Ξηρά τροφή

Ξηρά τροφή που δίνω στο σκύλο μου/σκυλιά μου

• Royal Canin

Votes: 139 25,3%
  • Hill's

Votes: 37 6,7%
  • Orijen

Votes: 41 7,5%
  • Purina ProPlan

Votes: 50 9,1%
  • Eukanuba

Votes: 14 2,6%
  • Friskies

Votes: 9 1,6%
  • BritCare

Votes: 17 3,1%
  • Acana

Votes: 101 18,4%
  • Κάποια άλλη (γράψτε ποια)

Votes: 107 19,5%
  • Δεν ταΐζω το σκύλο μου/σκυλιά μου ξηρά τροφή

Votes: 34 6,2%

• Total voters
    549

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Εγω δίνω Royal Canin Maxi Adult εδω και 20 μέρες περίπου. Παλαιοτερα έδινα Weight Control - For Adults 1 - 10 Years, και μετα το γύρησα σε Skin & Coat Dog For Adult Dogs 1 - 10 years γιατι θεώρησα πως δεν υπήρχε λόγος να δίνουμε τόσο ειδική τροφή, ο λόγος που τη δίναμε ήταν προληπτικά γιατι τα Ακίτα κάνουν συστροφές εντέρου, μια φοβία που είχε ο αδερφός μου.
Τη Nutram δεν την έτρωγε ποτέ ευχάριστα. Την Royal την τρώει κάπως πιο ευχάριστα. Πάντως γενικά αυτο το σκυλί που έχω νιμίζω θα την έβρισκε με BARF. Τρελένεται για τη καθαρή μυρωδιά της σάρκας! Αλλά φυσικά δεν αναλαμβάνω να μπω στη διαδικασία και αφήνω την ξηρά να κάνει όλη τη δουλειά με τις θρεπτικές ουσίες...:)
Το τρίχωμα μας είναι μια χαρά, τα κακάκια μας επίσης, η όρεξη και το στομάχι φαίνεται να λειτουργεί καλά, έχουμε ένα θέμα με τα δοντάκια και την αναπνοή της! Τα οποιά βουρτσίζουμε 2 φορές τη βδομάδα. Παντως με την nutram βρομούσε περισσότερο, τώρα περιορίστηκε η ένταση της μυρωδιάς!

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Μαγειρευτό μια φορά το μήνα (διαρκεί περίπου 6 μέρες)
Belcando Finest Croc
Belcando Adult Dinner πουλερικά
Optidog for adult dog
και σαχλαμάρες από ένα πετ σοπ κάτω απ' τη δουλειά μου

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
5κιλο είναι σίγουρα. τελευταία φορά πήρα πριν 4 μήνες αν δεν έχει αλλάξει η τιμή κάπου τόσο έχει. Κι η Belcando ανάλογα σε ποιόν @@ θα πάω από 49 μέχρι 58 ευρά.

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
ασε και γω οταν εδινα ρογιαλ μεχρι 10ευρω διαφορα.και δε την ευρισκα κιολας
με την οριτζεν ομως μια χαρα παντου ιδια.
αλλα για τα κυνηγοσκυλα που μαζεψα τωρα λεω να δοκιμασω την οπτιντογκ και βλεπουμε

grenouig

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
131
0
Εγω τον ξεκινησα με Orijen τους πρωτους 8 μηνες και τωρα του δινω brit care.Δεν εχω παραπονο αλλα η Orijen ειναι σαφως κατα πολυ καλυτερη αλλα ηθελα να του κοψω τοση πολυ πρωτεινη.

Maxie The Dalmatian

Active Member
21 Ιανουαρίου 2011
44
0
η οπτιντογκ σε 5κιλο βγαινει 8 ευρω?
Η Optidog, κάνει 7,99 τα 5 κιλά. Ως ξηρή τροφή για αρσενικό Δαλματίας την χρησιμοποιώ εδώ και αρκετό καιρό και σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος.

Βέβαια για μία τόσο ευαίσθητη ράτσα σε θέματα διατροφής (ίσως την πιο δύσκολη), σε μπορώ να μείνω μόνο σε ξηρή τροφή, όσο ποιοτική και να είναι.

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Εγω εδινα απο 2 μηνων μεχρι 10 την Acana puppy small breed και μετα αλλαξα σε Acana adult που βγαινει και σε συσκευασια των 13,5 κιλων.Η διαφορα τιμης ηταν τεραστια.Η 1η εβγαινε μονο σε 2,5 κιλα και ειχε 18 ευρω δλδ τα 12,5 κιλα 90 ευρω και η 2η τα 13,5 κιλα 55 ευρω.Ειχα παρει καπου 6 σακια των 2,5 κιλων απο την puppy small breed,την ετρωγε σαν τρελος και ειχε πολυ ενεργεια,πρωτεινη 33% και λιπος 20% αλλα και πολυ αυγο=βρωμερα αερια.Η Adult εχει πιο λιγο πρωτεινη,29% και λιγοτερο λιπος 16%.Κατα τα αλλα τα συστατικα ειναι σχεδον τα ιδια οποτε κακως ξεφραγκιαστηκα και δεν εδωσα απο την αρχη την adult.Χαλαλι του,αν ειχα να κανω με μεγαλο σκυλο θα ηταν διαφορετικα τα πραγματα.θα εψαχνα απο την αρχη καποια τροφη μετρια-καλη και οικονομικη.Εδω και 2,5 μηνες λογω δυσπλασιας δινω Hills J/D που την πηρα 68 ευρω και σε προσφορα κιολας,αλλα πιστευω με βαση οσα εχω διαβασει και τα συστατικα της οτι ειναι πολυ κατωτερη απο Acana,φαρμακευτικη τροφη με πολλες υποπτες ουσιες,πρεπει να εχει πολυ χημεια.Θα περιμενω καπου 1,5 μηνα να τελειωσει το τσουβαλι των 12 κιλων και μετα μαλλον θα παρω καποια ολιστικη τροφη και θα δινω μονο χαπια δυσπλασιας.Αν δεν βρω καποια ολιστικη θα παω παλι σε Acana η σε καποια αλλη μεχρι σε αυτα τα χρηματα,οχι παραπανω.Ολοι ξερουμε οτι οι περισσοτεροι κτηνιατροι προτεινουν Hills η Royal.Με τι επιχειρηματα ομως?Επειδη ειναι γνωστες χρονια?Πιστευω οτι απο την στιγμη που ο σκυλος δεν εχει καποιο προβλημα υγειας,αλλεργικο κλπ δεν αξιζει να δινει 1 απο αυτες τις 2 μαρκες,ενω με τα ιδια και λιγοτερα χρηματα μπορει να παρει 1 τροφη οχι μονο ιδια,αλλα και καλυτερη.Δεν προτεινω μαρκες,τις ξερετε και εχουν χιλιωειπωθει στο φορουμ.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
η Belcando ανάλογα σε ποιόν @@ θα πάω από 49 μέχρι 58 ευρά.
τελευταία μόνο μαγειρευτό και πέραν των αποτελεσμάτων μιας καλής τροφής άριστο τρίχωμα σε υφή και λάμψη καλύτερο κι απ' τη belcando.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr