Ο μουσάτος Frankie


FrankieChris

Well-Known Member
25 Απριλίου 2018
136
381
35
Εχθές το απόγευμα κόντεψα να χάσω τον σκύλο μου χωρίς καν να το καταλάβω. Μετά τη μεσημεριανή του σιεστα κάτω από το τραπέζι βγήκε στο μπαλκόνι να κάνει κουτσομπολιό. Κάποια στιγμή εγλυφε το εσωτερικό του πίσω ποδιού του και μέσα σε 5 λεπτά έκανε εμετό και έγιναν η γλώσσα και τα ούλα του σαν λευκό πανί. Σηκώθηκε όρθιος με το ζόρι και δεν μπορούσε να σταθεί. Τον βουτηξα αγκαλιά και τρέχοντας στην κλινική. Στον δρόμο μέσα στο αυτοκίνητο είχε ακράτεια ούρων και η αναπνοή του τοσο ρηχή που δεν ήξερα αν αναπνεύει... Φτάσαμε εκεί και ούτε η καρδιά του ακουγόταν καλά. Η διάγνωση ήταν αλλεργικό σοκ χωρίς όμως να ξέρουμε την αιτία. Τον έβαλαν σε όρο αλλά δεν έδωσαν κάτι άλλο αφού η αιτία δεν ήταν γνωστή. Ο Φράνκι πήρε κατευθείαν τα πάνω του και σε 2 ώρες τον πήραμε σπίτι κ γατί και ζωηρό με ένα ξυρισμένο πόδι και μια τούφα να λείπει από το λαιμό. Όταν φτάσαμε σπίτι είδα το τσίμπημα στο μπούτι του. Πλέον αγόρασα κορτιζονες και αν ξανασυμβεί πρώτα μια ένεση και τρέξιμο στον κτηνίατρο. Τι τον τσίμπησε δεν βρήκα ούτε μπορώ να καταλάβω από το σημάδι αλλά έχασα 10 χρόνια από τη ζωή μου χθες...
 


medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.221
7.753
Περαστικά και αγύριστα και ελπίζω να μην σας ξανασυμβεί κατι τέτοιο. Πιθανά κατι τον τσίμπησε μπαλκόνι, οι γλαστρες μαζευουν σφίγγες κ.τ.λ
Ειδικά αφου τον επηρέασε τόσο πολύ, παντα φαρμακείο μαζί, στη βόλτα, στο μπάνιο κ.τλ !!!! Εγω δεν βγαίνω ουτε 5 χωρις αυτό.
 
  • Like
Reactions: FrankieChris


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.529
6.957
Εγώ παιδιά έχω αδρεναλίνη για το αλλεργικό σοκ.

Κορτιζόνες παραπλεύρως.

Δεν ξέρω αν είναι το ίδιο, αλλά εδώ που είναι για ανθρώπους λέει "Η κοινή πεποίθηση ότι η θεραπεία μιας αναφυλακτικής αντίδρασης είναι η ένεση κορτιζόνης είναι εσφαλμένη."

Κι εμένα πάντως για το αλλεργικό σοκ μου είπανε να βάλω αδρεναλίνη στο φαρμακείο του σκύλου.

Μωρέ περαστικά κι αγύριστα @FrankieChris. Πάρε αδρεναλίνες εγώ λέω, ειδικά αφού δεν ξέρεις τι του προκάλεσε το σοκ.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Τι όμως τον τσίμπησε;
Σφικα, μέλισσα, κάτι άλλο;

Περαστικά και αγύριστα εύχομαι
 


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.701
3.853
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Μια γειτώνισσα έπαθε το ίδιο με το μπιγκλάκι της, το πρόλαβε στο παρά 5. Ούτε αυτή είδε τι τον τσίμπησε, αλλά της δίνει ο κτηνίατρός της ενέσεις και τις έχει μαζί της μόλις αρχίσουν τα ζουζούνια.

Περαστικά και αγύριστα.
 
  • Like
Reactions: FrankieChris


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Περαστικά του!
Ευτυχώς έτυχε σε στιγμή, που ήσουν κοντά και σε εκγρήγορση.
Τυχεροί ήσασταν o_O
 
  • Like
Reactions: FrankieChris


FrankieChris

Well-Known Member
25 Απριλίου 2018
136
381
35
Ευχαριστώ πολύ για τα περαστικά! Εμένα μου έκανε εντύπωση που δεν του έδωσαν κάτι στην κλινική. Επίσης όταν ρώτησα τι να αγοράσω σαν φαρμακείο μου είπαν αν ξαναγίνει να τους τον πάω... Αφού ρώτησα δύο τρεις φορές μου είπαν για υδροκορτιζόνη. Αδρεναλίνη από πού μπορώ να προμηθευτώ? Υπάρχει συγκεκριμένο σκεύασμα?
Πάντως ο Φράνκι είναι σαν να μην έγινε τίποτα. Εγώ έχω φρικαρει και δεν ξέρω από τι να τον προφυλάξω στη βόλτα...
Λογικά δεν ήταν μέλισσα γιατί τον έχει ξανατσιμπησει 3 φορές στο παρελθόν και δεν είχε θέμα.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Ε τώρα που ο κίνδυνος πέρασε, όλα αυτά, να τα συζητήσεις με ηρεμία και ψυχραιμία, με τον γιατρό σου.
Βάλτον να σου εξηγήσει, τι είναι απαραίτητο να έχεις μαζί σου, πότε να το χρησιμοποιήσεις, πως και σε τι ποσότητα, αν και...αχρείαστα να είναι.
 
  • Like
Reactions: FrankieChris


FrankieChris

Well-Known Member
25 Απριλίου 2018
136
381
35
Το πρόβλημα είναι ότι τον πάω σε κλινική όποτε τον βλέπουν πολλοί γιατροί. Η γιατρός που έχω περισσότερη εμπιστοσύνη εκεί είναι μόνο πρωινά όποτε στα έκτακτα περιστατικά δεν τον βλέπει συνήθως αυτή. Το παλικάρι ότι είναι να πάθει το παθαίνει απόγευμα η Σαββατοκύριακο... σκέφτομαι να την πάρω να μιλήσω πρωί μήπως και μου πει τι να πάρω. Η πολιτική της κλινικής είναι να μην δίνουν συμβουλές για φάρμακα και να δίνουν μόνο αυτοί εκεί, όποτε με το ζόρι μου είπαν και για την κορτιζόνη.
Επίσης σκέφτομαι σοβαρά να πάω και σε άλλο κτηνίατρο για δεύτερη γνώμη με τόσα θέματα που έχει το σκυλί... αλλά επειδή έχουμε πολλά έκτακτα η κλινική μας βολεύει...
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.529
6.957
Από το φαρμακείο την παίρνεις την αδρεναλίνη. Αμπουλίτσα, όπως και η ατροπίνη, ενέσιμη είναι (δλδ πάρε κ σύριγγες). Τηλέφωνο στο γιατρό όμως πρώτα αν ξαναχρειαστεί για τη δοσολογία! Πάρα πολύ σημαντικό, μπορεί να πάει από υπερδοσολογία!

Από ότι καταλαβαίνω, από παλιότερη δική μου εμπειρία με αναφυλακτικά σοκ, όσο εμφανίζεται ηπιότερη αλλεργία, ανάλογα με τη σοβαρότητα και το στάδιο παίρνεις από στόματος ή ενέσιμη κορτιζόνη. Αλλά το σοβαρό αναφυλακτικό σοκ, το μη παρέκει (που σε σας κάπως έτσι ήταν), μόνο με αδρεναλίνη προλαβαίνεται - η κορτιζόνη (λογικά) θέλει κάποιο χρόνο να δράσει.

Ρώτα τη μόνιμή σου κτηνίατρο για να φτιάξεις φαρμακείο πρώτης ανάγκης.

Μου είπαν ότι η αλλεργία στο τσίμπημα (μέλισσας/σφήκας) δημιουργείται συνήθως μετά από το πρώτο τσίμπημα (ή και τα πρώτα τσιμπήματα ίσως) στον άνθρωπο. Μπορεί να ναι το ίδιο και στα σκυλιά. Να το χετε και στο νου σας όλοι!

Αλλεργία στα υμενόπτερα (μέλισσα- σφήκα)

Αρχικά προκαλείται η ευαισθητοποίηση, δηλαδή η δημιουργία αντισωμάτων από τον οργανισμό εναντίον του δηλητηρίου. Την επόμενη φορά που θα συμβεί νυγμός, τα αντισώματα θα ενωθούν με το δηλητήριο και θα προκαλέσουν αλλεργία.
...
Μεγαλύτερες πιθανότητες να αναπτύξουν αλλεργία σε μέλισσα ή σφήκα είναι οι ασθενείς που υφίστανται συχνά τσιμπήματα από τα έντομα αυτά, όπως για παράδειγμα όσοι ασχολούνται με τη μελισσοκομία, όσοι διαβιούν στο ύπαιθρο κ.α.
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.529
6.957
Χρύσα, τώρα είδα τα γαστρεντερικά σας προβλήματα. Τα χουμε πολλοί στο φόρουμ.

Πολλοί ορκίζονται στη μπαρφ - εγώ δεν την έχω δοκιμάσει πολύ απλά γιατί δεν εμπιστεύομαι τα κρέατα που κυκλοφορούν. Έχει πολλά θέματα στο φόρουμ, κάνε μια αναζήτηση.

Εμείς ακολουθούμε διατροφή μαγειρευτού. Σε κοτόπουλο έχουνε πολλά σκυλιά δυσανεξία βλέπω παρακολουθώντας χρόνια τώρα θέματα διατροφής. Κι εμένα έχει. Δεν το προτιμάμε. Αντ' αυτού κυρίως δίνω γαλοπούλα και όσο πιο άπαχο γίνεται μοσχάρι (νταξ, δεν παίρνω και φιλέτο 800 ευρω το κιλό. Με πολλές δοκιμές το πιο άπαχο που βρίσκω και του κάθεται είναι μπούτι). Κοτόπουλο σπάνια, μόνο αν δεν έχω κάτι άλλο (με λίγο πού κ πού δεν τρέχει τπτ, το πολύ πολύ να κάνει μαλακά κακά). Αρνί-κατσίκι μας πήγε αίμα. Χοιρινό δεν το τολμάω λόγω λίπους (βλέπε παρακάτω). Επίσης συστήνω τα παρακάτω σε διατροφή με μαγειρευτό και ΜΟΝΟ για σκυλιά με ευαίσθητο γαστρεντερικό:
- Πατάτα (με πολύ μέτρο, γιατί μεταβολίζεται σε ζάχαρο) - γλυκοπατάτα - κολοκύθα (τη γλυκιά, όχι κολοκύθι). Στα τελευταία δύο ορκιζόμαστε πολλοί. Μικρές ποσότητες όμως, καλά διαλυμμένο όταν μπει στο φαϊ (βράζεις και πατάς με το χέρι μαζί με το κρέας κ ότι άλλο υλικό, σα να πλάθεις κιμά).
- Όχι άλλα λαχανικά αν δεν είσαι σίγουρη (παρόλο που τα πράσινα λαχανικά χρειάζονται διατροφικά). Δεν έχω βρει ακόμα ένα που με τόση δα ποσότητα και ακόμα και αλεσμένο φουλ να μην του πάει αίμα. Το βλέπω και σε μαρτυρίες άλλων.
- Όχι ρύζια, εκτός από μπασμάτι ΙΣΩΣ και σε πολύ μικρή ποσότητα (φουλ λαπά, σχεδόν σα ρυζόγαλο, επίσης καλά 'πλασμένο' μέσα στο φαϊ).
- Κυρίως, κυριότατα, όχι λίπος - συμπεριλαμβανωμένων των πετσών από γαλοπούλα/κοτόπουλο - φορ δε λαβ οφ γκαντ (είναι η πρώτη και καλύτερη γενική διατροφική σύσταση για τα σκυλιά το να είναι πλούσια σε λίπη τα κρεάτα που θα δώσεις, στο μαγειρευτό τουλάχιστον μην το ακούς σε σκυλί με ευαίσθητο γαστρεντερικό, το έκανα εγώ το πείραμα για σένα, στέι εγουέι λάικ χελ). Βγάλτο και από το φαϊ που θα του δώσεις = ξεπέτσιασε τις γαλοπούλες και τα κοτόπουλα, κόψε τα μεγάλα λιπαρά κομμάτια από τα άλλα.
- Συμπλήρωμα ασβεστίου (τσόφλι αυγού ή φαρμακευτικό συμπλήρωμα ή ωμά κόκκαλα - για τα τελευταία συμβουλεύσου οδηγούς μπαρφ). Απαραίτητο για να ισορροπήσει το φώσφορο του κρέατος (νεφρά). Και για να μην κάνει μαλακά κακά, γιατί με μόνο πρωτεϊνη πάντα μαλακά θα κάνει.
- Όχι σνακ ή τύπου ψεύτικα κόκκαλα ή dentastix και άλλα τέτοια από πετ σοπ. Τίποτα. Στέι εγουέι λάικ χελ επίσης.
- Θεωρητικά δεν ενδείκνυται διατροφικά αλλά πλέον το μοναδικό σνακ που του δίνω είναι σκέτη φρυγανιά ή ξεροκόμματα ψωμιού. Λίγο, καμιά μπουκίτσα, γιατί έχουν αλάτι και ζάχαρη (τα του εμπορίου) που δεν κάνει σε ποσότητες, αλλά παρατηρώ ότι του κάνουν πολύ καλό. Πρόσεχε όμως αν ανακαλύψεις ότι έχει διατροφική αλλεργία σε ίχνη ξηρών καρπών ή άλλων αλλεργιογόνων που μπορεί να βρεθούν σε αυτά! Όλα τα ψωμιά και οι φρυγανιές παρασκευάζονται σε γραμμές παραγωγής ή φούρνους που μπορεί να βρεθούν αυγά, γάλα, σόγια και ξηροί καρποί - επίσης λάβε υπόψη μην τυχόν έχει δυσανεξία στη γλουτένη.
- Με πολύ μέτρο, πού κ πού golden paste. Αν έχει αρχίσει να χει λίγα περίεργα κακά καλύτερα μη δίνεις, βαράει λίγο στο στομάχι (επιβαρύνει σε γαστρίτιδες).
- Δυο σταγόνες ωμό βιολογικό ακατέργαστο μηλόξιδο στο νερό του.

Γενικά ο κανόνας μου είναι πλέον να του δίνω την πιο ελαφριά μορφή (δλδ πιο άπαχη, χωρίς συντηρητικά, χρωστικές κτλ) τροφή από αυτές που δείχνει ο ίδιος ότι γουστάρει να φάει. Από ότι ακούω κ βλέπω, τα περισσότερα σκυλιά με ευαίσθητο γαστρεντερικό αρνούνται από μόνα τους να φάνε τις τροφές που τα πειράζουν όταν είναι σε φάση έξαρσης (π.χ. ο δικός μου δεν τα πλησιάζει τα κοτόπουλα όταν δεν είναι καλά). Επίσης κάνουν μόνα τους αφαγία όταν δεν είναι καλά. Δεν χρειάζεται να τα ζορίζεις με παραπάνω δίαιτα.
 


FrankieChris

Well-Known Member
25 Απριλίου 2018
136
381
35
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!
Τη μπαρφ την σκέφτηκα όταν πρωτοβρηκαμε μια ισορροπία όταν ο σκύλος ήταν περίπου 1,5 χρόνων αλλά την απέρριψε μόνος του και δεν δεχόταν ούτε να πλησιάσει το πιάτο. Βέβαια ήταν του εμπορίου και όχι σπιτική.
Η αληθεια είναι ότι έχω σκεφτεί πολλές φορές το μαγειρευτό αλλά δεν το έχω τολμήσει κυρίως γιατί υποψιάζομαι ότι αυτό που έχει είναι αυτοάνοσο και όχι μόνο αλλεργία/ δυσανεξία. Αυτή τη στιγμή τρώει υποαλλεργικη τροφή της royal με υδρολυμενη πρωτεινη και βραστό στήθος κοτόπουλο. Αυτή είναι η ισορροπία μας και κατά καιρούς μπορεί να τσιμπήσει κάποιο άλλο βρασμένο κρέας χωρίς μπαχαρικά και λίπος.

Θέλοντας να δω τι άλλο κρέας ανέχεται του έχω δώσει αρνί, κατσίκι, μοσχαρι, χοιρινό και κουνέλι. Όλα αυτά τα έτρωγε για καιρό ίσως και και μηνα, μετά κάνει μια έξαρση και κατηγορουμε το κρεας. Αλλά είναι πιθανό να είναι αλλεργικός σε όλα?? Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι κάνει απλά εξάρσεις ανεξάρτητα με το τι τρώει και ότι οφείλεται σε αυτοάνοσο. Επίσης τον επηρεάζει πολύ και το στρες, αν ζοριστει πολύ π.χ. όταν πάει για στριπαρισμα, μπορεί να κάνει κολίτιδα.

Για αλλαγή σε άλλη ξηρά δεν το συζητώ αφού ότι του έχω δώσει ή αρνητικά να το φάει ή αν τον κοροιδεψω έχει κατευθείαν θέμα .

Οπότε καταλαβαίνεις τον φόβο μου να φύγω τελείως από αυτά που ήδη του δίνω. Έχω ένα σκύλο 3 ετών που έχει τόσους περιορισμούς που δεν ξέρω τι θα πάθει αν του αλλάξω κάτι.
 




FrankieChris

Well-Known Member
25 Απριλίου 2018
136
381
35
Μετά από 3 χρόνια προσπάθειας να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε το τρίχωμα του το πήρα απόφαση ότι τυπικό σκληρό τρίχωμα δεν θα αποκτήσει ποτέ οπότε τον κούρεψαν πρώτη φορά με κουρευτική. Το αποτέλεσμα μου άρεσε αλλά νιώθω ότι θα χάσει ένα στοιχείο της φυλής.
IMG_20190828_183441.jpgIMG_20190829_133437.jpg

Τα αυτιά εννοείται ότι πιάνουν δορυφορική :D
IMG_20190829_125733.jpg
 




FrankieChris

Well-Known Member
25 Απριλίου 2018
136
381
35
Πολλές ευχές σε δίποδους και τετράποδους από εμένα και τον Φράνκι! Εύχομαι σε όλους υγεία, ευτυχία πολλές χαρές και μόνο κουνιστες ουρές να φέρει το νέο έτος! Χρόνια πολλά!
6E078BC9-2DB4-4E9E-AA64-94E0AFCA7C5B.jpeg
4606C6B2-64C1-4552-8FB7-6EA0A4825A15.jpeg
 


FrankieChris

Well-Known Member
25 Απριλίου 2018
136
381
35
Το πήρα απόφαση ότι μάλλον θα πρέπει να ξεκινήσω να περιποιούμαι και να κουρευω εγώ το θηρίο μου καθώς κάθε φορά που πήγαινε στον groomer ζούσε ένα δραμα... Οπότε αγόρασα κουρευτική μηχανή και ψαλίδι και χθες ήταν η ώρα της αλήθειας. Νομίζω ότι για πρώτη φορά τα πήγαμε παρα πολυ καλά! Δεν είχαμε καθόλου δράματα και ήταν πολύ ήρεμος. Βοήθησαν και τα μεζεδάκια! :) Η πλάτη του θα ήθελα να ήταν πιο κοντή αλλά είπα για αρχή να πάμε εκ του ασφαλούς και την επόμενη φορά να την κάνω πιο κοντη. Αν κάποιος έχει κάποιο σχόλιο δεκτό!
IMG_20200415_195032.jpg
Στο θέμα της διατροφής του έχουμε κάνει τρομερή πρόοδο! Τρώει πρωινό μαγειρευτό και ως τώρα έχει φάει σχεδόν όλα τα κρέατα. Το μονο κρέας που έχω αμφιβολία είναι το χοιρινό, δεν είμαι τόσο σίγουρη ότι του κάθεται πολύ καλά. Τα εντόσθια του κάνουν μαλακά κακά αλλά είναι αναμενόμενο ειδικά για αυτόν Από λαχανικά τρώει από όλα τα επιτρεπτά σχεδόν και τα κακά του είναι καλύτερα από κάθε άλλη φορά! Βέβαια τρώει και δύο γεύματα υποαλλεργικη αλλά εφόσον είναι καλά δεν με ενοχλεί καθόλου!
 


FrankieChris

Well-Known Member
25 Απριλίου 2018
136
381
35
Μετά από πολύ καιρό ήρθε η ώρα να πούμε και εμείς τα νέα μας! Το παλικάρι μου είναι πλέον σχεδόν 5 χρόνων και το ίδιο δραστήριος και τζαναμπετης όσο την πρώτη μέρα που ήρθε στο σπιτι.
IMG_20210422_133818_537.jpg

Τα γαστρεντερικά του είναι καλύτερα από ποτέ και πλέον έχουμε σταματήσει την κτηνιατρική τροφή και τρώει Optima nova με σολωμό και πατάτα ή κουνέλι με πατάτα με πολύ καλά αποτελέσματα. Για πρώτη φορά στα σχεδόν πέντε του χρόνια κάνει κανονικά κακά. Πλέον μπορώ να πω ότι τρώει σχεδόν τα πάντα από κρεας, εκτός από χοιρινό που του πέφτει βαρύ, και αρκετά λαχανικά σε μικρές ποσότητες. Επίσης, συνεχίζουμε με το λάδι κάνναβης και θεωρώ ότι τον έχει βοηθήσει τρομερά στα προβλήματα του. Είχα φτάσει στο σημείο απελπισίας να λέω ότι ποτέ δεν θα έχει ο σκύλος μια φυσιολογική ζωή και χαίρομαι που βγήκα ψεύτρα! Πλέον τρώει μέχρι και bully sticks για τα δόντια και τα λατρεύει.
IMG_20210423_122912.jpg

Από άποψη συμπεριφοράς πλέον είναι πιο σοβαρός με όλους εκτός από τους πολύ δικούς του που παραμένει καραγκιόζης. Πλέον είναι πολύ πιο ήρεμος και σίγουρος για τον εαυτό του και με λιγότερο άγχος.

Μπορώ να πω ότι πλέον είναι ένας ευτυχισμένος σκύλος παρά τις δυσκολίες που πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του :giggle:

Φέτος είχαμε και χιόνια, πολύ του αρεσε
IMG_20210214_083054.jpg

Πλέον νομίζω ότι το γκρουμινγκ του το έχω φτάσει σε καλό επίπεδο, αν και ακόμα μου κρατάει μούτρα μετά :ROFLMAO:
IMG_20210422_134216_444.jpg
 




FrankieChris

Well-Known Member
25 Απριλίου 2018
136
381
35
Μετά από δύο χρόνια επανέρχομαι με τα νέα σας! Ο μούσατος είναι υγιέστατος και πλέον έκλεισε τα 7! Πότε πέρασαν τα χρόνια χαμπάρι δεν πήραμε :eek:
IMG_20230729_142123.jpg
Το παλικάρι μου είναι καλύτερα στην υγεία του από ποτέ! Στειρώθηκε λόγω κάποιων θεμάτων στον προστάτη που βρήκαμε τυχαία και μπορώ να πω ότι η βελτίωση από τότε είναι συνεχής. Υποψιάζομαι ότι μεγάλο ρόλο στα γαστρεντερικά του θέματα έπαιζε το στρες και οι ορμόνες. Γενικά είναι πιο ζεν ( για Σνάουτσνερ πάντα :ROFLMAO:), πιο παιχνιδιαρης και με όρεξη απύθμενο πηγάδι, ζωή να χει! Πλέον τρώει τα πάντα εκτός από χοιρινό και η διατροφή του είναι μισή μισή κροκέτες και μαγειρευτό και σταματήσαμε και το λάδι κάνναβης. Κάνω αγώνα για να μην γίνει στρογγυλός αλλά από την άλλη χαίρομαι να τον βλέπω γεμάτο ζωή και με μια σπίθα στα μάτια που δεν είχε ποτέ πριν γιατί απλά πάντα κάτι τον απασχολούσε.

Από άποψη συμπεριφοράς, παραμένει φωνακλάς και καλός συναγερμός αλλά έχει γίνει απόλυτα συνεργάσιμος σχεδόν σε όλα. Ίσως η ηλικία του βοηθάει ή ότι πλέον τον ξέρω τόσο καλά που προλαβαίνω καταστάσεις και πλεον με εμπιστεύεται σε όλα σχεδόν.

Βέβαια το 2022 μας έφερε και νέα φοβία, απόλυτα δικαιολογημένη, την οποία δεν νομίζω να ξεπεράσει ποτέ... Είχαμε την ατυχία να πάρει φωτιά η εταιρία που εργάζομαι όσο ήμασταν όλοι εκεί μαζί με τον Φράνκι. Όλοι είναι καλά, αν και η καταστροφή ήταν ολοσχερής, αλλά ο μικρός όπως και η σκυλίτσα που φιλοξενούσαμε εκείνη την περίοδο πέρασαν μεγάλο σοκ και πλέον ο Φράνκι δεν πλησιάζει ανοιχτή φωτιά ούτε τζάκι και μπαίνει σε κατάσταση πανικού. Μέχρι και εφιάλτες είχε για ένα διάστημα. Αμφιβάλλω αν θα το ξεχάσει ποτέ και ευτυχώς δεν είναι κάτι που συναντάμε και συχνά οπότε δεν ξέρω αν έχει νόημα να προσπαθήσω απευαισθητοποιηση και να τον στρεσαρω περαιτέρω.

Επίσης σε ένα μεγάλο βαθμό έχει ξεπεράσει το άγχος αποχωρισμού. Ίσως ότι πλέον είναι υγιής να βοήθησε αρκετά. Για πρώτη φορά πέρασε μετακόμιση και αλλαγή περιβάλλοντος όπου ξαφνικά βρέθηκε σε καινούργια περιοχή, σε καινούργιο σπίτι και με ένα μόνο άτομο μαζί του. Περίμενα τα χειρότερα και με εξέπληξε ευχάριστα, πλέον μένει αρκετά μόνος του ώστε να μην με τρώει το άγχος οπότε φεύγω από το σπίτι . Βέβαια εμένα με βοήθησε και η κάμερα για να τον παρακολουθώ. Απλά κάθεται στη μπροστά στη μπαλκονόπορτα και παρακολουθεί τον κόσμο να περνά και γαυγιζει στις γάτες αλλά δεν μπορώ να τα έχω όλα σε αυτή τη ζωή νομίζω.

Πλέον έχει και την δικιά του αυλή και δεν ξέρει πως να το διαχειριστεί. Έχει και πολλές γάτες να μαλώνει :p
IMG_20231226_122752_678.jpg

Βλέπω πλέον ότι μεγαλώνει, αν και είναι πιο ζωηρός από ποτέ, άρχισε να μην του αρέσει το κρύο και η βροχή καθόλου! Και αναγκάστηκα να κάνω αυτά που κορόιδευα τόσα χρόνια και πλέον φοράει πιτζάμες αλλιώς δεν ανεβαίνει στο κρεβάτι του και ολόσωμο αδιάβροχο. Ντρέπομαι μόνο που το λεω :rolleyes: αν και είναι αστείος...
IMG_20231119_214755.jpg
IMG_20231128_103832.jpg
Αυτά τα νέα μας! Γενικά τα δύο τελευταία χρόνια ήταν σαν τρενάκι σε λουνά παρκ για μας. Πάντα παρακουθουσα το φόρουμ χωρίς να συμμετέχω ιδιαίτερα αλλά ελπίζω να αλλάξει αυτό το 2024!
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.598
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3