...Και κατι ακομα, ο Μιλλαν δεν ασχολειται με τα σηματα ηρεμιας, τα αγνοει, στρεσαρει πολυ τα σκυλια, τα κανει να αντιδρουν πολυ ασχημα (καταρχην παρατηρηστε την σταση σωματος του...ειναι ακρως επιθετικη) και μετα αυτος τα διορθωνει!!!! τραγικο δεν ειναι???
Κινδυνεύω να βγω πολύ
off-topic, σε σχέση με την ματαίωση της εκπομπής του National Geographic... και ζητώ συγγνώμη...
Δεν έχεις ασχοληθεί ιδιαίτερα με τη συμπεριφορά (κυρίως) και με την εκπαίδευση (δευτερευόντως) των σκύλων, έτσι?
Ισως και να είσαι από τους τυχερούς ανθρώπους (όπως υπήρξα κι εγώ, μιά φορά κι ένα καιρό - όταν υιοθέτησα το πρώτο μου σκυλάκι - δεν χρειάστηκε ποτέ να εκπαιδευτεί) που δεν έχουν "μπλέξει" με δυνατά - δυναμικά - σκληρά - επιθετικά - κυριαρχικά σκυλιά... με "tough motherfuckers", που λέμε και σε άψογα ελληνικά... με σκυλιά της "κόκκινης ζώνης" που λέει και ο Cesar Millan...
Πάμε, λοιπόν...
1. Η στάση (γλώσσα) του σώματός του
δεν είναι "άκρως επιθετική"... είναι, απλά, "
κυριαρχική"...
Οπως έμαθε ο σκύλος (τα τελευταία 140.000 χρόνια) ότι πρέπει να στέκεται ο "άνθρωπος"...
Μιάς και ο άνθρωπος είναι (ή, θα έπρεπε να είναι), σε κάθε περίπτωση, ο αρχηγός της αγέλης (ή, ιδιότυπης - μικτής - οικογένειας)...
Και μιάς και τα σκυλιά "διαβάζουν" γλώσσα σώματος και "μυρίζουν" ορμόνες...
2. Ο Cesar Millan ασχολείται, σαφέστατα, με σήματα ηρεμίας (σχεδόν, όσο και η Turid Rugaas - και, μάλιστα, χρησιμοποιεί τα δικά του σκυλιά σχεδόν όπως και εκείνη, για την ενσωμάτωση - αποκατάσταση των περιπτώσεων που παρεμβαίνει)...
3. Υπενθυμίζω ότι ο Cesar Millan ασχολείται με "δύσκολες" περιπτώσεις και όχι με την κλασική έννοια της "κανονικής" εκπαίδευσης βασικής υπακοής... πολλά από τα σκυλιά που αναλαμβάνει, μην ξεχνάμε ότι είναι έτοιμα για ευθανασία...
Για να κλείσω, λοιπόν, την μικρή (και, ίσως, ατυχή) παρέμβασή μου...
Η "κλωτσιά" (για την ακρίβεια, το τακουνάκι)... ακόμα και το "κρέμασμα"... είναι το λιγότερο που μπορείς να κάνεις, προτού στείλεις το πολύ δύσκολο σκυλί στο "μεγάλο ταξίδι"...