Μεγάλο πρόβλημα με κουτάβι

Status
Κλειδωμένο θέμα

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Ναι αρκετά, έχει μπει και φωτογραφία στις πρώτες σελίδες.
το ξέρω το διάβασα για τη ζέστη αλλα ευτυχώς εκεί η ζέστη ειναι πολύ ήπια.
Χμ χμ χμ...ρώτησα για εσάς τους ανθρώπους τις οικογένειας αν έχετε πλακουτσωτή μύτη,γτ είπες ότι με ένα ανεμιστήρα είστε κομπλέ...
Τα γαλλακια έχουν ανατομικό θέμα με το αναπνευστικό τους.

Spiros_Sersey

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2017
184
618
57
Ζωγράφου
Εγερτηριο στις 6.
Παιζεις 10-15 λεπτακια μαζι του, ηρεμα και του βαζεις να φαει.
6:15 με 6:45 θα σου αφησει δωράκι, καφε και κιτρινο. Την πανα εκει που θες να παει. Αν παει να τα κανει ,στην μεση του σπιτιου, τον σηκωνεις και τον πας στην πανα, παλι χωρις φωνες
7-8 ηρεμια και ξεκουραση, εσυ πρωινο, facebook, dogfoum με το ενα ματι να αληθωρίζει στον μικρο, ο οποιος ειναι σε αποσταση βολης απο εσενα αλλα ελευθερος και ΟΧΙ στο κλουβι.
8-8:15 παλι παιχνιδι, ισως και εκπαιδευση, βασικα πρεπει να ξεθαρεψει, να αρχισει να μυριζει, δαγκωνει, εξερευνα το δωματιο/σπιτι. Πρεπει σιγα σιγα να το νιωσει δικο του σπιτι
Λογικα μετα θα θελησει κατουρημα. Επαναληψη το προηγουμενο στην πανα
Μεχρι να φυγεις ασε τον στον χωρο που θες να κινειται
9-6 λειπεις και εκει ειναι το δυσκολο. Λογικα παιζει διαλειμα για εσενα Αν μπορεις (να μπορεσεις) επιστροφη και ασχολησε με τον Ρικι. Και παλι πισω
Εν το μεταξυ εχεις ηδη ψησει την μαμα να του βαλει να φαει στις 11:00 το δευτερο γευμα και της εχεις πει οτι σε 5-20 λεπτα θα θελησει τουαλετα. Και της λες ποσο υπεροχη ειναι (που αν το κανει, ειναι μια πραγματικοτητα) και ποσο την αγαπας (που την αγαπας και τωρα, αλλα αν το κανει λιγο πιο πολυ ε; ) Και πες της να τον αφησει και λιγο εξω να ξεμουδιάσει ο καημενουλης; Που εχει υπεροχα ματακια και την συμπαθει.... ε ε ε;
6 επιστρεφεις. Ασχολησε με τον Ρικι. Ηρεμα ωραια για λιγο 10-20 λεπτα και του βαζεις το 3ο γευμα. Αν γυρισεις 5 το κανεις τοτε, ακομα καλυτερα. Μετα ξερεις την διαδικασια, θα θελησει ψιλοχοντρο. Πανα αλλαζουμε συχνα, ετσι; Μην βρωμισει ο τοπος και φωναζει ο father. Μετα τον αφηνεις να εξερευνησει/δει/μυρισει/δαγκωσει (προσεκτικα τι) και εσυ απο κοντα. Οταν παει για υπνο, κοιτας εσενα. Τρως, τουαλετα ξερωγω. Ειπαμε θυσιες.
Αναλογως μετα πραττεις. 21:00-21:30 πρεπει να φαει το τελευταιο γευμα, τουαλετα και cooldown για την ημερα.

Και το καλυτερο, μιας και ειναι μπομπιρας ακομα, 3 (ναι το πρωι) βαζεις ξυπνητηρι και τον πας για κατουρημα στην πανα του. Ναι καπως ετσι ειναι. Μωρο πραγμα θελει προγραμμα και απο εσενα τρεξιμο και ξενυχτι.

Οπως καταλαβες πανα ΟΧΙ μεσα στο κλουβι. Στην ακρη του παρκου και σιγα σιγα εκτος σπιτιου.

Δεν θα εισαι συνεχεια ετσι, οταν τελειωσει τα εμβολια θα αρχισετε βολτες και ολα θα γινουν πιο ευκολα απο θεμα τουαλετα κοκ

Και ψησε την μαμα. Αυτην θα ψησει τον μπαμπα (ετσι παει) και ολοι μαζι τον αδερφο (εκει μπορεις να παιξεις το χαρτι της φιλοζωης κοπελας του, γινε κολλητη της)

Το παραπανω ειναι μπουσουλας, το προσαρμοζεις και ακου και προτασεις απο τους υπολοιπους.

Ναι θελει θυσιες. Ξενυχτι. Προγραμμα. Κουραση. Αυπνια. Επιμονη. Μαλαγανια (στους δικους σου). Το αποτελεσμα ομως αξιζει.
Προσθέτω...
Την πάνα την αλλάζεις μόλις τα κάνει. Άντε να την αφήσεις και για ένα δεύτερο κατούρημα, επειδή είναι μικρό. Αν προσέξεις στο δεύτερο κατούρημα θα μυρίσει μεν εκεί που το έκανε πρώτη φορά, αλλά θα πάει σε καθαρό σημείο.
Αρέσει και στα σκυλιά η καθαριότητα.

• Like
Reactions: alexouli and d3ac0n

Spiros_Sersey

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2017
184
618
57
Ζωγράφου
Κύριε Σπύρο σας ευχαριστώ πρώτα απο όλα για την στήριξη.
Το ΣΚ που θα έχω αρκετό χρόνο θα προσπαθήσω να κάνω ακόμη περισσότερα για τον κουταβάκο. Όσο για τις ώρες θα προσπαθήσω να τις διαμορφώσω με βάση της ανάγκες του. Όσο μπορώ.
Ήδη έχω μαζέψει κάποια χχρήματα και θα τα δώσω για τον μικρό. Τι πρωτεύει όμως, τροφή ή μεγαλύτερο κλουβάκι, λέτε;
όσο τον βγάζω τον έχω στο δωμάτιο μου αλλά δεν κάνει κινήσεις ίδιαίτερες, τον παροτρύνω βέβαια αλλά δεν. Με τον καιρό λογικά θα το φτιάξουμε και αυτό.
Επειδή πρέπει να προσαρμοστούμε στα δεδομένα που έχουμε, δεν θα πω το ιδανικό, δηλαδή και τροφή και πάρκο.
Εγώ θα έλεγα τροφή οπωσδήποτε, ώστε να παίρνει τα συστατικά που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξή του, και να κερδίσω ότι δεν θα έχω προβλήματα, ή μάλλον θα έχω λιγότερα προβλήματα στο μέλλον. Για το θέμα χώρου θα περιόριζα τις ώρες στο κλουβί μόνο όταν θα έλειπα και με την κουβέντα στη μαμά να τον βγάζει στις ώρες που σου έγραψε ο d3ac0n. Το βράδυ θα το είχα στο δωμάτιο μαζί μου με σκοπό να τον σηκώσω για να λερώσει.

Spiros_Sersey

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2017
184
618
57
Ζωγράφου
Μόλις τα έκανε!!

d3ac0n δε φαντάζεσαι πόσο σε ευχαριστώ για το κείμενο που έγραψες, είναι ακριβώς το ιδανικό που θέλω και εγώ για το κουτάβι. Θα το κρατήσω και θα το προσπαθώ όσο μπορώ.

απλα το 9 με 6 μπορεί να έχει διαλείμματα αλλά δε κατεβαίνω απο Ζωγράφου στην Καλλιθέα, δε συμφέρει. Τα υπόλοιπα που γράφεις θα τα προσπαθήσω όλα, όπως σου ειπα παραπάνω είναι το ιδανικό που πρέπει για το μωρό.
Αν λοιπόν είσαι στην Πανεπιστημιούπολη, κατέβα στον χωματόδρομο και πήγαινε στο εξωτερικό αμφιθέατρο. Πίσω από εκεί, στην "αυλή" προς το τούνελ, βγάζουν πολλοί τα σκυλιά στους. Κοίτα και ρώτα. Στην Πολυτεχνειούπολη, πάρε το δρόμο που πάει προς την έξοδο της Κοκκινοπούλου. Στο πλάτωμα που έχει το κιόσκι πάλι μαζεύονται αρκετοί. Κοίτα και μίλησε. Ο κάθε σκύλος έχει και την ιδιαιτερότητά του. Είναι μοναδικός. Αγόρασε γνώση παρατηρώντας πως τα κατευθύνουν και πως τα διορθώνουν.

• Like
Reactions: Hiraeth and d3ac0n

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Ρε κοπελια, δεν το βγαζεις το πρωι πριν τη σχολη; Αυτο δε θελει ειδικες γνωσεις. Κοινη λογικη ρε γαμωτο. Απο τις 11-12 μεχρι τις 7;;; Δεν το πονας καθολου;;

Δέλτα

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2016
250
634
Λοιπόν επειδή παρακολουθώ το θέμα από την αρχή του...καταρχήν μιλάς για οικονομικά και ενώ έχω πολλά να πω επί τούτου επηλεγω να μην το κάνω! Δεύτερον δεν λες να καταλάβεις ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα του ζωντανού είναι το γεγονός ότι είναι κλεισμένο ώρες ολόκληρες μέσα σε ένα κλουβί (είναι σαν να έχεις ένα νήπιο κλεισμένο σε ένα πάρκο όλες αυτές τις ώρες...σκέψου πως θα καταλήξει όταν μεγαλώσει) και επειδή είμαι σχεδόν σίγουρη ότι αιτία αυτού έγκειται 14 σελίδες πίσω ακριβώς εδώ "ο πατέρας μου που το αγόρασε του ειπαν οτι αυτό πρέπει μέχρι 6 μηνών για να μην κάνουν χάλια το σπίτι" θα σε συμβούλευα να ενημερώσεις τον πατέρα σου ότι αν συνεχίσετε να το έχετε κλεισμένο εκεί θα μάθει να μην λερώνει πότε (δεν ξέρω αν άλλο ήθελε να πει και άλλο καταλάβατε πάντως έτσι όπως το γράφεις είναι μπούρδες) οπός λιπών έχει ξαναειπωθεί για να μάθουμε σε ένα κουτάβι να μην λερώνει βασιζόμαστε στο γεγονός ότι τα κουτάβια γνωρίζουν από την μαμά τους να μην λερώνουν εκεί που κοιμούνται (και ο τρόπος που τους το μαθαίνει είναι με το να τρώει τις ακαθαρσίες) εκμεταλλεβομενοι το γεγονός αυτό θέλουμε να κάνουμε το κουτάβι να θεωρεί το κλουβί/crate ως φωλιά (στην προκειμένη περίπτωση δεν θέλουμε ένα πολύ μεγάλο κλουβί οπός είπαν παραπάνω αλά αρκετό για να κοιμάται) εκεί μέσα βάζουμε το κρεβάτι του. Η πόρτα αυτού του κλουβιού λιπών θα πρέπει κατά την διάρκεια της ημέρας να είναι ανοιχτή και να μπένοβγαίνει κατά βούληση (όχι νερό και φαγητό μέσα στο κλουβί και κανονικά ούτε δίπλα από αυτό) κλείνουμε λιπών το κουτάβι εκεί μέσα μόνο το βράδυ που κοιμόμαστε και δεν μπορούμε να το βγάλουμε βόλτα για την ανάγκη του (του επιτρέπουμε φυσικά να ενεργηθει πριν το βάλουμε μέσα και αμέσως μόλις το βγάλουμε από αυτό). Εσύ έχεις καταφέρει να κάνεις ακριβώς το αντίθετο με το να το αφήνεις τόσες ώρες εκεί μέχρι να μην μπορεί να κρατηθεί άλλο και αναγκαστικα να του φεύγουν και τώρα στην ουσία δεν ξεκινάς από το 0 αλλά από -1. Ελπίζω να το καταλαβαινεις αυτό και θα σε παρακαλούσα να προσπαθήσεις να το εξηγήσεις και στον πατέρα σου με την ελπίδα ότι θα αλλάξει στάση και δεν θα το αφήνετε τόσες ώρες εκεί. Σαφώς δεν είναι μόνο αυτά που προανέφερα που θα πρέπει να κάνεις αλά και όσα είπαν και οι παραπάνω για να ο μάθεις να μην λερώνει κανονικά τα κουτάβια θα πρέπει ανά μερικές ώρες να βγαίνουν έξω (και ναι αφού έχει κάνει το πρώτο εμβόλιο μπορεί) όχι απλά να περιμένεις πότε θα σκύψεις για να τα κάνει για να λάβεις δράση και απαραίτητα μετά από φαγητό. Τώρα επειδή ηδη βλέπω τα σχόλια βροχή ο μεγαλύτερος χώρος (πάρκο) που σωστά προτάθηκε από όλους δεν είναι για να μάθει στο ζωντανό να μην λερώνει είναι καθαρά για να βρίσκετε σε ελεγχόμενο περιβάλλον όσο δεν έχει επίβλεψη να μην πάθει κάποιο κακο καταλαθος όσο εμείς είμαστε στις οποίες δουλειές μας με άλλα λόγια. Στην προκειμένη περίπτωση πρέπει να του παρέχουμε νερο φυσικα και εκτός από αυτό εκεί μέσα να του έχεις και το ήδη μικρό κλουβάκι που από ότι καταλαβαίνω το έχεις τώρα, μαζί με το κραβατακι μέσα στο μικρό κλουβάκι (σαν σπιτάκι) και μια πάνα αν την χρειαστεί αν δεις ότι δεν χρησιμοποιεί την πάνα και τα κάνει σε άλλο σημείο καθαρίζεις φυσικά το σημείο και μεταφέρεις τον πάνα εκεί που προηγούμενος τα έκανε. Συνήθως επιλέγουν μια γωνία μακριά από εκεί που κοιμούνται. Έχε το στο νου σου αυτό όταν θα τοποθετείς την πάνα μέσα στο πάρκο από την μία το μικρό κλουβάκι-φωλιτσα στην άλλη άκρη σε κάποια γωνία η πάνα σιγά σιγά δεν θα χρειάζεται το μικρό κλουβάκι που θα το κλείνεις εκεί μόνο το βράδυ όταν κοιμάσαι και απλά θα κοιμάται στο κρεβατάκι χωρίς περιορισμούς...κανονικά όλη αυτή η διαδικασία δεν πρέπει να πάρει πολύ καιρό για να μάθει όσο θα έχει ένα πρόγραμμα που θα ακολουθείς πίστα. Αυτά μπορείς να τα καταφέρεις και χωρίς να ασχοληθούν οι γονείς σου με το κουτάβι (θα ήταν καλύτερα βέβαια αλλά δεν μπορείς και να τους βάλεις το μαχαίρι στον λαιμό το καταλαβαίνω) Στο μετάξι θα πρέπει να ασχοληθείς και με την εκπαίδευση του σε άλλα θέματα (οπός επίσης προαναφέρθεικε) πρώτον και κύριον για να ισοστάθμισης λίγο την βαρεμάρα που θα νοιώθει τοις ώρες αυτές στο πάρκο και δεύτερον για να κάνεις λίγο καλύτερη την σχέση και την επικοινωνία μεταξύ σας και εδώ θέλω να πω επίσης ότι κανονικά κουτάβια σε αυτή την ηλικία δεν πρέπει να τους προσφέρεις την τροφή στο μπολ αλά αντί αυτού θα πρέπει να την τρώει από το χέρι σου κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης ή μέσα από παιχνίδια οπός τα kong. Και τέλος γιατί μάλλον κούρασα με το σεντόνι μου κυρίως όσους θεωρούν τα παραπάνω δεδομένα ότι και ο κτηνίατρος άνθρωπος είναι με την δική του προσωπική γνώμη αλλά σκέψου ότι στην συζήτηση πρόσωπο με πρόσωπο αφενός δεν έχει το ίδιο θάρρος που έχουμε εμείς που γράφουμε εδώ και δεν γνωριζόμαστε προσωπικά και αφετέρου εκτός του ότι δεν θέλει να φανεί δυσάρεστος πιθανότατα μπορεί και να βγει χαμένος αν στα πει "σταράτα και ωμα" οπός εδώ που κάνεις δεν έχει κάτι ούτε να κερδίσει ούτε να χάσει. Όλα αυτά περί συνωμοσίας για να πάρει κάποιος δωρεάν το κουτάβι σου τα θεωρώ βλακειες και το θέτω πολύ κομψά και καλά κάνει ο κτηνίατρος και είναι επιφυλακτηκος με τους κουμαδες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά καταλαβαινεις και εσύ πιστεύω πως να κατηγορείς άτομα που προσφέρουν οσα ξέρουν και τον χρόνο τους σε όποιον έχει το θράσος να γράψει εδώ επί χρόνια και μάλιστα αφιλοκερδώς δεν στέκει...

giotaki2003

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2017
118
29
32
Λοιπόν... το ΣΚ προσπάθησα να τον εχω όσο πιο έξω μπορώ και την περισσότερη ώρα της μέρας ήταν έξω.
Παρασκευή βράδυ προσπάθησα να τον ξυπνήσω και ν τον ταΐσω όπως μου είπατε. Δεν έβγανε απο το κλουβάκι με τίποτα, προσπάθησα να του δώσω τροφή με το χέρι, τίποτα, έβαλα μεσα στο πιατάκι τίποτα, ξαγρύπνησα μέχρι το πρωί που τον έβγαλα έξω αλλά δεν έβγαινε. Με τα πολλά βγήκε και τον έβγαλα μπαλκονι, έκανε κάποιες βολτίτσες και έφαγε λίγη τροφή, απο το χέρι δε τρώει, μόνο που γλύφει τα χέρια. Μεσημέρι που κοιμήθηκα τον έβαλα μέσα αναγκαστικά γιατί κανείς δεν αναλάμβανε να τον προσέχει.
Απόγευμα λίγη τροφή πάλι στο μπαλκόνι που έγινε αρκετά πιο ζωηρός. Ενεργήθηκε μια φορά.
Αρχίζει το μαρτύριο απο το βράδυ τώρα.
Προσπαθώ να τον βάλω μέσα και να μη μπαίνει με ΤΙΠΟΤΑ!!! τέτοιο γάτζωμα δεν έχω ξαναδεί. Αναλαμβάνω λοιπόν να του κάνω ένα αυτοσχέδιο χώρο ουτως ώστε να είναι περιφραγμένος κάπως σε ένα σημείο. Παιδιά το τι κλάμα έριξε όλο το βράδυ δε περιγράφεται, την έβγαλα στο τέλος στο μπαλκόνι γιατί μέσα δε γινόταν, θα με έδιωχναν απο το σπίτι. Κάπου αργά 4-5 η ώρα τον πήρε ο ύπνος και μπόρεσα πάλι να τον βάλω στο κλουβάκι, ξύπνησε και άρχισε πάλι το κλάμα, επιχείρησα να τον βγάλω ελευθερο στο δωμάτιο μου (μιας και έλλειπε ο αδερφός μου) μπας και κοιμηθώ έστω λίγο, με τίποτα, όλη την ώρα κλαψούριζε όποτε ένιωθα οτι έκλειναν τα μάτια μου, νομίζω πέταξε και κάτι σα γαύγισμα. Με τα πολλά και μόλις είχε ξημερώσει του βάλαμε μερικές λιχουδιές που αγόρασα απο το μάρκετ στο κλουβάκι ουτως ώστε να καθίσει λίγο μέσα, την Κυριακή κοιμόμουν σχχεδόν όλη μέρα με αποτέλεσμα να είναι μέσα στο κλουβάκι, ευτυχώς είχε πολύ καλό καιρό και το είχαμε στο μπαλκόνι που μάζεψε και ήλιο. Το βράδυ δεν έφαγε ενω δεν ενεργήθηκε καθόλου, μίλησα με κτηνίατρο κια μου είπε οτι απο τη στιγμή που έχει φάει ελάχιστα είναι λογικό.
Ξύπνημα σήμερα στις 6, φαγητό κάπως καλύτερα και αμέσως μετά ενεργήθηκε επιτέλους. Σε κάποια φάση πριν φύγω προσπάθησα να τον βάλω μέσα, δίνει μί και πάει σε ένα σημείο που έκανα μισή ώρα να τον βγάλω με το καλό και πάλι με λιχουδιές.
Τώρα που ήρθα σπίτι προσπάθησα να του δώσω ν φάει αλλά δεν, τίποτα. Πάλι αυτη την ήρεμη στάση.

Αυτά.

vrmode απο ένα παραθαλάσσιο χωριό της Κορινθίας.

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Αλλαξε τροφη ΑΜΕΣΑ σε τετοια ηλικια θα επρεπε να τα κατασπαραζει ολα.αν παρεις καλη τροφη κ παλι δεν πολυτρωει κτηνιατρο για αιματολογικες. Ή θα εχει τοσα ψυχολογικα που θα την εχει ακουσει κανονικα ή κατι θα εχει σε θεμα υγειας. Κανονικα θα επρεπε να ειχε τρελη ορεξη. Σ ξαναειπα με αυτη την τροφη ειναι σαν να τρως εσυ καθε μερα με το ζορι πιτουρα. Εχεις δοκιμασει βραστο κοτοπουλο κατι; Αν του δωσεις κ φαει σαν λυσσασμενο, οπως ειναι η τροφη την πετας.

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Και δεν είναι ανάγκη το κοτόπουλο να είναι φιλέτο. Μπορείς να πάρεις και πλατάρια και φτερούγες που είναι πιο οικονομικά, βράσημο, πετάς πέτσες και κόκκαλα και κρατάς μόνο το ψαχνό για τον σκύλο, και στο ζουμί ρίχνεις ρύζι και αυγολέμονο και κρατάς και κοτόσουπα για εσένα. Θετικές η αλλάγες για το κουτάβι, συνέχισε έτσι και καλύτερα, αν και το ότι δύο ώρες για να κοιμήθεις κανένας δεν προθυμοποίηθηκες να κοιτάει το κουτάβι είναι κρίμα πραγματικά.

• Like
Reactions: Eroe

marialou92

Well-Known Member
13 Μαϊου 2012
67
45
Δεν σε ανησυχεί που δεν τρώει καθόλου? Πάνε πάρε άμεσα ένα μικρό τσουβαλάκι από μια καλή τροφή. Δεν χρειάζεται να πάρεις 12κιλο. Ή έστω δώσε του λίγο κοτοπουλάκι, λίγο σαλαμάκι, λίγο κασεράκι. Κάτι ρε παιδί μου. Υποσιτισμένο είναι το σκυλί. Επίσης, όσο δεν κινείται δεν θα λειτουργεί σωστά το έντερο, οπότε θα έχει πρόβλημα στο να ενεργηθεί.

Συγχαρητήρια για την πρόοδο που έκανες αλλά έχεις ακόμα πολύύύ δρόμο μπροστά σου. Αν κάτσεις και διαβάσεις μηνύματα νέων μελών με κουτάβια, θα δεις πόσο διαμετρικά αντίθετη συμπεριφορά έχουν αυτά σε σχέση με το δικό σου.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.429
8.403
Δωσε λιγο κρεας η τυρι να δεις οτι εχει ορεξη. Αν δεν αντιδρασει στο κρεας κατι δε παει καλα.

Μη το βαζεις με το ζορι μεσα στο μικροσκοπικο κλουβι, παρε το παρκο ή αν δεν εχεις χρηματα παρε πλαστικο πλέγμα(1-2 ευρω το μετρο) και περιέφραξε ενα σημείο, π.χ κατω απο ενα τραπέζι, γραφειο, μια γωνια. Μεσα στο περιγραγμενο κοματι βαλε στη μια ακρη το κλουβακι με ανοιχτη τη πορτα. Βαλε λιχουδιες να μαθει να πηγαινει μονο του μέσα, να ειναι το κρεβατακι του.

Βγαζε το για ασκηση συχνα και επισης κατι που δε γραφουμε

Βγαλε το να το δει λιγο ο ηλιος και να δει λιγο το κοσμο. Πηγαινέ το μια βόλτα να δει λιγο το εξω, χωρις να πατήσει κατω ωστε να κινδυνευει εφοσον δεν εχει ολοκληρωσει τα εμβολια. Μονο στην αγκαλια σου. Παρε το μαζι στο καφε, αγκαλια, ετσι και θα βγεις εξω με μια φιλη και θα βγει και αυτο. Αν φοβασαι μη σε κατουρησει με μια πετσετουλα και πανα στην αγκαλια σου. Εγω επερνα τον δικο μου , ειχε φτασει 8 κιλα, εξω καθε μερα μονο και μονο για να μη χασει αυτη την ηλικια, να κοινωνικοποιηθει οσο γινεται και να εξοικιωθει με το περιβαλλον, θορυβους ανθρωπους. Τον πλησιαζα σε δεντρα και λουλουδια να τα μυρισει παντα αγκαλια κ.τ.λ Ακομα και ετσι οι εικονες και ολη αυτη η πληροφορια θα το βγαλει τπ καημενο απο την ανια που ζει και θα το κουρασει ψυχικα. Θα ειναι πιο ηρεμο μετα.

Ειναι σε ηλικία ευαίσθητη, δε χωρανε αναβολες σε ποιοτητα τροφης, ασκηση κ.τ.λ, καθε μέρα σε ασχημες συνθηκες ειναι εις βαρος του.

Last edited:

giotaki2003

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2017
118
29
32
Μάλλον ειναι η τροφή...
πολύ καλή ιδέα αυτή με τις φτερούγες κοτόπουλο που λέτε θα το δοκιμάσω αύριο κιόλας, μόλις γυριζω να του πάρω και θα κρρατήσω το ζουμι για εμένα. Κάνει να του δώσω και ζουμί απο το κοτόπουλο;
Το πλαστικό πλέγμα το σκέφτηκα αλλά δε γίνεται γιατί δεν έχω χώρο να περιφράξω, μόνο στο δωμάτιο μου αλλά κι πάλι το βράδυ τι θα κάνω; οπότε θα πάμε στη λύση του μεγαλύτερου κλουβιου μέσα στο Δεκέμβριο

@Penguin οχι κανείς δεν ήθελε ν το έχει υπο ττον έλεγχο του και ειδικά μετά απο μια τόσο θορυβώθη νύχτα που είχε. Είχαμε και ένα ψιλοτσακωμό αλλά τέσπα, άστο αυτό... το περίεργο είναι οτι ο πατέρας μου που ήταν στην αρχή λάβρος εναντίον του δεν ειπε πολλά αλλά τώρα μου τα έχωσε η μητέρα μου, οκ την καταλαβαίνω γιατί δούλευε την κυριακή.

@vrmode αναγκαστικά το καλοκαίρι θα το περάσουμε στο χωριό, δε γίνεται αλλιώς, τώρα για τους 24 βαθμούς δε ξέρω αλλά γενικά έχει δροσιά. Ήθελα να ρωτήσω αν έχουν ίδια ευαισθησία στο κρύο όπως και στη ζέστη γιατί και τις γιορτές τώρα θ πάμε κάτω και υπάρχουν μόνο σόμπες αλλά πες οτι εκεί θα το έχω κοντά στις σόμπες.

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Ναι ανετα μπορεις να του δωσεις και ζουμι (χωρις το αυγολέμονο εννοείται). Θα του κανει και καλό ειδικά αμα δεν πίνει πολύ νερό

giotaki2003

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2017
118
29
32
Ναι ανετα μπορεις να δωσεις και ζουμι (χωρις το αυγολέμονο εννοείται). Θα του κανει και καλό ειδικά αμα δεν πίνει πολύ νερό
Νεράκι πίνει, καμια φορά τον ακούω και το βράδυ, αλλά αν κάνει καλό θα του δώσω και ζουμάκι!

Κάπου διάβασα παραπάνω για αιματολογικές που είπατε, αυτές ξέρουμε ποσο περίπου κοστίζουν; Ξέρουμε επίσης αν υπάρχει κάπου κάτι σα δημόσιο που τις κάνουν με συμμετοχή;
Ξέρω μπορεί να ακουστεί εντελώς οτι είμαι άσχετη αλλά το είχα απορία

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Μετα από αυτην την τροφή σαφώς και θα του κάνει καλο. Φαντάσου, έτρωγε άχυρο ανακατεμένο με λίπος. Εγώ βασικά δεν πιστεύω ότι έχει δημιουργηθεί κάποιο σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα στο κουτάβι, παρόλο που το περιβάλλον του δεν ήταν κι ότι καλύτερο. Για την υποτονία του όπως και για την άρνηση να φαει, πιθανότατα ευθύνεται η τροφή.

giotaki2003

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2017
118
29
32
Μετα από αυτην την τροφή σαφώς και θα του κάνει καλο. Φαντάσου, έτρωγε άχυρο ανακατεμένο με λίπος. Εγώ βασικά δεν πιστεύω ότι έχει δημιουργηθεί κάποιο σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα στο κουτάβι, παρόλο που το περιβάλλον του δεν ήταν κι ότι καλύτερο. Για την υποτονία του όπως και για την άρνηση να φαει, πιθανότατα ευθύνεται η τροφή.
Τόσο χάλι είναι αυτή η τροφή; Μα στα συστατικά γράφει και πρωτεϊνες και απο όλα. γιατί τις πουλάνε τότε αφού κάνουν κακό και ειδικά να λένε οτι ειναι ειδικές για κουταβάκια. Αύριο θα κάνω αυτο με το κοτόπουλο. Κόκκαλα απο κοτόπουλο απαγορεύονται απο όσο ξέρω.
Για το ψυχολογικό που λες δε νομίζω, βέβαια το σάββτο με το τόσο κλάμα είχαμε κάποιους τσακωμούς και τρόμαξα μην ξαναέχουμε τα παλιά, αλλά ευτυχώς μόνο τσακωμοί έπαιξαν.
Αν ξέρεις και αυτο με τις αιματολογικές..

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.308
Μέλη
20.070
Νεότερο μέλος
Nelson Thea