Ξυλοδαρμός βασανιστή ζώων - Μοσχάτο

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Το θέμα είναι να αρχίσουν να πιάνουν περισσότερους, να γίνονται καταγγελίες και αν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ πέσει και καμιά καλή καμπάνα όχι αναστολές και τέτοια..... να μαζευτούνε (δεν το ελπίζω βέβαια αλλά το θεωρούσαν πολύ φυσικό να το κάνουν αυτό ορισμένοι....)

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Σε σχεση με αυτο που ειχε προθεση να κανει,οτι ποινη και να φαει στα μαλακα θα πεσει.
Ο ανανδρος....!

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.757
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
ok. Οποτε αν αυτο γινει στο δικο σου ζωακι (που δεν σου το ευχομαι φυσικα) πηγαινε κ εσυ εξω απο τα δικαστηρια να αντικρυσεις αυτον που το εκανε και κανε διαμαρτυρια χωρις να τον ακουμπησεις. Εγω θα τον σκοτωνα αν ειχα την δυνατοτητα χωρις κανενα προβλημα. Τετοια καθαρματα οπως αυτο, δεν εχει κανενα δικαιωμα να κανει κατι τετοιο (και ποιος ξερει ποσα αλλα εχει κανει χωρις να τον πιασουν) και να ζει ακομα. Ειναι ντροπη για το ανθρωπινο ειδος και κατα τη γνωμη μου πρεπει να εκτελεστει κανονικα.Αυτος και οσα αλλα διποδα νομιζουν πως ειναι ανωτερα επειδη απλα εχουν την σωματικη δυναμη η τα οπλα να κανουν κατι τετοιο. Το ξυλο ακυρωνει αυτοματα την ουσια της διαμαρτυριας; Δε νομιζω.. ισα,ισα που δειχνει κατα ποσο η κατασταση εχει φτασει στο απροχωρητο.
Αν ήταν το δικό μου σκυλί, πολύ πιθανό να ονειρευόμουν να τον δείρω. Ευτυχώς, όμως, που υπάρχουν νόμοι γιατί μάλλον θα έτρωγα περισσότερες απ όσες θα έδινα. Το βασικότερο που πρέπει να υπάρχει σε τέτοιες καταστάσεις είναι ψυχραιμία γιατί αλλίως ο ένας θα έσπαγε το κεφάλι του άλλου για το ό,τιδηποτε.
Έτσι όπως τα βλέπω εγώ τα πράγματα - και νομίζω ότι απλώς λέω το αυτονόητο - ο σεβασμός δεν είναι κάτι που επιβάλλεται αλλά διδάσκεται. Το ίδιο φαντάζομαι κάνετε και με τα σκυλιά ή και τα παιδιά σας. Αν πχ τύχει και το σκυλί/παιδί να επιτεθεί σε κάποιον άλλο, δεν νόμιζω ότι το σωστό θα ήταν να το σαπίσω στο ξύλο για να μάθει να μην το ξανακάνει ή για να παραδειγματιστούν τα υπόλοιπα. Και πόσω μάλλον να έρθουν οι γείτονες να το δείρουν. Δεν υπάρχει δίδαγμα σε αυτήν την ιστορία αυτό θέλω να πω.
Οπως πολυ σωστα αναφερεις τις περιπτωσεις που εχουν γινει τα αναλογα και δεν εχει καταδικαστει κανεις. Τοτε γιατι θα το δικαιολογουσες το ξυλο δλδ; επειδη δεν θα τρωγε προστιμο και δεν θα πηγαινε φυλακη, οποτε αν φαει ξυλο ολα οκ; Δεν συμφωνω. Και ξυλο του θανατα και να σαπισει στη φυλακη γιαυτο που εκανε και να τον βιασουν κιολας! Ετσι θελει! κανενα οικτο για το διποδο! τελος!
Δεν θα το επικροτούσα. Αλλά θα μπορούσα να το δικαιολόγήσω. Αυτό που είδα στο βίντεο είναι, κατά τη γνώμη μου, αδικαιολόγητο.

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Θεωρώ ότι το μυστικό βρίσκεται στην αυστηρότητα του νόμου.
Αν το νομοθετικό σύστημα <<έκοβε κεφάλια >> πολλοί θα ήταν αυτοί που θα έκαναν μια δεύτερη σκέψη πριν κάνουν την πράξη.
Δεν ξέρω αν όλοι έχουν το ψυχισμό για να γίνουν φιλόζωοι , είμαι σίγουρος ότι όλοι όμως φοβούνται τις ποινές.
Αν στη κουλτούρα μας και στη παιδεία μας υιοθετήσουμε ως δεδομένο ότι τα ζώα δεν είναι πλάσματα ενός άλλου θεού και πως δεν είναι αντικείμενο εκτόνωσης σε κάθε ψυχασθένεια, ίσως τότε μάθουμε να τιμωρούμε ανάλογα και αυστηρότερα τον όποιο νομίζει ότι θα μπορεί να πράττει ατιμώρητος.

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Αρα η ίδια η πολιτεία μας εξαγριώνει και μας κάνει να σκεφτόμαστε τη βία,αφού δεν είναι ικανή να εφαρμόσει το νόμο για να υπάρχει παραδειγματισμός. Οπότε πολλοί είναι αυτοί που παίρνουν το νόμο στα χέρια τους!

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Αν ηταν στο χερι μου θα τον καταδικαζα......
Σε ισοβια 24ωρη απασχοληση σε καταφυγιο αδεσποτων ζωων.
Να καθαριζει τα κλουβια,να τα ταιζει,να τα βγαζει βολτες,να περιθαλπτει τα αρρωστα και να ασχολειται με τα φοβικα η και επιθετικα χωρις βοηθεια.

Και ποιος ξερει,μπορει καποιο απο αυτα να τον αγγιζε και να τον εκανε να μετανιωσει πικρα για την ανανδρη και αποτροπαια πραξη του.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Αν ηταν στο χερι μου θα τον καταδικαζα......
Σε ισοβια 24ωρη απασχοληση σε καταφυγιο αδεσποτων ζωων.
Να καθαριζει τα κλουβια,να τα ταιζει,να τα βγαζει βολτες,να περιθαλπτει τα αρρωστα και να ασχολειται με τα φοβικα η και επιθετικα χωρις βοηθεια.

Και ποιος ξερει,μπορει καποιο απο αυτα να τον αγγιζε και να τον εκανε να μετανιωσει πικρα για την ανανδρη και αποτροπαια πραξη του.
Μονο αν ειχε κλειστο κυκλωμα παρακολουθησης το καταφυγιο...

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Yasemin αυτοί δεν αλλάζουν,το έχουν μέσα τους να είναι αδίστακτοι!!!
Κι αν τον έβαζαν να κάνει δουλειές στο καταφύγιο θα ήταν σα να έβαζαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα!!!

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Ειναι ΑΛΛΟ πραγμα μαζευομαστε και διαμαρτυρομαστε και απαιτουμε απο την δικαιοσυνη αυστηροτητα, και ΑΛΛΟ ειμαστε καμια 50αριά και σαπιζουμε στο ξυλο τον ενοχο. Κανεις δεν ειπε να μην τιμωρηθει και μαλιστα οσο πιο αυστηρα γινεται! Απλα δεν θα πρεπει οι τιμωριες να γινονται απο εξαγριωμενους(εστω και δικαιως) όχλους. Αυτο ειναι παρεκτροπη. Αυτοι που παιρνουν μερος εμφανιζουν ζωώδη ενστικτα οπως και το ζωον που εκανε τον βασανισμο. Αυτοι χανουν την ποιοτητα τους και ''σύρονται'' σε μια ασχημη συμπεριφορα. Ναι, εκανε κατι απαισιο και πρεπει να πληρωσει. Δεν υπαρχει λογικη ομως στο λυντσαρισμα απο ομαδες ατομων. Ας το σκεφτουμε ψυχραιμα, συμφωνουμε ως προς την ουσια. Μην πεφτουμε ομως σε παγιδες που μας πανε σε αλλα μονοπατια...:)

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Αν συνέβαινε στο εξωτερικό κάτι ανάλογο π.χ. Γερμανία,Αμερική,οπουδήποτε τέλοςπάντων.Δεν θα είχαν εφαρμόσει το νόμο κατα γράμμα και θα υπήρχε ο ανάλογος παραδειγματισμός? Πολύ καλύτερα πιστεύω απο ότι εδώ!
Σαν ελληνίδα που είμαι έχω απαίτηση να με προστατέψει η πολιτεία,εμένα,την οικογένεια μου το σκύλο μου,το συνάνθρωπο μου κλπ.,απο εγκληματικές ενέργειες! Αν λοιπόν αδυνατεί να με προστατέψει γιατί στην ουσία δεν υπάρχει κράτος,δεν υπάρχει δικαιοσύνη,ούτε νόμοι,τότε τι θα κάνω εγώ και ο καθένας μας? Δεν θα αναγκαστούμε να διαμαρτυτηθούμε ακόμα και με τη βία?

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Viviana και μόνο που λες θα <<αναγκαστώ>> αυτομάτως αποδέχεσαι ότι κάνεις κάτι παρά τη θέληση σου .

Ας ελπίσουμε η ποινή να είναι ανάλογη της πράξης .
Εγώ βέβαια θέλω να δω ποια θα είναι η στάση της δικαιοσύνης ,τόσο στο δράστη αλλά και στους ηθικούς αυτουργούς .

Last edited:

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Δεν υπαρχει λογικη ομως στο λυντσαρισμα απο ομαδες ατομων.
Για μερικα ατομα ομως αυτη ειναι η τιμωρια που τους αξιζει. Δεν αξιζει το λυντσαρισμα στους παιδεραστες? Στους δολοφονους? Στους βασανιστες ζωων? Σε αυτες τις κατηγοριες ανθρωπων οτι ποινη και να τους ριξει το δικαστηριο δεν θα ειναι ποτε αρκετη. Να πληρωσουν προστιμο? Ε και? Ανετα το ξανακανουν. Να μπουν απλα φυλακη για λιγο? Να τους συντηρουμε εμεις με τους φορους μας και αργοτερα να βγουν και να ξανακανουν τα ιδια? Ας νιωσουν την οργη του κοσμου και μετα θα το ξανασκεφτουν αν θα κανουν τα ιδια.

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Viviana και μόνο που λες θα <<αναγκαστώ>> αυτομάτως αποδέχεσαι ότι κάνεις κάτι παρά τη θέληση σου .
Αν λειτουργούσε σωστά το σύστημα Βαγγέλη και ήταν όλοι αυτοί στη φυλακή,δεν θα υπήρχε λόγος να καταφύγουμε στη βία γιατί θα είχαν τιμωρηθεί όπως τους άξιζε. Εδώ όμως μας κοροιδεύουν,τους αφήνουν με αναστολή ελεύθερους η δε ξέρω και γω τι,και σε λίγο καιρό επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία με νέα θύματα!

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Σαφώς και τους αξίζει το λιμάρισμα.
Φαντάζεσαι όμως να επικρατούσε ο νόμος του δυνατού ο οποίος θα πράττει σύμφωνα με το τι θεωρεί αυτός απάνθρωπο.
Αν πάρουμε ως δεδομένο πως όλοι οι άνθρωποι δεν σκεπτόμαστε και δε πράττουμε το ίδιο , τότε δεν μπορούμε και να δικάσουμε το ίδιο.
Αντίθετα ο νόμος είναι ίδιος σε όλους , τώρα αν είναι δίκαιος ή άδικος, αν εφαρμόζεται ή δεν εφαρμόζεται είναι ένα θέμα που μπορεί να προκαλέσει κινήματα.
Αν αυτός <<ο αχαρακτήριστος >> δεν τιμωρηθεί όπως του αξίζει και κάποιοι από εμάς τον λιντσάρουμε δε θα έχουμε καταφέρει απόλυτος τίποτα.
Πολύ απλά το νομικό μας σύστημα θα έχει αποτύχει να τιμωρήσει και θα μας έχει αναγκάσει να ξανά λιντσάρουμε και την επόμενη φορά.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Δεν υπαρχει λογικη ομως στο λυντσαρισμα απο ομαδες ατομων. Ας το σκεφτουμε ψυχραιμα, συμφωνουμε ως προς την ουσια. Μην πεφτουμε ομως σε παγιδες που μας πανε σε αλλα μονοπατια...:)
Για μερικα ατομα ομως αυτη ειναι η τιμωρια που τους αξιζει. Δεν αξιζει το λυντσαρισμα στους παιδεραστες? Στους δολοφονους? Στους βασανιστες ζωων? Σε αυτες τις κατηγοριες ανθρωπων οτι ποινη και να τους ριξει το δικαστηριο δεν θα ειναι ποτε αρκετη.
Προσεξε οτι εγραψα οτι δεν ''υπαρχει λογικη'' και οχι αν αξιζει, τι αξιζει κλπ...

Προφανως λοιπον, θεωρεις οτι ολοι αυτοι που νομοθετουν επι χρονια και προσθετουν-αφαιρουν ή αναθεωρουν νομους ειναι ατομα αναισθητα και ελλειπη σε σοφια και αντικειμενικοτητα. Το δεχομαι, σε καποιες περιπτωσεις μπορει να συμβαινει. Και το επομενο βημα σου; Αναλαμβανεις εσυ, να εφαρμοσεις τον δικο σου(σωστο) νομο με τον δικο σου τροπο σε ενα Χ περιστατικο που σε εβγαλε απο τα ρουχα σου; Και μετα; Να το κανω και εγω; Και ο διπλα; Και ο άλλος; Και ξερεις, ο καθενας μας μπορει να εχει αλλα πραγματα στο μυαλο του και στην ψυχη του, μην κοιτας που εδω ειναι ενα dogforum και τυγχανει να συμφωνουμε αφου προκειται για σκυλια...

Και επαναλαμβανω: Ειναι ΑΛΛΟ πραγμα μαζευομαστε και διαμαρτυρομαστε και απαιτουμε απο την δικαιοσυνη αυστηροτητα, και ΑΛΛΟ ειμαστε καμια 50αριά που συμφωνουμε και σαπιζουμε στο ξυλο τον ενοχο. Αυριο οταν τυχει κατι αλλο και συμφωνουν καποιοι αλλοι; Πχ, στα μπλοκα των δρομων...; Για αυτο ειπα δεν υπαρχει λογικη. Για παρεκτροπη μου φαινεται, οσο και αν παντα αναμεσα σε δυο πλευρες η μια μπορει να εχει ''δικιο'' και η αλλη ''αδικο''(ακομα και εδω μπορει να υπαρχουν διαφορετικες ερμηνειες εκατερωθεν)...:)

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
1. Στον πόλεμο το δίκιο και το άδικο δεν υπάρχει χάνεται.. εκεί κυριαρχούν άγρια ένστικτα και όχι λογική.. άνθρωπος που χάνει την λογική είναι επικύνδινος για τους πάντες και τα πάντα..και εύχομαι να μην αποκτήσει ποτέ σκύλο..

2. Ξέρουμε καλά ποιοί είναι οι πραγματικοί υπέυθυνοι αυτών των κακοποιήσεων..Αν δεν υπήρχαν τα petshop και οι ιδιώτες δεν θα υπήρχαν αδέσποτα άρα όχι κακοποιήσεις.. και σκύλο θα αποκτούσαν μόνο συνειδητοποιημένοι άνθρωποι και όχι ο καθένας..

3. Διστυχός το θέμα τέθηκε και ρατσιστικά (η μάλλον βρήκαν ευκαιρίες μερικοί..) απόδειξη--->Facebook
αλλά είναι το λιγότερο που με απασχολεί..(μακάρι ότι έγινε με αυτόν να γινόταν και στους υπολοίπους..)

Αυτό το κτήνος (όπως και οι υπόλοιποι) πλέων είναι καταδικασμένος απο την ζωή. Χρήματα δεν πρόκειτε να βρει χωρίς δουλειά και δουλειά κανείς δεν θα του δώσει..η οικογένειά του θα κυνηγιέται για πάντα κάτι που είναι ότι χειρότερο για μία οικογένεια..επείσης στις φυλακές σύγουρα θα φάει τρελό ξύλο όχι μόνο απο τους Έλληνες αλλά διπλό απο τους Αλβανούς γιατί αμαυρώνει τον όνομα της χώρα μου (κάτι που πολύ θα ήθελε να του κάνω και εγώ 10 για τα σκυλάκια και 1 για την χώρα μου αλλά δεν θα ξεπέσω στο ίδιο επίπεδο με αυτό το κτήνος..)

Το σκυλάκι λένε πως ζει αλλά βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση :(

Παιδιά ας πάμε όλοι στις 9 του μήνα όχι για ξυλοδαρμό αλλά για να μάθει επιτέλους αυτο το κράτος πως δεν κάνει να τα βάζει με σκυλόφιλους/γατόφιλος (άλλο είναι ζωόφιλος-λέξη με πολύ μεγάλη και ιερή σημασία)