Μύκητες στις πατούσες? - Μυοσίτιδα/Μυαλγία?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Χτες το βράδυ και σήμερα το πρωϊ ο Γκογκόλ κούτσαινε λίγο απο το πίσω πόδι. Ψάχνοντας τι μπορεί να φταίει, πασπατεύαμε τις πατούσες του και κάποιοι παρατήρησαν οτι το δέρμα ανάμεσα στα δάκτυλα είναι κάπως ερεθισμένο (?) και οι τρίχες έχουν ένα καφέ χρώμα σαν του χώματος... το είχα δει κι εγώ παλιά, και δεν έδωσα σημασία γιατί θεώρησα οτι απλά μαζεύει βρώμα/χώμα απο κάτω.... μου είπαν όμως να πάω να το κοιτάξω, γιατι είναι λεει σύμπτωμα μυκήτων!

Εχει κανείς παρόμοια εμπειρία? Θα τον πάω να τον τσεκάρουν ουτως ή άλλως (και για να του πάρουν αίμα για τις προληπτικές εξετάσεις) αλλά είπα να ρωτήσω κι εδω. Ο σκύλος πάντως δε φαίνεται να ενοχλείται (δεν γλύφει κτλ τα πόδια του...)

Το οτι κούτσαινε, μάλλον είναι άσχετο, γιατι το χρωματάκι το έχει και στα τέσσερα πόδια, ενώ η κουτσαμάρα ήταν εστιασμένη σε ένα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
Κι ο δικός μου ο μαυροτσούκαλος κουτσαίνει από το ένα πόδι τον τελευταίο καιρό. Ο γιατρός μας δεν του βρήκε καταρχήν κάτι καραμπινάτο ορθοπεδικό. Δεν δείχνει να πονάει κι αν του πετάξεις οτιδήποτε φεύγει μαλλιοκούβαρα. Μετά πάει βάρκα-γυαλό και το κρατάει και σηκωμένο. Επίσης, δυσκολεύεται να σηκωθεί όταν είναι ξάπλα. Δεν φαίνεται να έχει κάτι δερματικό. Προς το παρόν κάνουμε μια συντηρητική αντιμετώπιση, με ειδική τροφή και όσο γίνεται ξεκούραση και στην συνέχεια θα γίνει ακτινογραφία. Να πω ότι έχει και ερλιχίωση. Υπάρχει μια περίπτωση να σχετίζεται.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
Ναι, εντάξει... αλλά μέχρι την βήτα έχουμε καιρό ακόμη. Η αλήθεια είναι πως κάτι μουρμούρισε ο γιατρός για οστεοαρθρίτιδα, αλλά μόλις τον αγριοκοίταξα το ΄κοψε :p Για την ηλικία μας πάντως είμαστε αεικίνητοι. Οχι και οι δυο μας βασικά, ο Σωτήρης μόνο :D

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Δε νομίζω ότι τίθεται θέμα αρθρίτιδας για το Γκογκόλ.... είναι πολύ μικρός και αεικίνητος.

Δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου, αλλά σα να μου φαίνεται ότι ένα δάκτυλο είναι λίγο πιο πρησμένο απο τα άλλα.... μπορεί να το στραμπούληξε πουθενά το βλαμμένο..... εν τω μεταξύ όταν πασπατεύω αναμεσα στα δάκτυλα τραβάει το πόδι του οπότε δε μπορώ να καταλαβω αν πονάει ειδικότερα εκεί....

Πάντως το ερώτημα είναι, είχε κανεις άλλος απο δω περίπτωση μυκήτων στα πόδια και αν ναι, είχαν σύμπτωμα το καφέ χρώμα ανάμεσα στα δάκτυλα?

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Στον δικό μου το τρίχωμα είναι καφέ ανάμεσα στα μαξιλαράκια και στα 4 πόδια.. Δεν μου χει δείξει ποτέ καμία ενόχληση και έχω την εντύπωση πως είναι φυσιολογικό..
Αχ ιδέες μου έβαλες τώρα...:p

Και μια ερώτηση.. Πόσοι τον πασπατεύατε τον καημένο τον Γκογκολάκο??:D

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Πριν μερικα χρονια ειχε η Sue μυκητες στις πατουσες και η δερματολογος της εδωσε 3 εβδομαδες nizoral χαπακια για ανθρωπινη χρηση και της περασε.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Κοπριτις,ο Δαιμωνας ειχε μυκητιαση,ο ενας γιατρος ηθελε να του κοψει το δαχτυλο,ο δικος μου ειπε θαλασσα και περπατημα στην αμμο,εγω του εβαζα Tee Tree και σε 10 ημερες εγινε καλα,το ειχε περιπου 5-6 μηνες,μεχρι και σκουληκια ειχε μεσα στο νυχι τα οποια δεν εβλεπα,αλλα επεσαν οταν εβαλα τις σταγονες,ο γιατρος μου ειπε οτι και τα σκουληκια βοηθησαν,τωρα η γυναικα μου οποτε μυριζει το Tee Tree τις ερχονται στο μυαλο τα σκουληκια:D:D:D.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.630
11.036
Athens
Ο προηγούμενος σκύλος μου είχε συχνά ερεθισμούς ανάμεσα στα δάχτυλα, με καφέ τρίχες και ενίοτε κάτι σαν πρήξιμο-σπυρί. Ίσως να έφταιγε το ότι είχε και λίγο "πόδια πάπιας" δηλαδή "ανοιχτά δάχτυλα".

Θα σου πρότεινα, πριν τον πλακώσεις στα χάπια κλπ. να δοκιμάσεις το φαρμακευτικό (κτηνιατρικό παραφαρμακευτικό) σαμπουάν "Douxo Chlorhexidine PS Shampoo". Eίναι βακτηριοκτόνο και μυκοστατικό - προσοχή - για τοπική και μόνον χρήση - ο κτηνίατρος μου το συστήνει πάντα σε τυχόν δερματικά και πάντα έχω δει βελτίωση.

Βρέχεις τα πόδια, βάζεις λίγο από το σαμπουάν και κάνεις αφρό. Το αφήνεις να δράσει για 5-10 λεπτά και μετά ξεπλένεις πολύ καλά. Σκουπίζεις και στεγνώνεις τα πόδια (εγώ τα περνούσα και με κουζινόχαρτο για να τραβήξει την υγρασία). Αυτό το κάνεις 3-4 φορές την εβδομάδα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
Tο έχουμε χρησιμοποιήσει κι εμείς για δερματικά. Ηταν όντως αποτελεσματικό.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Κοπριτις,ο Δαιμωνας ειχε μυκητιαση,ο ενας γιατρος ηθελε να του κοψει το δαχτυλο,ο δικος μου ειπε θαλασσα και περπατημα στην αμμο,εγω του εβαζα Tee Tree και σε 10 ημερες εγινε καλα,το ειχε περιπου 5-6 μηνες,μεχρι και σκουληκια ειχε μεσα στο νυχι τα οποια δεν εβλεπα,αλλα επεσαν οταν εβαλα τις σταγονες,ο γιατρος μου ειπε οτι και τα σκουληκια βοηθησαν,τωρα η γυναικα μου οποτε μυριζει το Tee Tree τις ερχονται στο μυαλο τα σκουληκια:D:D:D.
Πως ήταν το δάχτυλο/πέλμα όμως? Εγώ δε βλέπω τίποτα εκτός απο αυτό που περιέγραψα (καφέ χρώμα στις τρίχες ανάμεσα στα δάκτυλα και ένα δάχτυλο σαν λίγο πρησμένο....)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
έγλυφε συνέχεια τις πατούσες της, ήταν ερεθισμένες και οι άσπρες τρίχες είχαν γίνει κοκκινοκαφέ
Μάλιστα.... εμείς έχουμε το τελευταίο..... στην περίπτωση σου ήταν και στα 4 ποδια ή εστιασμένο μόνο σε ένα?

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.630
11.036
Athens
Το Tee tree το έχω διαβάσει κι εγώ αλλά δεν το έχω δοκιμάσει διότι είναι απαγορευτικό όταν έχεις γάτα.

@Kopritis
Πρήξιμο είχε και ο δικός μου - στην πραγματικότητα ήταν κύστη.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ο προηγούμενος σκύλος μου είχε συχνά ερεθισμούς ανάμεσα στα δάχτυλα, με καφέ τρίχες και ενίοτε κάτι σαν πρήξιμο-σπυρί. Ίσως να έφταιγε το ότι είχε και λίγο "πόδια πάπιας" δηλαδή "ανοιχτά δάχτυλα".

Θα σου πρότεινα, πριν τον πλακώσεις στα χάπια κλπ. να δοκιμάσεις το φαρμακευτικό (κτηνιατρικό παραφαρμακευτικό) σαμπουάν "Douxo Chlorhexidine PS Shampoo". Eίναι βακτηριοκτόνο και μυκοστατικό - προσοχή - για τοπική και μόνον χρήση - ο κτηνίατρος μου το συστήνει πάντα σε τυχόν δερματικά και πάντα έχω δει βελτίωση.

Βρέχεις τα πόδια, βάζεις λίγο από το σαμπουάν και κάνεις αφρό. Το αφήνεις να δράσει για 5-10 λεπτά και μετά ξεπλένεις πολύ καλά. Σκουπίζεις και στεγνώνεις τα πόδια (εγώ τα περνούσα και με κουζινόχαρτο για να τραβήξει την υγρασία). Αυτό το κάνεις 3-4 φορές την εβδομάδα.
ΟΚ, θα το έχω υποψη μου. :)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Το Tee tree το έχω διαβάσει κι εγώ αλλά δεν το έχω δοκιμάσει διότι είναι απαγορευτικό όταν έχεις γάτα.

@Kopritis
Πρήξιμο είχε και ο δικός μου - στην πραγματικότητα ήταν κύστη.
Σε ενα ή σε περισσότερα απο ένα δάκτυλα? Γιατι εμάς το πρήξιμο είναι σε ένα, αλλά και τα τεσσερα πέλματα είναι καφέ.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Παιδιά, συγνώμη που ρωτάω τα ίδια και τα ιδια. Προσπαθώ να καταλάβω αν πράγματι έχει μύκητες, και αν ναι, αν σχετίζονται με την κουτσαμάρα στο πίσω πόδι με το πρηξιματάκι.

(ξαναλέω ότι θα πάμε σε κτηνίατρο το αργότερο μεθαύριο, δυστυχώς αύριο δε μπορώ να τον πάω).

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.630
11.036
Athens
Καφέ τρίχες, ενίοτε και κάποια κύστη ανάμεσα στα δάχτυλα (μία κάθε φορά) που αν φούσκωνε πολύ γέμιζε υγρό.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Το ενα δαχτυλο ηταν πρησμενο και λιγο κοκκινο γυρω απο το νυχι,και μυριζε ασχημα,η δε τριχες εγιναν απο ασπρες καφε σκουρο,οπως του μπουλντογκ στις ρυτιδες.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.