Με λένε Salve και σας λέω γειά...

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Τα παιδιά δεν είναι από τους ανθρώπους που θα παρατήσουν το σκύλο έξω και η μόνη επαφή που θα έχουν μαζί του να'ναι το να του πάνε λίγο φαγητό και να του συμπληρώσουν νερό. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν τα μέχρι τώρα γραπτά τους... Πιστεύω ότι θα ασχολήθουν πολύ και ουσιαστικά με το νέο μέλος του σπιτικού τους... Κι από τη στιγμή που ο εκτροφέας είναι ενήμερος και βοηθάει και με τη διαμόρφωση του χώρου...
Κι άλλωστε, εδώ θα'μαστε. Θα το δείτε, τελικά κι αυτός μέσα θα τη βγάζει :cool:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Τα παιδιά δεν είναι από τους ανθρώπους που θα παρατήσουν το σκύλο έξω και η μόνη επαφή που θα έχουν μαζί του να'ναι το να του πάνε λίγο φαγητό και να του συμπληρώσουν νερό. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν τα μέχρι τώρα γραπτά τους... Πιστεύω ότι θα ασχολήθουν πολύ και ουσιαστικά με το νέο μέλος του σπιτικού τους... Κι από τη στιγμή που ο εκτροφέας είναι ενήμερος και βοηθάει και με τη διαμόρφωση του χώρου...
Κι άλλωστε, εδώ θα'μαστε. Θα το δείτε, τελικά κι αυτός μέσα θα τη βγάζει :cool:
Επειδή έτσι ακριβώς έχω χαρακτηρίσει τα παιδιά έχοντας τα γνωρίσει και προσωπικά στην πίττα για πολύ λίγο αλλά κυρίως από τα γραπτά τους γι αυτό ακριβώς και μου κάνει εντύπωση.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.672
11.096
Athens
Τα παιδιά δεν είναι από τους ανθρώπους που θα παρατήσουν το σκύλο έξω και η μόνη επαφή που θα έχουν μαζί του να'ναι το να του πάνε λίγο φαγητό και να του συμπληρώσουν νερό.
Κι τα νέα μέλη που μπαίνουν δεν γράφουν πουθενά ότι το χουν παρατημένο το ζωντανό και του πετάνε φαϊ και νερό. Σόρρυ - 2 μέτρα και 2 σταθμά.
Έχουν εξηγήσει άλλοι πιο ειδικοί εδώ μέσα το γιατί δεν έχει νόημα ο σκύλος στον κήπο για φύλαξη. Επίσης καθημερινά σε άλλα ποστς επισημαίνουμε τους κινδύνους για την υγεία του και τη ζωή του όταν είναι έξω.
Εδώ τι αλλάζει;
Και δεν καταλαβαίνω και το concept "όλοι μαζί και ο ψωριάρης χώρια".

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Καταλαβαίνω γιατί βλέπεις την αντιμετώπιση μου να έχει "δυο μέτρα και δύο σταθμά". Η αλήθεια μου είναι ότι πιστεύω πως τα παιδιά εν τέλει θα τον έχουν μέσα τον σκύλο, άσχετα με το τι προγραμματίζουν. Διαίσθηση πιό πολύ πες το.

Αλλά να πούμε την αλήθεια, δύο μέτρα και δύο σταθμά, εφαρμόζονται και από κάποιους εκτροφείς... Πόσοι και πόσοι, που δεν θα έδιναν ποτέ κουτάβι για να ζήσει σε εξωτερικό χώρο, έχουν τα δικά τους σκυλιά και ζουν σε kennels... Ή... πόσοι και πόσοι, που ασχολούνται με τα σκυλιά τους με εργασία, δεν τα "ξεκλουβιάζουν" μόνο για τις βόλτες τους και την εκπαίδευσή του... Απλά επειδή δεν τα πολύ-λένε δεν τους κάνουμε επίθεση...

Γενικότερα, αν και ο σκύλος μου ζει μέσα στο σπίτι, μαζί μου, μπορώ να δεχτώ, υπό προϋποθέσεις να ζει έξω το σκυλί. Το έχω ξαναγράψει αυτό, στο παρελθόν, δεν το αναφέρω εδώ πρώτη φορά. Τι θεωρώ ιδανικό? Την ύπαρξη κήπου και την ελευθερη πρόσβαση του σκύλου στον κήπο και το σπίτι, ανάλογα με τη θέλησή του. Αλλά το ιδανικό, δυστυχώς, είναι εφικτό για λίγους.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.672
11.096
Athens
Καταλαβαίνω γιατί βλέπεις την αντιμετώπιση μου να έχει "δυο μέτρα και δύο σταθμά". Η αλήθεια μου είναι ότι πιστεύω πως τα παιδιά εν τέλει θα τον έχουν μέσα τον σκύλο, άσχετα με το τι προγραμματίζουν. Διαίσθηση πιό πολύ πες το.
Το θέμα όμως είναι ότι το όλο πλάνο εξελίσσεται από ότι κατάλαβα προς την κατεύθυνση της διαμονής στον κήπο. Άσχετα από τη δική σου διαίσθηση, η οποία αν και θετική, δεν νομίζω ότι θα μπάσει το σκύλο μέσα. Θυμίζω, ότι σε νέα μέλη που σκέφτονται να πάρουν σκύλο, τους επισημαίνουμε με ζήλο και με πάθος ότι ο σκύλος πρέπει να είναι κοντά στο αφεντικό του.

Αλλά να πούμε την αλήθεια, δύο μέτρα και δύο σταθμά, εφαρμόζονται και από κάποιους εκτροφείς... Πόσοι και πόσοι, που δεν θα έδιναν ποτέ κουτάβι για να ζήσει σε εξωτερικό χώρο, έχουν τα δικά τους σκυλιά και ζουν σε kennels... Ή... πόσοι και πόσοι, που ασχολούνται με τα σκυλιά τους με εργασία, δεν τα "ξεκλουβιάζουν" μόνο για τις βόλτες τους και την εκπαίδευσή του... Απλά επειδή δεν τα πολύ-λένε δεν τους κάνουμε επίθεση...
Μια χαρά τους κράζουμε και αυτούς. Αλλά: Όποιος εδώ μέσα λέει ότι έχει σκύλο έξω περνάει γολγοθά. Χθες μόλις "πλακωθήκαμε" με μέλος και τον πιάσαμε από τα μαλλιά επειδή θα είχε το σκύλο για ύπνο στο μπαλκόνι - δηλαδή μια δρασκελιά από τον ιδιοκτήτη του! Ο τύπος μας έβρισε. Φοβάμαι ότι τελικά είχε δίκιο.

Γενικότερα, αν και ο σκύλος μου ζει μέσα στο σπίτι, μαζί μου, μπορώ να δεχτώ, υπό προϋποθέσεις να ζει έξω το σκυλί. Το έχω ξαναγράψει αυτό, στο παρελθόν, δεν το αναφέρω εδώ πρώτη φορά. Τι θεωρώ ιδανικό? Την ύπαρξη κήπου και την ελευθερη πρόσβαση του σκύλου στον κήπο και το σπίτι, ανάλογα με τη θέλησή του. Αλλά το ιδανικό, δυστυχώς, είναι εφικτό για λίγους.
Προσωπική άποψη και δεκτή. Αυτό που εγώ δεν καταλαβαίνω είναι πως ξαφνικά σε αυτό το νήμα γίνεται τουμπεκί ψιλοκομμένο για ένα θέμα που αλλού και σε περίπτωση άλλου χρήστη ανοίγει τους ασκούς του αιόλου.

Την επόμενη φορά που θα συστηθεί κάποιος εδώ μέσα και θα πει ότι έχει σκύλο στον κήπο, σκεφτείτε πριν απαντήσετε. Μάλλον, περάστε πρώτα μια βόλτα από αυτό εδώ το νήμα...

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
vr... με το άλλο μέλος ήρθα πιό πολύ σε αντιπαράθεση λόγω του τρόπου του. Το δηκτικό ύφος του και η απαξίωσή του στο διάλογο με ενόχλησαν. (Συν το ότι ένας κήπος μου φαίνεται μακράν καλύτερος από ένα μπαλκόνι). Εκείνο το "δε θα βγάλει άκρη μαζί μου" με έβγαλε από τα ρούχα μου (και άρχισαν κι οι ψύχρες!) και μου φάνηκε πολύ κακός οιωνός, όπως και οι δικαιολογίες στο γιατί δεν το βάζει μέσα...

Παρ'το λίγο σαν το κόψιμο των αυτιών. Είμαι εναντίον. Ε, αλλιώς θα αντιμετωπίσω κάποιον που θα μου πει "τα έκοψα γιατί αυτό θεωρούσα καλύτερο για το σκύλο μου" κι αλλιώς κάποιον που θα πει "αναγκάστηκα να τα κόψω για τον χ,ψ λόγο"

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Τον έχουμε αλλάξει τελείως, έχει γίνει ένα υπέροχο μέρος για να περνάει όσο γίνεται καλύτερα την ημέρα του.
Ξέροντας προσωπικά (έστω και λίγο) τους ανθρώπους, αλλά και καλύτερα από τα γραπτά τους, νομίζω ότι έχει γίνει παρεξήγηση:)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Την επόμενη φορά που θα συστηθεί κάποιος εδώ μέσα και θα πει ότι έχει σκύλο στον κήπο, σκεφτείτε πριν απαντήσετε. Μάλλον, περάστε πρώτα μια βόλτα από αυτό εδώ το νήμα...
Συμφωνω απόλυτα. Δεν μπορούμε να περνάμε από δικαστήριο τους καινούργιους και στους παλιούς να κάνουμε τα στραβά μάτια. Ούτε το ένα είναι σωστό αλλά ούτε και το άλλο.

Ξέροντας προσωπικά (έστω και λίγο) τους ανθρώπους, αλλά και καλύτερα από τα γραπτά τους, νομίζω ότι έχει γίνει παρεξήγηση:)
Μπορεί να έχεις δίκιο Τάκη, διάβασα τα ποστ πριν ανοίξω το θέμα γιατί ήμουν σίγουρη ότι κάπου θα αναφερόταν ότι θα κοιμάται στο σπίτι. Δεν το είδα όμως και γι αυτό το έθιξα. Ελπίζω να κάνω λάθος! :)

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.672
11.096
Athens
takisft εσύ τους ξέρεις. Εγώ όχι. Tους έχω δεί σε μια κοπή πίτας.
Και φαντάζομαι ότι και υπόλοιποι δεν τους ξέρουν, άρα?
Και αν είναι έτσι, τότε γιατί δεν περιμένουμε να γνωρίσουμε καλύτερα τα νέα μέλη που συστήνονται με σκύλο στον κήπο; Ας πηγαίνουμε πρώτα όλοι μαζί για μπύρες και μετά ας εκφέρουμε άποψη.

Γράφω και λέω, ό,τι θα έγραφα και θα έλεγα στον καθένα, έχοντας τα ίδια δεδομένα.
Οτιδήποτε άλλο το θεωρώ άδικο.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Όταν διάβασα αυτά που έγραψες, χαμογέλασα και για άλλη μια φορά αισθάνθηκα ευτυχής που σε γνωρίζω, απλά δεν μου κάθεται καλά ότι αυτά τα παιδιά θα είχαν έξω το σκυλί, γύρισα πίσω, ξαναδιάβασα και έβαλα την παράθεση... ελπίζω να βγώ αληθινός:):)

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
58
Athens / Marussi
www.facebook.com
Παιδιά εννοείται ότι ο σκύλος δε θα αφεθεί σε κανέναν κήπο και σε κανένα μπαλκόνι! Ο κήπος φτιαχνεται γιατί πέρα από τις βόλτες που θα έχει έξω θα είναι ένα μέρος όπου θα μπορούμε να μοιραζόμαστε μαζί χρόνο και να παίζουμε ανετα μαζί του!

Αν θα μείνει στον κήπο μόνος του θα είναι για λιγάκι, όπως μένει και η Salve για λίγο στο crate! Ή θα κοιμάται μαζί μας διπλα ή θα κατεβάσουμε το κρεβάτι μας στον κήπο... :rolleyes:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Παιδιά εννοείται ότι ο σκύλος δε θα αφεθεί σε κανέναν κήπο και σε κανένα μπαλκόνι! Ο κήπος φτιαχνεται γιατί πέρα από τις βόλτες που θα έχει έξω θα είναι ένα μέρος όπου θα μπορούμε να μοιραζόμαστε μαζί χρόνο και να παίζουμε ανετα μαζί του!

Αν θα μείνει στον κήπο μόνος του θα είναι για λιγάκι, όπως μένει και η Salve για λίγο στο crate! Ή θα κοιμάται μαζί μας διπλα ή θα κατεβάσουμε το κρεβάτι μας στον κήπο... :rolleyes:
Χαίρομαι και σε ευχαριστώ που το ξεκαθάρισες. Πέρα από το θέμα του σκύλου είναι και θέμα τάξης να μην κρίνουμε αυστηρά μόνο τα νέα μέλη για θέματα που όταν αναφέρονται από παλιά κοιτάμε αλλού.

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
Να τον χαίρεσαι τον καινούριο συγκάτοικο και στην αρχή και εμένα δεν μου πολύ έκατσε καλά ότι φτιάχνεται τον κήπο και το σπιτάκι του έξω(τι στην απέξω ο μαγκάκος) αλλά αφού το ξεκαθάρισες μιά χαρά.Καλό είναι όταν λείπετε να είναι έξω αλλά προσέχετε τις φόλες,σας ζηλεύω θέλω και εγώ ένα δεύτερο σκύλο αν και καλά δεν έχω χορτάσει με αυτόν που έχω αλλά θέλει και αυτήν την παρέα της όταν λείπουμε.Απο ποιό εκτροφείο αν επιτρέπεται θα το πάρεις?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Επισης σχετικα με το θεμα των κουνουπιών που θίξατε σε άλλο θέμα ο πιο ασφαλής τρόπος αντιμετώπισης είναι να παραμένει μέσα ο σκύλος από το σούρουπο μέχρι το πρωί, φοβάμαι ότι άλλες μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.672
11.096
Athens

Τώρα έγινε πιο σαφές. Αν και εγώ προσωπικά, ένας από τους λόγους που πήρα 2ο σκύλο είναι για να έχουν παρέα όταν εγώ λείπω από το σπίτι, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Και για να διευκρινίσω:
Οι "μομφές μου" δεν ήταν κατά του dimitris_s2k, αλλά ενάντια των συμφορουμιτών που "αντέδρασαν διαφορετικά" από το σύνηθες ή από το αναμενόμενο. Είδα μια kinder έκπληξη δηλαδή και προβληματίστηκα (τα μάλα).

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
58
Athens / Marussi
www.facebook.com
Επισης σχετικα με το θεμα των κουνουπιών που θίξατε σε άλλο θέμα ο πιο ασφαλής τρόπος αντιμετώπισης είναι να παραμένει μέσα ο σκύλος από το σούρουπο μέχρι το πρωί, φοβάμαι ότι άλλες μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.
Τα κουνούπια ή δεν ξέρω τι πετούμενα είναι αυτά, υπάρχουν μόνο τη μέρα και σχεδόν καθόλου τη νύχτα! Δεν μπορούμε να σταθουμε ούτε δέκα λεπτά εκεί και μας τσιμπάνε! Μπορεί να φταίει το χώμα, μπορεί να φταίει η ώρα του ποτισματος, μπορει να φταίνε τα δεντρα, δεν ξέρω! Εχω προγραμματίσει να έρθει κάποιος ειδικός να μου δώσει λύση ή τουλάχιστον να μου περιορίσει το πρόβλημα...

@kickass: λίγο υπομονή και θα τον παρουσιάσουμε τον μικρό, ακόμα θέλουμε 2-3 βδομάδες για να έρθει κοντά μας...

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Τα κουνούπια ή δεν ξέρω τι πετούμενα είναι αυτά, υπάρχουν μόνο τη μέρα και σχεδόν καθόλου τη νύχτα! Δεν μπορούμε να σταθουμε ούτε δέκα λεπτά εκεί και μας τσιμπάνε! Μπορεί να φταίει το χώμα, μπορεί να φταίει η ώρα του ποτισματος, μπορει να φταίνε τα δεντρα, δεν ξέρω! Εχω προγραμματίσει να έρθει κάποιος ειδικός να μου δώσει λύση ή τουλάχιστον να μου περιορίσει το πρόβλημα...

.
Κουνουπια την ημερα- σκνιπα, που ειναι πολυ πιο επικινδυνη τη νυχτα.

Ελπιζω να βρει λυση ο ειδικος.

Φιλοι μου μενουν Χαλανδρι- συνορα με Μαρουση ( στο Πολυδροσσο) και εχουν μεγαλο κηπο με γαζων που συνερευει στο ρεμα της πεντελης. Εφτιαξαν την ανοιξη τον κηπο τους με παρα πολυ μερακι ( για να το απολαμβανουν μαζι με τα σκυλια τους )- με αποτελεσμα να μην μπορουν να κατσουν ουτε μια ωρα, επειδη τα κουνουπια τους εκαναν σουροτηρι.
ΔΕΝ βρηκαν καμια αποτελεσματικη λυση- ουτε με ειδικους.

Εαν εσεις θα ειστε πιο τυχεροι, για πεστε και μας!!

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
58
Athens / Marussi
www.facebook.com
Καλή ανάρρωση στην κοπέλα σας βασικά...:)
Ευχαριστώ!

Αυτό που με προβληματίζει είναι ορι πίνει αρκετό νερό παραπάνω. Είναι φυσιολογικό? Να πω ότι παίρνει και αντιβίωση. Θα πάρω και το γιατρό βέβαια σήμερα...

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
58
Athens / Marussi
www.facebook.com
Κουνουπια την ημερα- σκνιπα, που ειναι πολυ πιο επικινδυνη τη νυχτα.

Ελπιζω να βρει λυση ο ειδικος.

Φιλοι μου μενουν Χαλανδρι- συνορα με Μαρουση ( στο Πολυδροσσο) και εχουν μεγαλο κηπο με γαζων που συνερευει στο ρεμα της πεντελης. Εφτιαξαν την ανοιξη τον κηπο τους με παρα πολυ μερακι ( για να το απολαμβανουν μαζι με τα σκυλια τους )- με αποτελεσμα να μην μπορουν να κατσουν ουτε μια ωρα, επειδη τα κουνουπια τους εκαναν σουροτηρι.
ΔΕΝ βρηκαν καμια αποτελεσματικη λυση- ουτε με ειδικους.

Εαν εσεις θα ειστε πιο τυχεροι, για πεστε και μας!!
Τι να πω, θα δούμε... Το περίεργο είναι ότι εμένα ας πουμε δε με τσιμπάνε καθόλου, αν κατέβει η γυναίκα μου ή η μητέρα μου σε 5 λεπτά θα έχουν 10 σημάδια από τα τσιμπίματα! Δεν μπορουν να σταθουν στην κυριολεξία!

Θέλω να πιστεύω οτι είναι το χώμα επειδή 25 χρόνια δεν σκάφτηκε ποτέ, δεν αερίστηκε, ήταν πετρωμένο σε βαθμό που δεν σκαβόταν με τίποτα... Θα ενημερώσω πάντως στο αντίστοιχο τόπικ μόλις έχω νέα...

Καλημέρα!