Μετακόμιση στο Λονδίνο


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.554
6.984
Έμεινα 1 χρόνο και ξανάμενα επ'άπειρον! Καλά στην παραλία να γυρνάς με το σκυλί δεν υπάρχει καλύτερο (είδες, και το σκυλί το εκτίμησε δεόντως)! Μπράβο, ωραία εκδρομή!
 


chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Έμεινα 1 χρόνο και ξανάμενα επ'άπειρον! Καλά στην παραλία να γυρνάς με το σκυλί δεν υπάρχει καλύτερο (είδες, και το σκυλί το εκτίμησε δεόντως)! Μπράβο, ωραία εκδρομή!
Όντως η παραλία είναι κορυφαία σκεφτόμαστε να πάμε ξανά με καλύτερο καιρό να το δούμε και ποτέ δεν ξέρεις μπορεί να πάμε προς τα εκεί.
φοιτητής ή εργαζόμενο νίατο, βρήκα και 2 Ελληνικά μαγαζιά εκεί και είναι πόλη που την περπατάς.
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.554
6.984
Οπωσδήποτε να πάτε με καλύτερο καιρό, δεν υπάρχει η πόλη με καλό καιρό. Όταν ανοίγει κάτω στην παραλία γίνεται χαμός, λιάζονται όλοι σαν τα χταπόδια. Κατεβαίνουν και οι Λονδρέζοι, είναι συνηθισμένη η εκδρομή. Ναι είναι μικρό το κέντρο και η πόλη είναι πανέμορφη, εγώ που δεν είμαι του περπατήματος καταευχαριστιόμουν περπάτημα. Πήγατε βόλτα στα lanes? Και καλά, κλασσική Αγγλία, από πάρκα άλλο τίποτα για να πηγαίνεις τα σκυλιά, τους ζήλευα πολύ με τα σκυλιά τους όλους εκεί.

Ήμουν φοιτήτρια εκεί αλλά έμενα άνετα να δουλέψω. Ήξερα και πολλούς που δουλεύαν Λονδίνο αλλά μέναν εκεί. Ένας καθηγητής μου έλεγε ότι μετά από αρκετά μέρη που άλλαξε εκεί βρήκε τον παράδεισο επί Αγγλίας.
 


Αιμιλία

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2012
65
1
To σκυλι τολμω να πω οτι ειναι απο τα ωραιοτερα που εχω δει στη ζωη μου!φτου φτου!!
Υποψιν,ειχα στο μυαλο μου διαφορες χωρες που θα μπορουσα να ζησω!Τωρα με τις φωτογραφιες που ειδα κ οπως τα περιγραφεις προστεθηκε και η Αγγλια!:p
 


Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
926
Καναδάς
Το ωραιοτερο ισως μερος στην Αγγλια! :) Απιστευτη η πρωτη φωτο που κουβαλαει την ομπρελα!!! Τελειος! ;)
 


aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Πολυ ωραιο μερος , μου χε αρεσει πολυ! Στο thorpe park πηγατε;;


Sent from my new iPad using Tapatalk HD
 




ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Επιτελους βλεπω φωτος του μικρου. Πανεμορφος ειναι και φαινεται οτι το ευχαριστιεται εκει περα :D Χιλια μπραβο που κανατε τα παντα για να μην τον αφησετε πισω στην Ελλαδα οπως θα εκαναν οι περισσοτεροι. Καλη Χρονια να εχετε και θελω κι αλλες φωτοοοο :p
 


αμαλια

Member
1 Ιανουαρίου 2013
7
0
Έχοντας ολοκληρώσει την μετακόμιση στην Αγγλία και στο Λονδίνο και έχοντας πλέον σύνδεση Ίντερνετ και "αντιγράφοντας" μία φίλη από το φόρουμ που μετακόμισε στην Ντόχα αποφάσισα να γράψω για τη δικιά μου μετακόμιση.

Πρώτο πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν να βρω σπίτι που να δέχετε σκύλο μου βγήκε απλά η πίστη μέχρι να βρω κάποιον ιδιοκτήτη που να δέχετε σκυλί στο σπίτι, όταν το βρήκα είχα και άλλο εμπόδιο την εταιρεία που διαχειρίζεται την "οικοδομή" και έπρεπε να δώσει άδεια ότι επιτρέπει να μείνει ο σκύλο (αυτό μου κόστισε 99 Λίρες). Στην εγγύηση μέσα πλήρωσα 2 βδομάδες παραπάνω από το κανονικό επειδή είχα τον σκύλο (500 Λίρες αυτό). Έλα άλλο ζόρι ήταν η μεταφορά του σκύλου από Θεσσαλονίκη στην Αγγλία, δεν έβρισκα αεροπορική εταιρεία που να μεταφέρει σκύλο από Θεσσαλονίκη-Λονδίνο μόνο από Αθήνα-Λονδίνο με την British Airways και μου τον κοστολογούσαν 850 Ευρώ χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε τα έξοδα μεταφορά για Αθήνα. Μετά από αρκετό ψάξιμο και με την παρότρυνση μια φίλης από το φόρουμ(ευχαριστώ ξανά Νατάσα) έψαξα καλύτερα από Θεσσαλονίκη και βρήκα πτήση με την Thomson Flights η εταιρεία που τα ανέλαβε όλα ήταν η Pet Travel | Shipping Pets | Jet Set Pets και το κόστος 500 Λίρες+30 Λίρες που πληρώσαμε με το που φτάσαμε στο αεροδρόμιο σαν φόρο νομίζω.
Να πω ότι για να μπει ο σκύλος στην Αγγλία δεν είναι κάτι δύσκολο είναι σαν να πας πλέον οπουδήποτε στην Ευρώπη απλά θέλει τα αυτονόητα (Τσιπάκι, Διαβατήριο. εμβολιασμό για λύσσα, αποπαρασίτωση)

Έχοντας φτάσεις πλέον Αγγλία πήγα το σκύλο την επόμενη της άφιξης μας στον κτηνίατρο όπου σας αναφέρω την λυπητερή από την πρώτη μας επίσκεψη. Τα μάτια μας ήτανε λίγο κόκκινα και είπαμε να μας τα κοιτάξει μας έριξε ένα πράσινο υγρό(αμπούλα) και στα δύο μάτια για να δει αν υπάρχει κάποια ζημία στα μάτια ή είναι κάποια ίωση 6 λίρες αυτό (Fluorescein Sodium ονομασία) οι σταγόνες για τα μάτια 9 Λίρες, Εδώ από ότι μου είπαν αποφεύγουν να δίνουν Frontline γιατί έχουν μία αρρώστια που θα τη μετέφραζα σαν σκουλήκια στα πνευμόνια νομίζω οι 6 αμπούλες (πήραμε της ακριβές πρέπει να παραδεχτώ, Advocate) κόστισαν 56 Λίρες, καθαριστικό για τα αυτιά 12 Λίρες τα 100ml (Cerusolve) και τέλος η επίσκεψη 35 Λίρες περίπου σύνολο 118 Λίρες. Η Δεύτερη επίσκεψη που κάναμε χθες για να δούμε τα μάτια μας κόστισε 28.80 Λίρες. Η τροφή του Belcando Active 17-18 Λίρες (νομίζω φθηνότερη από την Ελλάδα).

Και έχοντας κάνει ένα γκάλοπ ανάμεσα στους ιδιοκτήτες σκύλων που βρίσκουμε στις βόλτες καταλήξαμε ότι συμφέρει να έχεις ασφάλεια για το σκύλο πληρώνουμε για 12 μήνες 24 λίρες το μήνα. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα που μας είπε μια κοπέλα, έχει ένα Πομερανίαν 6 μηνών και πριν 2 βδομάδες έσπασε το πόδι του και το κάνανε εγχείρηση πλήρωσε 1500 λίρες (την επόμενη που το άκουσα έκανα την ασφάλεια) και σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα για να αφαιρέσουν τα ράμματα.

Μέσα και στις επόμενες μέρες θα ανεβάσω φώτο από τη γύρω περιοχή.
καλη αρχη , καλο κουραγιο , μπβραβο σου που το πηρες μαζι ,εγω ήμουνα ενα χρονο και δεν το ειχα παρει , πηγαινοερχομουνα καθε μήνα , αλλα τις ήξερα ολες αυτες τισ δυσκολιες ..χαρα στο κουραγιο σου ..προφανως αλλαξε ο νομος για την εισγαγωγη σκυλων στην αγγλια..οσο για την ασφαλεια, πολυ εξυπνο , το σκεφτομουν και γω σημερα που το δικο μου ειναι ολο αρρωστο , αραγε στην ελλαδα υπαρχει κατι αναλογο? πρεπει να το ψαξω ...
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
οσο για την ασφαλεια, πολυ εξυπνο , το σκεφτομουν και γω σημερα που το δικο μου ειναι ολο αρρωστο , αραγε στην ελλαδα υπαρχει κατι αναλογο? πρεπει να το ψαξω ...
Κι εγώ το σκεφτόμουν σήμερα γιατί έχω έναν ευαίσθητο μπούλη και κάθε τρεις και λίγο τρέχουμε στους γιατρούς. Νομίζω δεν υπάρχει . :/
 


golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Aααχαααχχχ...τον σκατουλη..αν την ειχε ανοιχτη την ομπρελα,θα εφερνε κατι σε Μαιρη Ποπινς..:cuniaoo:
Πολυ ωραια Χρηστο,ζαχαρη την περναει ο ''μικρος'' !
 


chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Επιστροφή Ελλάδα για ένα 5ημερο και ο μικρός είναι "εσώκλειστος" με έναν Dog Walker την γυναίκα του και 2 Γ.Π., με άγχωσε λίγο χθες όταν τον δώσαμε και μέχρι να πάρω τηλ σήμερα τον άνθρωπο να δω τι κάνει ο σκύλος είχα ένα σφήξιμο, πρώτη φορά τον άφηνα έτσι.
Πήρα τηλ μου είπε ότι έκανε αρκετή φασαρία χθες αλλά σήμερα είναι οκ και στην βόλτα ήταν μία χαρά.
Μέ είχε αγχώσει ο παπαρας για τον πως θα είναι αλλά τον βλέπω μια χαρά.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Επρεπε να τον έχεις πάει κανά-δυό φορές, πριν τον αφήσεις.
Σαββατοκύριακα πχ
Ερευνητικά. Να συνηθίσει κι αυτός, αντί να του έρθει απότομα όπως τώρα, και να μπορείς να κρίνεις με περισσότερη ασφάλεια, από το πως θα τον έβλεπες μετά.
 


chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Επρεπε να τον έχεις πάει κανά-δυό φορές, πριν τον αφήσεις.
Σαββατοκύριακα πχ
Ερευνητικά. Να συνηθίσει κι αυτός, αντί να του έρθει απότομα όπως τώρα, και να μπορείς να κρίνεις με περισσότερη ασφάλεια, από το πως θα τον έβλεπες μετά.
Σωστή είσαι και κακώς που δεν το σκέφτηκα ποίο νωρίς αυτό.
Χθες πήρα πίσω τον μικρό όλα καλά.
Είχε ένα θέμα τις πρώτες μέρες γιατί είναι καλομαθημένος ο δικός μου αλλά όλα καλά.
Τα πήγε μια χαρά με τον Γ.Π. που είχε ο άνθρωπος και είναι όπως είναι πάντα χαζό παιδί χαρά γεμάτο.
 


chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Αντιλυσσικό και το Ετήσιο 102 Λίρες, τι λες τώρα. Συν 30 λίρες πριν 3 βδομάδες για ετήσιο εμβόλιο για Kennel Cough(δεν είναι απαραίτητο αν θες το κάνεις) θα τον βγάλω στο κλαρί.


Το αντιλυσσικό δεν είναι αναγκαίο αλλά σε πρίπτωση που θες να βγεις εκτός χώρας πρέπει να περιμένεις 21 μέρες οπότε είπαμε να το κάνουμε για καλό και για κακό.
 


golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Μια χαρα..το αφεντικο τρελλαθηκε λεμε!!! Τζαμπα πραμα..
Οντως πρεπει να μαθουν να κανουν καμια δουλεια τα σκασμενα,να φερνουν ενα κομματι ψωμι στο σπιτι.Σκετη φυρα ειναι:rolleyes:
Αυτο το πραμα,που κανουμε τα εμβολια ''για καλο και για κακο'' στο λαιμο μου καθεται,αλλα ας οψεται...
 


chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Είχαμε αρκετά σκυλάκια με Kennel Cough στο πάρκο με αποτέλεσμα να κολλήσει 2 φορές (σύνολο κανένα 60+ αυτό) συν ότι έπρεπε να κάνει μικρές βόλτες με αποτέλεσμα να είναι σπαστικός στο σπίτι οπότε το εμβόλιο μου φάνηκε καλή ιδέα όταν έμαθα ότι υπάρχει, τώρα αν δουλεύει θα δούμε.
Κοίτα αν βάλεις και άλλα 200 που έδωσα για να τον κρατήσει ο τύπος στο σπίτι όσο ήμουν Ελλάδα συν την τροφή του αλλά 96 και συν 53 λίρες την ασφάλεια θα τον
νοικιάζω για λούτρινο σε παιδάκια. Συν Ένα 35 που θα δώσω τώρα για γκουμινκ (εντολή γιατρού), συν βούρτσα και καμία λυχουδια που θέλα να πάρω γιατί ξέμινα.
Τον ρουφίανο ακριβος είναι που να παρω και τον δεύτερο.

Υ.Γ. εσύ πόσα θα πληρώσεις για ένα μήνα που θα είσαι Ελλάδα;
 


golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
600 ευρα..για ενα μηνα.Το γραφω και ανατριχιαζω..Συν τα εμβολια που καναμε για να ειμαστε κομπλε,συν το τιτερ τεστ τον αλλο μηνα,συν το kennel cough ενα μηνα πριν τον αφησουμε γιατι ειναι υποχρεωτικο,αλλιως δεν τον δεχονται.Α! συν το φα'ι' του για οσο θα λειπουμε (δεν ειναι μεσα στα 600:cool:)
Και μετα κανουμε συζητησεις επι συζητησεων εδω μεσα,για το κοστος αποκτησης του σκυλου...ας γελασω.
 


chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
600 ευρα..για ενα μηνα.Το γραφω και ανατριχιαζω..Συν τα εμβολια που καναμε για να ειμαστε κομπλε,συν το τιτερ τεστ τον αλλο μηνα,συν το kennel cough ενα μηνα πριν τον αφησουμε γιατι ειναι υποχρεωτικο,αλλιως δεν τον δεχονται.Α! συν το φα'ι' του για οσο θα λειπουμε (δεν ειναι μεσα στα 600:cool:)
Και μετα κανουμε συζητησεις επι συζητησεων εδω μεσα,για το κοστος αποκτησης του σκυλου...ας γελασω.
Πλάκα κάνεις σε ένα μήνα έδωσα την τιμή του σκύλου η συντήρηση είναι άστα να πάνε.
Πάντως εγώ εδώ τον έδωσα σε άνθρωπο που κάνει αυτήν την δουλεία, έμενε στο σπίτι του τύπου με δύο Γ.Π. δικά του και την γυναίκα του. Την τροφή την πλήρωσα και εγώ έξτρα αλλά δεν μου ζήτησαν εμβόλια κτλ...... που λες εσύ. Τα έχω όλα τα εμβόλια κανονικά απλά υπέγραψα ένα συμβόλαιο με πληροφορείες και τα στοιχεία μου, του γιατρού, την ασφάλεια που έχω κτλ.....

Υ.Γ. Φθηνά είσαι 600 ευρώ εγώ θα ήθελα περίπου 750 λίρες δηλαδή κανένα 800-850 ευρώ
 


Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Αντιλυσσικό και το Ετήσιο 102 Λίρες, τι λες τώρα. Συν 30 λίρες πριν 3 βδομάδες για ετήσιο εμβόλιο για Kennel Cough(δεν είναι απαραίτητο αν θες το κάνεις) θα τον βγάλω στο κλαρί.


Το αντιλυσσικό δεν είναι αναγκαίο αλλά σε πρίπτωση που θες να βγεις εκτός χώρας πρέπει να περιμένεις 21 μέρες οπότε είπαμε να το κάνουμε για καλό και για κακό.
Το αντιλυσσικό δεν ισχύει 3 χρόνια εκεί; 21 ημέρες πρέπει να περιμένεις όταν το κάνεις για πρώτη φορά, όταν είναι επαναληπτικό αρκεί να το κάνεις πριν λήξει. Οι δικές μου που εμβολιάστηκαν στις 12/07/2010, πρέπει να το ξαναεμβολιαστούν πριν τις 12/07/2013