Μύκητες στις πατούσες? - Μυοσίτιδα/Μυαλγία?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ευχαριστώ πολύ, παιδιά. Πάντως καλά τον βλέπω σήμερα. Δεν έδειξε κάτι ανυσηχητικό..... και τρέχει όπως πριν (γιατι χτες ξεκίναγε να τρέξει και σταμάταγε....). Και δεν έχω δει να σηκώνει κανα πόδι πάλι. Ας ελπίσουμε οτι κάποια χαζομάρα έκανε και τραυμάτισε τους μυς του ετσι οπως πηδάει σα βλαμμενο.... Ελπίζω ότι πέρασε. Θα σας κρατήσω ενήμερους σε περίπτωση που και κάποιος άλλος εμφανίσει παρόμοια συμπτώματα... (φαίνεται ότι είναι κολλητικές μέσω φόρουμ οι παθήσεις τελευταία!:p ..... -χτυπάω ξύλο - )

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Περαστικά Πηγή!!!:)
Τελικά οι τρίχες που κοκκίνισαν από τι είναι?
Μάλλον τον ενοχλεί και τις γλείφει ε?δεν μπορώ να βρω άλλη εξηγήση.., ίσως το βραδυ που δεν τον βλέπεις..

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Οι κόκκινοκαφέ τρίχες δεν είναι τίποτα λένε όλοι οι ειδικοι. Δεν τις γλύφει...... θα ήταν απίθανο να γλυφει συγκεκριμένα αναμεσα στα δάχτυλα αλλά όχι γύρω γύρω που είναι ασπρες (ειδικά στα πίσω πόδια, θα ήταν αδύνατον.... εκτός αν κάνει yoga εν αγνοία μου!:p)..... Επίσης είναι ετσι κοκκινωπές μήνες τώρα.... ολα αυτά συνηγορούν υπέρ του ότι είναι φυσιολογικό και το χρώμα οφείλετε ίσως στα χώματα που περπατάει...

Με διαβεβαίωσαν ότι και το δέρμα και τα νύχια είναι απολύτως υγιή. Το δερματικό/εξωτερικό θέμα έχει αποκλειστεί.

Χτες (και σήμερα) είχε πολλά κέφια πάντως.... σαφως πιο ενεργητικός απο τις προηγούμενες μέρες. Ελπίζω ότι ήταν να πέρασε.

loomy

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
83
158
Μαρούσι
Καλησπέρα!!! Κατ’αρχήν περαστικά στον Γκογκολάκο και κατά δεύτερον θα ήθελα τη γνώμη σας για παρόμοιο θέμα ...Εδώ και 2-3 μέρες παρατηρώ τον loomy να γλύφει επίμονα τα πόδια του και να τα δαγκώνει στις πατούσες. Να σημειώσω ότι επίσης έχει άσπρα «καλτσάκια» αλλά το τρίχωμα είναι κοκκινοκαφέ ανάμεσα στα δαχτυλάκια του. Δεν έχει εξογκώματα ή άλλη αλλοίωση στο δέρμα και στα νύχια ούτε και κάποια περίεργη μυρωδιά-ούτε κουτσαίνει. Απλά τον πιάνει αυτή η μανία και τα γλύφει λές και έχει κολλήσει κάτι και θέλει να το βγάλει..και στα τέσσερα πατουσάκια. Να σημειώσω ότι κάθε φορά που βγαίνει βόλτα και γυρνάμε σπίτι μπαίνει στην μπανιέρα και πλένουμε τα ποδαράκια με το δικό του σαμπουάν. Λέτε να υπάρχει θέμα με μύκητες? Έχουμε σπίτι το douxo (από παλαιότερη θεραπεία για σταφυλόκοκκο) λέτε μερικές πλύσεις με αυτό να βοηθήσουν και να σταματήσει το γλύψιμο?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
λέτε μερικές πλύσεις με αυτό να βοηθήσουν και να σταματήσει το γλύψιμο?
Tο τι ακριβώς έχει και τι αγωγή πρέπει να ακολουθήσει αυτό μονο ο κτηνίατρος είναι υπεύθυνος να σου υποδείξει..

Aναφορικά αν το μέρος το δαγκώνει σημαίνει πως κάτι τον τρώει.., έχεις τσεκάρει για ψυλλούς..?

loomy

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
83
158
Μαρούσι
Καλημέρα. Πριν δύο εβδομάδες ακριβώς είμασταν στον κτηνίατρο για γενική αίματος, εξέταση καλαζάρ και βιοχημικές (προληπτικά για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο).Όλα ήταν μια χαρά σύμφωνα με τον κτηνίατρο και απ'ότι τον είδε μας είπε ότι είναι μια χαρά. Να κόλλησε μέσα σε δύο εβδομάδες?? Δεν ξύνει ούτε δαγκώνει κάποιο άλλο σημείο...μόνο τις πατούσες. Τον κτηνίατρο προσπαθώ να τον αποφεύγω γιατί κάθε φορά που πάμε του κάνει ένεση για να τον εξετάσει και δεν μ'αρέσει (για μία μέρα είναι χάλια το σκυλάκι) και επίσης δεν ξέρω κατά ποσο είναι οκ (αυτό ήταν ένα άλλο θέμα που ήθελα να ανοίξω).

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
Βεβαίως μέσα σε δύο μέρες όχι εβδομάδες, μπορεί να κολλήσει το οτιδήποτε. Και ασφαλώς δεν είναι λύση να αποφεύγεις τον γιατρό σου. Δηλαδή τι ένεση μπορεί να του κάνει για να τον εξετάσει; Βρες επειγόντως καινούργιο γιατρό.

loomy

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
83
158
Μαρούσι
Απλά σκέφτηκα ότι δεν τον έχω πάει σε διαφορετικό μέρος και εφόσον έχει κόλλημα μόνο με τις πατούσες μάλλον είναι μύκητες. Τώρα για την ένεση που σου λέω είναι μάλλον αναισθητική γιατί με το που την κάνει ο σκύλος πέφτει σε λήθαργο-τρέχουν σάλια κλπ. και αφού τελειώσει την εξέταση του ξανακάνει άλλη μία για να ξυπνήσει και περιμένουμε κανα μισάωρο να επανέλθει -δηλαδή να σηκώσει κεφάλι και να περπατήσει -όσο μπορεί βέβαια. Μεγάλη ταλαιπωρία για το σκυλάκο μου.
(Το ξέρω ότι είναι εκτός θέματος- εάν υπάρχει πρόβλημα το ανοίγω και σε νέο γιατί είναι κάτι που με απασχολούσε αυτό με την ένεση)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
Δημήτρη; εγώ θα έπαιρνα τηλέφωνο τον γιατρό μου να του πω τι συμβαίνει και αναλόγως της απάντησής του θα έπραττα. Φαντάζομαι δηλαδή ότι ή θα μου έλεγε φέρτον να τον δώ, ή άσε 2-3 μέρες ας πούμε να δούμε μήπως το σταματήσει μόνος του, ή βάλτου αυτό και βλέπουμε. Αυτό θα έκανα εγώ που έχω εμπιστοσύνη στον γιατρό μου. Ακτινογραφίες βγάλαμε την περασμένη εβδομάδα και ούτε ηρεμιστική δεν κάναμε. Τώρα τι να σου πω... Στην θέση σου θα έψαχνα για άλλον γιατρό...

loomy

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
83
158
Μαρούσι
Αυτό θα κάνω, θα τον πάρω τηλ. και θα δώ τι θα μου πεί (τελευταία φορά βέβαια που θα τον επισκεφτώ τον συγκεκριμένο κτηνίατρο-αν χρειαστεί). Ευχαριστώ πολύ.
Ματίνα

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
Ματίνα
Sorry Ματίνα, νόμιζα ότι γράφει ο Δημήτρης εξού και το ερωτηματικό :) Τουλάχιστον μην τον αφήσεις να του κάνει πάλι ένεση. Ενημέρωσέ μας πάντως σε τι διάγνωση θα καταλήξετε;

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Eίναι απαράδεκτο κάθε φορα που εξετάζει ο κτηνίατρος να του κάνει ένεση..
Aς του βάλει φίμωτρο και ας το εξετάσει..

Φυσικά και πρέπει να βρείς άλλον κτηνίατρο..!!!

loomy

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
83
158
Μαρούσι
Μόλις μίλησα με τον κτηνίατρο και σύμφωνα με αυτά που του είπα υποθέτει πως είναι κάτι αλλεργικό με δεδομένο το ιστορικό του (2 φορές ωτίτιδα και άλλες 2 σταφυλόκοκκο σε διάστημα ενός χρόνου). Οπότε μου πρότεινε να πάρω το "allernil" (δεν ξέρω αν το έγραψα και σωστά) και να του κάνω πλύσεις και μασάζ ανά 4-5 μέρες στα πατούσια. Αν δεν υποχωρήσει να τον πάω για εξέταση.
kopritis: Ο loomy δεν είναι καθόλου επιθετικός απλά πιστέυω πως ο γιατρός με τη στάση του τον "εξαγριώνει" (πχ. προσπαθεί πάντα να τον πλησιάσει από πίσω, τον τραβάει από τον σβέρκο, τον δένει) ε και όλα αυτά τον κάνουν επιθετικό και κάποιες φορές τόσο ώστε να προσπαθεί να δαγκώσει και εμένα. Με τον προηγούμεο γιατρό ποτέ δεν είχαμε τέτοιο θέμα και ποτέ δεν του έκανε ένεση για να τον εξετάσει, ακόμη και θερμόμετρο του έβαζε και o loomy ήταν παναγίτσα-νομίζω πως είχε βρει τον τρόπο να του επιβάλλεται.

loomy

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
83
158
Μαρούσι
Τον άλλαξα γιατί 1) ο συγκεκριμένος γιατρός αν και θεωρείται πάρα πολύ καλός (το έχω διαβάσει και εδώ) ήταν "λιγομίλητος", κατ'εμέ πάντα, δηλαδή δεν σου έδινε τον ΄αέρα΄ και την άνεση να τον ρωτήσεις πέντε πράγματα παραπάνω 2) έχει και τη δυνατότητα να φιλοξενήσει και ζωάκια οπότε είχαμε αφήσει και τον loomako μας για 3 μέρες επειδή θα λείπαμε για ένα ταξίδι και δυστυχώς δεν μπορούσαμε να τον πάρουμε.Όταν επιστρέψαμε και τον πήραμε πίσω είδα ότι τον είχε σε ένα κλουβί 0,50μ Χ 0,50μ (περίπου) είχε εμφανή το σημάδι από φίμωτρο στη μουσούδα αν και όταν τον ρώτησα μου είπε πως δεν του έβαλε και το σκυλάκι ήταν πολύ τρομαγμένο...κατουρούσε και έκανε κακά πάνω του..την ώρα που περπατούσε... Μπορεί να μην φταίει ο γιατρός απλά εμένα μου είχε κάνει πολύ άσχημη εντύπωση το όλο θέμα και είχα εκνευριστεί πολύ.
Γι'αυτό άλλαξα αλλά μάλλον θα ξαναεπιστρέψω γιατί τουλάχιστον η συμπεριφορά του ήταν άψογη απέναντι στο loomy κατά την εξέταση.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.