τον δικό μου σκύλο.
Λυπάμαι που η εκπομπή θα σταματήσει. Αλλά από την άλλη υπάρχει πολύ υλικό όποιος θελήσει να δουλεψει!!
Είναι λογικό να υπάρχουν διαφορετικες απόψεις. Όπως και στα μαθηματικά υπάρχουν πολλοί τρόποι να λύσεις μια άσκηση, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Και κατι ακομα, ο Μιλλαν δεν ασχολειται με τα σηματα ηρεμιας, τα αγνοει, στρεσαρει πολυ τα σκυλια, τα κανει να αντιδρουν πολυ ασχημα (καταρχην παρατηρηστε την σταση σωματος του...ειναι ακρως επιθετικη) και μετα αυτος τα διορθωνει!!!! τραγικο δεν ειναι???
Κινδυνεύω να βγω πολύ off-topic, σε σχέση με την ματαίωση της εκπομπής του National Geographic... και ζητώ συγγνώμη...

Δεν έχεις ασχοληθεί ιδιαίτερα με τη συμπεριφορά (κυρίως) και με την εκπαίδευση (δευτερευόντως) των σκύλων, έτσι?

Ισως και να είσαι από τους τυχερούς ανθρώπους (όπως υπήρξα κι εγώ, μιά φορά κι ένα καιρό - όταν υιοθέτησα το πρώτο μου σκυλάκι - δεν χρειάστηκε ποτέ να εκπαιδευτεί) που δεν έχουν "μπλέξει" με δυνατά - δυναμικά - σκληρά - επιθετικά - κυριαρχικά σκυλιά... με "tough motherfuckers", που λέμε και σε άψογα ελληνικά... με σκυλιά της "κόκκινης ζώνης" που λέει και ο Cesar Millan...

Πάμε, λοιπόν...

1. Η στάση (γλώσσα) του σώματός του δεν είναι "άκρως επιθετική"... είναι, απλά, "κυριαρχική"...
Οπως έμαθε ο σκύλος (τα τελευταία 140.000 χρόνια) ότι πρέπει να στέκεται ο "άνθρωπος"...
Μιάς και ο άνθρωπος είναι (ή, θα έπρεπε να είναι), σε κάθε περίπτωση, ο αρχηγός της αγέλης (ή, ιδιότυπης - μικτής - οικογένειας)...
Και μιάς και τα σκυλιά "διαβάζουν" γλώσσα σώματος και "μυρίζουν" ορμόνες...

2. Ο Cesar Millan ασχολείται, σαφέστατα, με σήματα ηρεμίας (σχεδόν, όσο και η Turid Rugaas - και, μάλιστα, χρησιμοποιεί τα δικά του σκυλιά σχεδόν όπως και εκείνη, για την ενσωμάτωση - αποκατάσταση των περιπτώσεων που παρεμβαίνει)...

3. Υπενθυμίζω ότι ο Cesar Millan ασχολείται με "δύσκολες" περιπτώσεις και όχι με την κλασική έννοια της "κανονικής" εκπαίδευσης βασικής υπακοής... πολλά από τα σκυλιά που αναλαμβάνει, μην ξεχνάμε ότι είναι έτοιμα για ευθανασία...

Για να κλείσω, λοιπόν, την μικρή (και, ίσως, ατυχή) παρέμβασή μου...

Η "κλωτσιά" (για την ακρίβεια, το τακουνάκι)... ακόμα και το "κρέμασμα"... είναι το λιγότερο που μπορείς να κάνεις, προτού στείλεις το πολύ δύσκολο σκυλί στο "μεγάλο ταξίδι"...