Νεο μελος...ζητα ενημερωση full!!

dali

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2008
335
0
38
Διόνυσος
Καλωσήρθες Πάνο, ελπίζω να βρεις γρήγορα το νέο σου φίλο :)
Εγώ πάντως άλλη απορία έχω (είναι λίγο άκυρη). Πως θα έχεις σκύλο και συναγερμό μαζί μέσα στο σπίτι?

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
Βασικα δε μου αρεσει ο σκυλος μου οταν βλεπει οποιονδηποτε να πηγαινει κ να του κουναει την ουρα κ να κανει αγαπες.Μιλαω για αγνωστους η για ανθρωπους που μολις εχει πρωτοδει κ οταν καταλαβει οτι ειναι φιλοι να ειναι οκ μετα.!Ολα αυτα βεβαια οταν μεγαλωσει λιγο.Δεν ειπα οτι οταν κουταβι δεν θα αφηνω κανεναν να το χαιδευει ισα ισαι το αντθετο.Γινεται αυτο που εχω στο μυαλο μου με τα boxers ειναι θα ειναι μια κατασταση ασπρο μαυρο?

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
hi dali thx..Ολα γινονται γιατι?Δεν καταλαβαινω πιο θα ειναι το προβλημα?Οτι θα κινειται ο σκυλος εννεοις?

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Έχω εκπαιδεύσει Μπόξερ σε σωματοφυλακή. Αρκετοί γίνονται καλοί φύλακες (αν είναι στις "γραμμές τους"). Στατιστικά περίπου όπως οι Γερ. Ποιμενικοί (με πολύ πιο δυνατό δάγκωμα και περισσότερο θάρρος όμως, όταν είναι τοπ).

Νομίζω όμως πως θα δουλεύεις πολλές ώρες για να μπορείς να τον κουράζεις όσο πρέπει (όσο πρέπει για να μην σου τα κάνει όλα λίμπα).

Έχεις σκεφτεί να πάρεις ενήλικο σκύλο; Θα γλυτώσεις πολλά.

Εγώ σκέφτικα Bull Mastiff μόλις διάβασα το ποστ σου. Είναι ΠΟΛΥ πιο ήρεμοι σκύλοι (πιο φλεγματικοί) από τα μπόξερ, και τα κορίτσια δεν είναι και τόσο μεγάλα (45 κιλά περίπου).

Δεν έχει τόσο ανάγκη από άσκηση και είναι πολύ πιο "τρομακτικός". Είναι και σαν σκύλος λιγότερο φιλικός με τους ξένους από το μέσο Μπόξερ και γενικά λιγότερο "ενθουσιώδης" κι εκδηλωτικός.

Δεν θα είχες πρόβλημα με κυριαρχικότητες (θα ήταν μεγάλη εξαίρεση).

dali

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2008
335
0
38
Διόνυσος
Εγώ απλά το λέω γιατί ο δικός μου συναγερμός τον πιάνει τον δικό μου και είναι και το 1/3 ενός boxer.Δεν νομίζω ότι θα μπορείς να τον έχεις μέσα στο σπίτι με ενεργοποιημένο συναγερμό (αν είναι βέβαια αυτό που θες γιατι δεν κατάλαβα και καλά) :)

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
Γεια σου doctor..ευχαριστω για τις πληροφοριες.Θα το ψαξω για bull mastif.Το προβλημα μου ειναι οτι τοσο καιρο που διαωαζω κ ενημερωνομαι ειχα επιλεξει boxer κ ειναι σαν νατο εχω ηδη....μου φανταζει λιγο δυσκολο να αλλαξω αλλα γνωριζω οτι μπορει κ να χρειαστει..Δυσκολευομαι παντως..

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Το Bullmastiff είναι top φύλακας, πολύ δύσκολος σκύλος για πρωτάρη - όταν δουλεύει.

Ναι, boxer ξέρω κι εγώ πολλά (7-8) που κάνουν πολύ καλή σωματοφυλακή ...

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
΄Εχε τον συναγερμό έξω και το μανάρι μέσα να προστατεύει εσένα καλύτερα.
Ασε που οι κλέφτες που θα την ακούσουν δεν θα ξέρουν με τι έχουν να κάνουν (αν είναι Μπούλ Μάστιφ καλύτερα μην μάθουν) κι ούτε εαν πρόλαβες να πάρεις τηλ. την αστυνομία. Κι άσε που θα μπορείτε να βλέπετε και κανένα ωραίο DVD (με πίτσα!!!) περιμένοντάς τους.

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
Τον ενηλικο σκυλο δεν το εχω σκεφτει...μου φενεται λιγο παραξενο...
κ denis δεν τρελαινομαι για σωματοφυλακη αλλα thx..Για πειτε τα υπερ κ κατα του ενηλικου σκυλου..

΄Εχε τον συναγερμό έξω και το μανάρι μέσα να προστατεύει εσένα καλύτερα.
Ασε που οι κλέφτες που θα την ακούσουν δεν θα ξέρουν με τι έχουν να κάνουν (αν είναι Μπούλ Μάστιφ καλύτερα μην μάθουν) κι ούτε εαν πρόλαβες να πάρεις τηλ. την αστυνομία. Κι άσε που θα μπορείτε να βλέπετε και κανένα ωραίο DVD (με πίτσα!!!) περιμένοντάς τους.
Ναι ακριβως αυτο εχω σκεφτει δεν θελω ο "σκυλαρος μου να πιασει τους κλεφτες κ να τους φαει η να τους παει στην αστυνομια".Αλλα κ ουτε να θελει να βγει εξω να παιξει μαζι τους ουτε το γαυγισμα του να ειναι σαν νιαουρισμα..
Βσαικα αυτο το θεμα της φυλαξης δεν ειναι τοσο σημαντικο οσο το θεμα της ασκησης της αφοσιωσης κ της αγαπης μου στην πραξη ομως οχι στα λογια!

Last edited by a moderator:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Νομίζω πως είναι πιο δύσκολο το Μπόξερ για πρωτάρη (για διαφορετικούς λόγους).

Γενικώς τα Μπούλς δεν είναι κυριαρχικά με την οικογένειά τους (σ΄αντίθεση με Σνάουτσερ ή Ρόττι). Βέβαια η δυναμή τους είναι απαράμηλλη... άρα θέλει καλή εκπαίδευση υπακοής. Έχω εκπαιδεύσει πολλά. Το τελευταίο ήταν ο "Ηρακλής" στο Χαλάνδρι (ΚΟΥΚΛΟΣ σκούρο τιγρέ) 3ων ετών με αφεντικό 14 ετών.... φοβερό ντουέτο. 100% ευτυχισμένη συμβίωση/φιλία.

Είναι πολύ ωραίοι σκύλοι και πολύ πιο εύκολοι από Ρόττι... και από Μπόξερ νεαρό που δεν έχει τρέξει αρκετά (για να βάλει τον πισινό του κάτω 1 λεπτό).
Ισως το μόνο τους ελλάτωμα να είναι πως τους αρέσει να "αρράζουν" πάνω σου... αλλά έχει κι αυτό μια γοητεία! - :confused: ;

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
Πολυ μαγαλο δεν ειναι ρε φιλε?Τι τρωει το σκυλακι?Τετοιο δεν ειχε κ ο tom hanks sto terner k houtch η dog de bordeaux?

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Ο ενίληκος σκύλος θέλει ΠΟΛΥ λιγότερο χρόνο από ένα κουτάβι. Συχνά λιγότερο φαγητό και δεν αρρωσταίνει τόσο εύκολα και συχνά. Ούτε είναι ατσούμπαλος να χτυπάει συχνά. Έχει πιο πολύ μυαλό και δεν κάνει παντού το W.C. του. Τρώει μία (ή 2 φορές αν είναι μεγαλώσομος) την ημέρα αντί για 3-4 και δεν καταπίνει τις κάλτσες σου (με αποτέλεσμα το χειρουγείο). Εχει λιγότερη ενέργεια (άρα είναι πιο κύριος μέσα στο σπίτι).

Τα κατά είναι πως αν δεν τον έχεις μεγαλώσει δεν ξέρεις τα "γούστα" του. Μπορείς να κάνεις λίγο παρέα μαζί του πριν την/τον πάρεις (θα βοηθούσε).

Υπάρχουν ΑΠΕΙΡΟΙ υπέροχοι σκύλοι (καθαρόαιμοι και μη) που θέλουν ένα καλό αφεντικό. Η καπιταλιστική/καταναλωτική κοινωνία μας έχει μάθει να προτιμάμε τα κουτάβια (γιατί εκεί είναι όλα τα έξοδα). Σκέψου το.

Το 2ο. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. Κι ας μοιάζουν λίγο (Μπα... ούτε μοιάζουν). Στο χαρακτήρα δεν έχουν καμία σχέση.

Θα τρώει ότι και το Μποξερ περίπου. Το Μπόξερ θέλει πολλή "βενζίνη" ! :D:D:D

Last edited by a moderator:

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
πολυ προβληματισμος εχει πεσει ρε γμτ...απ την αλλη βλεπω ομως κ κατι ασχετους που εχουν σκυλο κ τα καταφερνουν με τα διαφορα προβληματακια αρα γιατι να μην μπορω κ εγω?Anyway ευχαριστω για το ενδιαφερον!

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Το τι "καταφέρουν" οι άσχετοι φαίνεται από τους ΑΠΕΙΡΟΥΣ ενήλικους που χαρίζονται κάθε μέρα.... δεν παραδέχονται εύκολα οι άσχετοι ότι τα σκάτωσαν και χάρισαν το σκύλο τους στο βενζινάδικο της γειτονιάς. Μην τους πιστεύεις ότι όλα είναι ρόδινα δεν στο λένε όταν δεν είναι....

Όταν τα πράγματα πάνε στραβά, είναι τεράστια ταλαιπορία για τον κάθε "άσχετο". Οι καλύτεροι από αυτούς, καλούν εκπαιδευτή να βοηθήσει. Οι χειρότεροι παρατάνε τον σκύλο τους στο δρόμο. Περνούν απερίγραπτες καταστάσεις, αλλά πάντα ο σκύλος την πληρώνει (άδικα).

Δεν είναι λίγοι οι σκύλοι που θανατώνονται κάθε χρόνο, εξ'αιτίας της ασχετοσύνης του ιδιοκτήτη τους.

Μην αφήσεις τίποτα στην τύχη. Είναι μεγάλη δουλειά να μεγαλώνεις σκύλο σωστά.
Φυσικά, υπάρχουν πάρα πολλοί νέοι ιδιοκτήτες "πρωτάρηδες" που έχουν πολύ ταλέντο και κοινή λογική (το 70% στο να διαλέξεις σκύλο και να το αναθρέψεις σωστά είναι κοινή λογική !) που τα καταφέρνουν υπέροχα. Αυτοί δεν είναι και τόσο "άσχετοι" όσο φαίνονται όμως, έτσι δεν είναι;

Πρόσεχε μόνο μην αρχίσεις να παίρνεις συμβουλές από τους "άσχετους". Πολλοί από αυτούς έχουν μεγαλώσει πάνω από 10-15 σκύλους και θα σε πείσουν ότι είναι ειδικοί.
Καλύτερα να έχεις μεγαλώσει ΕΝΑΝ σκύλο σωστά παρά 30 σε μαύρο χάλι (και με τη βοήθεια διάφορων συγγενών να τρέχουν στα χωράφια που τα 'χεις να στα ταϊζουν).

Κοινή λογική, φίλε μου. Να το θυμάσει αυτό.
Ότι δώσεις στο σκύλο σου θα πάρεις.

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Εγώ πάντως άλλη απορία έχω (είναι λίγο άκυρη). Πως θα έχεις σκύλο και συναγερμό μαζί μέσα στο σπίτι?
Το σκυλι το πιανουν τα ρανταρ. Υπαρχουν ρανταρ που απο την κεντρικη μοναδα ρυθμιζεις οπλισμα οταν ο σκυλος ειναι μεσα στο σπιτι, οπως πχ οπλιζεις οταν εισαι εσυ μεσα. Η διαφορα ειναι οτι στην πρωτη περιπτωση το ρανταρ δεν πιανει κινησεις χαμηλα ενω στη δευτερη τα ρανταρ του χωρου που κινησαι απενεργοποιουνται τελειως.
Τωρα αν δεν εχεις τετοια ρανταρ, μπορεις να φωναξεις την εταιρια που στον εγκατεστησε να σου ρυθμισει τις δεσμες απο τα υπαρχοντα ψηλοτερα ωστε να μην πιανουν την κινηση του σκυλου.
Να εχεις παντως υποψη σου οτι το σκυλι θα φρικαρει ασχημα με τον ηχο της σειρηνας.

off topic - off topic -off topic -off topic -off topic -off topic -off topic

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ρε chloe ok εσυ το παρακανες...εννοεις οτι του αγ. βερναρδου συγκρινεται με το boxer η το δοπερμαν?Ημαρτον ειπαμε να βοηθησετε οχι να κανετε πλακα...:confused:
Εγώ ακόμα δεν κατάλαβα τι εννοούσες με αυτό.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.309
Μέλη
20.070
Νεότερο μέλος
Nelson Thea