Ξηρά τροφή

Ξηρά τροφή που δίνω στο σκύλο μου/σκυλιά μου

• Royal Canin

Votes: 139 25,3%
  • Hill's

Votes: 37 6,7%
  • Orijen

Votes: 41 7,5%
  • Purina ProPlan

Votes: 50 9,1%
  • Eukanuba

Votes: 14 2,6%
  • Friskies

Votes: 9 1,6%
  • BritCare

Votes: 17 3,1%
  • Acana

Votes: 101 18,4%
  • Κάποια άλλη (γράψτε ποια)

Votes: 107 19,5%
  • Δεν ταΐζω το σκύλο μου/σκυλιά μου ξηρά τροφή

Votes: 34 6,2%

• Total voters
    549

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Δεν θα με πείραζε καθόλου αν κάποιος τάιζε το σκύλο του friskees ή pedigree ή εγώ δεν ξέρω τι, αρκεί να το αγαπάει. Θα ήταν παράλογο να ταίζουν όλοι high quality τροφές, δεν γίνεται δυστηχώς!
Όμως ράσεις του τύπου "Εγώ τρώω κανονικά, δεν είμαι σκύλος" είναι τροπή να λέγονται. Φίλε chester δικαίωμα σου να ταίζεις ότι θες το σκύλο σου αλλά μη σκέφτεσαι έτσι. Ο σκύλος δεν είναι κάδος απορριμάτων που του δίνουμε ότι να'ναι...

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.585
847
Ξεσσαλονικη!!!
μεγαλο θεμα αυτο ρε παιδια...σαφως κ ολοι δεν μπορουν να ταιζουν ο,τι καλυτερο....καποιοι ομως δεν βλεπουν κ το σκυλι σαν κατι πιο πανω απο αυτο που ειναι.λενε απλα οτι ειναι ενα σκυλι.δεν τον νοιαζει να του μετρησει το βαρος,δεν τον νοιαζει αν τα δοντια ειναι καθαρα,δεν ξερει τι θα πει δυσπλασια κτλ κτλ κτλ....

οπως ειπε κ πριν ο φιλος,σημασια εχει η αγαπη.αν το αγαπας με ουσια,θα ψαξεις να βρεις τι κανει να φαει κ τι οχι.θα ψαξεις να βρεις εστω το καλυτερο φτηνο αν δεν εχεις λεφτα.σιγουρα κ πριν την κροκετα τα σκυλια τρωγανε κ ζουσαν μια χαρα,αλλα το τι κανει κ τι οχι καπως βγηκε.καπως το ανακαλυψαμε.επειδη ομως δεν ζουμε πλεον στον αιωνα της ανακαλυψης για την διατροφη του σκυλου,θεωρω ακυρο να δωσουμε κατι το οποιο χαρη στην επιστημη ,το πειραμα κ την παρατηριση ,ξερουμε οτι κανει κακο...

σαφως απο την αλλη, δικαιωμα στον σκυλο κ την παρεα του δεν εχουν μονο οσοι ζουνε στην εκαλλη κ δεν ξερω εγω που αλλου.το να σχολιασουμε καποιον κ να τον βγαλουμε αναξιο της παρεας ενος σκυλου επειδη δηλωνει πως δεν εχει λεφτα για κατι παραπανω,ειναι κ αυτο ακυρο.στην τελικη μπορει να τον μαζεψε κ απο τον δρομο...ελπιζω ο φιλος τσεστερ να ενδιαφερεται για τον σκυλο του κ να ψαξει λιγο για το τι κανει να φαει το ζωο κ τι οχι.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Χμμ, εγώ λέω να δυναμιτίσω λίγο την κουβέντα...

Σε καμια περίπτωση δε συμφωνώ με τα friskies (και ότι άλλο ανάλογο), αλλά μέχρι πριν από 20 χρόνια, τα σκυλιά στην Ελλάδα ταϊζονταν αποκλειστικά και μόνο με αποφάγια και έκαναν αμάν να πεθάνουν από γεράματα.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.585
847
Ξεσσαλονικη!!!
kkranis ειναι κατι το οποιο τονησα κ εγω παραπανω.ετσι ακριβως ειναι.κ πριν την κροκετα ζουσαν τα σκυλια.ισως εχουν τεραστια δυνατοτητα προσαρμογης,δεν ξερω....το θεμα ειναι οτι δεν εχουμε στατιστικα στοιχεια για να δουμε με νουμερα το τι γινοταν πριν 20 χρονια.σιγουρα παντως ενα μεγαλο ζωο μπορει καλυτερα να ανταπεξελθει σε τροφη η οποια θεωρειται τοξικη.απο κει κ μετα,πιστευω οτι καποιος που ενδιαφερεται παραπανω για το ζωο ,το βλεπει κ σαν χομπι δλδ,ταιζει καλα το σκυλι του.αλλιως δενει ενα ζωο με σωστη διατροφη κ αλλιως ενα με διατροφη περισευματων.εκτος πια αν το αφεντικο εχει ταβερνα κ το κρεας ειναι στην καθημερινη του διατροφη.

απο εκει κ μετα,συμφωνουμε δεν συμφωνουμε με τα φρισκις.....αυτο μπορει ο καθε ενας αυτο κανει.στην τελικη αφου ειναι κ στα σουπερ μαρκετ,εχει καποια εγκριση.δεν μπορει να ειναι τελειως σκουπιδι.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Σκουπίδι είναι, αλλά τέλως πάντων.

Το έχω ξαναγρέψει (και αρκετοί άλλοι)... για όποιον δεν έχει τη δυνατότητα να δίνει χρήματα για μια premium ή super premium τροφή, η λύση του barf είναι και οικονομική και ποιοτικότατη αρκεί να τηρούνται οι κανόνες υγειινής

:)

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.585
847
Ξεσσαλονικη!!!
εχουμε καποια αποδειξη οτι ειναι σκουπιδι?αν οχι κακως την ισοπεδωνουμε.η τιμη ας μην ειναι κριτηριο.επειδη μας τον πιανουν με την ρουαγιαλ κ την ακανα κ μας αρεσει,δεν σημαινει οτι ολες οι αλλες ειναι σκαρτες.απο κει κ μετα,εχεις κανει barf?αν ναι σε τι σκυλο?ποσο σου εβγαινε τον μηνα?βαλτα κατω κ δες οτι αυτο που λες δεν ισχυει.καμια σχεση με οικονομικη διατροφη η barf.το να μου βγει 10-15 ευρω κ αν, φτηνοτερη απο ενα σακι ρουαγιαλ δεν μου λεει κατι.συν το οτι το μηνιαιο σου εξοδο θα μεταβαλετε συνεχως σε σχεση με τις τιμες του κρεατος.οπωτε μπορει να ερθεις κ στα ισα.βαλε κ ταλαιπωρια κτλ...δεν μπορουν ολοι να ταισουν barf...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
lawrence, η barf δε μου βγαίνει πάνω από 20, το ΠΟΛΥ 25 ευρώ το μήνα (για σκύλο 38 κιλών)
Κωστα, ειχες μιλησει και παλια γι αυτο στο θεμα σου με τα πλαταρια, αλλά θα σε παρακαλουσα να κανεις παλι μια συντομη αναλυση ολου του διαιτολογιου του Bruce.
Με ενδιαφερει ιδιαιτερα.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.585
847
Ξεσσαλονικη!!!
αυτα ειναι περιπου κ τα χρηματα που θα σου εβγαινε η κροκετα αν τα βαλεις κατω.αλλα ξαναλεω,δεν ειναι για ολους.δεν μπορουν να την κανουν ολοι αυτη την διατροφη.κατερινα την ξερω την τροφη,τα εχω διαβασει ολα αυτα.αλλο πραγμα ειπα.δεν υποστηριζω την τροφη αυτη.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Άρη, χονδρικά είναι τα εξής για 1 μήνα:

30 κιλά πλατάρια : 12 Ευρώ
4 κονσέρβες τόνο : 3 ευρώ
1 καρτέλα των 6 αυγών: 1,5 ευρώ
μαρούλι : 4-5 Ευρώ (ίσως βάζω και πολλά)

Επίσης φροντίζω να πέρνω (δωρεάν) περισεύματα κόκκινου κρέατος από το χασάπη μου. Μου δίνει καρδιά μοσχαρίσια, καθώς και ότι άλλο θα είχε για πέταμα από τα εντόσθια.

Το πρωί του δίνω από τα τσαμπέ του χασάπη (χονδρικά 100-200γρ), και το βράδυ πλατάρια και μαρούλι

Επίσης μία μέρα την εβδομάδα τον αφήνω νηστικό τελείως.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.585
847
Ξεσσαλονικη!!!
δεν μιλαω για την πιο ακριβη σαφως.της ταξεως ρουαγιαλ ας πουμε...65 ευρω τα 15 κιλα.38 κιλα σκυλι απαιτει πανω κατω 400 γραμ την ημερα που σημαινει οτι η τροφη θα του πηγαινε πανω απο μηνα.κ εχει τροφες καλες κ πιο φτηνες βεβαια.οπως εχει κ τροφες με προσφορες συν του οτι θα μπορουσε να βρει κ εκτροφικη που συμφερει κ πιο πολυ....οι διαφορες αν ψαχτεις καπως ειναι μικρες κ αν δεν εχεις κ χρονο πας σε κροκετα...σαφως βεβαια μια διατροφη οπως η barf αν κατσει στο ζωο ειναι καλυτερη.εγω προσωπικα φοβαμαι για την ποιοτητα του κρεατος.δεν εμπιστευομαι να δωσω ωμο κ εμενα δεν με συνεφερε κ πολυ απο οτι θυμαμαι που τα εβαλα κατω.ημουν στα ιδια χρηματα.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
kkranis πολύ πλάτι βρε παιδί μου μου φαίνεται :)

Συμφωνώ σε ότι λέει ο lawrence-gr για το θέμα κόστος και χρόνου.
Γλυτώνω μόλις 11Ε το μήνα απο το αν τάιζα μια καλή ξερή. Αν σκεφτείς την μία μέρα που θες για προετοιμασία, και ότι καθε μέρα πρέπει να καθαρίζεις (εκτός αν το ταίζεις έξω), και το θέμα χώρου κατάψυξεις ακούγεται όντως κουραστικό. Μπορει κάποιος να πει, μηδενικό το ποσό που γλυτώνω για τέτοια φασαρία.
Προσωπικα, και τα ίδια λεφτά να μου έβγαινε με μια ξερή πάλι θα απέφευγα της σακούλες.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
To barf δε το ταϊζω πρωτίστως για το κόστος (η Acana που έδινα μου έβγαινε 55-60 ευρώ το μήνα, οπότε η διαφορά με τα 20 είναι σημαντική)

Δίνω barf γιατί είναι απείρως ανώτερης ποιότητας διατροφή!

Σκέψου μόνο ότι καθημερινά ο σκύλος μου τρώει φρέσκο κρέας και λαχανικά, συν τα εξτρά του.

Ούτε συντηρητικά, ούτε τπτ.

;)

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Σε καταλαβαίνω kkranis αλλά το παιδί που μίλησε για Friskees τα επέλεψε λόγου κόστους, γιαυτό και τόνισα τα χρήματα σε σχέση με BARF.
Εγώ είμαι λίγο πιο "κουβαρντάς" στο θέμα τροφή, 1.10Ε την ημέρα τα δίνω...

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.585
847
Ξεσσαλονικη!!!
αυτο που τονησα κ αλλη φορα ειναι η ποιοτητα κρεατος.αν ξερεις τι σου δινει οκ.εγω τα φοβαμαι.οχι οτι ξερω τι βαζουν στην κροκετα,αλλα το ωμο το φοβαμαι.δινω που κ που για αλλαγη κ παλι ομως μαζι με ξηρα.

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
Άρη, χονδρικά είναι τα εξής για 1 μήνα:

30 κιλά πλατάρια : 12 Ευρώ
4 κονσέρβες τόνο : 3 ευρώ
1 καρτέλα των 6 αυγών: 1,5 ευρώ
μαρούλι : 4-5 Ευρώ (ίσως βάζω και πολλά)

Επίσης φροντίζω να πέρνω (δωρεάν) περισεύματα κόκκινου κρέατος από το χασάπη μου. Μου δίνει καρδιά μοσχαρίσια, καθώς και ότι άλλο θα είχε για πέταμα από τα εντόσθια.

Το πρωί του δίνω από τα τσαμπέ του χασάπη (χονδρικά 100-200γρ), και το βράδυ πλατάρια και μαρούλι

Επίσης μία μέρα την εβδομάδα τον αφήνω νηστικό τελείως.
τονος ριο μαρε 6ευρω η 3αδα χ 2 12,00Ε
μαρουλακι 50λεπτα χ 8 4.00Ε
μπροκολο 2ευρω
καροτα 2Ε
στομαχια 3κιλα 3Ε
συκωτακια 3κιλα 3Ε
μοσχαρισιο κιμα 2,5κιλα 6Ε
γιαουρτι 3,50 το κιλο 3,50Ε
πλαταρια σχεδον 35κιλα χ 0,39λεπτα 13,65
μηλα 2Ε
+το λαδι σολωμου 1Ε τον μηνα(thanks trikus)
καπου εκει μου βγαινει εμενα
+την βενζινη
+το ρευμα για την κουζινα
νηστικος δεν μενει μονο κυριακη για ιχνηλασια...
οχι τελειως :):):)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr