Μια βόλτα με τα σκυλάκια...

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Να πιασεις τα σκυλια απο τα πισω ποδια και να τα σπρωχνεις το ενα πανω στο αλλο.. απο την πιεση θα ανοιξει το στομα αυτος που δαγκωσε.. εκει τραβας πισω.. χρειαζονται 2 ατομα αλλα αν δεν υπαρχουν δενεις τον ενα σκυλο σε ενα δεντρο, καγκελο κλπ
Σωστά και είναι βασικό να μην τραβάς τους σκύλους , τους κρατάς χαμηλα χωρίς να τους αφήνει το περιθώριο στου τραβήγματος και τις κόντρας και του τινάγματος και μόλις χαλαρώσουν λίγο τότε τραβάς ή ρίχνεις αφαλιάρα ή ότι άλλο .

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.653
11.064
Athens
Αφού δεν μπορούν να τα ελέγξουν τι τα θέλουν τα γομάρια? Και έχει και 2 γομάρια ο τύπος στο video...

Άποψή μου είναι ότι παίρνουμε σκύλο που να είναι και στα κυβικά μας - και δεν εννοώ μόνο στο βάρος/ύψος/σωματική διάπλαση, αλλά ως προς το πόσο μπορούμε να ελέγξουμε πραγματικά το "κτήνος" στα δύσκολα.

Last edited:

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Άποψή μου είναι ότι παίρνουμε σκύλο που να είναι και στα κυβικά μας - και δεν εννοώ μόνο στο βάρος/ύψος/σωματική διάπλαση, αλλά ως προς το πόσο μπορούμε να ελέγξουμε πραγματικά το "κτήνος" στα δύσκολα.
Δηλαδή αν μια κοπέλα 40 κιλά θέλει να πάρει ένα ροτ να μη το πάρει γιατί σε περίπτωση που ξεφύγει το σκυλί δεν έχει τη σωματική διάπλαση να το κουμαντάρει; εδώ στο βίντεο βλέπω δυο ανθρώπους να προσπαθούν να χωρίσουν 2 σκυλιά πετώντας μέχρι και μεγάλες ταύλες, κάποιος μυώδης πιστεύεις ότι θα μπορούσε να τα βγάλει πέρα;

Θεωρώ πως το θέμα είναι να μη φτάσει σε εκείνο το σημείο το σκυλί, αν φτάσει δε το κρατάει κανείς. Δε λέω να κρατήσεις τον σκύλο απο το λουρί αν τραβήξει, λέω απο τη στιγμή που θα αρπάξει το άλλο σκυλί.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
επρεπε να ημουν εγω εκει,,, φιογκο θα τον εκανα σε ενα δευτερολεπτο,,, εχω κανει πρακτικη εξασκηση πανω στη ζηνα οταν ορμαει σε ανυπερασπιστα ,,, ==)) εγω δεν εχω λουρι στη ζηνα,, εχω ενα πολυκλωνο σχοινι συνθετικο δυο μετρα και στις δυο ακρες απο ενα μεταλλικο χοντρο κλιπς κλειδωματος,,, ελπιζω να μη χρειαστει να το χρησιμοποιησω για προστασια γιατι τον κλαιω το σκυλο που θα το δοκιμασει,,,

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.215
261
38
με ξυλα (breaking sticks) θα ανοιξει το στομα ενος σκυλου που εχει ''κλειδωσει''

και καλο θα ειναι να τα ξερουν αυτα ιδιοκτητες τετοιων φυλων,εγωιστικα θα πω οτι οι αλλες τεχνικες ειναι αναποτελεσματικες,νερο,κλωτσιες....

Vasilis75

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2012
417
0
Athens
Δεν είναι θέμα "κοινωνικοποίησης"...

Ένα σκυλί που είναι υπερβολικά κυριαρχικό ή και επιθετικό προς άλλα ζώα γεννετικά, όση "κοινωνικοποίηση" και να περάσει δεν πρόκειται να έρθει σε επίπεδο τέτοιο ώστε να συνυπάρχει αρμονικά με άλλα σκυλιά. Αρκεί να βρεθεί ένα ακόμα που να δείξει τάσεις κυριαρχικότητας ή επιθετικότητας και το κακό δε θα αργήσει να γίνει.

Τέτοια σκυλιά πρέπει απλά να είναι πλήρως ελεγχόμενα εκτός σπιτιού, και μάλλιστα όχι έλεγχος μέσω υπακοής, αλλά έλεγχος μέσω λουριού και ενδεχομένως και φίμωτρου.
Αν και δεν ειδα το βιντεακι (και ουτε προκειται), θα συμφωνησω 100% με τα λεγομενα σου!!!!

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
απλά τραγικό...αν του έριχνε ένα χέρι ξύλο κάποιος δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσει το άλλο το σκυλί η τότε που δεν θα σταματούσε?:eek:

μάλιστα ο ιδιοκτήτης του ήταν λές και το επιβράβευσε όταν το χάιδευε απο πίσω και καλά μήπως το αφήσει.ενώ στο τέλος λές και δεν έγινε τίποτα το πήρε και φύγανε.

κρίμα το σκυλάκι εκείνο που δέχθηκε την επίθεση.

υγ στο γκόλντεν βρήκε να πουλήσε μαγκιές..κάνε τα ίδια σε κανά τσεχοσλοβάκικο να σε δούμε!:p

Last edited:

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
υγ στο γκόλντεν βρήκε να πουλήσε μαγκιές..κάνε τα ίδια σε κανά τσεχοσλοβάκικο να σε δούμε!:p
Έχεις εμπειρία από Τσεχοσλοβάκικα Λυκόσκυλα;

Συνήθως η φυλή έχει πιο ανεπτυγμένο το flight παρά το fight drive. Δηλαδή θα αποφύγει τη σύρραξη όσο μπορεί περισσότερο. Κατάλοιπα από το λύκο που είναι σχετικά πρόσφατος πρόγονος.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.144
1.410
και θέμα φυλής είναι και θέμα χαρακτήρα του ζώου είναι και θέμα ιδιοκτητη είναι και όχι μονο για τα συγκεκριμένα σκυλιά αλλα για όλες τις δυναμικές φυλές και "πεδιγκρατα" και ημίαιμα.
το σκυλί αυτό είναι φονιάς... και πολύ θα ήθελα να δω την αρχή της ιστορίας...
ποιος προκάλεσε πως προκάλεσε και ίσως και γιατί προκάλεσε αυτή την μάχη

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
Έχεις εμπειρία από Τσεχοσλοβάκικα Λυκόσκυλα;

Συνήθως η φυλή έχει πιο ανεπτυγμένο το flight παρά το fight drive. Δηλαδή θα αποφύγει τη σύρραξη όσο μπορεί περισσότερο. Κατάλοιπα από το λύκο που είναι σχετικά πρόσφατος πρόγονος.
άν είναι όμως απο πετ σοπ θα έχει να κάνει με λυκάνθρωπο!παράδειγμα έδωσα δεν έμεινα στην φυλή για αυτό έχω το "κανά" παρεούλα απλά μου ήρθε η ράτσα που είναι άγρια και εντάξει μπορεί να μην θέλει να συγκρουστεί αλλά αν του επιτεθει δεν θα αντιδράσει?

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Το Τσεχοσλοβάκικο δεν συγκαταλέγεται στις φυλές που είναι κατάλληλες για φύλαξη. Κατά μέσο όρο δε βγάζουν επιθετικότητα και ένα από τα χαρακτηριστικά του χαρακτήρα είναι ότι είναι "ντροπαλά"

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
Το Τσεχοσλοβάκικο δεν συγκαταλέγεται στις φυλές που είναι κατάλληλες για φύλαξη. Κατά μέσο όρο δε βγάζουν επιθετικότητα και ένα από τα χαρακτηριστικά του χαρακτήρα είναι ότι είναι "ντροπαλά"
,, .
ασε που εν συγκριση με την δικια μου ενα θηλυκο που διασταυρωθηκαμε ηταν μιση μεριδα και δυο μηνες μεγαλυτερο,,, ==))

mpoumpoulaoriginal

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
429
49
Βυρωνας
Δεν είναι θέμα "κοινωνικοποίησης"...

Ένα σκυλί που είναι υπερβολικά κυριαρχικό ή και επιθετικό προς άλλα ζώα γεννετικά, όση "κοινωνικοποίηση" και να περάσει δεν πρόκειται να έρθει σε επίπεδο τέτοιο ώστε να συνυπάρχει αρμονικά με άλλα σκυλιά. Αρκεί να βρεθεί ένα ακόμα που να δείξει τάσεις κυριαρχικότητας ή επιθετικότητας και το κακό δε θα αργήσει να γίνει.

Τέτοια σκυλιά πρέπει απλά να είναι πλήρως ελεγχόμενα εκτός σπιτιού, και μάλλιστα όχι έλεγχος μέσω υπακοής, αλλά έλεγχος μέσω λουριού και ενδεχομένως και φίμωτρου.
πόσο συμφωνώ με όσα λες! Ας καταλάβουμε όλοι ότι έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα και λουρί και φίμωτρο είναι αναγκαία...

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Τέτοια σκυλιά πρέπει απλά να είναι πλήρως ελεγχόμενα εκτός σπιτιού, και μάλιστα όχι έλεγχος μέσω υπακοής, αλλά έλεγχος μέσω λουριού και ενδεχομένως και φίμωτρου.
Συμφωνώ. Τον προηγούμενο μήνα συνάντησα ένα παιδί με πολύ επιθετικό ρότ. Τον βγάζει βόλτα εκεί κοντά που πάω τον Lupus και με είχε ενημερώσει για αυτόν ένας φίλος μου. Ο σκύλος με το που μας είδε τρελάθηκε να γαβγίζει, τρέχανε σάλια και ευτυχώς το παιδί τον κράτησε. Σοκαρίστηκα όταν είδα οτι αντί για λουρί, του είχε ένα σκοινί κακής ποιότητας πρόχειρα δεμένο! Εννοείται οτι δεν φορούσε φίμωτρο! Όλη την υπόλοιπη μέρα σκεφτόμουνα τι θα είχε γίνει αν έσπαγε αυτό το σκοινάκι και τι θα μπορούσα εγώ να κάνω....

Μέχρι τώρα ο δικός μου δεν έχει δείξει κάποιο δείγμα, αλλά αν κατά την ενηλικίωση του δω οτι παρουσιάζει επιθετική συμπεριφορά θα φοράει πάντα φίμωτρο στην βόλτα.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
εγω δεν τις βαζω φιμωτρο για να εκδηλωνει τα συναισθηματα της προς τον πλησιον της ελευθερα -==))

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.653
11.064
Athens
Δηλαδή αν μια κοπέλα 40 κιλά θέλει να πάρει ένα ροτ να μη το πάρει γιατί σε περίπτωση που ξεφύγει το σκυλί δεν έχει τη σωματική διάπλαση να το κουμαντάρει; εδώ στο βίντεο βλέπω δυο ανθρώπους να προσπαθούν να χωρίσουν 2 σκυλιά πετώντας μέχρι και μεγάλες ταύλες, κάποιος μυώδης πιστεύεις ότι θα μπορούσε να τα βγάλει πέρα;
Σε ένα πάρκο που πηγαίνω βλέπω έναν κυριούλη που πηγαίνει με σπασμένη μέση γιατί τον βγάζει βόλτα ένα πρέσα. Μία φορά βρυχήχθηκε το πρέσα που μας είδε, σείστηκε το πάρκο κι έκτοτε αν τους δω, αλλάζω δρομολόγιο.

Στο ίδιο πάρκο μία 40κιλη όπως λες την βγάζει βόλτα ένας γπ που τις προάλλες άρπαξε ένα άλλο γπ κουτάβι. Αυτή κόντεψε να κόψει τα χέρια της με την αλυσίδα αν και φοβάμαι ότι περισσότερο δεν ήθελε να χαλάσει το μανικιούρ.

Επειδή θα υπάρξουν περιπτώσεις που θα απαιτηθεί και η μυική δύναμη, ναι θεωρώ ότι η κοπέλα που λες, αν δεν έχει το σκύλο 100% υπό έλεγχο θα πρέπει να περιοριστεί σε άλλα μεγέθη και όχι κυριαρχικές φυλές. Και είναι απειροελάχιστοι αυτοί που έχουν τον έλεγχο 100% ή μπορούν να διαχειριστούν κάπως μία δύσκολη κατάσταση.

Προχθές βούτηξε τη δικιά μου με λύσσα ένα τζακ ράσελ και άρχισε να ανοιγοκλείνει πάνω της τη μασέλα, για να την κάνει σουρωτήρι. Το βούτηξα με το ένα χέρι και το ξεκόλλησα. Αν ήταν κανα ανεξέλεγκτο γομάρι τι θα έκανα? Θα περίμενα να δω το σκύλο μου κιμά?

Επίσης μην ξεχνάμε ότι ειδικά στη χώρα που ζούμε, τα μισά τουλάχιστον ντόγκο, πρέσα, κάνε κόρσο και συναφείς φυλές έχουν παρθεί με το ρόλο της "επιμήκυνσης" ξέρετε ποιανού. Οπότε ποιος έλεγχος του σκύλου και πράσινα άλογα του Διομήδη...

Tέλος όσον αφορά το video, δεν βλέπουμε την αρχή του για να ξέρω ποιος την έπεσε σε ποιον και αν θα μπορούσε να το κρατήσει ο x ιδοκτήτης. Εννοείται πως αν ο σκύλος το χει ξανακάνει θα πρεπε να κυκλοφορεί με φίμωτρο.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.757
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Ντάξει, κάτι τέτοια βλέπω και σκέφτομαι ότι κανονικά ο νόμος θα έπρεπε να λέει υποχρεωτική εκπαίδευση, ψυχολογική αξιολόγηση και παρακολούθηση σε όποιον θέλει να αποκτήσει τέτοιου μεγέθους σκύλο. Τέλος πάντων, να υπήρχε η ίδια διαδικασία που χρειάζεται να περάσει κάποιος για να βγάλει άδεια οπλοφορίας.
Υπήρχε ένα θέμα εδώ για κάτι σελίδες στο facebook που έβριζαν τέτοιους ιδιοκτήτες και είχα δει εκεί ένα βίντεο με ενα ροτ που έχει πιάσει (από τα ρούχα ευτυχώς) και έσερνε ένα 3χρονο αγοράκι στη μέση του δρόμου. Δεν θα το βάλω εδώ γιατί είναι τελείως φρικτό. Ούτε καν μπορώ να φανταστώ την ψυχολογική κατάσταση του μικρού μετά από τέτοιο περιστατικό.

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Πρέπει ο ιδιοκτήτης να εμπλακεί ενεργά. Αυτό το ζώον, και αναφέρομαι στον ιδιοκτήτη, καθόταν κανένα 3 4 λεπτο σκεπτόμενος τι θα κάνει τον άλλο σκύλο τον οποίο κρατούσε μην ξέροντας τι θα κάνει. Εγώ εκείνη τη στιγμή θα έδενα τον πρώτο σκύλο. Θα έσπαγα στο ξύλο τον ιδιοκτήτη. Και μετά θα χώριζα με πολύ άσχημο τρόπο το δεύτερο ντόγκο.

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Ντάξει, κάτι τέτοια βλέπω και σκέφτομαι ότι κανονικά ο νόμος θα έπρεπε να λέει υποχρεωτική εκπαίδευση, ψυχολογική αξιολόγηση και παρακολούθηση σε όποιον θέλει να αποκτήσει τέτοιου μεγέθους σκύλο. Τέλος πάντων, να υπήρχε η ίδια διαδικασία που χρειάζεται να περάσει κάποιος για να βγάλει άδεια οπλοφορίας.
Υπήρχε ένα θέμα εδώ για κάτι σελίδες στο facebook που έβριζαν τέτοιους ιδιοκτήτες και είχα δει εκεί ένα βίντεο με ενα ροτ που έχει πιάσει (από τα ρούχα ευτυχώς) και έσερνε ένα 3χρονο αγοράκι στη μέση του δρόμου. Δεν θα το βάλω εδώ γιατί είναι τελείως φρικτό. Ούτε καν μπορώ να φανταστώ την ψυχολογική κατάσταση του μικρού μετά από τέτοιο περιστατικό.
γιατί σε κάποιες φυλές ? γιατι όχι σε όλες τις φυλές ?
Αν είμαι ανισσόροπη δεν κάνει να έχω ροτ ή πιτ ή ντόγκο αλλά μπορώ να έχω ΓΠ η λαμπ.