Μικρά κόκκινα ζωήφια. Τι είναι ?

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Α ρε connect που πας και εσυ πριν πρηξεις τα συκωτια του κτηνιατρου για μικρα κοκκινα πραγματακια.
Δεν θα ρωτας τετοια πραγματα εδω μεσα. Ειδες που δεν βγαινει ακρη ?
Γιατι για να ξερεις τι ειναι αυτα πρεπει να εισαι κτηνιατρος. Δεν μπορεις να εισαι βιολογος , γεωπονος , ιδιοκτητης φυτωριου , αγροτης ή απλα οτι ειναι οι vagelis_ras και ferozasea .
Για μικρα κοκκινα ζωακια και μικρα πρασινα ανθρωπακια πρωτα στον κτηνιατρο και μετα εδω.

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Κτηνίατρο μπήκε να ζητήσει το παιδί όμως (στο φόρουμ !!!!).Οχι το Μόλντερ και τη Σκάλυ.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.922
20.325
Αρα...καταλήξαμε με σιγουριά, στο τι είναι και έχουμε λήξη συναγερμού.

Δεν είδα να ρώτησε κανείς, τι σκύλος είναι, σε τι ηλικία, που είναι ο τόπος διαμονής του [και γεωγραφικά και εντός ή εκτός σπιτιού] για να βγει το πόρισμα, ότι δικαιολογείται να κουβαλάει όλα αυτά τα "αραχνάκια".

Παρεπιπτόντως...εγώ, δεν θυμάμαι άλλη τέτοια περίπτωση στο φόρουμ. Αλλά ασφαλώς, υπάρχει πάντα μια πρώτη φορά, για όλα.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.917
7.488
Εγώ πάντως μίλησα για κήπο, όχι πάνω στο ζώο και αφού κοίταξα τα (ανατριχιαστικά) κοντινά και μακρινά πλάνα του τετράνυχου στο νετ και μπορώ με σχετική ασφάλεια αφού δεν έχω δείγμα να πάω σε ειδικότερο ότι κατά πάσα πιθανότητα περί αυτού πρόκειται στην περίπτωσή μου. Τώρα αν είχα δείγμα το λιγότερο θα το έβγαζα φώτο για να ρωτήσω σε φόρουμ και ναι θα πήγαινα στον κτηνίατρο. Αλλά εγώ την έχω και εύκαιρη τη βόλτα στον κτηνίατρο.

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
[h=2]
Μικρά κόκκινα ζωήφια. Τι είναι ?[/h]
SOS!!!

Μικρά ζωήφια σαν μερμύγκια κόκκινα πολλά που αν τα ζουλήψω βγάζουν κάτι κόκκινο σαν αίμα.
Τι είναι ?
Είναι γεμάτος ο σκύλος μου .

Του έριξα frontline και ανέβηκαν στην επιφάνεια του τριχώματος του και μετά με το χέρι μου τα πέταξα απο πάνω του​

Αρχικό μήνυμα απο ElpidaLucy
Άγνωστο κόκκινο παράσιτο - YouTube

κατι τετοιο?

Ναι ακριβώς!!!! τι είναι ? μπορει να αρρωστήσει το σκυλί απο αυτά ?

καμιά φορά έχουμε το ελάττωμα να απαντάμε σε ότι μας ρωτάνε .......

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.922
20.325
Τετράνυχος λοιπόν. Ενδιαφέρουσα περίπτωση !!!
Ελπίζω να μάθουμε κιόλας στο τέλος, αν όντως ήταν αυτό.

Τετράνυχος (Tetranychus urticae)

Tetranychus urticae

Εμφάνιση

• Μαλακό σώμα και μικρό τόσο που σχεδόν δεν φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού.
  • Στο στάδιο του νεογνού έχουν 3 ζεύγη πόδια, τα ενήλικα έχουν 4 ζεύγη.
  • Γενικώς έχουν χρώμα κόκκινο το φθινόπωρο/χειμώνα, τον υπόλοιπο χρόνο τα ενήλικα ποικίλουν από υπόλευκο έως πράσινο.

Κύκλος ζωής

• Τα αυγά γεννιούνται σε μικρές ομάδες στο κάτω μέρος των φύλλων κοντά στο κεντρικό νεύρο.
  • Όλα τα στάδια του κύκλου ζωής τρέφονται με βιβλικό ιστό από το φυτό.
  • Ολόκληρος ο κύκλος ζωής από αυγό σε αυγό μπορεί να διαρκεί μόλις 8 ημέρες, αλλά αυτό εξαρτάται κατά πολύ από τη θερμοκρασία της ατμόσφαιρας.

Συνήθειες

• Τρέφεται με ευρεία ποικιλία φυτών, προκαλώντας κηλίδωση και ερυθρόφαιη απόχρωση στα φύλλα.
  • Απαντάται κυρίως σε θερμοκήπια.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.917
7.488
Γενικώς έχουν χρώμα κόκκινο το φθινόπωρο/χειμώνα, τον υπόλοιπο χρόνο τα ενήλικα ποικίλουν από υπόλευκο έως πράσινο.
είναι γόνος ενός είδους αράχνης
Red Spider Mite Problems – How To Control Red Spider Mites : A red spider mite will be all red. There are other kinds of spider mites, such as the two-spotted spider mite, that are partially red. Red spider mites will be all red. Knocking some off onto a piece of white paper will make it easier to distinguish the colors.

Από wikipedia:
T. urticae is extremely small, barely visible with the naked eye as reddish or greenish spots on leaves and stems; the adult females measure about 0.4 mm long.[SUP][3][/SUP] The red spider mite, which can be seen in greenhouses and tropical and temperate zones, spins a fine web on and under leaves.[SUP][3][/SUP]

The egg of T. urticae is translucent and pearl-like.[SUP][2][/SUP] It hatches into a larva and then two nymph stages follow: a protonymph, and then a deutonymph, which may display quiescent stages. The adults are typically pale green in colour for most of the year, but later generations are red in colour; mated females survive the winter in diapause.[SUP][2][/SUP]

Εικόνες (όχι η πασχαλίτσα που βγαίνει κάπου δεν είναι τέτοιο:
https://www.google.com/search?q=red...g&biw=1366&bih=665&sei=0jmNUaTDGI22hAfnrYDYBw

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Και τι δουλειά μπορεί να έχουν πάνω στο σκύλο αυτά τα ζουζουνάκια; Φυτοφάγα είναι, σε φύλλα εναποθέτουν τα αυγά τους...Τυχαία μόνο, φαντάζομαι.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.922
20.325
Αν το ενήλικο, σχεδόν δεν φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού, τότε ο γόνος;

Το θέμα λοιπόν -για μένα- είναι, ότι δεν μπορούμε να δίνουμε μια τέτοια απάντηση, ως την απάντηση. Επειδή ο θεματοθέτης, πιστεύει ότι αναγνώρισε τον "ένοχο", από μια φωτό. Ούτε παρασιτολόγος είμαι, ούτε γεωπόνος, αλλά δεν υπάρχουν άλλα παράσιτα, που μοιάζουν μ'αυτό; Φαντάζομαι αν το googlάρουμε, ότι θα βρούμε κι άλλα. Αν αυτό λοιπόν, το θεωρούμε σωστή απάντηση, πάω πάσο. Αλλωστε είπαμε...για όλα τα φαινόμενα υπάρχει μια πρώτη φορά, που τα βρίσκεις μπροστά σου :)

Και στο μεταξύ, ελπίζω να μην έχει γεμίσει το σπίτι του/της connect, ψύλλους. Εκτός, αν όντως μένει σε θερμοκήπιο ή κάτι τέτοιο :rolleyes:

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
εγώ λοιπόν που δεν κατοικώ σε θερμοκήπιο , που δεν έχω SUPER όραση αλλά τα βλέπω , τα έχω στον κήπο κατά χιλιάδες .

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.922
20.325
Επειδή μου κολλάει το thread και δεν μπορώ να κάνω παράθεση...vageli...ας ρωτάγαμε τουλάχιστον, αν ο άνθρωπος έχει κήπο, ή μένει στον 5ο όροφο στην Καλλιθέα.

Εκτός αν έχετε μιλήσει πριβέ και όντως το ξέρεις. Οπότε, πάλι πάω πάσο.

Το link που παρέθεσες, λέει ότι σχεδόν δεν φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού. Δεν το λέω εγώ. Τα δικά σου, αφού έχεις επιβεβαιώσει ότι είναι τέτοια, θα πρέπει να είναι καλοθρεμμένα. Τι να πω; Εσύ δηλαδή τα έχεις δει, πάνω στα σκυλιά σου να σουλατσάρουν;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.922
20.325
Και όσο ζεσταίνει ο καιρός, θα γίνει πράσινη;;;;!!!
Γερμανικό transformer δεν έχω ξαναδεί!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.922
20.325
Από πράσινο γερμανικό, όλα τους, παραπάνω τα 'χουν.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.922
20.325
Τελικά Βαγγέλη, κυκλοφορούν πάνω στα σκυλιά σου, οι τετράνυχοι;

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.903
Aθήνα
Chiggers or Harvest mite

http://www.pavlovadiaries.co.uk/wp-content/uploads/2012/12/chigger-camp-karankawa.jpeg

"Warm and rainy days make chiggers smile and reproduce into large populations. Chiggers are parasitic and predatory mites. There are many species of chiggers, however, almost all chiggers found on people represent only one species. Chiggers have four developmental stages: eggs, larva, nymph, and adult. The development from egg to adults takes about 8 weeks. Only larvae are parasitic and feed on people and animals. Chiggers overwinter as adults and start laying eggs in the spring. Hatched larvae hide in the grass and seek a human or animal host. Once they attach, they start feeding but not on the blood. A chigger larva actually attaches it’s mouthparts to the skin surface, usually around hairs or pores and feed on skin cells. Chiggers do not transmit any pathogens in the U.S.

Probably no creature on earth can cause as much torment for its size than the tiny chigger. Tiny six-legged chigger larvae attack campers, picnickers, hikers, bird watchers, berry pickers, fishermen, soldiers, and homeowners in low, damp areas where vegetation is rank such as woodlands, berry patches, orchards, along lakes and streams, and even in drier places where vegetation is low such as lawns, golf courses, and parks. They are most numerous in early summer when grass, weeds and other vegetation are heaviest."

H συνέχεια εδώ Do chiggers bite dogs?

Trombiculiasis (Chiggers) in Dogs

Trombiculidae - Wikipedia, the free encyclopedia

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr