Ματαίωση εκπομπής Cesar Millan

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Και ήταν και ένα μαύρο κόκερ αυτό το σκυλί Διονύση....Αν είχαν πάει στον Cesar ποτέ δεν θα είχε γίνει αυτό. Έκλαιγα απαρηγόρητη σε εκείνο το επεισόδιο..
Ναι, το ξέρω Ντίνα, και εγώ όταν το είδα το επεισόδιο αυτό αμέσως έχασα πάσα ιδέα για την Βικτώρια. Ότι και να μου λέγαν άτομα εγώ το θεώρησα απαράδεκτο.....δεν μπωρείς κυρά μου να διορθώσεις την συμπεριφορά....παρατα το τότε ή πες να το δώσουν το σκυλί σε άλλο σπίτι που κάποιος/α να μπορεί να ασχοληθεί περισσότερο και δεν έχει μικρά παιδιά, όχι να πας να δώσεις συμβουλή για ευθανασία με την ίδια ευκολία που θα έδινες συνταγή για μακαρόνια, αυτή είναι η αγάπη σου προς τα ζώα; Όταν τα βλέπεις σκούρα να τα σκωτώνεις.

Ασε με Ντίνα όσο ακόμα το σκέφτομαι το επισόδιο αυτήνης με ποιάνει......ασε.

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.811
59
ΑΘΗΝΑ
Ειλικρινά, θα ήθελα να δω την προσέγγιση σ' ένα τέτοιο ζήτημα από κάποιον υπέρμαχο "θετικό". (και δεν εννοώ να αριθμήσει τυχόν λάθη που έγιναν, ούτε θεωρίες, αλλά να δω στην πράξη τη μέθοδό του και το αποτέλεσμα).

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Δεν θα την έβλεπες....γιατί η θετική θα έπρεπε να ξεκινήσει από κουτάβι , όχι σε ένα σκύλο ο οποίος, λόγω 'ασχετων αφεντικών κατέληξε έτσι...

toninosfc

Active Member
Εγώ έβλεπα όποτε τυχαινε τον Ceasar Millan στη νοβα (αρκετές φορές πάντως). Παρατηρούσα συνεχώς επεισόδιο στο επεισόδιο ότι αυτό που ήθελε να μεταδώσει στον κόσμο ήταν απλά ότι τα σκυλιά με ανεπυθήμητες, συνήθως άγριες, συμπεριφορές δεν βρήκαν ενεργό αρχηγό στην αγέλη τους και ήταν απλά μπερδεμένα. Εκεί έρχονταν ο ίδιος και αυτό που έκανε ήταν να δώσει στο σκυλί να να καταλάβει πως ''για δες καλυτερα...να ο αρχηγός σου).Δεν φοβάται τα αμαξια ο αρχηγός σου ούτε και εσύ πρέπει να τα φοβάσαι. Σου αρέσει να τρώς τα πατίνια των παιδιών, αν σου πεί ο αρχηγός σου ότι δεν πρέπει να το κάνεις, δεν το κάνεις.
Τον θεωρώ αρκετά σωστό εκπαιδευτή με την αποψη ότι δεν ασκεί βία στα σκυλιά αλλά ούτε χρησιμοποιεί μεζεδάκια και άλλες παπαριες όπως κάνουν πολλοί νέοι της θετικης μεθόδου εκπαιδευτές. Δωσε μεζεδακι για να κατσει κατω....
Σιγά...ο Μίλαν δίνει στα σκυλιά να καταλάβουν αυτό που θέλει να κάνουν με τα μάτια και με χειρισμούς. Τα σκυλιά κατα την άποψή μου θα προτιμήσουν ένα πολύ θερμό χάδι συνοδείας μπράβο παρα μεζεδακια μεζεδακια μεζεδακια...καλα ειναι και αυτα αλλά όχι κατα αποκλειστικότητα.
Έχω φίλο που εκπαίδευε το σκλυλο του με μεζαδακια όλη την ώρα...και εφτασε σε σημείο να του λέει κάτσε και να μην κάθεται το ζωντανο αφου ξέρει ότι δεν κρατάει μεζεδάκι, ποιος ο λόγος να κάτσει?.
Τα σκυλιά πρέπει να καταλαβαίνουν το λόγο για να υπακούν...είσαι αρχηγός και ότι πεις θα κάνω.
Όχι... δεν κατηγορώ τα μεζεδάκια...φυσικά και δουλεύουν σωστά αλλά πιστεύω με μέτρο πάντα και όχι αποκλειστικά μεζεδακια γιατί θα καλομάθει το σκυλί και μετα άντε να διορθώνεις .
όπως ανέφερε ο tsimak δεν αρκεί ένας μόνο τρόπος εκπαίδευσης και θετικός τρόπος δεν σημαίνει μεζεδάκια....

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.144
1.410

Εγώ είμαι της γνώμης πως ΜΟΝΟ με ένα από τα παραπάνω δεν κάνει για όλους τους σκύλους...
Ίσως χρειάζεσαι συνδυασμό...Ανάλογα την περίπτωση....
εγώ θα συμφωνήσω με αυτό...

και επειδή στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για διόρθωση και όχι για εκπαίδευση
(νομίζω πως έχει μεγάλη διαφορα)
δεν μπορεί να διορθωθεί με μονο θετική...
αν κάποιος έχει παράδειγμα τέτοιου σκύλου που επαναλαμβάνω διορθώθηκε και όχι εκπαιδεύτηκε από κουτάβι ας μας το παραθέσει!!!

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
καλα θα περιμενω κι εγω παραδειγμα θετικου εκπαιδευτη για τετοια περιπτωση, και αναλυτικη εξηγηση του πως αντιμετωπιζονται τετοια περιστατικα:)

(αν και βρισκω πιθανοτερο ο 'εκπαιδευτης" να φευγε τρεχοντας)

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
εγω παντως τον βλεπω πολυ συχνα και πιστευω πως εχει σωσει πολλα σκυλια με επιθετικοτητα π αν δεν ηταν αυτος θα ειχαν παει για ευθανασια..Ενταξει μου την σπαει το στιλ κλοτσια του.Σε ενα επισοδειο μου εκανε εντυπωση π ειπε οτι δεν υπαρχουν κακα σκυλια μονο κακη ιδιοκτητες π τα κανουν αγρια κλπ εκει του εβγαλα το καπελο!

morfeas

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
142
3
εγω με οσα εχω καταλαβει δεν θα εμπιστευομουν ποτε εκπαιδευτη βαμενο με τη μια η την αλλη μαθοδο. υπαρχουν εκπαιδευτες που χησημοποιουν ολες τις μεθοδους αναλογα με την περισταση, απο κλικερ μεχρι ρευμα με πολυ καλα αποτελεσματα.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Την εκπομπή της Stilwell με την ευθανασία την έχω δει κι εγώ και είναι από το βρεττανικό κύκλο. Στην Αμερική δεν περνάνε κάτι τέτοια, δηλαδή να λέει αυτή ευθανασία και μετά να δείχνουν τον ιδιοκτήτη, του οποίου η οικογένεια δε θέλει το σκύλο πλέον, να οδηγεί κλαίγοντας με το ζωντανό σκύλο στο πίσω κάθισμα και να γυρνάει πίσω, επίσης κλαίγοντας, με το πτώμα το οποίο μας δείχνουν να θάβει στον κήπο του!

Όσο για την εκπομπή του Μιλλάν, είχε χάσει ήδη πολλή ακροαματικότητα, οπότε το National Geographic Channel ήδη την έχει στείλει στο καλωδιακό του Nat Geo Wild. Αν δε βγάζουν λεφτά από διαφημίσεις, το κόβουν. Εδώ έκοψαν το περίφημο Dogtown μετά από τέσσερεις μικρούς κύκλους, διότι δεν είχε το θέαμα που προσφέρει ο Μιλλάν, δηλαδή τη θαυματουργή μεταμόρφωση του σκύλου σε πέντε ακριβώς δευτερόλεπτα. Αντίθετα, το Dogtown έδειχνε ότι για σοβαρές περιπτώσεις φοβικών σκύλων, η εκπαίδευση έπαιρνε μήνες, ακόμα και χρόνια, όπως π.χ. με τα σκυλιά του Michael Vick, τέσσερα από τα οποία το δικαστήριο έβγαλε απόφαση ότι μάλλον δεν μπορούν να αποκατασταθούν και επομένως πρέπει να μείνουν στο Dogtown για όλη τους τη ζωή.

Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι θεαματικό...

keegan

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2010
340
0
Δεν θα την έβλεπες....γιατί η θετική θα έπρεπε να ξεκινήσει από κουτάβι , όχι σε ένα σκύλο ο οποίος, λόγω 'ασχετων αφεντικών κατέληξε έτσι...
Συμφωνώ με την Κατερίνα.

Υπάρχει ένα rott το οποίο μετά από τρεις ιδιοκτήτες -που κατέλειξαν και τρεις τους στο νοσοκομείο- ζει με οικογένεια και είναι άκρως στοργικός αλλά και αμείληκτος φύλακας.Ο σκύλος αυτός προοριζόταν για ευθανασία. Όμως, με σωστά μαθήματα κυριαρχίας και με τη σωστή τήρηση των κανόνων από τους νέους ιδιοκτήτες - διότι ο εκπαιδευτής δεν είναι μάγος - ζει σε πλήρη αρμονία.

Μπορώ να χαρακτηρίσω ως θετική εκπαίδευση τα μαθήματα κυριαρχίας, για τον λόγο πως στη διαδικασία αυτή δεν υπάρχει βια, παρά μόνο ο ιδιοκτήτης μαθαίνει το γιατί και εκπαιδευέται στο πως.

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Τόσος χαμός για ένα τράβηγμα του λουριού, ε, τότε ας το αφήναμε το σκυλί στην Βικτώρια Στίλγουελ όπου θα σου έλεγε να το πας το σκυλί για ευθανασία (όπως έκανε και σε ένα επισόδιο της και ακόμα την βρίζω).
Aααααα αυτο δεν το ειχα δει ουτε το ηξερα..
Βασικα δεν θυμομουν κ πως την λενε..
Αφου εκανε κατι τετοιο πολυ απλα ΔΕΝ θα ξαναδω εκπομπη της (αν ξαναπροβληθει)
Χαλαστηκα τωρα..
Πως τα στελνουν στο θανατο?!
(ευθανασια, πολυ ηπιος όρος)

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Aααααα αυτο δεν το ειχα δει ουτε το ηξερα..
Βασικα δεν θυμομουν κ πως την λενε..
Αφου εκανε κατι τετοιο πολυ απλα ΔΕΝ θα ξαναδω εκπομπη της (αν ξαναπροβληθει)
Χαλαστηκα τωρα..
Πως τα στελνουν στο θανατο?!
(ευθανασια, πολυ ηπιος όρος)
Ναι, και όμως την έκανε αυτήν την πατάτα η κυρά Βιτκώρια. Και όχι μόνο αυτό αλλά πήρε την απόφαση να πεί στην οικογένεια να στείλουν το σκυλί για ευθανασία μέσω..........τηλεφώνου

[video=youtube;jG3Jzj7kOvs]http://www.youtube.com/watch?v=jG3Jzj7kOvs[/video]

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Παναγιά μου...τι κάθησα και το είδα πρωινιάτικα...μου χάλασε όλη η μέρα μου. Μεγάλη που....α η κυρία Βικτώρια...Ελπίζω κάποια μέρα να αποφασίσει κάποιος να της κάνει εκεινής ευθανασία...Αστο διάολο...

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
μα ειναι δυνατον;; Αν ερθει σε εσας ενα αγνωστος και σας πει να κανετε ευθανασια στο σκυλι σας θα το κανετε ετσι απλα???????

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
Το National Geographic Channel αποφάσισε να ματαιώσει τη σειρά του Cesar Millan The Dog Whisperer μετά τη λήξη του παρόντος κύκλου. Αφορμή γι' αυτή την κίνηση στάθηκε ο ντόρος που προκάλεσε ο Millan μετά το "κρέμασμα" ενός χάσκυ που εκπαίδευε στην τηλεόραση:
Ένας καραγκιόζης λιγότερος στην TV . . .

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Πως το εδειξαν στην τηλεοραση??!!!!!!
Δεν μπορω να καταλαβω πως επετραπει να προβληθει κατι τετοιο αντι να την στειλουν στο διαβολο!
Δεν το καταλαβαινω μα το Θεο...
Οσο για τους ιδιοκτητες τελικα δεν διαφερουν σε τπτ απο την "εκπαιδευτρια"!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Πως το εδειξαν στην τηλεοραση??!!!!!!
Δεν μπορω να καταλαβω πως επετραπει να προβληθει κατι τετοιο αντι να την στειλουν στο διαβολο!
Δεν το καταλαβαινω μα το Θεο...
Οσο για τους ιδιοκτητες τελικα δεν διαφερουν σε τπτ απο την "εκπαιδευτρια"!
Διότι έτσι το 'χουν στην Αγγλία. Η αγγλική εκδοχή της εκπομπής είναι πολύ διαφορετική από την αμερικανική.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Παντως ρε παιδια (δεν διαβασα τις 6 σελιδες) αν ενα σκυλι κανει οπως κανει το σκυλι στο βιντεο με τον Σιζαρ,τι επιλογες εχεις? Αφηνεις το λουρι κ κανεις πισω?Τρεχεις? Το αφηνεις να φαει το αλλο σκυλι που καθεται απεναντι?

Δεν μπορω να κρινω αν ειναι σωστος η οχι στην δουλεια του,αλλα με σκυλι που παθαινει υστερια στο λουρι κ κοπανιεται,δαγκωνει η πρωτη κινηση αντανακλαστικα ειναι να το κρατησεις σε αποσταση ασφαλειας απο εσενα κ μετα να το "ηρεμισεις" καπως.Οι δαγκωνιες φευγουν προς αγνωστη κατευθυνση.

Το σκυλι που εστειλε η Βικτωρια για ευθανασια ηταν αυτο που δαγκωσε το κοριτσακι της οικογενειας νομιζω πολλες φορες. Εξετασαν αν εφταιγε κ το κοριτσακι? Ηταν ψυχω ο σκυλος οντως? Δινεις τετοιο σκυλι σε αλλη οικογενεια αν ξερεις οτι εχει δαγκωσει παιδια(στην περιπτωση που το αφηναν σε καποιο καταφυγιο αν σηκωναν τα χερια ψηλα)?
Απειροι παραγοντες.