Ο Ορφεας (Bull terrier)


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.643
19.876
Εμένα θα μου άρεσε ένα πιο φαρδύ κολάρο, να σπάει κάπως την ασπρίλα :D
Εχει γίνει σκύλαρος όμως (y)
 
  • Like
Reactions: medusa and spyv






spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.969
Πειραιάς
ο ορφεακος πριν απο περιπου απο 2 μηνες μολυνθηκε απο σταφυλοκοκκο.
πρωτο δειγμα ηταν μια περιεργη πληγη στα πισω αριστερα του δαχτυλα σαν απο κατι να ειχε τσιμπηθει ή σκιστει. μια πολυ μικρη πληγη στην οποια τις πολυ πρωτες μερες δεν ειχα προσεξει και δεν εδωσα τη σημασια που επρεπε... σκεφτηκα στην αρχη οτι θα ειχε σκιστει σε φυτα ή και ακομα απο δικο μου πατημα (μου συμβαινει καμια φορα θες απο δικο μου ατσουμπαλο περπατημα ή απο τον ορφεα που μου κοβει το δρομο χωρις να προσεχω).

τον πηγα στη γιατρο του οπου μου ειπε οτι μαλλον ειναι αγανο. του το καθαριζα με hibitane και περιμενα για να δω βελτιωση.
εμφανιστηκε αλλη μια σε αλλο του ποδι στα δαχτυλα. εβαλα fucidin και κατοπιν celestoderm-v με garamycin. οι πληγες εδειχναν να υποχωρουν. εμφανιστηκε ομως μια φλεγμονη ψηλοτερα στο ποδι. πηγαμε για εξετασεις.
πρωτη μου σκεψη ηταν καλαζαρ...
καναμε καλλιεργεια γιατι το δειγμα του αιματος απο την πληγη ψηλα δεν ηταν παρηγορο και βρηκαμε σταφυλοκοκκο. στους μηκυτες και στο καλαζαρ ηταν αρνητικος. ειχε κανει να πω εδω και ολοκληρωμενες αιματολογικες στα μεσα της ανοιξης και ηταν μια χαρα σε ολα του.

πηραμε αντιβιωση (augmentin) και καναμε μπανια με malaseb. οι πληγες εξαφανιστηκαν.

ομως..., στην πορεια εβγαλε ενα δερματικο στο πανω μερος του δεξιου ματιου του. κατι σαν πληγη με διαμετρο περιπου του ενος λεπτου του ευρω η οποια δε λεει να εξαφανιστει ή να υποχωρησει μεχρι τωρα. περα απο καθαρισμους με ορό και hibitane, της εχω βαλει πανω αρχικα dexamytrex και στη συνεχεια mupirocin. η πληγη παραμενει.

την εχω βγαλει δυο φωτο για να τη δειτε κι εσεις:

71419
71420

την πρωτη φορα που το ειδε η γιατρος φοβηθηκε για καρκινωμα ή κατι παρομοιο, ομως δεν ειναι. δεν υπαρχει καποιος ογκος απο πισω της και δε δειχνει καποια εντονη δυσφορια ή πονο ο ορφεας, περαν μιας φυσιολογικης ενοχλησης. η πληγη επισης δεν εχει μεγαλωσει ή υποχωρησει σε μεγεθος. τις τελευταιες 10 μερες φαινεται να ειναι σε υφεση αν μπορω να πω κατι τετοιο, σα να εχει σβησει με καποια εννοια. καποια ικανοποιητικη απαντηση δεν εχω παρει απο γιατρο και καλως εχοντων των πραγματων θα την αφαιρεσουμε με εγχειρηση αυτη την εβδομαδα αφου κανουμε και υπερηχο.
γνωμη μου ειναι οτι ειναι καποιου ειδους δερματικο το οποιο μολυνθηκε απο το νυχι του ορφεα με το οποιο τριβει καμια φορα το κεφαλι του.


εχετε ξανασυναντησει εσεις κατι παρομοιο; εχετε καμια ιδεα τι μπορει να ειναι αυτο;
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Αυτό το στρογγυλό που φαίνεται είναι;
Ξεραμένο αίμα είναι;
Ετσι ήταν από την αρχή;

EDIT
Φαίνεται τόσο τέλειος ο κύκλος που μου θυμίζει αυτοκόλλητη τσόχα σαν και αυτές που βάζουμε κάτω από καρέκλες. Παίζει το σενάριο να είχε πληγούλα και να κόλλησε πάνω της κάτι τέτοιο;;;
 
Last edited:


spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.969
Πειραιάς
ναι, αυτο.
αιμα, αιμα δεν εχει βγαλει, ουτε ειχε ποτε ροη σαν ανοιχτη πληγη. δεν υπαρχει και καμια τρυπα εκει. ειναι σαν ενας μικρος κρατηρας, σα να εχει φουσκωσει κατι για να εκτονωθει.
στην αρχη ηταν πιο εντονο ανοιχτο κοκκινο, τωρα ειναι σβησμενο.
σαν να εχεις αφαιρεσει απο καπου το δερμα και ειναι γυμνο το κρεας με καποια εννοια. το θεμα ειναι οτι εχει ενα μικρο υψος (καποια χιλιοστα) που ειναι μυστηριο.
για να το φανταστεις καλυτερα, ειναι σα να εχεις κοψει μια λεπτη φετα απο σαλαμι (...) και να του την εχεις κολλησει εκει.

δεν ξερω αλλους τροπους να το εξηγησω...
 










dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
844
2.851
Σπύρο περαστικά καταρχάς. Από μικρή εμπειρία σε δερματικά σε πόδια, θυμάμαι ότι ήθελαν τον χρόνο τους για να περάσουν. Οι πληγές ήταν αντίστοιχες με αυτές που περιγράφεις, χωρίς ροή αίματος κλπ, αλλά δυστυχώς δεν έχω φωτογραφίες για να κάνω σύγκριση.
Το χειρουργείο πάντως μου φαίνεται τραβηγμένη επιλογή, ειδικά από την στιγμή που δεν ενοχλεί και δεν μεγαλώνει. Μήπως να έπαιρνες και μια πιο εξειδικευμένη γνώμη από δερματολόγο;
 
  • Like
Reactions: spyv


spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.969
Πειραιάς
πως αλλιως ομως θα το βγαλουμε; δεν μπορει να μεινει για παντα εκει. του εχει κατεβασει το φρυδι, τον ενοχλει και δεν παυει να ειναι μια πληγη που θελει περιποιηση, μπορει να μολυνθει κι αλλο και χιλια δυο.
με τη λεξη χειρουργειο εννοω επεμβαση, αφαιρεση.
 


dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
844
2.851
H αλήθεια είναι ότι είναι σε ζόρικο σημείο .... Εύχομαι καλή έκβαση Σπύρο, ενημέρωνέ μας.
 
  • Like
Reactions: spyv








Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
35
Περαστικά εύχομαι!
Σταφυλόκοκκο έχει περάσει και ο Kaiser, αλλά αυτό στο μάτι δεν πάει κάπου το μυαλό μου στο τι μπορεί να είναι.
Περιμένουμε νεότερα!
 
  • Like
Reactions: spyv


Tiny_lin

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2018
166
325
35
Αθήνα
www.instagram.com
Σπύρο, μήπως αυτό;



Έβγαλε η δικιά μου πριν λίγο καιρό, το ιστιοκύττωμα μοιάζει με ελιά, δεν είχε καμία σχέση η εικόνα του με αυτό στο μάτι.

Περαστικά σας!!
 
  • Like
Reactions: spyv


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.544
6.972
Έβγαλε η δικιά μου πριν λίγο καιρό, το ιστιοκύττωμα μοιάζει με ελιά, δεν είχε καμία σχέση η εικόνα του με αυτό στο μάτι.

Περαστικά σας!!
Εχει 2 τυπους κ ο ενας μοιαζει αρκετα με τη φωτο. Δε χανει τπτ να ρωτησει.

Symptoms of Histiocytoma in Dogs

Usually a small raised button like growth that appears on the head, ears or limbs Often it is a single lump but there can be more The lump is painless, often hairless and the lump moves freely when touched When they first appear, they grow rapidly within the first 1-4 weeks They may become ulcerated or infected, especially if your dog starts to lick or ‘worry’ the site causing it to bleed and allowing infection to set in

Types

There are generally two types of histiocytomas or tumor-like growths in dogs.

The small button like growth is the most common, and is usually harmless, unless they become ulcerated or infected. Generally, these growths occur mostly in younger dogs and disappear over time without any treatment.

The other variety are called fibrous histiocytomas and are not well understood. Some soft cell tumors of this type are malignant (cancerous) but they are rare in dogs. They are firm and lumpy in appearance and can be quite large. These growths require surgical treatment.

Read more at: https://wagwalking.com/condition/histiocytoma
 
  • Like
Reactions: Tiny_lin


spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.969
Πειραιάς
Σπύρο, μήπως αυτό;




απο την περιγραφη φαινεται να ταιριαζει με αυτο του ορφεα, αλλα το οτι δεν εχει φωτογραφιες απο τους 2 τυπους δε βοηθα αρκετα...
του ορφεα ισως και απ' ο,τι φαινεται στις φωτογραφιες δεν ειναι σαν κουμπι, αλλα σαν μια επιπεδη υπερυψωμενη επιφανεια. θα κανει βιοψια, αλλα θα γινει μετα το χειρουργειο (που θα το κανουμε την παρασκευη το μεσημερι).
θα της πω για το ιστιοκυτωμα και θα προτεινω να κανουμε μηπως βιοψια πριν το χειρουργειο για να το αποφυγουμε. δε νομιζω παντως να πετυχουμε κατι.
σημερα που τον πηγα για τον υπερηχο μου ειπε πως εχει μεγαλωσει (ειχε να τον δει 15 μερες περιπου) και θα πρεπει για να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο να το αφαιρεσουμε. της ειπα οτι κατα τη γνωμη μου δεν εχει μεγαλωσει και μου απαντησε οτι φταιει που τον βλεπω καθημερινα. γυναικες... τι να πει κανεις... :rolleyes: (!).

με τον υπερηχο ολα καλα, εκτος... εκτος απο μια μιτροειδη βαλβιδα η οποια δεν κλεινει καλα και κανει μια μικρη αναγωγη αιματος. με διαβεβαιωσαν και οι δυο γιατροι οτι δεν ειναι κατι το ανησυχητικο για την υγεια του, ισως το εχει και εκ γενετης και οτι μπορουμε αφοβα να προχωρησουμε στην αναισθησια. καλο θα ηταν παντως να το ξανακοιταξουμε του χρονου.

αυτα τα νεα μας.

υ. γ. πολυ ωραιο το site @Estranged , δεν το γνωριζα (y). μου εκανε εντυπωση που αναφερει τα bulls ως μια απο τις φυλες που συναντας το ιστιοκυτωμα, δε θυμαμαι να το εχω ξανασυναντησει στη βιβλιογραφια τους που εχω. θα το 'χω το νου μου παντως και αν πετυχω κατι θα ενημερωσω το bull sheet :love:.