Μεγάλο πρόβλημα με κουτάβι

Status
Κλειδωμένο θέμα

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Η γενική αίματος κάνει γύρω στα 25-30 ευρώ. Βασικά στη θέση σου δεν θα ταλαιπωρούσα το σκυλί ΚΑΙ με τις εξετάσεις αίματος. Αν δεις κάτι ύποπτο (άρνηση ΟΛΩΝ των τροφών, εμετό, συνεχόμενη δίαρροια, περίεργη υπνηλία, εξάνθημα...) τότε ναι, κατόπιν συζήτησης με τον κτηνίατρό σας. Αν δεν συμβει τίποτα απ αυτα που ευχομαι να μη συμβει, μπορεις να το αφήσεις μέχρι το απόμενο εμβόλιο

Last edited:
  • Like
Reactions: Δημητρα_kme

giotaki2003

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2017
118
29
32
Ναι δε σκόπευα να κάνω κάτι έτσι και αλλιώς αν δεν ειναι αναγκαίο απο κτηνίατρο, απλά ήθελα να είμαι προετοιμασμένη σε περίπτωση που. Απο αυτά που λες μονο την υπνηλία έχει και τη μειωμένη όρεξη.

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Κι όσο για τα συστατικά... ξέρεις πως να ξεχωρίσεις μια καλή τροφή απο μια σκ@τένια; Στις καλές, αναγραφονται τα υλικα, δλη., ψαρι, κοτόπουλο, αρνί, αυγά, λαχανικά ξερωγώ, και διευκρινίζεται, ποια απ αυτα ηταν φρέσκα και ποια αφυδατωμένα. Τετοιες τροφες μπορεις να αγοράζεις αφοβα.
Τωρα, αμα λεει σκετο "πρωτεϊνη", να εισαι σίγουρη πρόκειται για ψοφια ποντικια αλεσμενα...

Γιατί τις πουλάνε, είναι άλλη ερώτηση... μαλλον για τον ίδιο λόγο που πουλάνε και το παριζάκι υφαντής που μόνο υγιεινό δεν είναι...

• Like
Reactions: stefanosk

Char Angel

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2015
293
1.017
54
Αθήνα
Αναφορικά με τα κόκκαλα, ένα να θυμάσαι: ποτέ, μα ποτέ, ψημένα, βρασμένα, μαγειρεμένα ή...... Αν θες να του δώσεις κόκκαλο, ωμό (κατά προτίμηση κατεψυγμένο)! Και να το προσέχεις όση ώρα το μασουλάει, να μη σπλιτάρει (να μην κάνει γωνίες αιχμηρές, να σπάσει σε αιχμηρά κομματάκια και τέτοια).

• Like
Reactions: Eroe

giotaki2003

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2017
118
29
32
Έχεις δίκιο @Eroe , εδώ πουλάνε παριζάκι για παιδιά, στα σκυλιά θα κολλήσουν;

Το έχω ακούσει @Char Angel ειδικά για κοτόπουλο. Βέβαια στα χωριά που έχω δεί δίνουν και κόκκαλα και ψωμί και όλα.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.432
8.405
κοκαλα μαγειρεμενα απο κανενα ζωο δε δινεις.

Αιματολογικες αν δεν σου πει ο γιατρος οτι υπαρχει καποιο θεμα ειναι πολυ μικρο ακομα. Γενικα βρισκεις διαφορα κοστη, δε γραφονται καπου,γινονται στο κτηνιατρο.

edit: δεν ειχα δει οτι απαντηθηκαν ολα

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Γιατί μπορεί να είναι μολυσμένο με θανατηφόρο ιο, όπως και με ορίσμενα είδη παράσιτων. Βέβαια υποτίθεται ότι όλα τα κρέατα ελέγχονται αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Η επαφή με ωμό χοιρινό μπορεί να είναι επικίνδυνη και για τον άνθρωπο, γι'αυτό καλό πλύσιμο τα χέρια κ τα σκεύη.

Last edited:

Char Angel

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2015
293
1.017
54
Αθήνα
Εχει απολυτο δίκο ο @Char Angel Αλλά να θυμάσαι, το ωμο χοιρινό απαγορεύεται!
Όντως, το χοιρινό το ξέχασα (σοβαρή παράλειψη, όταν μιλάμε σε κάποιον νέο με τα σκυλιά). Ίσως επειδή το έχω "διαγράψει" από τα κρέατα.

• Like

giotaki2003

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2017
118
29
32
Εμεις στο σπίτι τρώμε χοιρινο αλλά καλά μαγειρεμένο, όχι άψητο βέβαια. Αλλά κανένα κομματάκι απο μπριζόλα αν του δώσεις δε νομίζω να κάνει κακό.

Char Angel

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2015
293
1.017
54
Αθήνα
Εμεις στο σπίτι τρώμε χοιρινο αλλά καλά μαγειρεμένο, όχι άψητο βέβαια. Αλλά κανένα κομματάκι απο μπριζόλα αν του δώσεις δε νομίζω να κάνει κακό.
Αρκεί να μην εχει μπαχαρικά. Τα μικρά μας είναι πολύ πιο ευαίσθητα από εμάς που κατεβάζουμε ό,τι βρούμε.

• Like

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Μαγειρεμένο χορινό ας φαει, φυσικά. Κι εγώ μερικές φορές δεν μπορώ να αντισταθώ κ δίνω στη σκ.τούλα μου κανένα κομματάκι από σουβλάκι :rolleyes:

giotaki2003

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2017
118
29
32
Αυριο θα δώ με τις φτερούγες πως θα τα πάει.
Παραπάνω ρώτησα αν ξέρετε περι ευαισθησίας στο κρύο όπως και στη ζέστη για τα γαλλάκια, διότι τις γιορτές 10 μέρες θα είμαστε χωριό που έχει μόνο σόμπες.

Char Angel

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2015
293
1.017
54
Αθήνα
Σου παραθέτω απόσπασμα από site, καθώς δε γνωρίζω τη ράτσα:
"Δεν είναι το σκυλί που θα το πάρετε μαζί σας για τζόκιν, αντίθετα τους αρέσουν μικρές βόλτες όταν η θερμοκρασία είναι κατάλληλη. Δεν τα πάνε πολύ καλά ούτε στη ζέστη, ούτε στο πολύ κρύο. Δεν μπορούν να κολυμπήσουν και πρέπει να είναι υπό επίβλεψη κοντά σε νερό. Η ώρα του παιχνιδιού τους πρέπει να είναι περιορισμένη. Μετά από κάθε είδους άσκηση πρέπει να χαλαρώνουν, είτε με ένα υπνάκο, είτε στην αγκαλιά σας."

Αν βλέπεις πρόβλημα με το κρύο, ίσως να του πάρεις κανένα σικ πουλοβεράκι!
depositphotos_58564549-stock-photo-french-bulldog-wearing-warm-sweater.jpg

Last edited:

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Να σου πω ειλικρινά δεν έχω προσωπική εμπειρία με τη φυλή, μόνο από τους φίλους μου και από τα βιβλία γνωρίζω 5-6 πραγματάκια. Δεν έχω ακούσει κάτι για το κρύο. Λογικά όμως, θα υποφέρουν από το πολύ το κρύο λόγω αναπνευστικών ιδιαιτεροτήτων.
Εκτός αυτού, για όλα τα σκυλιά, ανεξαρτήτως φυλής και ηλικίας, η θερμοκρασιά μέσα στο σπίτι τον χειμώνα ιδανικά πρέπει να είναι γύρω στους 20 βαθμούς.

eddieK

Well-Known Member
26 Σεπτεμβρίου 2017
167
74
50
Τι να πω...
Hey,

Επεσα σε αυτο το νημα ενω εκανα αναζητηση για γαλλικο μπουλντογκακι.

Ειμαι Θεσσαλονικη και ενδεχομενως να μπορουσα να το υιοθετησω.

Μενω μονος, εχω πολυ χωρο στο σπιτι και προφανως μπορω να καλυψω τα εξοδα του γιατροφη, εμβολια κτλ. Επισης, ειχα μεγαλωσει λαμπραντορ κουταβι στην γεννετειρα μου μεχρι που εφυγα στα 18. Ακομη ζει και το βλεπω καθε Χριστουγεννα και Πασχα.

Εχω εκτενη εμπειρια με σκυλακια. Αν το κουταβακι ειναι υγιες, υπαρχουν χαρτια, πληροφοριες προελευσης/γονιων - ας ερθουμε σε επικοινωνια. Γινεται να εχω μερικες φωτογραφιες η βιντεο?
Άντε πάγανε ρε...Μπαμ κάνεις!

eddieK

Well-Known Member
26 Σεπτεμβρίου 2017
167
74
50
Εύχομαι να τα καταφέρεις! Η καλύτερη λύση όμως, όπως σου είπαν οι περισσότεροι, είναι να δώσεις το σκυλί. Είναι πολλά τα θέματα που έχεις να λύσεις κ δεν υπάρχει χρόνος. Όσο νωρίτερα το δώσεις, τόσο καλύτερα. Εφόσον ήθελες τόσο πολύ αυτό το σκυλάκι, έπρεπε να είχες φροντίσει να ενημερωθείς από πριν για το ακριβώς χρειάζεται κ φυσικά να είχες εξασφαλίσει την συναίνεση των δικών σου. Μην αφήνεις την αγάπη σου να σε πεισμώνει. Βρες μία καλή οικογένεια για το σκυλάκι. Κάτσε διάβασε, ενημερώσου, μάθε τα βασικά κ αν κάποια στιγμή στο μέλλον είσαι ανεξάρτητη ή εάν αλλάξουν οι συνθήκες στο σπίτι κ δεχτούν οι δικοί σου να έχετε σκύλο -ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ- τότε παίρνεις άλλο σκυλί.

eddieK

Well-Known Member
26 Σεπτεμβρίου 2017
167
74
50
Ανάλογα... Δεν κάνει να τρώει κρέατα με μπαχαρικά κ λάδια Επίσης, αν την ώρα που τρως κόβεις ένα κομματάκι από την μπριζόλα σου κ του δίνεις, είναι κ λάθος εκπαίδευση κ θα το βρεις μπροστά σου. Αν θέλεις να του δίνεις κρέας από το φαγητό σας, μπορείς να το μαζέψεις, να αφαιρέσεις κόκαλα-πέτσες, να το ζεματίσεις κ να το ξεπλένεις καλά. Και να το δώσεις σαν γεύμα, είτε σκέτο, είτε μαζί με τις κροκέτες του. Μη δίνεις καθόλου μεζέδες. Οι μεζέδες καλό είναι να δίνονται μόνο σαν επιβράβευση στα πλαίσια της εκπαίδευσης.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.912
20.312
Guys sorry αλλά...καλύτερα να ξεχάσετε τις "γκουρμέ" διατροφικές συμβουλές που δίνετε και να παραμείνετε προς το παρόν, στην πρόταση καλών ξηρών τροφών. Εδώ πασχίζουμε να καταλήξουμε, κατά που πέφτει το κεφάλι του σκύλου και κατά που ο κώλος. Αφήστε τα ωμά και τα μαγειρευτά και τα συνακόλουθά τους. Είναι ίσως μέχρι και επικίνδυνο, λέω εγώ. Πόσο παραπάνω; βέβαια θα με ρωτήσετε και δίκιο θα 'χετε. Αλλά...

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.310
Μέλη
20.071
Νεότερο μέλος
Λάμπρος Φαλάρης