Ξαφνικό πρόβλημα τουαλέτας (ουρολοιμωξη)!

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.467
8.511
Κρατα τα ευχαριστα , οτι πετρες γιοκ και δεν υπαρχει αλλο θεμα! Κατα τ'άλλα σκεφτομαι την λιχουδω σε διαιτα , θα της πεσει βαρυ! :D Αλλα αμα πρεπει!

• Like
Reactions: Μαρια&Ηρα

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Περισσότερο ρόλο παίζει η άσκηση και όχι η τροφή. Όσους είδα να θέλουν να φέρουν τα σκυλιά σε γραμμή fit τα βάζουν σε διάδρομο να τρέχουν ή κανένα spring pole, δεν τους μειώνουν το φαγητό μόνο

• Like

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Βαρυ δε λες τιποτα!
Αμα μπορουσα να της μιλησω, να με καταλαβει,
να της εξηγησω,
ότι ολο αυτο δεν ειναι κατι το παροδικο,
οτι για το υπολοιπο της ζωης της θα τρωει αυστηρά αυτα τα 400γρ. και ΤΙΠΟΤΑ αλλο,
νομιζω θα μου λεγε "μαμα πυροβολα με,εδω κ τωρα,μη με λυπασαι,δε θελω να υπαρχω!"

Τρεχει η μοσχαρα,
Απλα τωρα τον χειμωνα,δεν βγαινει εξω,αρνειται πεισματικα,ουτε για κατουρημα!
Την παρακαλαω κ την καλοπιανω για να χεσει,ειναι ικανη να σκασει!
Σιχαίνεται την βροχη,φοβαται τις αστραπες,χεζεται οταν σηκωνει πολυ αερα (σπανε κλαδια,ολοκληροι κορμοί κλπ κ μαλλον τοχει συνδυασει ετσι),τις λασπες δε τις γουσταρει (σαυτο φταιω εγω,την εχω τραμπουκισει)

• Like
Reactions: medusa

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Αν πιάνουν τα χέρια σου φτιάξε ένα διάδρομο να τρέχει και μέσα. Αν δεν κάνω λάθος έχεις και αυλή και χώρο επίσης ένα spring pole θα ήταν ότι πρέπει

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.467
8.511
Αλλη μια λυση να κινειται εξτρα και χρησιμοποιώντας το κινητρο τοιυ φαγητου και εφοσον ειναι γνωστη κοιλιοδουλη να της δινεις το ενα γευμα με κανα τετοιο μπαλακι ΕΔΩ.... Επειδη με το αγγιγμα το μπαλακι κυλαει κανει πολυ δρομο και κινησεις, τριπλες, τρεξιμο κ.τ.λ για να φαει οτι περιεχει. Επειδη επισης εχει λαβυρινθο μεσα αργει να ψιλοπεσει η τροφη.
Οσο πιο μεγαλο το δωμάτιο τόσο περισσότερη κίνηση και ασκηση!
Εμενα αυτο το μπαλακι ειναι ο καλυτερος συμμαχος μου!

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Ναμαι παλι!

Ρεζιλι εγινα,του γυφτου ταυτοχρονα με ολη αυτη την ιστορια της ηρθε κ (νωριτερα) περιοδος!

Καναμε (παλι) υπερηχογραφημα (πραγματι πετρες γιοκ) ΑΛΛΑ καναμε κ εξετασεις ουρων και εχουμε κ λεμε
Ε.Β. 1010
Ph 9,0
Πρωτεινες ολικες 100 mg/ dL
Παρουσια ιζηματος,ολιγα ουροθηλιακα κυτταρα,αφθονια πλακωδων επιθλιακων κυτταρων,αφθονια ερυθρων αιμοσφαιριων,ολιγα ουδετεροφιλα,ολιγα αμορφα φωσφορικα άλατα,απουσια παθολογικων συγκεντρωσεων κυλινδρων!

Τι σοι εξετασεις ειναι αυτές?
Εγω ξερω που διπλα γραφουν κ τις κανονικες τιμες κλπ
Δε καταλαβαίνω τιποτα!
Τι σκ@τ@ λεει?

Μου δωσαν τωρα (αντιβιοτικο) αυτη τη φορα κτηνιατρικο (baytril ή xeden ή enrotron) κ βιταμινες (urinovet ή cystocure)...κ μετα παλι εξετασεις...

Με βλεπω στη Συγγρου...
:ROFLMAO::D:cry::(:oops:

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Τι να κανω πες μου...
Θα με μουρλανει η μοσχαρα!
Τρωει την πουρινα της,παιρνει τα σιστοκιουρ της,πινει εμφυαλωμενο
Δε ξερω

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Οχι...ειπα θελω να την στειρωσω!!!
Μαφησε?
6-7 ειχε περιοδο
8-9 ψευδοκυηση
Κ τωρα παλι περιοδος!
Ολα νωριτερα!!!

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.467
8.511
Τι να κανω πες μου...
Θα με μουρλανει η μοσχαρα!
Τρωει την πουρινα της,παιρνει τα σιστοκιουρ της,πινει εμφυαλωμενο
Δε ξερω
Λογικα θα θελει και καποιο διαστημα...

Δε ρωτησες το γιατρο γιατι δινει το φαρμακο? Εννοω κατι ειδε, δε το δινει χωρις λογο.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Οι κτηνιατροι (γιατι πλεον ειναι πολλοι,την εχει δει κοσμος κ κοσμακης) ολοι πανω κατω τα ιδια ειπαν για το θεμα της τροφης
με ρωταγαν τι δινω κ απανταγα,κ ρωταγα θεωρειται οτι πρεπει να δωσω κατι αλλο,καλυτερο ισως?δεν ειναι δα κ πολλες,πουρινα,χιλς,ρουαγιαλ
Οχι,ολοι τους,κομπλε με αυτα που δινεις

Ναι,Μεδουσα,βλεπουν λοίμωξη,ακόμη
Εξού κ τα αντιβιοτικα
Μου τα δωσαν για 2 βδομαδες
Κ πριν τα τελειωσουμε
Στις 12 μερες να ξαναπαμε για ουρων

• Like

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.467
8.511
ελπιζω να ειναι οι εξετασεις καλες την επομενη φορα. Η διατροφη δε καταλαβα θα ειναι δηλαδη αυτη απο εδω και πέρα? Σου ειπαν τι πιθανά οδήγησε εκει?π.χ το νερο? πληροφοριακα

• Like

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Μη νομιζεις κ γω πληροφοριακα τα γραφω...να υπαρχει ενα follow up
Κ καμια ιδεα βεβαια ποτε δε χαλασε κανεναν!

Νννναααιιιιιιι,εφόρου ζωης (σαυτο συμφωνησαν ολοι) θα τρωει κλινικη (τωρα αμα μου πουν τιποτα αλλο αυριο μεθαύριο...μακαρι...γιατι ειναι για τον π ..... 13% πρωτεινη αραβοσιτος κ ρυζι...φευ...
κ απο μαγειρευτο μονο σουπα κοτοπουλο/πατατα/κολοκυθακι...πανε τα αυγουλακια,πανε τα πρόβεια γιαουρτακια...δλδ,πως θα κρατηθει?)

Βαση λογικής,γιατι ντεφακτο δε μπορουμε να ξερουμε,απτις συζητησεις που καναμε,το μαμωνερο της Ευβοιας...
Τωρα...τι ισχυει κ τι οχι...

• Like

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Αφιλτραριστο βιολογικο μυλοξυδο για να κατεβασεις το ph και χυμο cranberries για να βοηθησει στην αποβολη των μικροβίων (δεν τα επιτρεπει να παραμενουν στα τοιχωματα της κυστης)

Αυτα απο μη φαρμακευτικης πλευρας, συζητα το και μα τον κτηνιατρο, αν εχει ανοιχτο μυαλο βεβαια

Δέλτα

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2016
250
634
Όσο αφορά τα κυλά την δικιά μου την μοσχαρα την βοήθεισε η νηστεία δηλαδή όσο την τηρούσα 1 φορά την εβδομάδα πηγαμε από 39 στα 35 σε κάνα χρόνο (μπορεί και λιγότερο απλά τόσο έκανα να την ζυγισω) Με το θέμα της στείρωσης εμένα με έχει απαλαξει από τέτοια παρόμοια προβλήματα παρόλο που την στειρωσα σε μεγάλη ηλικία. Για το νερό το εμφιαλωμένο θα το ξανά σκεφτόμουν δεν νομίζω ότι έχει λιγότερα άλατα από αυτό του δικτύου αν δεις το ph από πίσω πρέπει να είναι από 7.6 έως 7.9 ανάλογα την μάρκα ωστόσο αν το μετρήσεις την ώρα που το ανοίγεις θα δεις ότι σχεδόν πάντα η πραγματική του τιμή διαφέρει από την αναγραφόμενη και αυτό Γτ το ph δεν είναι σταθερή τιμή αλλά εξαρτάται από άλλες τιμές οπός το kh και το gh τείνει λιπών να είναι πιο αλκαλικό και αρκετά κοντά αν όχι ίδιο με το νερό της βρύσης. Και μην ξεχνάμε ότι εμφιαλωμένο σε εμφιαλωμένο έχει τεράστια διαφορά. Άλλο το φυσικό μεταλλικό νερό και άλλο το επιτραπέζιο. Από φίλτρα για άλατα δεν γνωρίζω πολλά άλλα ξέρω ότι ο μόνος τρόπος να απαλαγεις σίγουρα από αυτά είναι μια συσκευή RO (reverse osmosis) η όποια ιδανικά παράγει καθαρό νερό χωρίς ή με ελάχιστα άλλα στοιχεία και πάρα πολύ χαμηλό ph. Ωστόσο δεν ενδείκνυται για κατανάλωση γιατί υστερεί απαρατητητων για τον οργανισμό μεταλλικών στοιχείων μπορείς όμως να το αραιοσεις με νερό της βρύσης 1 προς 3 η 4

• Like

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Follow up :

Επαναλαβαμε των ουρων (υστερα απο 14 μερες αντιβίωση -enrotron-βιταμινες -urinovet- κ την τροφη -purina urinary-) ΔΟΞΑ τον μεγαλοδυναμο επιτελους φανηκε να ξεμπερδεύουμε ( το p.h επεσε στο 6,μετα ολιγων traces απο το ενα ολιγων απο το αλλο -λογικό μου ειπε η κτηνιατρος αν λαβουμε υποψη κ την περιοδο κ τις πετρες κοκ αλλα τιποτα το ανησυχητικο)
Συνεχιζουμε με την τροφη κ τα urinovet (better safe than sorry) αλλα κατα ταλλα δεν εχω να κανω κατι αλλο (ισως αμα θελω,ανα τακτα χρονικα διαστήματα να κανω ουρων,να χω το κεφαλι μου ησυχο,μιας κ προφανώς αφου το παρουσίασε μια φορα ειναι πια επιρρεπής να το ξαναπαρουσιασει)

Εν κατακλείδι,ειμαι ευγνώμων γιατι εχω ενα δυνατο γερό σκυλι,η Ήρα ειναι μαυρο σκυλί (κυριολεκτικα),θα μπορουσαν τα πραγματα να ειναι πολύ χειρότερα...το ξεπερασαμε κ γρηγορα κ ευκολα (ξεκινησε αυτη η ιστορια 30-9)
Αυτα που εχω να συμβουλευσω υστερα απο ολα αυτα ειναι :
1)παρατηρειται το σκυλι,εαν υποψιαζεστε οτι κατι δεν παει καλα,τοτε πιθανως/προφανως ετσι ειναι...τρεξτε να το προλαβετε οσο γινετε πιο νωρις...οσο νωριτερα τοσο καλυτερα...αμα τοχα αφησει να προχωρησει μαλλον δε θα την σκαπουλαραμε ετσι απλα
2)παρτε τ/φ απο πριν οποιον κτηνιατρο πατε εαν ειναι πληρως εξοπλισμένος,αλλιως χανετε χρονο κ χρημα τσάμπα,μην θεωρείτε τιποτα δεδομενο (εφοσον δεν πατε στον δικο σας αποκλειστικα,κ φυσικα ξεψειριστε τον)
3)για όποια κτηνιατρικα φαρμακα χρειαστείτε πηγαιντε κατευθειαν στην "κτηνιατρικη" ,τα εχουν ΟΛΑ,παιδευτηκα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ για να βρω κ να φερω τα cystocure στην Ευβοια (τελικα μου τα εστειλαν απτο πρωτο κτηνιατρείο)
4) (κ κολλαει κ σε ενα αλλο θεμα αυτο) φτιαξτε κουμπαρα...κ καντε κ τον σταυρό σας
απο μια φαση κ ύστερα εχασα τον λογαριασμο ποσα εδωσα (φαρμακα,τροφες,εξετασεις) τα υπολογίζω ομως καπου 600 με 700€ (εαν τελικά καταληγαμε σε χειρουργειο θα ξεπερναγαμε το χιλιαρικο) φυσικα σε ολα αυτα συμβάλλουν κ τα κιλα της (αλλα για ενα σκυλι 40κιλα,αυτα υπολογιστε).

Αυτα...
μακρια απο ολους αυτες οι ιστοριες κ αγυριστα ναναι για μας!

Tiny_lin

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2018
166
325
36
Αθήνα
www.instagram.com
Καλησπέρες, καλή εβδομάδα και καλό μήνα να έχουμε!! Λοιπόν, η μικρή είναι 14 μηνών σχεδόν και δεν της είχε έρθει περίοδος. Το Σάββατο την πήγα σε ένα σκυλοπάρκο κι εκεί που ήταν ελεύθερη, έκανε να κάτσει για τσίσα 8 φορές χωρίς να βγάλει κάτι.. Ώπα λέω, να τα μας! Την κοίταξα,δε μου φάνηκε να είναι πρησμένη ή κάτι τέτοιο, λέω ας το παρακολουθήσω. Χθες το βράδυ μου γύρισε ανάσκελα για χάδια, τη βλέπω λίγο πρησμένη, πιάνω χαρτομάντιλο, 2 σταγονίτσες! Άντε λέω, μεγάλωσε και το σκατό. Σήμερα το πρωί την έβγαλα βόλτα και έκατσε μια φορά για τσίσα και τέλος. Γυρνώντας είδα άλλες 2 σταγόνες. Παίρνω τον γιατρό έτσι για την ενημέρωση και ήταν κατηγορηματικός ότι τα θηλυκά δεν σημαδεύουν και να την παρακολουθήσω αν δεν βγάλει πολύ αίμα μέχρι αύριο-μεθαύριο να την πάω να δούμε για ουρολοίμωξη ή πέτρες κλπ.. :confused: Στην πρώτη περίοδο δεν υποτίθεται ότι δεν έχουν πολύ αίμα έτσι κι αλλιώς; Προσπαθώ να μην αγχωθώ αλλά ένα τερατάκι μέσα μου περιμένει να αρχίσει να ουρλιάζει και να τρέχει πέρα δώθε σε πανικό για το ότι παίζει να ταλαιπωρηθεί το καμαράκι μου!!:censored:

bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Το ότι έκατσε 8 φορές για τσισα και δεν έβγαλε τίποτα ίσως να είναι ανησυχητικό. Πάντως, να πεις στον κτηνίατρο σας ότι τα θηλυκά σκυλιά μια χαρά σημαδεύουν. Η δικιά μου κιόλας, κάποιες φορές με σηκωμένο πόδι. Επίσης, κατά τον οίστρο δεν είχαμε πολύ αίμα..ήταν απλά κάποιες σταγόνες και αν δε το είχα δει στο άσπρο πλακάκι μάλλον δε θα έπαιρνα χαμπάρι.

• Like
Reactions: Vania and Eroe