"Μικτές κενώσεις"???

Char Angel

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2015
293
1.017
54
Αθήνα
Καλημέρα και καλή εβδομάδα,
έχω ένα θεματάκι με το μικρό (12 εβδομάδων). Δεν ξέρω ακόμα πόσο σοβαρό είναι.
Εν τάχει: Τρώει τρεις φορές την ημέρα. Σάββατο είχαμε σαρδέλα με λίγο συκωτάκι κότας και λαχανικά-φρούτα (barf). Το τελευταίο γεύμα, το οποίο έτυχε να είναι Κυριακή πρωί, δεν το έφαγε όλο (ενώ καταβροχθίζει ό,τι βρει μπροστά του). Την Κυριακή είχαμε μοσχαράκι. Έφαγε. Αλλά το μεσημεράκι έκανε σφιχτά, μέτρια και στο τέλος μία μικρή διάρροια. Το βράδυ κανονικά σφιχτά. Σήμερα το πρωί, δεν ήθελε να φάει το μοσχαράκι και μου έκανε πάλι σφιχτά και διάρροια (περισσότερη - ούτε βλένα, ούτε αίμα, καφετί προς το ανοιχτό). Από εκείνη την ώρα ψιλοκοιμάται (γενικά τα πρωινά ως επί το πλείστον κοιμάται), αλλά δεν έχει και πολύ όρεξη (αν και το πρωί πριν φύγω ήθελε παιχνίδια - δηλαδή να δαγκώσει). Του ετοιμάζω βραστό κοτοπουλάκι με ρυζάκι-λαπά, για το μεσημέρι και το απόγευμα ετοιμάζομαι για Κέστη. Προτείνετε κάτι άλλο?

Char Angel

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2015
293
1.017
54
Αθήνα
Το πρωί δεν έφαγε. Δεν ήθελε τίποτα. Το μύρισε, αλλά δεν. Πριν λίγο, ξανά διάρροια, αλλά πολύ λίγο.

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Το πρωί δεν έφαγε. Δεν ήθελε τίποτα. Το μύρισε, αλλά δεν. Πριν λίγο, ξανά διάρροια, αλλά πολύ λίγο.
Ο δικός μ γιατρός σε περίπτωση που υποψιαστώ ελαφρά γαστρίτιδα μου έχει πει ένα 24ωρο χωρίς φαγητό.
Εννοείται ότι αυτό γίνεται μόνο αν το σκυλί κατά τα άλλα έχει όρεξη,είναι ζωηρό κλπ κλπ.
Ο δικός σου όμως είναι κουταβος,οπότε καλύτερα μιλά με το κτηνιάτρο από σήμερα.

Υ.γ επίσης ο γιατρός μ είχε πει ότι καλό κάνει και μια μερα στις δύο βδομάδες π.χ να κάνει το σκυλί μια μέρα αφαγια,με αυτό το τρόπο βοηθάς το στομάχι και το έντερο να καθαρίσουν.
Δε ξέρω αν ισχύει ή όχι πάντως το κάνω.
Διάρροια μέχρι στιγμής ο Δίας έχει κάνει τρεις φορές αν εξαιρέσουμε το πρώτο μήνα που τον είχα.

Char Angel

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2015
293
1.017
54
Αθήνα
Αποπαρασιτώσεις ΟΚ. Την προηγούμενη εβδομάδα (Τρίτη πρωί) drontal 1 και κάτι (13 κιλά), δεν είδα κάτι ύποπτο που κοίταξα τα παραγώμενα....
12 εβδομάδων να κάνει αφαγία? Μήπως είναι λίγο μικρός?

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Μιλα με το γιατρο και γραψε μετα τι σου ειπε. Εχω διαβασει σχετικα με τις αποπαρασιτωσεις πως τους πρωτους μηνες μπορεις να κανεις αφοβα καθε 15 μερες. Δεν το εχω κανει ποτε αλλα θα εχει ενδιαφερον να μεταφερεις τη γνωμη του Κεστη σχετικα με αυτο.

Char Angel

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2015
293
1.017
54
Αθήνα
Σκέφτομαι μήπως τον πείραξε το συκωτάκι σε συνδυασμό με το μοσχάρι (αμέσως μετά). Έχω ακούσει ότι στα πολύ μικρά το μοσχάρι μπορεί να τους πέσει βαρύ (μου το είπε και ο εκπαιδευτής). Θα πάω στον Κέστη το απόγευμα, αν και δεν έχει διαθέσιμο ραντεβού. Θα περιμένω, τι να κάνω....
Χθες, παρά τη διάρροια το μεσημέρι, μου έβγαλε το λάδι και το μεσημέρι και το βράδυ στο παιχνίδι. Και το βράδυ κανονικά τα κακά.
Αυτό που δε μου βγαίνει από το μυαλό είναι ότι όταν τον χάιδευα χθες το βράδυ, σα να ψηλάφισα σκληρό κομμάτι (όχι μικρό, σαν πλευρό κάτι, μακρύ) αμέσως μετά τα πλευρά (όπως ήταν ξαπλωμένος), αλλά όταν το ψιλοπίεσα, δεν ενοχλήθηκε καθόλου. Μετά το ξαναέψαξα, δεν το βρήκα. Σήμερα πάλι νομίζω ότι το ψιλάφησα, δεν είμαι σίγουρος. Γι αυτό και έχω αγχωθεί. Μπορεί να μην είναι και τίποτα, αλλά αν δεν το διαπιστώσω, δε θα ησυχάσω.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.467
8.511
εγω αφαγια κανονικη δεν εχω κανει ποτε. Περιμενω 4 ωρες και αναλογα αν δεν υπαρξουν αλλα συμπτωματα δινω μετα κοτοπουλακι λαπα.... Το γκρεμλιν αμα μεινει νηστικο πανω απο 10ωρο αρχιζει εμετους απο την αφαγια .

Νομιζω το συκωτακι προκαλει ευκοιλια και σε ενηλικα σκυλια...εγω το σπαω σε μικρες δοσεις, βαζω λιγο και παντα με κοτοπουλο/γαλοπουλα.

Μηπως μασουλησε τιποτα? ολα τα αντικειμενα ειναι εκει και σωα?

• Like
Reactions: Eroe

Char Angel

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2015
293
1.017
54
Αθήνα
Του έβαλε η μάνα μου κοτόπουλο με ρύζι, αλλά έφαγε μόνο μία κουταλιά της σούπας. Ουσιαστικά, έχει να φάει από εχθές το βράδυ. ενώ όλο το πρωί κοιμόταν, σηκώθηκε και τώρα παίζει με τα παιχνίδια του. Μάλλον με περιμένει, να με "λιώσει".

Char Angel

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2015
293
1.017
54
Αθήνα
Δεν έχω δει να λείπει κάτι. Αυτό που σκέφτομαι, είναι τα κρόσια από το χαλάκι στο δωμάτιό μου. Αν και τα έχω βρει τριγύρω, τα έφτυνε. Αλλά δεν τα μέτρησα και όλα.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.467
8.511
σε λιγες ωρες θα τον πας γιατρο και θα ξερεις, οποτε μην αγχωνεσαι... τετοια γινονται συχνα , κανας εμετος καμια διαρροια παιζουν στα κουταβια... και στα ενηλικα χεχε

Παντως μη τον αφηνεις να μασαει κροσια.... πλεχτο θα αρχισει να βγαζει απο πισω μετα :LOL:

Last edited:

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Αποπαρασιτώσεις ΟΚ. Την προηγούμενη εβδομάδα (Τρίτη πρωί) drontal 1 και κάτι (13 κιλά), δεν είδα κάτι ύποπτο που κοίταξα τα παραγώμενα....
12 εβδομάδων να κάνει αφαγία? Μήπως είναι λίγο μικρός?
Όχι να μην κάνεις αφαγια, τουλάχιστον πριν μιλήσεις με το γιατρό.
Νομίζω στο δικό μ είχα κάνει πρώτη φορά 3 μηνών.

Char Angel

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2015
293
1.017
54
Αθήνα
Παντως μη τον αφηνεις να μασαει κροσια.... πλεχτο θα αρχισει να βγαζει απο πισω μετα :LOL:
Τα επικίνδυνα χαλιά μαζεύτηκαν. Ουσιαστικά τον πιάνει ένα είδος αμόκ, μόλις φάει! Τρέχει σαν δαιμονισμένος, πηδάει, δαγκώνει, μασάει για μισή με μία ώρα και μετά την πέφτει και κοιμάται.

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Τα επικίνδυνα χαλιά μαζεύτηκαν. Ουσιαστικά τον πιάνει ένα είδος αμόκ, μόλις φάει! Τρέχει σαν δαιμονισμένος, πηδάει, δαγκώνει, μασάει για μισή με μία ώρα και μετά την πέφτει και κοιμάται.
Zoomies

• Like
Reactions: Penguin

cygor

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
623
1.496
42
εγω προτεινω μιας καλης ποιοτητας ξηρη τροφη και μια δυο φορες τη βδομαδα ωμο τωρα που ειναι μικρος, αλλιως πιστευω οτι μπορει να εχεις συχνα τετοια φαινομενα.

• Like
Reactions: Asmodeus

Char Angel

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2015
293
1.017
54
Αθήνα
εγω προτεινω μιας καλης ποιοτητας ξηρη τροφη και μια δυο φορες τη βδομαδα ωμο τωρα που ειναι μικρος, αλλιως πιστευω οτι μπορει να εχεις συχνα τετοια φαινομενα.
Δε θα διαφωνήσω και εύχομαι να είναι από τα ωμά. Απλά, τρώει μόνο ωμά από 8 εβδομάδων. Ωμά ξεκίνησε σταδιακά από 3 εβδομάδων.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.467
8.511
Αυτό δεν το έπιασα!!!:)
Εμενα τον πιανει σχεδον καθημερινα μετα το φαι το βραδινο!!! Ζοοmies το λενε αυτο που κοπανιουνται σαν υστερικα, τρελα γυρω γυρω στο δωματιο.

Η άληθεια εχω προσεξει και εγω λιγη καλη κροκετα μες στη διατροφη, πχ ενα γευμα στα 3 κραταει πιο σταθερα τα σκατουλακια τους.

Μωρε δε θα ειναι τιποτα σοβαρο πιστευω! Να μας ενημερωσεις οταν επιστρεψεις!

Char Angel

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2015
293
1.017
54
Αθήνα
Ας μην είναι τίποτα, και θα ανάψω μία λαμπάδα ίσα με.... το μπόι του (ακόμα με παίρνει!!!) :)
Θα δούμε το απόγευμα.
Προς το παρόν καταγράφω ιστορικό και ερωτήσεις για το γιατρό, μην ξεχάσω κάτι.

• Like
Reactions: medusa