Μεγάλο πρόβλημα με κουτάβι

Status
Κλειδωμένο θέμα

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Ενταξει το οτι μετα απο 12 σελιδες θα διαβαζα οτι προσπαθουμε να σου παρουμε τον σκυλο.
Σταματά υπαρχηγε της συμμορίας.
Ξέρουμε ότι ειδικεύεσαι στα σπάνια blue nose amerikan bull hilghand terie και ειδικότερα τα συλλεκτικά,με τα 8 ψευδώνυχα

• Like
Reactions: Penguin

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Μαρθα& Σιλβα
Δεν μπορω να καταλαβω πως μεσα αε ενα φορουμ σκυλων δεν ειναι εξοργιστικο για καποιους να κακοποιειται ενας σκυλος ....
Απλα δωσε βαση σε αυτα που συμβαινουν γυρω σου για 5 λεπτα και θα καταλαβεις πολλα...
"giotaki" Μετρας ρε μαγκα, που θες να καταληξεις δεν εχω καταλαβει...αλλιως μαλακιζεσαι μπροστα μας χωρις λογο..

giotaki2003

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2017
118
29
32
Που και ποτε κατουραει;
Εντος του κλουβιού στην πάνα μεσα στη μέραα, το πότε ακριβώς δε το ξέρω αλλά τα αλλάζει η μαμά μου όταν το δεί όπως την παρακάλεσα. Pls μη με βρίσετε, το ξέρω οτι δεν ειναι το ιδανικό αλλά σύντομα θα έχω κάτι μεγαλύτερο με χώρο για να ειναι πιο άνετο, με βρισίδια σίγουρα δε θα μπουν παραπάνω ευρώ στην τσέπη μου για να το αγοράσω αύριο.

ο hammer παρπάνω δεν ειναι παρανοϊκός που με περνάει οτι κάνω πλάκα, εγώ είμαι η παρανοϊκή που είμαι επιφυλακτική. Δε πειράζει, ότι βολεύει τον καθένα.

• Like
Reactions: Hammer

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
To κουταβι πρεπει να τρωει με προγραμμα. 4 φορες την ημερα, σε συγκεκριμενες ωρες. Ετσι θα παει και συγκεκριμένες ωρες για χεσιμο. Κατουρημα με το ξυπνημα, μετα απο παιχνιδι, μετα το φαγητο. Σε 5-20 λεπτα.

Ξεχνα το εβαλα τροφη και εφαγε ή δεν εφαγε. Ωρες, καθορισμενες και συγκεκριμενη ποσοτητα. Πισω απο την τροφη εχει ενα πινακακι. Λογικα θα λεει εκτιμωμενο βαρος ενηλικου, και ποσοτητα για ποσο μηνων ειναι. Αυτο το διαιρεις δια τον αριθμο των γευματων και του βαζεις να φαει σε καθε γευμα.

Ποσες ωρες λειπεις απο το σπιτι, ποιες ωρες και ποιες μερες. Δωσε αναλυτικα αυτο και θα σε βοηθησουμε να βγει προγραμμα.

giotaki2003

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2017
118
29
32
To κουταβι πρεπει να τρωει με προγραμμα. 4 φορες την ημερα, σε συγκεκριμενες ωρες. Ετσι θα παει και συγκεκριμένες ωρες για χεσιμο. Κατουρημα με το ξυπνημα, μετα απο παιχνιδι, μετα το φαγητο. Σε 5-20 λεπτα.

Ξεχνα το εβαλα τροφη και εφαγε ή δεν εφαγε. Ωρες, καθορισμενες και συγκεκριμενη ποσοτητα. Πισω απο την τροφη εχει ενα πινακακι. Λογικα θα λεει εκτιμωμενο βαρος ενηλικου, και ποσοτητα για ποσο μηνων ειναι. Αυτο το διαιρεις δια τον αριθμο των γευματων και του βαζεις να φαει σε καθε γευμα.

Ποσες ωρες λειπεις απο το σπιτι, ποιες ωρες και ποιες μερες. Δωσε αναλυτικα αυτο και θα σε βοηθησουμε να βγει προγραμμα.
Χοντρικά τις καθημερινές 9 το πρωί με 6 το απόγευμα, διακοπες χριστουγέννων πάσχα κάθομαι 2 εβδομάδες, όπως και καλοκαίρι, αλλ΄το καλοκαίρι θεωρώ θα είναι η χαρά του μικρού γιατί θα μένω σχεδόν μόνη στο σπίτι στο χωριό λίγα μέτρα απο τη θάλασσα:)

marialou92

Well-Known Member
13 Μαϊου 2012
67
45
Συγγνώμη το σκυλί δεν μπορείς να το αφήσεις ελεύθερο μέσα στο σπίτι το πρωί? Δεν χρειάζεται να το βγάλεις στο μπαλκόνι.

Και ξανά συγγνώμη, το καημένο το σκυλί δεν το λυπάσαι που το έχεις κλουβιασμένο 20-21 ώρες τη μέρα?? Να σου θυμίσω ότι εδώ μέσα μπήκες γιατί σε προβλημάτισαν τα αυτάκια του που έπεσαν. Το ελάχιστο από τα προβλήματα που θα έπρεπε να σε απασχολούν..

Και κάτι τελευταίο, μιας και αναφέρεσαι συνέχεια στο οικονομικό υπόβαθρο. Πίστεψέ με, το σκυλί σου θα περνούσε πολύ καλύτερα με κάποιον άστεγο στο δρόμο παρά με σένα.

Edit: τώρα είδα τα τελευταία σου μηνύματα. Με κάλυψες για το κλουβί. Πάρε μεγαλύτερο όσο πιο άμεσα γίνεται.

• Like
Reactions: Hiraeth

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32

Ρε φίλε σε ευχαριστώ που είσαι στο φόρουμ..
Ειλικρινά γράφεις πολύ σωστά κάποια πράγματα και συγχαρητήρια για την υπομονή σου.

Θέλω να γράψω (κάποιες φορές μέσα στο θέμα μπας και γλυτώσει το κουτάβι) αλλά με καλύπτεις απόλυτα ,οπότε συνεχίζω να μα.λ@κιζομ@ι ..
Σε ευχαριστώ

• Like
Reactions: d3ac0n

giotaki2003

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2017
118
29
32
@marialou92 Ναι για αυτό μπήκα εδώ και σας ευχαριστώ που μου υποδείξατε ένα σωρό λάθη με αποτέλεσμα να κινηθώ προς τον κτηνίατρο που ευτυχώς ο άνθρωπος με βοήθησε και με ξεάγχωσε.
Είδα οτι τα αυτιά είναι το λιγότερο. Τωρα αυτά με τον άστεγο που λες, επίτρεψέ μου να εμπιστεύομαι περισσότερο τα λόγια του κτηνιάτρου μου παρα τα δικά σου.

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Χοντρικά τις καθημερινές 9 το πρωί με 6 το απόγευμα, διακοπες χριστουγέννων πάσχα κάθομαι 2 εβδομάδες, όπως και καλοκαίρι, αλλ΄το καλοκαίρι θεωρώ θα είναι η χαρά του μικρού γιατί θα μένω σχεδόν μόνη στο σπίτι στο χωριό λίγα μέτρα απο τη θάλασσα:)
Εάν δεν αλλάξεις ριζικά κάποια πράγματα το καλοκαίρι το σκυλί θα έχει τόσα ψυχολογικά που τη θαλασσα θα τη βλέπει σα τη Κόλαση του Δάντη ,αν βάλουμε στην εξίσωση και παιδακια που τρέχουν,μεγάλους με ξύλα στα χέρια ,φωνές φασαρία κλπ ...

Άκου ότι σ λένε τα παιδιά εδώ και το κτηνιάτρο σου φυσικά και θα βελτιωθεί η κατάσταση

giotaki2003

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2017
118
29
32
Άκου ότι σ λένε τα παιδιά εδώ και το κτηνιάτρο σου φυσικά και θα βελτιωθεί η κατάσταση
Αυτό κάνω, με μια σημείωση όμως, ακούω όλες τις συμβουλές, όχι τις προσβολές και τις βρισιές.

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Αυτό κάνω, με μια σημείωση όμως, ακούω όλες τις συμβουλές, όχι τις προσβολές και τις βρισιές.
Κοίτα ότι λένε το λενε επειδή ενδιαφέρονται για την ευζωια του σκύλου.
Και θες να μιλήσουμε ειλικρινά?
Μέχρι πριν δύο μέρες το σκυλάκι κακοποιούνταν και ψυχολογικά και σωματικά.
Μόλις άρχισες να κάνεις κάποια μικρά βήματα και μπράβο σου αλλά και πάλι το σκυλί ταλαιπωρείται.Τοσες ώρες ακινησίας ,και χωρίς ήλιο είναι βάρβαρο..
Ααααααααα και εδώ μέσα κάνεις δε προσπαθεί να σ κλέψει το σκυλί ,το οποίο πιθανότατα δεν είναι καν καθαρόαιμο,έχει μη αποδεκτό χρώμα και ήδη χαλια εμπειρίες.
Εδώ μέσα μας νοιάζει να περνάει καλά ο σκύλος.
Επίσης δεν είμαστε πλούσιοι,στερουμαστε ακόμα και βασικά πράγματα για να πάρουμε μια καλή τροφή στο σκύλο μας,και να του παρέχουμε φάρμακα κλπ.
Το θέμα είναι ότι για μας το σκυλί είναι ισότιμο μέλος της οικογένειας,όχι αξεσουάρ ή παιχνίδι.
Είναι φίλος και αδελφός,και ναι κάποιοι από μας αντιδρούν άσχημα όταν τους ενοχλείς αυτά τα δύο πράγματα (και άλλα ιερά και όσια).
Λεφταδες δεν είμαστε αλλά δε πάμε για φαγητό σε ακριβά εστιατόρια για να πάρουμε ένα scalibor και για ποτό ούτε λόγος, προέχει η brit care και η αμπούλα.
Εν πάση περιπτώσει εύχομαι τα καλύτερα στο σκυλακο σου.
Ήταν κρίμα να δοκιμάστει τόσο σκληρά από τόσο μικρός.

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Εγερτηριο στις 6.
Παιζεις 10-15 λεπτακια μαζι του, ηρεμα και του βαζεις να φαει.
6:15 με 6:45 θα σου αφησει δωράκι, καφε και κιτρινο. Την πανα εκει που θες να παει. Αν παει να τα κανει ,στην μεση του σπιτιου, τον σηκωνεις και τον πας στην πανα, παλι χωρις φωνες
7-8 ηρεμια και ξεκουραση, εσυ πρωινο, facebook, dogfoum με το ενα ματι να αληθωρίζει στον μικρο, ο οποιος ειναι σε αποσταση βολης απο εσενα αλλα ελευθερος και ΟΧΙ στο κλουβι.
8-8:15 παλι παιχνιδι, ισως και εκπαιδευση, βασικα πρεπει να ξεθαρεψει, να αρχισει να μυριζει, δαγκωνει, εξερευνα το δωματιο/σπιτι. Πρεπει σιγα σιγα να το νιωσει δικο του σπιτι
Λογικα μετα θα θελησει κατουρημα. Επαναληψη το προηγουμενο στην πανα
Μεχρι να φυγεις ασε τον στον χωρο που θες να κινειται
9-6 λειπεις και εκει ειναι το δυσκολο. Λογικα παιζει διαλειμα για εσενα Αν μπορεις (να μπορεσεις) επιστροφη και ασχολησε με τον Ρικι. Και παλι πισω
Εν το μεταξυ εχεις ηδη ψησει την μαμα να του βαλει να φαει στις 11:00 το δευτερο γευμα και της εχεις πει οτι σε 5-20 λεπτα θα θελησει τουαλετα. Και της λες ποσο υπεροχη ειναι (που αν το κανει, ειναι μια πραγματικοτητα) και ποσο την αγαπας (που την αγαπας και τωρα, αλλα αν το κανει λιγο πιο πολυ ε; ) Και πες της να τον αφησει και λιγο εξω να ξεμουδιάσει ο καημενουλης; Που εχει υπεροχα ματακια και την συμπαθει.... ε ε ε;
6 επιστρεφεις. Ασχολησε με τον Ρικι. Ηρεμα ωραια για λιγο 10-20 λεπτα και του βαζεις το 3ο γευμα. Αν γυρισεις 5 το κανεις τοτε, ακομα καλυτερα. Μετα ξερεις την διαδικασια, θα θελησει ψιλοχοντρο. Πανα αλλαζουμε συχνα, ετσι; Μην βρωμισει ο τοπος και φωναζει ο father. Μετα τον αφηνεις να εξερευνησει/δει/μυρισει/δαγκωσει (προσεκτικα τι) και εσυ απο κοντα. Οταν παει για υπνο, κοιτας εσενα. Τρως, τουαλετα ξερωγω. Ειπαμε θυσιες.
Αναλογως μετα πραττεις. 21:00-21:30 πρεπει να φαει το τελευταιο γευμα, τουαλετα και cooldown για την ημερα.

Και το καλυτερο, μιας και ειναι μπομπιρας ακομα, 3 (ναι το πρωι) βαζεις ξυπνητηρι και τον πας για κατουρημα στην πανα του. Ναι καπως ετσι ειναι. Μωρο πραγμα θελει προγραμμα και απο εσενα τρεξιμο και ξενυχτι.

Οπως καταλαβες πανα ΟΧΙ μεσα στο κλουβι. Στην ακρη του παρκου και σιγα σιγα εκτος σπιτιου.

Δεν θα εισαι συνεχεια ετσι, οταν τελειωσει τα εμβολια θα αρχισετε βολτες και ολα θα γινουν πιο ευκολα απο θεμα τουαλετα κοκ

Και ψησε την μαμα. Αυτην θα ψησει τον μπαμπα (ετσι παει) και ολοι μαζι τον αδερφο (εκει μπορεις να παιξεις το χαρτι της φιλοζωης κοπελας του, γινε κολλητη της)

Το παραπανω ειναι μπουσουλας, το προσαρμοζεις και ακου και προτασεις απο τους υπολοιπους.

Ναι θελει θυσιες. Ξενυχτι. Προγραμμα. Κουραση. Αυπνια. Επιμονη. Μαλαγανια (στους δικους σου). Το αποτελεσμα ομως αξιζει.

giotaki2003

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2017
118
29
32
Μόλις τα έκανε!!

d3ac0n δε φαντάζεσαι πόσο σε ευχαριστώ για το κείμενο που έγραψες, είναι ακριβώς το ιδανικό που θέλω και εγώ για το κουτάβι. Θα το κρατήσω και θα το προσπαθώ όσο μπορώ.

απλα το 9 με 6 μπορεί να έχει διαλείμματα αλλά δε κατεβαίνω απο Ζωγράφου στην Καλλιθέα, δε συμφέρει. Τα υπόλοιπα που γράφεις θα τα προσπαθήσω όλα, όπως σου ειπα παραπάνω είναι το ιδανικό που πρέπει για το μωρό.

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Ντάξει, νωρίς το αναφέρω, αλλά νομίζω τα γαλλάκια δεν μπορούν να κολυμπίσουν και είμαι σχεδόν σίγουρη ότι το καλοκαίρι θέλουν πολύ πολύ δρωσιά.

giotaki2003

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2017
118
29
32
Ντάξει, νωρίς το αναφέρω, αλλά νομίζω τα γαλλάκια δεν μπορούν να κολυμπίσουν και είμαι σχεδόν σίγουρη ότι το καλοκαίρι θέλουν πολύ πολύ δρωσιά.
Εννοείται δε θα το βάλω θάλασσα, ούτε το ειχα σκεφτεί, στο χωριό δεν έχω ac αλλά είναι δίπλα στη θάλασσα, δε το πιάνει η ζέστη, έχει δροσερό αεράκι. Και εμείς δλδ στους καύσωνες με έναν ανεμιστήρα είμαστε μια χαρά

• Like

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Εννοείται δε θα το βάλω θάλασσα, ούτε το ειχα σκεφτεί, στο χωριό δεν έχω ac αλλά είναι δίπλα στη θάλασσα, δε το πιάνει η ζέστη, έχει δροσερό αεράκι. Και εμείς δλδ στους καύσωνες με έναν ανεμιστήρα είμαστε μια χαρά
Έχετε πλακουτσωτή μύτη???
Τα γαλλακια έχουν τρομερο θέμα με τη ζέστη

giotaki2003

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2017
118
29
32
Έχετε πλακουτσωτή μύτη???
Τα γαλλακια έχουν τρομερο θέμα με τη ζέστη
Ναι αρκετά, έχει μπει και φωτογραφία στις πρώτες σελίδες.
το ξέρω το διάβασα για τη ζέστη αλλα ευτυχώς εκεί η ζέστη ειναι πολύ ήπια.

• Like

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Θα σου ελεγα πρωτου τον πας στο χωριο να πεταχτεις σε καποια στιγμη μονη σου να ελεγξεις τη θερμοκρασια μεσα, που δεν πρεπει να ξεπερναει τους 24 βαθμους. Αλλιως θα χρειαστειε ισχυροτερο ανεμιστηρα... και αλλα πολλα..
Αλλα ειναι νωρις ακομα γι αυτα. Προς το παρον εισαι σε καλο δρομο

• Like

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.312
Μέλη
20.073
Νεότερο μέλος
Japetus